YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Farkında olmadan sık sık yaptığımız 8 yemek pişirme hatası

    Evde yemek pişirmek sağlıklı beslenme açısından son derece önemli. Ev yapımı yemeklerin sıklıkla tüketilmesi, almanız gereken vitamin ve mineral ihtiyaçlarınızı karşılamaya yardımcı olur, ancak bunun bir kuralı var; o da yemeği doğru pişirmek. Peki yemek pişirirken en sık yapılan hatalar nelerdir?

    Evde yemek pişirmek birçok konuda avantaj sağlar. Hem sağlıklı beslenmeye yardımcı olur hem de bütçenizi dışarıda yemek yemek kadar yormaz. Bununla birlikte yemek pişirirken farkında olmadan sıklıkla tekrarlanan bazı pişirme hataları vardır. Bu hatalar, hem yemeğin tadını olumsuz etkiler hem de yiyeceklerin sağlığa olan olumlu etkilerini azaltır.

    SIKLIKLA YAPILAN YEMEK PİŞİRME HATALARI

    Yemek yaparken en sık tekrarlanan hataları sizler için bir araya getirdik. Bakalım bu listede kendinizi bulacak mısınız? :)

    ETİ TAMAMEN ÇÖZÜLMEDEN PİŞİRMEK

    Buzluktan çıkardığınız eti pişirmeden önce muhakkak tamamen çözülmesini beklemelisiniz. Etin buzu çözülmeli ve soğukluğu tamamen ortadan kalkmalıdır. Aksi taktirde etin iç kısmı çiğ kalabilir.

    ÇİĞ ETLERİ YIKAMAK

    Kırmızı ve beyaz etlerin hiçbirini yıkamamalısınız. Uzmanlar çiğ etlerin yıkanmaması gerektiğini söylüyor. Bunun nedeni ise etlerden gelen bakterilerin diğer ürünlere, mutfak eşyalarına, yüzeylere kolayca yayılmasıdır.

    MAKARNA SUYUNA YAĞ EKLEMEK

    Siz de makarna haşlarken içine sıvı yap ekliyor musunuz? Genelde bu işlem makarnalar pişerken birbirlerine yapışmaması için yapılır, ancak makarnayı sosladığımız için böyle bir şeye gerek kalmıyor. Ayrıca bu yöntem, sosun makarna ile karışmasını engeller. Bu da makarnanın tadını bozar.

    ET ÜRÜNLERİNİ AZ PİŞİRMEK

    Balık ve et ürünlerini doğru sıcaklıkta pişirmek sağlık açısından oldukça önemlidir çünkü doğru sıcaklık tüm bakterilerin ortadan kalkmasını sağlar. Etlerinizi düşük ısıda pişirmeyin ve içlerini çiğ bırakmayın. Bunun için mutfak termometresinden faydalanabilirsiniz.

    ZEYTİNYAĞINDA KIZARTMA YAPMAK

    Zeytinyağı bildiğiniz üzere son derece sağlıklıdır. Ancak zeytinyağı düşük bir duman noktasına sahiptir. Yüksek ısıda kullanılamaz, kızartma yapmak için uygun değildir. Yüksek sıcaklıkta pişen zeytinyağında toksil kimyasallar ortaya çıkar. Bu durum hem sağlıksızdır hem de yemeklerin tadını ciddi anlamda bozar.

    MARİNE EDİLEN ETLERİ ODA SICAKLIĞINDA BEKLETMEK

    Gıda zehirlenmesine neden olan tipik bir pişirme hatasıdır. Bu durum gıda zehirlenmesine neden olabilir. Çünkü sıcak ortamda bekleyen etlerde bakteri üremesi meydana gelebilir. Etleri marine ettikten sonra buzdolabında bekletin.

    SARIMSAKLARI YEMEĞE ERKEN EKLEMEK

    Yemek pişirirken genelde soğanlarla birlikte sarımsaklar da tencereye, tavaya eklenir ancak bu hatalı bir pişirmedir. Çünkü sarımsaklar çok hızlı yanan bir yiyecektir. Bu yüzden sarımsakları yemeğe son aşamada dahil etmeniz doğru olacaktır.

    BALI YÜKSEK ISIYA MARUZ BIRAKMAK

    Yüksek ısıya maruz kalan balın kalitesi azalır ve kanserojen bileşiklerin açığa çıkmasına neden olabilir. Bu sebeple balı kesinlikle pişirmemelisiniz.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler