Yagli Tohumlar Haberleri

Uludağ'ın eteklerinde kadınların ürettiği tohumlar Japonya'da çiçek açıyor

Uludağ'ın eteklerindeki ilçelerinde kadınlar tarafından seralarda üretilen süs bitkisi tohumları, Japonya'ya ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

Yurthaber 2024-04-19 11:11:52

Tarım sektöründen ihracatta ilk çeyrek rekoru

Tarım sektörünün ihracatı yılın ilk çeyreğinde 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 8,6 artarak 9,3 milyar dolara ulaştı. Ocak-mart döneminde hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektöründe 3,1 milyar dolarlık, yaş meyve ve sebzede 963,6 milyon dolarlık, meyve sebze mamullerinde 708,3 milyon dolarlık, kuru meyve ve mamullerinde 497,6 milyon dolarlık, süs bitkileri ve mamullerinde ise 49,1 milyon dolarlık dış satım yapıldı.

Finans 2024-04-15 11:23:52

Yemenin tam zamanı! Diyetisyen özellikle uyardı: Bu dönemde daha çok görülüyor

Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.

Kadin 2024-02-19 13:13:05

Kış aylarında metabolizmayı hızlandıracak beslenme uyarıları! Cayır cayır yağ yaktırıyor

Proteinler (et, tavuk, balık, yumurta, kurubaklagiller), yağlı tohumlar (badem, kabak çekirdeği, fındık), acı biber, kahve, yeşil çay, zencefil, kakao, sirke ve tarçın gibi gıdaların metabolizma hızını az da olsa artırmaya yardımcı olabileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Ancak bu gıdaları daha çok tüketmek kilo vereceğinizi garanti etmez. Bu besinler, düzenli egzersizle birlikte kilo kaybını teşvik etmek için dengeli bir diyetin tamamlayıcısı olarak görülmelidir” dedi.

Kadin 2024-01-27 15:58:36

Türkiye'de sadece orada satılıyor! 400 gram ekmek 1 TL

Yeni yılla birlikte iğneden ipliğe her ürüne zam gelirken Bursa'nın Kestel ilçesinde 400 gramlık ekmek 1 TL'ye satılmaya devam ediyor Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Bin 50 dönüm arazi üzerine kendi ekmiş olduğumuz yerli ve milli tohumlar ile unumuzu ve ekmeğimizi üretiyor" dedi.

Finans 11-01-24 15:30

Türkiye'den 2023'te 12,4 milyar dolarlık hububat ve bakliyat ihracatı

Türk hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, 2023 yılında 12 milyar 380 milyon 538 bin dolar dış satım gerçekleştirdi. Sektörün ülke bazlı ihracatında ilk sırada 2 milyar 123 milyon 367 bin dolarla Irak yer aldı.

Finans 07-01-24 13:54

Keten tohumunun cilde faydaları nelerdir? Keten tohumu cilde nasıl uygulanır?

Keten tohumu sağlık ve güzellik için son derece değerli bir doğal kaynaktır ve özellikle cilt sağlığını desteklemek için kullanılan birçok faydalı özelliği vardır. Bu küçük ama güçlü tohumlar zengin besin içeriği ve omega-3 yağ asitleri ile bilinirler. Omega-3 yağ asitleri cildin nemini artırabilir, iltihapları azaltabilir ve cilt sağlığını iyileştirebilir. Ayrıca keten tohumları antioksidanlar açısından zengin olup cildin yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilirler.

Haber 31-08-23 23:54

Kişniş tohumunun faydaları nelerdir? Kişniş tohumu nasıl tüketilir?

Kişniş tohumu hem mutfaklarda lezzetli bir baharat olarak hem de sağlık açısından pek çok olumlu etkisiyle tanınan bir bitkinin tohumlarıdır. Bu küçük tohumlar yemeklere benzersiz bir aroma ve tat katarken aynı zamanda sindirim sağlığını destekleme, antioksidan koruma sağlama ve hatta stresi azaltma gibi çeşitli sağlık faydaları sunarlar. Geleneksel tıpta da sıklıkla kullanılan kişniş tohumu tarih boyunca birçok kültürün mutfağında ve şifalı bitkilerin dünyasında önemli bir rol oynamıştır.

Haber 31-08-23 23:53

Siyah hardal tohumunun faydaları nelerdir? Siyah hardal tohumu hangi hastalıklara iyi gelir?

Siyah hardal tohumu beslenme ve sağlık açısından son derece zengin bir kaynak olup yüzyıllardır çeşitli kültürlerde baharat ve sağlık destekleyici bir bileşen olarak kullanılır. Bu küçük ancak güçlü tohumlar içerdikleri önemli besin maddeleri ve biyoaktif bileşenler sayesinde birçok hastalıkla mücadelede etkili olabilirler. Siyah hardal tohumunun sağlık yararları pek çok sağlık sorununa karşı koruma sağlamak gibi çeşitli alanlarda ortaya çıkar.

Haber 31-08-23 23:50

Güneydoğulu hububat ve bakliyat ihracatçısının yüzü gülüyor

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 1 Ocak–31 Temmuz döneminde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yapılan 6,5 milyar dolarlık ihracatın yüzde 32,5'ini sektörün gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yurthaber 18-08-23 10:06

Kakaonun faydaları nelerdir? Kakao nasıl tüketilir, neye iyi gelir?

Kakao çoğunlukla tropikal bölgelerde yetişen Theobroma cacao ağacının tohumlarından elde edilen bir üründür. Bu tohumlar işlenerek kakao çekirdekleri, kakao tozu ve kakao yağı haline getirilir. Kakao uzun yıllar boyunca tatlı atıştırmalıkların temel malzemesi olarak kullanılmıştır. Ayrıca sağlık açısından birçok faydası bulunan besleyici bir içeriktir.

Haber 30-06-23 22:34

Milli ve yerli tohumlar tarla gününde görücüye çıktı

Tarımsal üretimde dışa bağımlılığın minimuma indirilmesi ve üretimde kalkınmayı sağlarken gıda arz güvenliğinin de kontrol altına alınmasına katkı sağlayacak 15 yerli ve milli tohum çeşidi, sektör temsilcilerinin buluştuğu etkinlikte tanıtıldı.

Yurthaber 15-06-23 09:49

Buğday ve arpa alım fiyatları Güneydoğulu üreticileri memnun etti

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2023 hasat dönemindeki buğday ile arpanın alım fiyatlarının Güneydoğulu üreticileri memnun ettiğini belirtti.

Yurthaber 09-06-23 10:55

Vegan protein kaynakları: nelerdir, veganlar proteini nereden alır? Bitkisel kaynaklı proteinler nelerdir, en fazla protein içeren sebzeler

Son yıllarda sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme biçimi olarak veganlık popüler hâle geldikçe vegan protein kaynaklarına olan talep de arttı. Veganlar protein ihtiyaçlarını hayvansal kaynaklar yerine bitkisel kaynaklarla karşılamak istiyorlar. Neyse ki bitkisel besinler protein açısından oldukça zengindir ve çeşitli vegan protein kaynakları mevcuttur. Bu kaynaklar arasında soya fasulyesi, nohut, mercimek, fındık, tohumlar, kinoa, sebzeler ve tahıllar bulunur.

Haber 08-05-23 14:07

Siyez buğdayı nedir, nasıl çimlendirilir? Siyez buğdayı nerede yetişir, glüten içerir mi?

Tarihi kaynaklara göre siyez buğdayının kökeni 12 bin yıl öncesine dayanır. Bilinen en eski yapıtlardan biri olan Göbeklitepe’de yapılan kazılarda da siyez buğdayı görülmüştür. Siyez buğdayı günümüz buğdaylarının atası olarak atalık tohumlar içerisinde yer alır. Tarihi önemi kadar sağlık açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Siyez buğdayı lif bakımından zengin, yüksek oranda besleyici ve bağışıklık sistemine faydalıdır. Peki, siyez buğdayı nerede yetişir?

Haber 10-04-23 15:02

Çörek otu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Çörek otu nasıl kullanılır, tüketilir, zararı var mı?

Çörek otu, binlerce yıldır kullanılan ve pek çok sağlık yararına sahip olan bir bitkidir. Aynı zamanda Nigella sativa olarak da bilinen çörek otu Orta Doğu, Güney Asya ve Kuzey Afrika'da yetişir. Küçük siyah tohumları özellikle alternatif tıpta kullanılan çörek otunun en önemli kısmını oluşturur. Bu tohumlar antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklerinin yanı sıra cilt sağlığı, sindirim sistemi ve solunum yolu sağlığı gibi pek çok alanda faydalı olabilir.

Haber 10-04-23 12:01

Hangi ayda ne ekilir, hangi tohumlar ekilir? İklim şartları ve mevsime göre ekilecek meyve ve sebzeler

Sebze ve meyveler, beslenme düzenimiz içinde önemli bir yere sahiptir. Doğru porsiyonlarla sebze ve meyve tüketmek sağlıklı bir vücut için çok önemlidir. Tükettiğimiz sebze ve meyvelerin mevsiminde yetiştirilmesi gerekir. Bu şekilde tükettiğimiz besinler vücudumuza gerekli vitamin ve mineralleri sağlayacaktır. Son dönemlerde ön plana çıkan kendi tarım faaliyetlerini gerçekleştirme trendi ile ay ay hangi sebze ve meyvelerin yetiştirileceği önem kazanmaktadır.

Haber 07-04-23 16:27

Hibrit tohum nedir, avantajları nelerdir? Hibrit tohum nasıl elde edilir, GDO'yla farkı nedir?

Tarım alanında her geçen gün yaşanan gelişmeler, bu alanda yapılan çalışmaların daha büyük etkiler yaratmasını sağlar. Önemli bir konu olan hibrit tohum da tarım alanında gerçekleşen bir gelişmedir ve oldukça merak edilmektedir. Melez tohum olarak da bilinirler ve tarım açısından çok önemlidir. Tarım faaliyetlerinden daha fazla verim alınmasını sağlayan hibrit tohumlar, son dönemlerde giderek yaygınlaşmaktadır. Peki, hibrit tohum elde etmek için ne yapılmalıdır ve GDO'yla farkı nedir?

Haber 17-03-23 16:33

Tohum çimlendirme nasıl yapılır, çimlendikten sonra ne yapılır? Evde tohum nasıl çimlendirilir, tohum hangi ortamda daha iyi çimlenir?

Tohumlar, bitkinin büyütleceği embriyorlardır denebilir. Tüketilen birçok meyve ve sebzenin çekirdeği aslında onların tohumudur. Çoğu insan bu çekirdekleri atık olarak görüp çöpe atar, ancak bitki yetiştirmek isteyen kişiler, çekirdeği tohum olarak kullanırlar. Bu tohumlar toprakla bir araya geldiğinde yeni bitkilerin canlanmasını sağlarlar. Bu noktada önemli olan tohumun çimlenmesi sağlamaktır. Çimlenme işlemi nasıl gerçekleşir, çimlendikten sonra ne yapılır?

Kadin 07-03-23 17:29

‘Zam yok, gerileme olabilir…’ Ramazan öncesi hububat fiyatları için yetkililerden açıklama

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkanı Kazım Taycı, yağışların az olmasının bir sorun olduğunu ancak ekilmiş alanların ilk yağmur ve kısmi kar ihtiyaçlarının sağlandığını söyledi. Taycı, fiyatlamada herhangi bir fiyat artışı olmayacağını, hatta birkaç kalem üründe geriye gelmeyi beklediklerini, ürün tedariki konusunda da herhangi bir sorun yaşanmayacağını belirtti.

Finans 06-03-23 08:41

Ekmek üretimi için bağışlanan 20 tır dolusu un deprem bölgesine gönderildi

Kahramanmaraş merkezli, 10 ilin etkilendiği depremin ardından Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğince ekmek üretimi için bölgeye 20 tır ile un gönderildi.

Yurthaber 09-02-23 13:37

Hayıt tohumu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Hayıt tohumu çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Doğada var olan tohumlar ve bitkiler, geçmişten günümüze gelen süreçte alternatif tıpta kullanılmıştır. Doğal ürünlerin insan vücuduna olan yararları her geçen gün daha fazla ortaya çıkmaktadır. Özellikle ilaç kullanımına sıcak bakman bireyler alternatif tıptan yardım almaya çalışırlar. Son zamanlarda yaygın olarak araştırılan doğal ürünlerden biri de hayıt tohumudur. Hayıt tohumu sayısız faydaları ile insan sağlığına olan desteği ile bilinir. Peki, hayıt tohumu çayı tarifi nedir?

Haber 23-12-22 16:03

Silivri'de üretilen yerli tohumlar, Antalya'da yabancı alım heyetlerine tanıtıldı

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak: - "Yerli, milli ve sertifikalı tohumlarımızı Antalya'daki fuarda da sergiliyoruz. Misafirlerin ilgisiyle karşılaştık"

Yurthaber 20-10-22 16:17

Güneydoğu'dan 169 ülkeye 3,3 milyon ton hububat ve bakliyat ihracatı

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu: - "Bölgemizde önemli makarna üretim işletmeleri var ve dışarı en fazla makarna gönderiyoruz"

Yurthaber 19-10-22 12:45

Türk hububat ve bakliyat sektörünün 9 aylık ihracatı 8 milyar doları aştı

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu: - "İhracat hedefimiz 13 milyar dolar oldu. Bu hedefimizi gerçekleştirmek ve Türk ürünlerini dünyanın dört bir yanına götürmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Yurthaber 13-10-22 11:41

Yağlık ayçiçeği ekim alanını artıran çiftçiler hasattan memnun

Bursa İnegöl ve Bilecik Bozüyük'te geçen yıl 30 bin dekar olan toplam ekim alanı bu sene iki katına çıktı - İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin: - "Geçen yıl 1300 ton yağlık ayçiçeği mübadelesi yaptık, bu yılki rekoltemiz 4 bin ton. 13 mahallemizde hasat devam ediyor, yoğunluk var. Fiyatlar iyi olduğu için kooperatife üye olmak isteyen çok"

Yurthaber 21-09-22 11:37

Hububat, bakliyat ve yağlı tohum ihracatında hedef 13 milyar dolar

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu: - "Sektörümüz heyecanını kaybetmeden ileriye doğru koşmaya devam ediyor"

Yurthaber 07-09-22 10:15

TİKA ve İHH’nın 2012'de attığı tohumlar Somali tarımına can suyu oldu

2012’de başlatılan Tarım Okulu Projesi, yıllar içinde üniversiteye dönüştü - Okul eğitime başladığında ülkede bir tane bile sera bulunmazken, bugün ülke genelinde seraların sayısı 200’ü aştı

Yurthaber 17-08-22 11:28

Ata tohumlarına gözü gibi bakıyor! 'Altın değerinde kaybetmemek için...'

Bayburt’un sebze ve meyvecilik bakımından en zengin köylerinden biri olan Aslandede köyünde yaşayan, yarım asırdır çiftçilik yapan 70 yaşındaki İsmail Öksüz, 10 dönümlük arazisinde ata tohumlarıyla birçok sebze ve meyvenin üretimini gerçekleştiriyor. Tohum alırken mahsulün en iyisinden tohum almaya çalıştığını belirten İsmail Öksüz,' aldıkları tohumları gözümüz gibi saklarız bizim için altın değerindedir bu tohumlar. Bunları kaybetmemek için elimizden geleni yapıyoruz' ifadelerini kullandı.

Finans 16-08-22 11:21

Nükleer tekniklerle geliştirildi! Yeni nohut türünde ilk hasat yapıldı

Denizli'de "nükleer tekniklerle" geliştirilen nohut çeşidinde ilk hasat yapıldı. "Borsa 20" adı verilen tohumlar, Tavas ilçesindeki 2,5 dekarlık tarlaya ekilmişti. İlk hasat, çiftçilerin yanı sıra Denizli Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili'nin katılımıyla yapıldı.

Haber 03-08-22 18:47

Huawei Türkiye Gelecek için Tohumlar 2022 programı başladı

İlk kez 2008 yılında Tayland’da hayata geçirilen program, 137 ülkede uygulanarak, 500'den fazla üniversiteden 12 bin 413 genç öğrenciye ulaştı

Yurthaber 25-07-22 14:20

Başak Cengiz'in ailesinin buruk bayramı

İstanbul'da geçen yıl kılıçlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Başak Cengiz'in ailesi, "Benim gidişim tohumun toprağa düşmesi gibi. Tohumlar filiz açıp can bulacak." ifadesini yazdırdıkları evlatlarının mezarı başında dua etti - Anne Beyhan Cengiz: - "Evlatlarımızı korumak için kanunlar çıksın çok istedim. Çünkü Başak Cengiz'in kadın katliamına hassasiyeti vardı. Zalimler için cezaların ağırlaştırılmasını, buna Başak Cengiz'in vesile olmasını gözlerim dolu izledim"

Yurthaber 08-07-22 14:21

Trakya'dan mayıs ayında 274,3 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Sektörel bazda Tekirdağ kimyevi maddeler ve mamullerinde, Kırklareli ve Edirne ise hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinde ön plana çıktı

Yurthaber 30-06-22 15:59

Adana’da bulundu! 3 bin yıl öncesine ait çıktılar, devlet kurumlarına bildirilecek...

Adana Yüreğir'de bulunan Misis Antik Kenti'nde yapılan arkeolojik kazılarda 3 bin yıl öncesine ait tohumlar bulundu. Konuyla ilgili Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Tohumları devlet kurumlarına bildireceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber 18-06-22 18:18

Kastamonu Belediyesi ata tohumlarından yetiştirilen 100 bin fide dağıttı

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu: - "Fide yaptığımız tohumlarımızın büyük bölümü benim yıllardır biriktirdiğim atalık tohumlar"

Yurthaber 24-05-22 19:38

Yarım asırlık tohumlardan fide üretiyorlar

Kırklareli'nin Karıncak köyünde ata tohumundan fide yetiştiren Şennur Kemer: - "Üretmiş olduğumuz fideler az yapar ama çok lezzetli olur. Benim yetiştirdiğim fideler arasında 40 yıllık tohumlar var" - Fide üreticilerinden Necla Çobancık: - "Yetiştirdiğim fidelerin tohumları babaannemden kalma. Toprakla buluşturduğumuz tohumlara 'terlemesin, üşümesin' diye bebek gibi bakıyoruz"

Yurthaber 09-05-22 13:07

Türkiye'nin nohut depolarından Kırşehir'de tohumlar toprakla buluştu

Nohut üretiminde ilk 3 il arasında bulunan Kırşehir'de bu yıl yaklaşık 450 bin dekar alanda ekim yapılması hedefleniyor - Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu: - "Geçen yıla göre yağışlar daha iyi olduğu için inşallah verim de bu sene daha iyi olur"

Yurthaber 16-04-22 11:41

Ege'de hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ihracatı 4 yılda yüzde 142 arttı

Ege'de hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ihracatı 4 yılda yüzde 142 arttı

Yurthaber 12-04-22 10:25

Bu zararını kimse bilmez! Ayarını kaçırırsanız... Cevizin faydaları nelerdir? Ceviz yerken nelere dikkat etmeliyiz?

Ceviz hayatımızın birçok yerinde karşımıza çıkan en lezzetli yağlı tohumlar arasında yer alan fakat lezzetli olduğu kadar da sağlığımızı destekleyici etkilere sahiptir. Ceviz sağlıklı yağlar, lifler, vitaminler ve mineraller içerir. Cevizler, diğer yaygın sert kabuklu kuru yemişlerden, daha yüksek oranda antioksidan aktivitesine sahiptir. İç cevizin etrafını saran zarda, E vitamini, melatonin ve polifenol adı verilen bileşikler antioksidan özelliği sağlar.

Haber 01-04-22 16:00

Güneydoğulu hububatçılar ocak ayında 257 milyon doları aşkın ihracat gerçekleştirdi

Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinin ocak ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 arttı

Yurthaber 20-02-22 11:29

Türkiye'nin Toprak Dedesi, vefatının ikinci yılında yad ediliyor

Türkiye'nin ilk özel arboretumunu Yalova'da kuran Hayrettin Karaca, yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerinde tohumlar topladı - Sanayici arkadaşı Nihat Gökyiğit ile 1992'de TEMA Vakfını kuran Karaca, 97 yıllık hayatına Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülü, Doğru Yaşam Ödülü ve Birleşmiş Milletler Orman Kahramanı gibi ödülleri sığdırdı

Yurthaber 20-01-22 11:09

Hububat ve bakliyat ihracatı yılı 9 milyar dolar ile kapattı

Türkiye İhracatçılar Meclisi Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, sektörün, ihracatını 2021 yılında yüzde 25,57 artışla 9 milyar 156 milyon 524 bin dolara ulaştırdığını bildirdi.

Finans 04-01-22 13:46

Bakan Pakdemirli, İklim Değişikliği Ekseninde Geleceğin Tarımı Çalıştayı'nda konuştu: (2)

"Bugün 86 ülkeye tohum ihraç eden bir seviyeye geldik. 2021 yılının 10 ayında tohum ihracatımız 150 milyon dolar olarak gerçekleşti" - "Bazı spekülasyonlara cevaben altını çizerek bir kere daha söylüyorum, ülkemizde kullanılan tohumlukların yüzde 96'sı yurt içinde üretilmektedir. Türkiye'nin ithal tohumlar, ithal firmalar tarafından sarıldığı bir kuyruklu yalandır"

Yurthaber 21-12-21 17:30

Türkiye'den 11 ayda 8,2 milyar dolarlık hububat ve bakliyat ihraç edildi

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya: - "Yıl sonu hedefimiz olan 7,5 milyar doları da geride bıraktık. Bu anlamda sektörümüzün başarıları rakamlara yansıyor. Gelecek yıl ise bu rakamları da aşıp ticaretimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz"

Yurthaber 15-12-21 11:08

Tekirdağ'dan Azerbaycan'a trenle tohumluk buğday gönderildi

MEDLOG Lojistik yöneticisi Erdem Özen: - "Tohumlar Edirne ve Tekirdağ'daki firmalardan bizim araçlarımızla teslim alındı, istasyona getirildi. Buradan da çiftçilik yapılmak üzere Karabağ'a sevk edilecek"

Yurthaber 15-10-21 13:33

Artvin'de yerel tohumlar halk pazarında vatandaşlar buluştu

Artvin'de yerel tohumlar halk pazarında vatandaşlar buluştu

Yurthaber 11-10-21 17:23

Hububat, bakliyat ve yağlı tohumlarda yıllık ihracat 8 milyar doları aştı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Terci: - "Küresel iklim değişikliğinin yaralarını saracak adımları hızla atıp, üretimi artırmamız halinde sürdürülebilir bir ihracat yakalayacak konumdayız. 2022 yılı için 10 milyar dolar ihracat hedefliyoruz"

Yurthaber 22-08-21 11:09

Muğla'da yanan ormanlık alanlarda ekolojik tespit çalışması başlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Araştırma Tescil Daire Başkanı Ümit Turan: - "Maki türlerinin köklerinde yeşermeler olduğunu, kızılçamların tohumlarının etrafa saçıldığını ve filizlenmelerin başladığını, taşların altında sürüngenlerimizin hala yaşadığını, böceklerin hala var olduğunu gördük" - Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji ve Çevre Biyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Latif Kurt: - "Türkiye'de ilk kez böyle bir ekolojik kurtarma operasyonu yürütülüyor. Bu çalışmaları farklı üniversitelerden akademisyenlerle yürütüyoruz" - Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Ekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Tavşanoğlu: - "Yangın sırasında kapalı kalan kozalakların içindeki tohumlar ölmüyor. Bunu alanda da görebiliyoruz"

Yurthaber 16-08-21 14:39

Çin'den ABD'ye gönderilen gizemli kargo! ABD ekmeyin demişti

2020 yılında birçok ABD'li posta kutularında Çin'den geldiği iddia edilen paketler bulmuş, söz konusu paketlerin içinden tohumlar çıkmıştı. Tohumları eken ABD'li ne olduğunu gözlemlemeye başlayınca bahçede bakın ne yetişti.

Haber 10-07-21 07:56