28 Donem Milletvekili Secimleri Haberleri

İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker'den canlı yayında seçim itirafı: 14 Mayıs'ta oy kullanmadım, 28 Mayıs'ta Tayyip Bey'e oy verdim

İYİ Parti'de son dönemdeki istifa furyasında adı en çok konuşulan isimlerden biri Ankara Milletvekili Adnan Beker canlı yayındaki itiraflarıyla yine gündem oldu. Ankara'dan milletvekili adayı olarak yer aldığı 14 Mayıs'taki Genel Seçim'de oy kullanmadığını ifade eden Adnan Beker "28 Mayıs'ta Tayyip Bey'e oy verdim. Kime vereyim başka bir aday yok ki." dedi.

Haber 2023-12-11 21:53:17

Dokunulmazlık dosyaları Meclis'te! Aralarında CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in dosyası da bulunuyor

TBMM'de 28. dönemin ilk milletvekili dokunulmazlık dosyaları Meclis'e ulaştı. Dokunulmazlık dosyaları arasında, aralarında adı CHP Genel Başkanlığı için adı geçen Özgür Özel'in yanı sıra Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekilleri Hakkı Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş ile Demokrat Parti (DP) İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un dosyaları da bulunuyor.

Haber 2023-08-08 10:21:16

CHP'li Murat Bakan 'kendi içimizde tartışmalar yaşıyoruz' diyerek açıkladı: Bunu söylemek bile kötü ama...

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde yaşanan mağlubiyetin ardından çalkantılı günler geçiren CHP'de hareketlilik devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, seçimi ve sonrasını değerlendirdiği konuşmasında parti içinde yaşananları anlattı. Son günlerdeki tartışmalara vurgu yapan Bakan, "Silkinmemiz lazım. Bunu söylemek bile kötü ama düştüğümüz yerden ayağa kalkmamız lazım." dedi. "Ülkeyi bunlara bırakmayacağız" diyen Bakan sert ifadeler kullandı.

Haber 2023-07-18 23:25:57

400 fezleke, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı! Aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da var

TBMM Başkanlığının, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nin ardından iade ettiği, aralarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu 27. dönem milletvekillerine ait 400 fezleke, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

Haber 2023-07-05 14:52:54

'Genel Başkan ve ben dahil lider kadrosu değişmeli' demişti! Tezcan'dan yeni açıklama, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi: 'Önce yerel seçimi hedef gösterdi...'

14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrasında CHP'de 'değişim' tartışmaları devam ediyor. Son olarak bu tartışmaya CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da katılmış ve 'Genel başkan ve ben dahil lider kadrosu değişmeli' demişti. Gündem olan sözler sonrasında yeni açıklama yapan Tezcan, "Şaşırtıcı biçimde önce yerel seçimi hedef gösterdi sonra da gerekirse 16'lı masa kuracağını söyleyerek çok uzun vadeli bir siyaset planlaması yaptığını anlattı. Değişim böyle olmaz" dedi.

Haber 28-06-23 08:52

Yeni bir parti kuracakları iddia ediliyordu! Canlı yayında duyurdu: 'DEVA, Saadet ve Gelecek partileri anlaşamadı'

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra CHP listelerinden milletvekili çıkaran Saadet, DEVA ve Gelecek partileri, Meclis'te ortak grup kurma için çalışmalara başlamıştı. 3 partinin çatı bir parti kuracağı ve genel başkanın ise 3 genel başkanı yansıtacak biri olacağı konuşuluyordu. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, ortak grup kurma görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını açıkladı.

Haber 23-06-23 14:33

İYİ Partili Turhan Çömez'den dikkat çeken ittifak çıkışı! Gündem olacak sözler: 'Hiç kimse...'

14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrasında İYİ Parti'den peş peşe açıklamalar gelmiş ve Millet İttifakı'nın sona erdiğini açıklamışlardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, "İttifakın hukuki ve teknik olarak bittiğini ama siyaseten devam ettiğini söyleyebilirim" dedi.

Haber 23-06-23 11:26

Erdoğan'ın seçim zaferini benzeri görülmemiş olarak değerlendiler: İlk kutlayan liderle yeni döneme vurgu! Ekonomik ilişkiler...

14 Mayıs'ta milletvekili seçimlerini 28 Mayıs'ta da cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Erdoğan şu sıralar dünya basınının bir numaralı analiz konusu. Son olarak İngiliz Al Jazeera, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanması sonrası oluşacak senaryoları değerlendirdi.

Haber 06-06-23 16:57

Son dakika | Meclis'te yeni dönem başladı: İlk yemin Bahçeli'den! Cumhurbaşkanı Erdoğan locadan takip etti

Son dakika haberi: TBMM'de 28. yasama dönemi resmen başladı. Milletvekili seçilen isimler ant içme töreni için Meclis'e geldi. Genel Kurul'da açılış konuşmasını en yaşlı üye sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli ayrıca milletvekili yemini eden ilk Meclis üyesi oldu. Öte yandan bugün yapılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın da katılacağı öğrenildi.

Haber 02-06-23 19:24

Kılıçdaroğlu, yemin törenini izlemek üzere TBMM'de! Meclis'te yeni dönem

TBMM'de 28. yasama dönemi bugün itibarıyla resmen başladı. Milletvekili seçilen isimler yemin töreni için Meclis'e gelirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yemin törenini izlemek üzere TBMM'ye geldi.

Haber 02-06-23 14:26

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ SÖZLERİ: Milletvekili yemini nasıl edilir? TBMM'de 28. dönem başladı!

Milletvekili yemin töreninde nasıl yemin edileceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, tören nedeniyle görevini geçici olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye devretti. Peki, Milletvekili yemini nasıl edilir, Meclis'te hangi partinin kaç vekili var? İşte milletvekili yemini sözleri...

Haber 02-06-23 14:09

MECLİS YEMİN TÖRENİ CANLI İZLE! 2 Haziran 2023 Milletvekili Meclis yemin töreni canlı yayını nasıl izlenir? TBMM'de 28. dönem başladı!

Meclis yemin töreni canlı izleme ekranı için arama motorlarında araştırılıyor. Bugün 600 yeni milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yemin edecek. TBMM'de 28. dönem başladı. Açılışı en yaşlı üye sıfatıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Peki, Milletvekili Meclis yemin töreni canlı yayın nasıl izlenir? İşte, TBMM yemin töreni canlı izleme ekranı...

Haber 02-06-23 14:02

TBMM'de yeni dönem milletvekilleri bugün yemin edecek! İlk birleşimi Devlet Bahçeli yönetecek: Ant içmeyen vekiller....

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekilleri bugün 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı'nın açılışında yemin edecek. Genel Kurulun ilk birleşimini, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı olarak yönetecek. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak.

Haber 02-06-23 08:09

Yeni bakanlık mı kuruluyor? AK Partili isim ilk sinyali verdi

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin ardından Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilmişti. Erdoğan'ın seçilmesinin ardından gözler yeni kabineye çevrildi. AK Parti İstanbul Milletvekili seçilen Serkan Bayram, TBMM'deki kayıt işlemleri sonrası yaptığı açıklamada, "İnşallah bundan sonraki 'Türkiye Yüzyılı'; engelli valimizi de büyükelçimizi de engelliler bakanlığımızı da göreceğimiz bir yüzyıl olacak." ifadelerini kullandı. İşte haberin detayları...

Haber 01-06-23 17:52

İYİ Partili Uğur Poyraz'dan canlı yayında dikkat çeken açıklamalar! '28 Mayıs itibarıyla Millet İttifak'ı bitmiştir'

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sonrasında İYİ Parti'nin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu olmuştu. İYİ Parti'nin ittifaktan ayrılacağı tartışmaları başlarken İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz katıldığı canlı yayında konuyla ilgili açıklama yaptı. '14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlandı' diyen Poyraz '28 Mayıs itibarıyla da bu ittifak bitmiştir' açıklamasını yaptı.

Haber 01-06-23 13:58

İmamoğlu 'değişimi' işaret etmişti! CHP'den yanıt geldi: Değişim olacaksa Kılıçdaroğlu önderliğinde olacaktır

28 Mayıs seçimlerinin ardından suların durulmadığı CHP'den yeni bir açıklama geldi. Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde 'değişim' mesajı vermişti. Bu sözlere Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'dan yanıt geldi. TBMM'ye gelerek yeni dönem için kayıt yaptıran Tezcan, "Partide bir değişim ve dönüşüm olacaksa, bu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na rağmen değil, onunla birlikte ve onun önderliğinde olacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber 31-05-23 16:12

Milletvekili kesin sonuçları açıklandı! İşte Meclis'teki sandalye dağılımı...

28. dönem milletvekili kesin sonuçları ile ilgili son dakika açıklaması YSK tarafından yapıldı. Başkanı Ahmet Yener, sonuçların Resmi Gazete'de yayımlanacağını açıklamıştı. Milletvekili kesin sonuçları açıklandı. İşte 28. dönem Milletvekilleri ve Meclis'teki sandalye dağılımları...

Haber 30-05-23 14:34

SON DAKİKA | YSK Başkanı Yener duyurdu! Kesin seçim sonuçları Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte partilerin milletvekili sayısı

Son dakika: 28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur seçimlerinin tamamlanması sonrasında YSK Başkanı Ahmet Yener'den yeni bir açıklama geldi. Yener yaptığı açıklamada milletvekili seçimlerinin kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete'ye gönderildiğini ifade etmişti. Sonuçlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yener açıklamasında partilerin TBMM'deki dağılımını da açıkladı. İşte partilerin milletvekili sayısı...

Haber 30-05-23 10:01

YSK ikinci tur seçimlerinden bir gün önce paylaştı! İşte 14 Mayıs seçimlerinin istatistikleri…

14 Mayıs seçimlerinde adayların aldıkları oy sayılarının resmi rakamları 28 Mayıs ikinci tur oylamasının bir gün öncesinde YSK tarafından paylaşıldı. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde en yüksek katılım oranına sahip iller sırasıyla Düzce, Amasya ve Manisa oldu. Erdoğan'ın en yüksek oy aldığı üç il, sırasıyla İstanbul, Ankara ve Bursa oldu, Kılıçdaroğlu ise en yüksek oyu sırasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara'da aldı.

Haber 27-05-23 14:05

Diyarbakır'da AK Parti milletvekilleri mazbatalarını aldı

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Diyarbakır milletvekili seçilen Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz ve Suna Kepolu Ataman, mazbatalarını aldı.

Yurthaber 26-05-23 15:01

Aydın'dan seçilen milletvekilleri mazbatalarını aldı

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Aydın'dan milletvekili seçilen AK Parti, CHP ve İYİ Partili isimler mazbatalarını aldı.

Yurthaber 26-05-23 13:28

Milletvekili seçilemeyen adayı duygulandıran anlar! Sakladığı posterini gösterince gözyaşlarını tutamadı

14 Mayıs'taki seçimlerde Zonguldak'tan AK Parti'nin 4. sıra milletvekili adayı olan Nejdet Tıskaoğlu, vekil seçilemedi. Tıskaoğlu, 28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek istemek için doğup büyüdüğü Kilimli ilçesine ziyarette bulundu. Halk pazarını ziyaret eden Tıskaoğlu, bir esnafın sakladığı posterini göstermesi üzerine duygu dolu anlar yaşadı.

Haber 26-05-23 10:50

Muhtarlıktan milletvekilliğine... 34 yıldır girdiği hiçbir seçimi kaybetmedi

Muğlalı siyasetçi Yakup Otgöz, 34 yıldır girdiği seçimlerden hep zaferle çıktı. 1989 yılında köyü Karadere’de muhtar seçilen Otgöz, 2 dönem muhtarlık yaptı. 1999 yılında köyünün belde olması ile belediye başkanlığı seçimini kazanarak belediye başkanı olan Otgöz, 2014 yılına kadar Karadere Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Daha sonra 2 dönem de Seydikemer ilçesi belediye başkanı seçilen Otgöz, 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde ise Muğla Milletvekili seçildi.

Haber 25-05-23 10:50

Büyükşehir hasta nakil araçları yine görev başında olacak

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Milletvekili Genel Seçimlerinde talep eden hasta ve engelli vatandaşları sandığa götüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, 28 Mayıs’ta da hizmet verecek.

Yurthaber 25-05-23 09:37

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ 2023: Sandık görevlisi ücreti ne kadar ve ne zaman ödenecek? 2. tur seçimden önce yatar mı?

Sandık görevlisi ücretleri 2023, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekili seçimleri sonrası arama motorlarında sorgulanmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı adayının, seçilebilmesi için geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadı. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. tur 28 Mayıs'ta yapılacak. Peki, Sandık görevlisi ücreti ne kadar ve ne zaman ödenecek? Sandık görevlisi ücreti seçimden önce yatar mı?

Haber 24-05-23 14:29

Eski CHP'li vekil Abdüllatif Şener'den Kılıçdaroğlu açıklaması! 'Sözlerinden hiçbirini gerçekleştiremez'

Türkiye, 28 Mayıs'ta ikinci kez sandık başına gidiyor. İlk turda hiçbir aday yüzde 50 artı 1'lik oyu alamazken Cumhur İttifakı, Meclis'teki çoğunluğu sağlamıştı. CHP Konya eski Milletvekili Abdüllatif Şener, "Meclis çoğunluğu, Cumhur İttifakı'ndayken Kemal Bey'in seçimi kazanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı bir başka partiye gittiğinden verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremez" dedi.

Haber 23-05-23 13:39

Muhtarlık seçimleri ne zaman yapılacak? Köy ve mahalle muhtarı seçimi bu yıl olacak mı?

Muhtarlık seçimleri hakkında araştırmalar hız kazandı. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri ikinci tura kaldı ve seçmenler 28 Mayıs'ta yeniden sandık başına gidecek. Genel seçimlere geri sayımın başladığı şu günlerde Muhtarlık seçimleri ne zaman? Köy ve mahalle muhtarı seçimi bu yıl olacak mı? gibi soruların yanıtları da merak konusu oldu. İşte tüm detaylar..

Haber 23-05-23 13:12

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şansı artar' deyip o koşulu açıkladı: AK Partili Tuğrul Türkeş'ten ses getirecek 2. tur yorumu!

Türkiye pazar günkü cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Seçimin ikinci tura kalmasıyla beraber seçmenler sandıkta "Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?" sorusunun yanıtını verecek. 28 Mayıs sonuçlarının ne olacağıyla ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sandıktaki şansını artıracağını belirttiği koşulu açıkladı.

Haber 23-05-23 09:46

Mustafa Sarıgül'den 'Sinan Oğan' açıklaması: Hayretler içerisindeyim

ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini açıklamasına ilişkin Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den ilk açıklama geldi. Sarıgül, Mardin'in Derik ilçesinde yaptığı temaslar sırasındaki açıklamasında "Sayın Sinan Oğan, beni bu akşam şaşırttı. Hayretler içindeyim. Gerekçeleri inandırıcı değil." ifadelerini kullandı.

Haber 22-05-23 22:37

Son dakika: Taşeron işçiye kadro için çalışmada sona gelindi! Yeni Meclis'in ilk gündem maddesi olacak: Bakan Bilgin ‘köklü bir reform’ diyerek duyurdu

Taşeron işçi kadro haberleri son dakika: Sayıları 100 bine yaklaşan taşeron işçi için kadro adımı atılıyor. 28 Dönem Milletvekili kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete’de ilanının ardından yeni Meclis’in açılması ile ilk gündem maddesi taşerona kadro olacak. Taşeron işçiye kadro düzenlemesinde çalışmalarda sona gelinirken konuya ilişkin açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, “100 bin taşeron işçinin beklediği düzenleme hayata geçirilecek” dedi.

Finans 22-05-23 07:39

YSK 1. TUR SEÇİM SONUÇLARINI AÇIKLADI! Cumhurbaşkanlığı seçiminde kim kaç oy aldı? Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan

14 Mayıs Pazar günü tüm Türkiye genelinde seçime gidildi. Yüksek Seçim Kurulu 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi sonuçlarını açıkladı. Sonuçların Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla oranlar netleşmiş oldu. Peki, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu kaç oy aldı? Oy oranları ne? Ayrıntılar haberimizde...

Haber 19-05-23 18:26

Depremzedelere yönelik paylaşımı nedeniyle CHP'li Kadın Kolları Başkanı görevden alındı

CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, partisinin Ezine İlçe Kadın Kolları Başkanı Cansu Doğan'ın Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi sonrası depremzedelere yönelik sosyal medya paylaşımı nedeniyle görevden alındığını açıkladı.

Haber 19-05-23 16:22
CHP

Zafer Partisi Basın Danışmanı ve milletvekili adayı Gürkan trafik kazasında hayatını kaybetti

Zafer Partisi Basın Danışmanı ve 28. Dönem Nevşehir milletvekili adayı Ceren Gürkan, Ankara'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Yurthaber 19-05-23 11:38

MHP Lideri Bahçeli'den sert tepki: Depremzede vatandaşlarımıza küfürler savurması affedilemez bir alçaklıktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanan depremzedelere sosyal medyadan hareket edilmesine sert tepki gösterdi. Bahçeli, yaptığı açıklamada, "Maalesef demokrasiyi ağızlarından düşürmeyenlerin, milletimizin sandıkta tecelli eden iradesine hakaretler yağdırması, özellikle depremzede vatandaşlarımıza küfürler savurması affedilemez bir alçaklıktır." ifadelerini kullandı.

Haber 18-05-23 17:19

Seçmen kağıdı nereden alınır? 28 Mayıs ikinci tur seçim için seçmen kağıdı yeniden alınacak?

Seçmen kağıdı ile ilgili son dakika açıklamaları araştırılıyor. 14 Mayıs'ta tüm Türkiye'de seçmenler sandık başına gittiler. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için vatandaşlar oy kullandı. Cumhurbaşkanı seçiminin 2. tura kalmasının ardından gözler seçmen kağıdına çevrilmişti. Peki, seçmen kağıdı nereden alınır? 28 Mayıs ikinci tur seçim için seçmen kağıdı yeniden alınacak?

Haber 18-05-23 17:18

TBMM'de bir ilk! Rakam belli oldu: 335 kişi var... AK Parti ve CHP'deki oran şaşırttı

14 Mayıs seçimlerinin ardından 28. dönem parlamentosu büyük ölçüde netleşti. Sonuçlara göre; parlamentonun yüzde 63,49'u yenilenirken artık Meclis'te 30 yaş altındaki 5 milletvekili de görev alacak. Öte yandan 28. dönem parlamentosunda sanat, spor ve medya dünyasından da kamuoyunun yakından tanıdığı isimler olurken Cumhuriyet tarihi boyunda kadın milletvekillerinin temsilinin de 28. dönem parlamentosunda en yüksek seviyeye çıktığı kaydedildi.

Haber 18-05-23 15:05

Mustafa Sarıgül’den gündem yaratacak Sinan Oğan yorumu! ‘Dostluğumuz var’ diyerek duyurdu…

28 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için Sinan Oğan’ın vereceği karar kritik öneme sahip olmaya devam ederken dikkat çeken bir yorum da CHP listelerinden Erzincan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül’den geldi. Sarıgül, ‘Sinan Oğan ile bir dostluğumuz var’ diyerek “Kılıçdaroğlu’nu destekleme konusunda da eğiliminin yüksek olduğunu görüyorum” şeklinde konuştu.

Haber 18-05-23 07:42

Seçim ikinci tura mı kaldı? Seçim 2. tur ne zaman, hangi tarihte, oy pusulası nasıl olacak? İşte sıralama!

Seçim ikinci tura kalıp kalmadığı merak ediliyor. 14 Mayıs Pazar günü tüm yurtta seçmenler Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekili seçimleri için oylarını kullandılar. Merakla beklenen seçim sonuçları ve 2. tur açıklaması YSK başkanı Ahmet Yener tarafından yapıldı. Öte yandan oy pusulasına ilişkin detaylar da belli oldu. Peki, Seçim ikinci tura mı kaldı? Seçim 2. tur ne zaman, hangi tarihte, oy pusulası nasıl olacak?

Haber 18-05-23 00:00

Gürsel Tekin yeni görevini sosyal medyadan açıkladı: Kars'a görevlendirildim, İstanbul'da çalışacağım

Partilerin 28 Mayıs mesaisi devam ediyor. Cumhurbaşkanı seçmek için bir kez daha sandığa gidecek olan seçmeni ikna etme çalışmalarında yeni yol haritası belirleyen ittifaklar yeniden sahaya inmeye başladı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin seçim için Kars'a görevlendirildiğini ancak İstanbul'da çalışacağını duyurdu. Tekin'in dakikalar sonra yaptığı paylaşım ise dikkat çekti. İşte detaylar...

Haber 17-05-23 18:41

600 MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI: Hangi parti kaç vekil çıkardı? 28. dönem AK Parti, MHP, İYİ Parti, CHP, HÜDAPAR milletvekili isim listesi

600 milletvekili dağılımı ve isim listesi 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen seçimler sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 28. Dönem milletvekillerini belirlemek için sandık başına gidildi. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kesin olmayan sonuçlarına göre de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer alacak 600 milletvekili belli oldu. Peki, Hangi parti, kaç milletvekili çıkardı? İşte, 28. dönem AK Parti, MHP, İYİ Parti, CHP, HÜDAPAR milletvekili isim listesi...

Haber 17-05-23 11:02

İstanbul'da cumhurbaşkanı seçimindeki oy dağılımı belirlendi! En çok oyu alan isim...

İstanbul'da pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde kullanılan 10 milyon 150 bin 710 oydan 4 milyon 928 bin 408'ni Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 milyon 738 bin 996'sını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ata İttifakı adayı Sinan Oğan'ın 457 bin 568 oy aldığı İstanbul'da, 25 bin 738 seçmen de adaylıktan çekilen Muharrem İnce'ye oy verdi. İşte detaylar...

Haber 16-05-23 15:00

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK? Yeni Meclis (TBMM) çalışmaya ne zaman başlayacak, hangi tarihte?

Meclis ne zaman açılacak, yeni meclis ne zaman çalışmaya başlayacak gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti. 64 milyon seçmenin katıldığı seçimlerin ardından illerin milletvekili sayıları ve isimleri belli oldu. Peki, Yeni Meclis (TBMM) çalışmaya ne zaman başlayacak, hangi tarihte? İşte tüm detaylar...

Haber 16-05-23 14:55

İstanbul'da milletvekili seçimine ilişkin oy dağılımı açıklandı! Dikkat çeken rakamlar

İstanbul'da, pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde, AK Parti birinci bölgede 1 milyon 294 bin 150, ikinci bölgede 1 milyon 46 bin 691, üçüncü bölgede 1 milyon 261 bin 895 oy aldı. CHP'ye ise birinci bölgede 1 milyon 201 bin 90, ikinci bölgede 731 bin 495, üçüncü bölgede 937 bin 286 oy verildi. İşte İstanbul'daki milletvekili seçimine ilişkin oy dağılımının detayları...

Haber 16-05-23 14:35

İstanbul'da seçim gecesi ailesiyle saldırıya uğradığını iddia eden kişi polise başvurdu

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Bahçelievler'de eşi ve çocuğunun içinde bulunduğu araca saldırıldığını iddia eden kişinin şikayetine üzerine soruşturma başlatıldı.

Yurthaber 16-05-23 13:32

28 Mayıs'ta on binlerce yeni seçmen sandık başına gidecek! Seçmen kağıtlara basılarak adreslerine yollanacak

Yaklaşık 5 milyon yeni seçmen 14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde ilk defa oy kullandı. Ancak cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir adayın 50+1 salt çoğunluğa ulaşamaması nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. İlk turda en çok oy alan adaylardan Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında ikinci tur oylaması yapılacak.

Haber 16-05-23 12:25

İkinci tur oy pusulası nasıl olacak? YSK oy pusulası 2023 örneği yayınlandı! Sıralama belli oldu

İkinci tur oy pusulası hakkında araştırmalar hız kazandı. 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci dönem milletvekili seçimlerinin ikinci tura kalması sebebi ile Türkiye 28 Mayıs'ta yeniden sandık başına giderek oy kullanacak. Seçmenler yeni oy pusulasının nasıl olacağını da merak ediyorlar. Peki, ikinci tur oy pusulası nasıl olacak? İşte YSK oy pusulası 2023 örneği...

Haber 16-05-23 09:51

Meclis'te 28. dönemde Bahçeli'ye kritik görev! En yaşlı milletvekili olarak... Gözler YSK'nın açıklamasında

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28. dönemin tablosu şekillenirken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli en yaşlı milletvekili sıfatıyla Meclis Başkanlığını üstlenecek. Osmaniye'den milletvekili olan Bahçeli, kesin sonuçların açıklanmasının ardından 3 gün sonraki ilk oturumda Meclis Başkanı yetkilerine sahip olacak.

Haber 16-05-23 08:57

2024 yerel seçimleri öncesi Hazine payları değişti! AK Parti’nin payı 5’te 1 azalacak: CHP, MHP, İYİ Parti…

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Pazar günü Türkiye’nin sandık başına gitmesi ile gerçekleştirildi. Bu kapsamda Meclis’in sandalye dağılımı da belli olurken 2024’teki yerel seçimler öncesi siyasi partilerin alacağı Hazine yardımı oldu. Bu yılki yardımlarda vekil başına en düşük harcama 6.8 milyon TL ile CHP’de oldu. 2024 yerel seçimlerinde Hazine yardımı en fazla azalacak parti AK Parti, en fazla artan ise CHP olacak. YRP binde 18 oyluk farkla Hazine yardımını kaçıracak.

Finans 16-05-23 08:35

BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? 16 Mayıs 2023 okul var mı? Seçim tatili sonrası okullarda son durum!

16 Mayıs'ta okulların tatil mi yoksa açık mı olduğu merak edildi. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından geçtiğimiz gün eğitim yapılmadı. Oy sayımlarının devam etmesi sebebiyle birçok kişi 16 Mayıs'ta tatil olup olmadığı konusunda araştırmalarına hız verdi. Peki, 16 Mayıs 2023 okullar tatil mi? Bugün okul var mı? İşte, seçim tatili sonrası okulların açılacağı tarih...

Haber 16-05-23 07:54