Kendisi de şarkıcı olan kız kardeşi Semiramis Pekkan'ın desteğiyle müzik hayatına atılmıştı Ajda Pekkan. 1961-1963 yılları arasında Çatı adlı bir gece kulübünde sahne çalışmaları yaptı, 1963'te Ses Dergisi'nin açtığı ''Ses Sinema Artisti Yarışması''na katıldı.
O yıl derece alan isimlere bir bakalım;
Erkekler dalında birinci olan isim, Ediz Hun.
Kadınlar dalının ikincisi, Hülya Koçyiğit. Birincisiyse Ayşe Ajda Pekkan!
Diva, o günlerde henüz 17 yaşındaydı. (Yazı boyunca doğduğu yılı yazmayacağız, matematiğini siz yapın artık)
Müzik kariyerinden evvel sinema kariyerine girişti Ajda Pekkan.
1963 yılında Öztürk Serengil ile başrolünde oynadığı Adanalı Tayfur ile beyazperdeye merhaba diyen diva, bu filmde seslendirdiği Göz Göz Değdi Bana şarkısının 45'liğe basılmasıyla bir sene sonrasında müzik dünyasına ilk adımını attı.
Adanalı Tayfur filminden sonra Türk Batı müziği tarihinin en önemli figürlerinden Fecri Ebcioğlu'nun kanatları altına girdi Ajda Pekkan.
Usta aranjör, 1965 yılında yayınlanan ilk Ajda Pekkan plağı Her Yerde Kar Var'daki tüm aranjmanları yapmıştı. Türkiye, böylelikle yabancı şarkılar üzerine Türkçe sözler yazılarak ortaya çıkan 'aranjman şarkılar' ile tanışıyordu.
1976 yılına geldiğimizde Ajda Pekkan'ın Paris macerası başlıyordu...
Öncesinde birçok şarkısının Türkçe aranjmanını seslendirdiği Cezayir asıllı Fransız sanatçı Enrico Macias ile birlikte, Paris'teki ünlü Olympia Müzik Holü'nde seri konserler vermeye başladı diva. 1977'de Fransızca Viens Dans Ma Vie 45'liğini yayınladı, sadece Türkiye'de değil; Avrupa'da da çok ses getiren bir kadına dönüştü.
Hürriyet Gazetesi'nin o zamanki sahibi Erol Simavi, Ajda Pekkan'ın yıllarca gururla taşıyacağı lakabını da o yıllarda bir köşe yazısında koydu: ''Ajda Pekkan'a star demek yetmez, ancak süperstar dersek yerini bulur.''
Ama arabesk de olsa; Ajda ne yapsa iyi yapar, güzel yapar...
Aşırı çalışkan süperstarımız, 80'li yılları tam 5 albümle geçirdi. 1980 darbesinden sonra ortaya çıkan arabesk akımına o da uymuştu, ama usta söz yazarları Ülkü Aker ve Fikret Şeneş'le çalışmış; bu akımdan da alnının akıyla çıkmıştı.
Sanat hayatının her döneminde hep en iyilerle çalışan süperstar, 90'lara da damga vuracak ekibini hazır etmişti... Garo Mafyan, Şehrazat, Mustafa Sandal ve Sezen Aksu ;)
90'larda yayınladığı 5 albümüyle darbenin berbat ettiği Türkçe müziğin, pop tarafında kendine gelmesini sağlayan isimlerden biri oldu. Yukarıda bahsettiğimiz ekibin ortaya çıkardığı Her Yaşın Bir Güzelliği Var, Olur Ya, Sen Mutlu Ol, Vazgeçme, Oyalama Beni ve Eyvah gibi, bugün dahi yeni yetme pop şarkıcılarının medet umduğu şarkıları bu dönemde piyasaya sürdü.
1998 yılında sanat hayatının 35. yılını kutluyordu süperstar.
2000'e Diva albümü ile girdi Ajda Pekkan. 'Süperstar' lakabı rafa kaldırıldı, daha büyük bir isim giyindi üzerine...
Ajda Pekkan, bu yıl 53. sanat yılını kutluyor...
Türkiye'de halâ en hit şarkıların, en dolu konserlerin biricik sahibi.
Hem disiplini, azmi ve sporculuğu, hem de 22 yaşından beri ara ara uğradığı estetik doktorları sayesinde bu kadın yaşlanmıyor.
Bir de şey var tabii;
ilk olarak Diva'dan dinlediğimiz hiçbir şarkı zaten yaşlanmıyor!
MUTLU YILLAR AJDA PEKKAN!