3600 Ek Gosterge Farki Belli Oldu Haberleri

SON DAKİKA: SSK Bağ-Kur emekli maaşı zam farkı ödeme tarihi belli oldu! Bakan Işıkhan duyurdu: Ek zam hesaplamasında kolay formül

Son dakika: Emekli maaşı ek zam kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. SSK Bağkur emekli maaşı Ocak ayında zamlı olarak yatırılmıştı. Sonradan ilave edilen ve yasal düzenleme gerektiren refah payı ve ek zam farkı için tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. Peki emekli maaşı zam farkı ne zaman yatacak? İşte emekliler için ek zam hesaplama formülü ve haberin detayları…

Finans 2024-02-03 15:03:28

Emekli maaş farkı ödeme tarihleri belli oldu! Kimine 1 kimine 3 ödeme: SGK'dan açıklama geldi

Son dakika haberi... Emekli Sandığı emekli maaş farkı ne zaman yatacak? Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarihi duyurdu! Emekli Sandığı'ndan aylık alanların Ocak ayı 2024 zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemeleri 26 Ocak’ta ödenmeye başlanıyor. Yaklaşık 2,5 milyon memur emeklisi için yapılacak fark tutarı 19,3 milyar lira olarak hesaplandı. Ödemeler ise bankalar ve PTT üzerinden yapılacak.

Finans 2024-01-25 13:47:34

2000 öncesi ve sonrası emeklileri Salı gününe dikkat! Emekli kök maaşı değişiyor: Hesap makineleri 'fark' için çalışacak

Milyonlar ‘emekli maaşı zammı Resmi Gazete’de yayımlandı mı?’ diye merak ederken kritik gün belli oldu. Emekliye ek zam düzenlemesi Salı günü Meclis’e geliyor. SGK emekli maaşı ödemeleri geçtiğimiz hafta başlarken şimdi gözler ek zammın ne zaman hesaplara geçeceğine çevrildi. Ancak öncesinde milyonların emekli kök maaş hesaplaması yeniden yapılıyor. Zamlar sonrası ek ödeme tavan rakamı değişirken, SSK Bağ-Kur kök aylık farkları da ortaya çıktı.

Finans 2024-01-22 07:37:28

Kulisler hareketlendi: Herkes bunu konuşuyor, yerel seçim öncesi emeklilere ilave ek zam iddiası

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranları belli oldu. Memur ve SSK-Bağkur emeklilerinin zam oranlarındaki makas açılınca hükümetten ek zam kararı geldi. 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken kulisler de hareketlendi. Seçimler öncesinde emeklilere bir ek zam daha mı geliyor?

Finans 2024-01-21 09:25:09

Erken emeklilik, ikinci emekli maaşı, çalışma saati… 5 adımlı büyük reform: 2000 sonrasında sigortalı olanlar dikkat!

Orta Vadeli Program ve seçim beyannamesi çerçevesinde çalışma hayatı ve emeklilik konularında yeni reformlar hazırlanıyor. Toplumun hemen her kesimini ilgilendiren önemli değişiklikler belli bir takvim çerçevesinde hayata geçirilecek. 5 adımlı yeni düzenlemenin detayları belli oldu. Memura 3600 ek gösterge, ev kadınına erken emeklilik, Bağ-Kur primlerinde değişiklik, ikinci emekli maaşı ve mesai saatleri gibi konularda adımlar atılacak.

Finans 20-01-24 07:34

Emekliye ek zam belli oldu! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? İşte SSK Bağ-Kur ödeme takvimi

Son dakika haberi… En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? sorusu Kabine Toplantısı sonrasında belli oldu. 7500 TL olan emekli taban maaş rakamı 10 bin liraya, zam oranı yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya yükseltildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milyonların beklediği haberi duyurmasının ardından sıra Meclis aşamasına Bağkur SGK emekli maaşı ödemelerinin ne zaman yapılacağına çevrildi. İşte emekliye ek zam düzenlemesinin detayları ile 4a, 4b, 4c SSK Bağkur Emekli Sandığı maaş ödeme takvimi…

Finans 17-01-24 11:22

SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam oranı belli oldu! Kararı canlı yayında öğrenen Fatih Portakal'ın tepkisi gündem oldu: 'İmkansız bir şey ya...'

SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılan zam oranı belli oldu. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı kabine toplantısından çıkacak karara çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında alınan kararları duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 5 zam yapılacağı açıklandı. Canlı yayında emekliye ek zam oranını öğrenen gazeteci Fatih Portakal'ın verdiği tepkisi ise gündem oldu.

Finans 16-01-24 20:15

Memurlar 'enflasyon üzeri' artış istiyor: Ek olarak refah payı verilmesi zorunluluk

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilere yapılacak zam oranı da belli oldu. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci gerçek enflasyonun üzerinde zam yapılması talebinde bulundu.

Finans 16-01-24 15:27

Geri sayım başladı: Emeklinin zam hesabı değişti, iki formül masada, maaş dengesi için beklenen tarih...

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin zam oranı da belli oldu. Memur ve işçi emeklisinin zam oranındaki farkın açık olması ek zam talebini gündeme getirdi. Gözler bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı'na çevrilmişken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklaması sonrası emeklinin ek zam hesabı değişti. Hangi formüller masada, emeklilerin maaşları ne zaman dengelenecek?

Finans 14-01-24 07:51

Masadaki formüller tek tek incelendi, emekliye oransal artış geliyor: Ek zam için düşünülen oran...

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilere yapılacak zam oranı da belli oldu. Memur ve SSK - Bağkur emeklileri arasında zam oranında makas açıldı. SSK ve Bağkur emeklileri için ek zam talebi için çalışma başlatıldı. Emekliler için zam yüzde kaç olacak?

Finans 12-01-24 08:03

Yaklaşık 700 bin kamu işçisinden ek zam talebi: Ek protokol gündemde

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilere verilecek zam oranı belli oldu. Zammın ardından kamuda çalışan işçiler de ek zam talebini gündeme getirdi. Hak İş Başkanı Mahmut Arslan 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak ek protokol talep edeceklerini söyledi.

Finans 11-01-24 14:26

SSK, Bağkur emekli maaşı zammında 2 formül! Rakam ve tarih belli oldu: ‘İyi bir zam var’

Emekli maaşlarına 2024 yılında yapılacak ek zam düzenlemesi ile ilgili son detaylar ortaya çıktı. Uzmanlardan açıklamalar peş peşe gelirken ‘iyi bir zam var’ mesajı emekli maaş zammı ile ilgili haberleri yakından takip edenleri sevindirdi. Ekonomi yazarı Faruk Erdem de yaptığı açıklamada emekli maaş zammı ile ilgili masadaki rakamları duyurdu ve 2 formül üzerinde çalışıldığını belirtti.

Finans 11-01-24 10:04

Emekli maaşında zam hesabı değişti: Büyüme farkı gündemde, en düşük emekli maaşı ne kadar olur?

TÜİK'in açıkladığı aralık ayı enflasyon verileriyle memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu. Memur emeklisi ve SSK- Bağkur emeklileri arasındaki zam oranda makas açıldı. SSK ve Bağkur emeklileri için ek zam beklentisi ortaya çıktı. Emekliler için hangi formüller masada, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Finans 10-01-24 08:34

Milyonlar beklemede, ekonomi yönetimi maliyetleri hesapladı, emekliye ek zam EYT'ye mi takılacak?

TÜİK'in milyonlarca memur ve emeklinin beklediği aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilerin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri yeni yıl için yüzde 49,25 zamma hak kazanırken, işçi ve esnaf emeklileri için bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Aradaki makas farkı sonrası SSK- Bağkur emeklisi ek zam talebini dile getirdi. Milyonlarca emeklinin ek zam talebi karşılanacak mı, ekonomi yönetiminin çalışmalarındaki son durum ne?

Finans 09-01-24 08:09

Emekli zammı yüzde 50 mi olacak? 'Bir ay sonra maaşlar artacak' iddiası: 'Erdoğan üstünü tamamlayacak' dedi, yeni oran ve tarih verdi! Asgari ücret ve memur zammı detayı... 12 bin 500 TL!

Emekli zam oranı belli oldu, gözler şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Milyonlarca emeklinin 2024 maaşlarına en az yüzde 37,56 oranında zam yapılacağı TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla kesinleşti. Milyonlar şimdi de "Emekliye ek zam, seyyanen zam gelir mi? Refah payı eklenir mi?" sorularına yanıt ararken, Ekonomist Nedim Türkmen "Cumhurbaşkanı Erdoğan üstünü tamamlayacaktır" dedi, emekliye ek zam için tarih ve oran verdi. 2024 emekli zammıyla ilgili yeni detaylar...

Finans 04-01-24 09:24

İkinci ek MTV mi geliyor? Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren iddia! Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde yüzde 58’lik zam sonrası canlı yayında açıkladı: ‘Ben şimdi kara kara düşünüyorum…’

Geçtiğimiz yıl Motorlu Taşıtlar Vergisi 4 kez ödenmişti. EK MTV’den 27 milyarlık gelir elde edilirken bu yıl için de yeni zam oranları belli oldu. MTV 2024 yılı için yüzde 58,46 arttı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren MTV kararı sonrası gazeteci Deniz Zeyrek tarafından çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. İkinci bir ek MTV mi geliyor? İşte haberin detayları…

Finans 02-01-24 12:07
MTV

SON DAKİKA | Kamu işçisi merakla bekliyordu! Ek ödeme Resmi Gazete'de yayımlandı: Ödeme tarihleri belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kamu işçilerine 2024'te yapılacak ek ödeme Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu işçilerine yapılacak ek ödemenin ilk yarısı 26 Ocak, ikinci yarısı ise 5 Nisan'da verilecek.

Finans 29-12-23 06:35

SON DAKİKA! Emeklilere 5 bin lira ödenecek tarih belli oldu: SGK, Bağkur...

Son dakika haberi: Milyonlarca emeklinin merakla beklediği tarih artık netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmayan emeklilerin faydalanacağı 5 bin liralık ek ödemenin yarından itibaren yatırılacağını duyurdu. SGK kapsamındakiler 11-12-13 Kasım'da, Bağkur'lular ise 14 Kasım'da ödemeyi alabilecek.

Finans 10-11-23 16:57

2024’te kim, ne kadar vergi ödeyecek? Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt ÖTV’sinden MTV’sine kalem kalem belli oldu

2024 yılı bütçesinde gelecek yıl vergi gelirlerinde yüzde 73 oranında artış hedefleniyor. Bu yıl yüzde 155 oranında artan akaryakıt ve doğal gazdan alınan özel tüketim vergisi gelirlerinin 2024 yılında da yüzde 129 oranında artacağı öngörüldü. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden (MTV) 2024’te 69 milyar lira gelir bekleniyor. Bu yıla göre yüzde 3.5 oranında azalma olacağı görülse de bunun ek MTV’den dolayı oluşan baz etkisinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Finans 19-10-23 09:17

Paraya para demeyecekler! 40'ından sonra gün yüzü görecek burçlar belli oldu

Yükselen enflasyon ve gelen zamlar maddi durumu elvermeyen kişilerin yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Ay sonunu getiremeyen kişiler çareyi ek iş ya da şans oyunlarında arıyor. Astrologlar dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İşte, 40'ından sonran zengin olacak burçlar...

Kadin 05-10-23 09:31

Önce Kasım, sonra Ocak! Emekli zammı için takvim netleşti: Çifte zam ile emekli maaşı 14.519 TL'yi görecek

Emekliye ek zam için çalışmalar hız kazanırken, Meclis’in açılması ile Kasım’da aylıkların artmasına artık kesin gözü ile bakılır oldu. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı düzenlemesi ile 7500 TL olan en düşük emekli maaşı için artış formülleri de ortaya çıktı. Ardından Ocak zammı ile beraber tüm emekli maaşları daha da yükselecek. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 3 aylık net oran belli olurken, yıl sonu için beklentiler de tek tek hesaplandı. İşte detaylar…

Finans 04-10-23 14:50

DGS EK TERCİH 2023 EKRANI AİS.OSYM.GOV.TR: DGS ek tercih nasıl yapılır, sonuçlar ne zaman belli olacak? Dikkat bugün son!

DGS ek tercih işlemlerinin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Ek yerleştirme işlemleri ÖSYM'den yapılan açıklama sonrası 29 Eylül'de başladı. İşlemler için bugün (4 Ekim 2023 Çarşamba) son gün. Peki, DGS ek tercih nasıl yapılır? 2023 DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Egitim 04-10-23 13:39

Ek MTV’de ‘dava’ bilmecesi! Yol haritası belli oldu... Kısa ve kesin cevap: 'Yok!'

Anayasa Mahkemesi, ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptaline ilişkin yapılan başvurunun reddine karar vermişti. Ek MTV kararı sonrası, Anayasa’ya aykırılık iddiası ile dava açanlar ve dava açmayıp ödeme de yapmamış olanların ne yapması gerektiğine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Karara itiraz edilemeyeceği, davadan feragat edilerek avukatlık ücretleri ve karar harçları masraflarının azaltılabileceği belirtildi.

Finans 02-10-23 08:38
MTV

DGS EK TERCİHLER 2023 ne zaman başlıyor, tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS boş kontenjan taban puanları

DGS ek tercih tarihleri ile boş kontenjanlar merak ediliyor. DGS sınav sonuçları doğrultusunda bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 14-20 Eylül 2023 tarihleri arasında yapıldı. Adayların gözü DGS ek tercih kılavuzuna çevrilmiş durumda. Peki, DGS ek tercihler ne zaman başlıyor, tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS boş kontenjan ve taban puanları belli oldu mu?

Egitim 24-09-23 15:21

Ek MTV için kritik tarih! İptal olacak mı? Gözler Anayasa Mahkemesi'nin kararında

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru için kritik tarih belli oldu. Yüksek Mahkeme, ek MTV'yi 28 Eylül Perşembe günü esastan görüşerek karara bağlayacak.

Finans 22-09-23 21:20

YKS EK TERCİH SONUÇLARI 2023 açıklandı mı, ne zaman açıklanır? YKS ikinci yerleştirme sonuçları belli oldu mu? ösym.gov.tr ile sorgulama

YKS ek tercih sonuçları sorgulama ekranı sıklıkla ziyaret ediliyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri 12 Eylül tarihinde başladı. Tercih işlemleri 17 Eylül Pazar günü sona erdi. YKS ikinci tercih işlemlerini tamamlayan adaylar ek yerleştirme sonuçları için araştırmalarını hızlandırdı. Peki, YKS ek tercih sonuçları 2023 açıklandı mı, ne zaman açıklanır? YKS ikinci yerleştirme sonuçları belli oldu mu?

Egitim 22-09-23 12:26

YKS EK TERCİH SONUÇLARI 2023: ÖSYM ile YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli mi? Sonuc.osym.gov.tr ekranı!

YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 12 Eylül itibarıyla başlayan 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri 17 Eylül tarihinde sona erdi. Şimdi gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, ÖSYM tarih verdi mi? İşte, sonuc.osym.gov.tr YKS ek tercih sonuçları ekranı...

Egitim 20-09-23 08:05

Emekliye ara zam, memura 3600 ek gösterge, erken emeklilik… Milyonlara yeni haklar geliyor! Tarih belli oldu

İkinci torba yasa düzenlemesi Ekim ayında açılacak Meclis’in gündemine gelerek yasalaşacak. Torba yasada milyonları ilgilendiren konular bulunuyor. Annelerin emekliliğinden SGK-Bağ-Kur prim eşitlemesi düzenlemesine, evlilik kredisinden vergisiz cep telefonuna, emekliye ara zamdan memura 3600 ek gösterge düzenlemesi ve taşerona kadro gibi konular çözüme kavuşturulacak.

Finans 16-09-23 13:40

Ek MTV için yarın son gün! 'AYM, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni iptal etti’ iddiaları sonrası dikkat çeken gelişme: Arabası olan milyonları ilgilendiriyor…

Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) 31 Ağustos'ta dolacak birinci taksit ödeme süresi, 6 Eylül gün sonuna kadar uzatılmıştı. Araç sahipleri için süre yarın sona eriyor. Ancak sosyal medyada Anayasa Mahkemesi'nin, ek MTV kararını iptal ettiği iddiası gündeme gelirken, milyonlarca araç sahibinin merak ettiği konuya ilişkin detaylar belli oldu.

Finans 05-09-23 14:28
MTV

Emekliye ek zam için tarih netleşti! En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi olacak? SGK Uzmanı Özgür Erdursun, “Eşi benzeri görülememiş zam” diyerek açıkladı

Emekli maaşı düzenlemesi için açıklamalar peş peşe gelirken, emekliye ek zam tarihi de belli oldu. Ekim ayında açılacak Meclis, gündemine ilk olarak milyonları ilgilendiren emekli maaşı düzenlemesini alacak. Kademeli zam formülü ise yeniden gündemde. 6 aylık enflasyon tahminine göre Ocak 2024'te en düşük emekli maaşı 10 bin TL seviyelerine ulaşacak. SGK Uzmanı Özgür Erdursun konuya ilişkin yorumunda, ‘eşi benzeri görülmemiş zam’ yapılacağının altını çizdi. İşte detaylar...

Finans 24-08-23 09:37

YKS EK TERCİH TARİHLERİ 2023 YKS ek tercih açıklandı mı, ne zaman ve nasıl yapılacak? 2023 ÖSYM takvimi ve tercih ekranı

YKS ek tercih tarihleri için ÖSYM'den son dakika açıklaması bekleniyor. AYT, TYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda gerçekleştirilen üniversite sınavı sonuçları 20 Temmuz Perşembe günü adayların erişimine açıldı. Üniversite tercih dönemi 27 Temmuz tarihinde başladı ve 8 Ağustos'ta sona erdi. Tercih sonuçları ise 19 Ağustos Cumartesi günü belli oldu. İlk tercihlerinde herhangi bir üniversiteye yerleşemeyenler, YKS ek tercih tarihleri açıklandı mı? sorusuna yanıt arıyor? İşte YKS ek tercih ekranı...

Egitim 23-08-23 07:42

YKS EK TERCİH TARİHLERİ 2023: YKS ek tercihleri ne zaman? ÖSYM ek tercih başlangıç tarihini duyurdu mu?

YKS ek tercih tarihleri, cumartesi günü ÖSYM tarafından yapılan üniversite yerleştirme sonuçları açıklaması sebebiyle merak edildi. İlk tercihlerde yerleşemeyenler, 2. ek tercihler için arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak? YKS ek tercih başlangıç tarihi belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

Egitim 22-08-23 07:50

3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge şartları nelerdir?

Çalışan her kişinin belli bir çalışma gününü, prim ödemesini ya da yaş kriterini tamamladıktan sonra emekli olmaya ya da emekli maaşı bağlanmasına hakkı oluşur. Erkek çalışanlar ve kadın çalışanlar için farklılık gösterebilen emeklilik şartlarından biri de gün sayısıdır. Bir başka emeklilik fırsatı da 3600 ek gösterge adı ile de bilinen emeklilik türüdür.

Haber 22-08-23 00:57

YKS 2. tercih tarihleri belli mi 2023? ÖSYM ile ek tercihler ne zaman alınacak? YKS tercih sonuçları açıklandı!

YKS ek tercih tarihleri, ÖSYM tarafından son dakika olarak açıklanan üniversite yerleştirme sonuçları sonrası merak konusu oldu. Birçok kişi internette konuya dair araştırma yapıyor. Peki, YKS 2. tercih tarihleri belli mi 2023? ÖSYM ile YKS ek tercihler ne zaman alınacak? İşte detaylar...

Egitim 20-08-23 09:28

Çalışan memurları ilgilendiriyor! 3600 ek göstergede tarih ve şartlar belli oldu: Emekli maaşına 4.500, ikramiyeye 150 bin TL'lik artış getirecek düzenleme geliyor…

Bir yandan memur maaş zammını belirleme süreci devam ederken bir yandan da birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge sağlayacak düzenlemenin çalışmaları sürüyor. Memurların 30 yıllık hizmet süresini doldurdurmaları halinde emekli maaşlarına en az 4.500, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150 bin liralık bir yansıması olacak 3600 ek gösterge düzenlemesinde tüm şartlar ve tarih de ortaya çıktı. Kamuda merakla beklenen yasanın en erken 15 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girebileceği ifade edi

Finans 19-08-23 13:34

EMEKLİ ZAMMI 2023 SON DAKİKA: Emeklilere ek zam yapılacak mı, ne kadar yapılacak? Emekli aylıklarına iyileştirme geliyor!

Emekli zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Emekli aylıklarına iyileştirme geliyor. Temmuz'da zam oranları ile buna ek olarak seyyanen zammın belli olması sonrası bahsi geçen maaşlarda yeni tutar da netleşmiş oldu. Yüzde 25 zam gelişmesi sonrası ek zam beklentisi içerisinde olan emekliler arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Peki, emeklilere ek zam yapılacak mı, ne kadar yapılacak? İşte emekli zammı ile ilgili son gelişmeler!

Finans 18-08-23 11:03

2023 YKS EK YERLEŞTİRME: YKS ek tercihler ne zaman, ÖSYM tarihi açıkladı mı? Gözler sonuc.osmy.gov.tr'de!

YKS ek tercihlerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Üniversite tercih sonuçları ile ilgili ÖSYM'den son dakika açıklaması bekleyen çok sayıda aday konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, 2023 YKS ek tercihler ne zaman? Üniversite ek tercih tarihleri belli oldu mu? İşte, 2023 YKS ek yerleştirme tarihi ile ilgili detaylar...

Egitim 17-08-23 12:07

YKS 2023 ek tercih ve yerleştirme tarihleri belli oldu mu? YKS ek üniversite tercihleri ne zaman yapılacak?

YKS ek üniversite tercih tarihleri vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 27 Temmuz tarihinde başlayan YKS tercih işlemleri 8 Ağustos tarihinde sona erdi. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar ek üniversite yerleştirme tarihlerini sorgulamaya başladı. Peki, YKS ek üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? YKS 2023 ek tercih ve yerleştirme tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar...

Egitim 14-08-23 07:24

Bu sene için ek MTV getirilmişti! Ödeme tarihleri belli oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla sadece bu yıl geçerli olmak üzere Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi alınacağı belirtilmişti. Düzenlemenin yayımlanmasıyla, ek MTV’ye ilişkin ayrıntılar da netleşmiş oldu. Buna göre, ek MTV birinci taksitleri ağustosta, ikinci taksitleri ise kasımda ödenecek.

Finans 01-08-23 11:56
MTV

Toplu Sözleşme takvimi belli oldu! ‘O talepler kabul edilirse…’ diyerek tek tek açıkladı: 19.372 TL, 24.215 TL, 27.778 TL… Rakamlar havada uçuştu

7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri yarın başlıyor. Memurların 2 yıllık zam pazarlığında talepler tek tek ortaya çıktı. Yeni düzenlemenin kabul edilmesi ile en düşük memur maaşı 30 bin TL seviyelerini görebilir. Memurun zam pazarlığında talepler arasında dini bayramlarda 4.850 lira ek ödeme, gelir vergisinin yüzde 15’te sabitlenmesi, 5.098 TL doğum, 19.372 TL ölüm, 24.215 TL evlenme ve 27.778 TL kreş yardımı talepleri de yer aldı. 1 ay sürecek toplu sözleşme görüşmelerinde takvim ise belli oldu.

Finans 31-07-23 07:47

Ek MTV ile ilgili detaylar belli oldu! Ödemeyen aracını satamaz, trafikten çekemez…

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenleme ile ilgili merak edilen detaylar Resmi Gazete’de yayımlandı. Araç alım satımı sırasında ek vergiyi kimin ödeyeceği de netleşirken ilave vergiyi ödemeyenler ise aracını satamayacak ya da trafikten çekemeyecek. İşte ek MTV ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirlediği esasların detayları…

Finans 28-07-23 08:19

EMEKLİ MAAŞ FARKI yattı mı, neden yatmadı? SSK/Bağ-Kur, Emekli Sandığı zam farkı ne zaman yatacak, tarih belli mi?

Emekli maaş farkı ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediliyor. Emekli zamları, 6 aylık enflasyon oranlarına göre belirlendi ve yürürlüğe girdi. Böylece emekliye enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 zam yapılmış oldu. En düşük emekli aylığı ise 7 bin 500 TL olarak güncellendi. Milyonlarca emekli zamlı maaşlarını almak için heyecanla bekliyor. Peki, EMEKLİ MAAŞ FARKI yattı mı, neden yatmadı? SSK/Bağ-Kur, Emekli Sandığı zam farkı ne zaman yatacak, tarih belli mi? İşte tüm merak edilenler...

Finans 27-07-23 13:06

LGS BOŞ KONTENJANLAR 2023: LGS boş kontenjanlar belli oldu mu, taban puanları ne? Lise 2. ek tercihler ne zaman? MEB açıkladı!

LGS boş kontenjanlar ve taban puanları lise yerleştirme sonuçları açıklanır açıklanmaz en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer aldı. Fen liseleri başta olmak üzere mesleki ve teknik Anadolu liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları için tercihlerini tamamlayan öğrenciler Meb.gov.tr ve e-Okul üzerinden sonuçları görüntüledi. Peki, LGS boş kontenjanlar belli oldu mu, taban puanları ne? LGS 2. ek tercihler ne zaman başlayacak?

Egitim 24-07-23 11:53

Son dakika: Emekliye ek zam için tüm gözler Meclis Genel Kurul’unda: Fark ödemeleri için tarih belli oldu

Son dakika: Memur ve emekliye zam öngören kanun teklifi Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklif bugün Genel Kurul'a geldi. Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı için toplamda yüzde 25 zam alacak. Ancak emekli maaşı zammı için ek artış yapılıp yapılmayacağı henüz net değil. Maaş artışı EYT'liler dahil bu yıl içinde emekli olan tüm emeklileri kapsayacak. Memur emeklilerine fark ödemeleri de bu ay gerçekleştirilecek.

Finans 12-07-23 14:15

Bütçeye maliyeti belli oldu! MTV detayı dikkat çekti... Milyonların gözü orada: Komisyonda görüşmeler başladı! Memur maaşı zammı, vergi düzenlemeleri...

En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılması ile bazı vergi artışlarını öngören "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başladı. Memur zammının bütçeye maliyeti ve MTV'nin geliri de belli oldu. Ayrıca CHP'nin ek MTV'yi AYM'ye götüreceği öğrenildi.

Finans 07-07-23 15:41

6 AYLIK ENFLASYON FARKI 2023 SON DAKİKA: 6 aylık enflasyon farkı ne kadar? TÜİK'ten son dakika açıklaması

6 aylık enflasyon farkı belli oldu. Hem memur zammı hem de emekli zammında belirleyici etken olan 6 aylık enflasyon farkı netleşti. Bilindiği üzere en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılması bekleniyor. Diğer kamu çalışanları için ise görev, unvan, derece ve mesleki kariyer gibi unsurlara göre kademeli artış gerçekleştirilecek. Şu an için 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı ise Temmuz ayında yapılacak zam ile artacak. Peki 6 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Finans 05-07-23 10:17

MEMUR EMEKLİ MAAŞ ZAMMI SON DAKİKA: Emekliye iyileştirme, memura 3’lü artış! Maaş ödemesi ikiye bölünecek

Son dakika: Memur maaş zammı ve emekli zammı için 5 Temmuz’da Haziran ayı enflasyonunun belli olmasının ardından tablo netleşecek. 6 aylık enflasyon ve enflasyon farkı oranına refah payı artışı da eklenerek ortaya çıkacak yeni maaşlar aynı ay içerisinde hesaplara yatırılacak. SGK ve Bağ-Kur emeklileri tüm zamları tek seferde, memur ve memur emeklileri ise iki parça halinde alabilecek. 3600 ek gösterge ile de emekli sandığı kapsamındakilerin maaşlarına üçüncü bir artış daha yapılacak.

Finans 26-06-23 15:48

Asgari ücrete zam sonrası maaşlara ek olarak verilecek! Yemek bedeli Temmuz 2023 için belli oldu: Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor...

Asgari ücrete zam sonrası birçok kalemde ödemeler de 1 Temmuz itibarıyla değişecek. İşsizlik ödeneği, genel sağlık sigortası (GSS) primi, kıdem tazminatı, staj ücretinin yanı sıra yıl sonuna kadar işverenlerin yemek bedelinden istisna edebileceği kazanç tutarı da belli oldu. Buna göre işverenin yemek istisnası tutarı 105,75 TL olarak uygulanacak.

Finans 22-06-23 08:42

ENFLASYON FARKI açıklandı mı, ne kadar oldu? 2023 memur maaş zammı enflasyon farkında son durum

Memur enflasyon farkı ile ilgili son dakika açıklamaları araştırılıyor. Memur maaşlarına her sene yılda iki defa zam yapılıyor. En son memur zammı ocak ayında aralık ayı enflasyon rakamlarının da netleşmesinin ardından belli oldu. Şubat enflasyon oranı ise bugün açıklandı. Peki, enflasyon farkı açıklandı mı? Memur enflasyon farkı ne kadar?

Finans 03-03-23 10:51