MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhuriyet'e adanan birincilik

Kiralık kontrbasla ödül kazanan ekip bu kez dünya birincisi oldu.

Parasızlıktan "kiralık" kontrbasla Avrupa'nın en prestijli yarışmasında tüm ödülleri kazanan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğrencileri Evren Şen ve Gizem Sözeri, bu kez de Çek
Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde, Çek kontrbas ekolünün kurucusu kabul edilen Frantisek Sımandl adına düzenlenen yarışmada "dünya birincisi" oldular. Üstelik onlar bu ödülü "prova yapacak yerleri olmadığından okul tuvaletinde çalışarak" kazandı.

Gizem Sözeri ve Evren Şen'e 3. dünya birinciliğini getiren yarışma, 17-20 Ekim tarihleri arasında, Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde düzenlendi. Yarışmada, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Dr. Burak Karaağaç'ın kontrbas sınıfı lisans 1. sınıf öğrencisi Gizem Sözeri "Profesyonel I. Kategoride Birincilik Ödülü"ne; yüksek lisans öğrencisi Evren Şen de "Profesyonel II. Kategoride Birincilik Ödülü"ne değer görüldü. Yarışmada ayrıca tüm kategoriler içerisinde bir kişiye verilen bu yılın "Sımandl Özel Ödülü"nü de yine Gizem Sözeri aldı.

Bu ödülle birlikte bu yıl, Avrupa'daki lisanslı kontrbas yarışmalarının hepsine katılarak toplamda 9 birincilik, 4 ikincilik, "En İyi Yorum" ve 2 özel ödülün de sahibi oldu Hacettepeli öğrenciler. Sözeri ve Şen yarışmaya, "prova yapacak yerleri olmadığından okulun tuvaletinde ya da koridorunda çalışarak" girdiklerini belirtiyor; "Tuvalet akustik ama... Koridor da soğuk... Bu nedenle kışları hep hastayız. Ama değer mi? Değer. Bu okulun temelleri Yüce Önder Atatürk tarafından atılmışsa, ki öyle, biz koridorda da tuvalette de çalışmaya razıyız. Çünkü biz Cumhuriyet çocuklarıyız. Bizim için bu ödül 29 Ekim içindi" diyorlar.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler