MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Homeland'a Numan Acar damga vurdu

Dünyaca popüler Amerikan dizisi Homeland'a Almanya doğumlu Türk oyuncu Numan Acar damgasını vurdu. Numan Acar Homeland dizisinde terör örgütü lideri Haissam Hakkani karakterini canlandırıyor.

Dünyaca popüler dizilerde Türk rüzgarı esmeye devam ediyor. Bütün dünyayı kasıp kavuran Amerikan yapımı fantastik dizi Game of Thrones'in ardından, bir diğer popüler Amerikan yapımı dizi Homeland'ın kadrosunda da bir Türk yer alıyor.

Fatih Akın'ın Duvara Karşı filmiyle adını duyuran Sibel Kekili, Game of Thrones dizisinde Shae karakterini canlandırmıştı. Bu kez Homeland'da bir Türk karşımıza çıktı. Türk kökenli Alman oyuncu Homeland dizisinde terör örgütü lideri Haissam Hakkani karakterini canlandırıyor.

Almanya doğumlu oyuncu Numan Acar Homeland'ın 4. sezonunda Taliban lideri Haissam Hakkani karakteri olarak dizide başrol oynayan Claire Danes'e dünyayı dar edecek. Dizinin 4. sezon 8. bölümünde ekrana gelecek Haissam Hakkani karakterini canlandıran Numan Acar, çıkardığı işten oldukça menun görünüyor.

Çekimleri Güney Afrika'da gerçekleştirilen Homeland dizisinde rol alan 35 yaşındaki Türk kökenli oyuncu Numan Acar, Fatih Akın'ın tartışma yaratan son filmi The Cut'ta da rol almıştı.

NUMAN ACAR KİMDİR?

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Kozoğlu Köyü'nde dünyaya gelen Numan Acar, 8 yaşına kadar Erzincan'da yaşadı. Ardından Almanya'ya göç eden Numan Acar burada Hessen eyaletinin başkenti olan Wiesbaden'de inşaat mühendisliği okudu. Bu alanda eğitimini tamamlayan Numan Acar ardından film sektörüne yöneldi ve profesyonel oyuncu olabilmek için eğitim aldı.

Tiyatro eğitimi alan Numan Acar 2001 yılında bu eğitimini tamamladı ve ilk filmi olan Kebab Connection'da rol aldı. Küçük filmlerle kariyerine devam eden Numan Acar, ardından Karagöz ve Hacivat Neden Öldürüldü adlı filmde kısa bir rol aldı. Numan Acar, 2007 yılında kendi film yapım şirketi Acar Eğlence'yi kurdu. Ata Demirer'in 2012 yılı yapımı filmi olan Berlin Kaplanı adlı filmde hem oyuncu hem de yapımcı olarak yer aldı.

Numan Acar ayrıca Fatih Akın'ın tartışma yaratan 10. uzun metraj filmi olan The Cut'un kadrosunda da yer aldı.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler