Bolu Yolu Acik Mi Haberleri

Son dakika: Altın fiyatları için kader günü! Uzman isim ‘Altının enterasan bir hikayesi var...’ diyerek anlattı

Son dakika haberi… Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları yatırımcıların yeni haftada da gündeminde kalmaya devam ediyor. Altın fiyatları yatay seyirde ilerlerken tüm gözler ABD Merkez Bankası Fed’in faiz oranları üzerinde belirleyici olacak Çarşamba günkü ABD enflasyon rakamlarına çevrildi. Peki fiyatlar düşecek mi yükselecek mi? Doç. Dr. Derya Hekim, ‘Altının enteresan bir hikayesi var’ diyerek, ‘Altın aşağı inmiyor ama yukarı doğru gidecek yolu var” dedi. İşte detaylar…

Finans 2024-05-13 08:11:13

28 il için 'sarı kod' Ankara, Adana.. 'Sınırı geçmiş durumda' Kuvvetli olacak, çamur yağacak! Meteoroloji'den son dakika 1 - 5 Mayıs hava durumu

Bugün hava nasıl? Yağmur ve çöl tozları devam edecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika hava durumu tahmin raporunu paylaşırken 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu iller arasında Ankara, Adana, Eskişehir, Bolu, Gaziantep, Hatay ve Düzce de var. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından toz taşınımı ve yağışlarla ilgili tahminlerini paylaştı. İşte il il Meteoroloji 1 Mayıs 2024 Çarşamba son dakika hava durumu tahminleri...

Haber 2024-05-01 09:42:18

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? İdrar yolu enfeksiyonu neden olur, belirtileri nelerdir? Kekik idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi?

İdrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve genellikle bakteriyel kaynaklıdır. İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yollarını etkileyen bir enfeksiyon olduğundan, mesane, böbrekler, üretra ve üreterleri içerebilir. Hem kadınları hem de erkekleri etkileyebilir.

Haber 2024-04-24 10:39:00

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Afrikalı öğrenci tepkisi: 'Otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversite’ne özellikle Afrika ülkelerinden öğrencilerin getirildiğini belirterek aldıkları yeni kararı açıkladı. Karabük'te Afrikalı öğrencilerin sayısındaki artışın Bolu'da da yaşandığını belirten Özcan "Bu şekilde gelmiş olan öğrencilerin, otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız. Bunlar öğrenci mi değil mi belli değil? Orada suça karışıp, karışmadıkları belli değil, kim oldukları belli değil” dedi

Haber 2024-04-15 22:20:15

Canlı Çankırı seçim sonuçları! Çankırı'daki seçim sonuçlarında AK Parti adayı Hüseyin Filiz mi, CHP adayı İlhan Tekin mi, MHP adayı İsmail Hakkı Esen mi kazanacak?

Yerel seçim heyecanı dorukta, Türkiye nefesini tutmuş durumda! Bazı illerin seçim sonuçları merakla bekleniyor. Bunların arasında İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirler; Bolu, Çanakkale, Çankırı gibi iller var. Sandıktan çıkacak sonuçlar Çankırı'daki vatandaşlar tarafından da merak konusu. Çankırı'daki seçim sonuçlarında AK Parti adayı Hüseyin Filiz mi, CHP adayı İlhan Tekin mi yoksa mevcut belediye başkanı ve MHP Çankırı Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Esen mi kazanacak?

Haber 29-03-24 15:22

Canlı Çanakkale seçim sonuçları! Çanakkale'deki seçim sonuçlarında Cumhur İttifakı AK Parti adayı Jülide İskenderoğlu mu, CHP adayı Muharrem Erkek mi, İYİ Parti adayı Alaaddin Burak Kunt mu kazanacak?

Yerel seçimler geldi çattı! Bazı illerin seçim sonuçları merakla bekleniyor. Bunların arasında İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirler; Bolu, Çanakkale gibi iller var. Sandıktan çıkacak sonuçlar Çanakkale'deki vatandaşlar tarafından da merak ediliyor. Çanakkale seçim sonuçlarında Cumhur İttifakı AK Parti adayı Jülide İskenderoğlu mu, CHP adayı Muharrem Erkek mi, İYİ Parti adayı Alaaddin Burak Kunt mu kazanacak?

Haber 29-03-24 13:49

Erdoğan'a bir kez daha adaylık yolu açılabilir mi? Bakan Tunç TBMM'yi işaret etti: Daha zaman var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu son seçimim" açıklamasıyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da açıklama geldi. Bakan Tunç, TBMM'yi işaret ederek Erdoğan için bir kez daha adaylık yolunun açılabileceğini ifade etti.

Haber 12-03-24 15:36

Ezber bozan tahmin! Hem ons hem gram altın fiyatları için rakam verdiler: Sürpriz gümüşten…

Altın fiyatları haftanın ilk günü de yatırımcıların odağında yer alıyor. Ons altın yükseliş için çıkış yolu ararken yurt içinde gram altın 2000 liranın üzerinde kalmaya devam ediyor. Peki altın düşecek mi yükselecek mi? İsviçreli UBS, ons altın fiyatının 2024 sonuna kadar 2200 dolara ulaşmasını bekliyor. Gümüş parlama yolunda! Altının gram fiyatı içinse 2100 TL rakamı dile getiriliyor. İşte 5 Şubat Pazartesi Kapalıçarşı verileri ile gram, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları…

Finans 05-02-24 08:23

Herkes hasta, acile başvurular yüzde 20 arttı! 3 virüsten de korunmanın tek bir yolu var... Kar yağmadığı için mi hastalıklar arttı?

Son dönemde toplumda üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış konuşuluyor. Hemen hemen herkesten duyulan o cümle ise: Herkes hasta. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü belirterek geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyledi. Bakan Koca en sık da grip yani influenza, sonra RSV ve Covid görüldüğünü vurguladı. Peki, üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? Uzmanlar ayrıntılarıyla anlattı.

Haber 19-01-24 09:58

Cinsel mutluluğun sırrı: Orgazm! Gerçek mi yoksa taklit mi?

Cinsel uyarılma ve zevkin en yoğun hali olan orgazm hakkında konuşmak çoğu kişi için oldukça zor. Ancak partnerinizle sağlıklı bir iletişim kurmanın ve mutlu bir ilişki sürdürmenin yolu bu konuları açıkça konuşmaktan geçiyor. Konuşamıyorsanız da üzülmeyin, sizin için cinsellik ve orgazm hakkında birçok insanın yaşadığı ortak sorunları anlamamızı sağlayacak bir anket hazırladık, işte detaylar!

Kadin 10-01-24 14:19

Deniz yolu nasıl yazılır? Deniz yolu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde yer alan sözcükleri güzel ve doğru kullanabilmemiz için yazılışlarıyla söyleniş biçimlerini iyi kavramamız gerekir. Dilimizde çok sık hatalı yazılan kelimeler genellikle iki sözcükten meydana gelen birleşik sözcüklerdir. Bunun temel sebebi birleşik kelimelerinin bazılarının ayrı, bazılarının ise bitişik yazılmasından kaynaklıdır. Deniz yolu sözcüğü için de aynı durum geçerlidir. Peki, deniz yolu nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 28-12-23 16:54

Enfeksiyon alarmı! Grip mi, Covid mi? Hastanelere akın ediyorlar

Son günlerde İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok kentinde hastane koridorları üst solunum yolu rahatsızlıklarıyla gelenlerle dolmaya başladı. Özellikle son 10 günde artan vakalar uzmanları endişelendirirken, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, koronavirüs testlerinin yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.

Haber 20-12-23 09:59

Başkaldırı nasıl yazılır? Başkaldırı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde yer alan her kelimenin kendine has yazım şekli ve söyleniş biçimi vardır. Kelimelerin hem yazım hem de okunuş şekillerini öğrenmenin yolu yazım kurallarını bilmekten geçmektedir. Yazım kuralları konusunu iyi öğrenmek demek, dilimizi de doğru kullanmak anlamına gelir. Türkçemizde çok sık kullanılan ve yazımında da bir o kadar imla hatası yapılan kelimelerden biri başkaldırı sözcüğüdür. Peki, başkaldırı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 09-12-23 19:31

Köyde esrarengiz olaylar! Hep gece geç saatlerde oluyor... 21 günde 5 kez yaşandı 'Herkes korkmaya başladı'

Bolu merkeze bağlı Muratlar köyünde son dönemde esrarengiz olaylar yaşanıyor. Köyde 17 Kasım'dan beri çıkan 5 farklı yangında 2 ev ile samanlık, kuruluk ve odunluklar yandı. Özellikle gece geç saatlerde çıkan yangınlar, köylüleri tedirgin etti. Köy muhtarı Nihat Dinç, "21 günde 5 yer yandı, az değil. Herkes korkmaya başladı" derken, jandarma yangınların çıkış nedenini araştırıyor. Evi yanan bir kişi ise "Herkes şu an, 'Yarın akşam acaba benim evim mi yanacak' diye düşünüyor" dedi.

Haber 08-12-23 14:05

Bugün okullar tatil mi, hangi illerde okullar tatil? Eğitime kar ve fırtına engeli: 20 Kasım 2023 okulların tatil edildiği iller...

Bugün okulların tatil edildiği iller merak konusu oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime 1 gün süreyle ara verildi. İstanbul, Bolu, Zonguldak, Düzce, Karabük ve Diyarbakır gibi çok sayıda ilimizde birçok vatandaş internette "Bugün okullar tatil mi, hangi illerde okullar tatil?" sorusuna yanıt arıyor. İşte 20 Kasım 2023 okulların tatil edildiği iller...

Haber 20-11-23 13:46

BOLU YOLU AÇIK MI? Bolu Tüneli kapalı mı, neden kapalı? İşte 19 Kasım Bolu Dağı son durum bilgisi

Bolu yolu açık mı değil mi sürücüler tarafından merak ediliyor. Kar yağışının şiddetini artırmasının ardından Bolu Tüneli'ni kullanacak olan sürücüler 'Bolu Tüneli açık mı, Bolu Tüneli neden kapalı son dakika' gibi konuları araştırıyor. Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor. Peki, BOLU YOLU AÇIK MI? Bolu Tüneli kapalı mı, neden kapalı? İşte Bolu Dağı son durum bilgisi

Haber 19-11-23 19:27

Safkan nasıl yazılır? Safkan ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde bulunan bazı sözcükler gerek kural gerekse kalıplaşmış olduğundan ayrı ya da bitişik olarak yazılmaktadır. Ancak zaman zaman hangi sözcüğün bitişik, hangi kelimenin ayrı yazıldığı konusunda ikilem yaşanabilir. Bunu önlemenin en doğru yolu ise Türk Dil Kurumunun online sözcük aratma imkânı veren güncel sözlük sitesini ziyaret etmektir. Dilimizde yaygın olarak yazımında imla hatası görülen sözcüklerden biri safkandır. Peki, safkan nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 13-11-23 16:50

'Yüzde 99 ihtimalle...' diyerek açıkladı! Özgür Özel'le söylediği o cümle... Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CHP'ye geri dönecek mi?

CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP genel başkanlığına seçilen Özgür Özel'e söylediği bir cümleyi açıkladı. Özcan "Özel'e, 'Siz ne zaman dönmemi isterseniz, dönüş için dilekçemi vermeye hazırım' dedim." ifadelerini kullandı. Devamında CHP'ye geri dönüş ihtimaliyle ilgili oran veren Özcan "Geri dönüşümün sağlanacağını düşünüyorum. Yüzde 99 ihtimal ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüş yapacağım" dedi. Özcan, yerel seçimlerde de CHP'den aday olacağını ifade etti.

Haber 08-11-23 09:41

Feci kazadan yara almadan kurtuldu

Bolu-Yedigöller yolu üzerinde sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyon yaklaşık 30 metrelik uçurumdan yuvarlandı.

Yurthaber 31-10-23 11:07

DÜZCE'DE DEPREM SON DAKİKA! Düzce'de deprem mi oldu, deprem kaç şiddetinde oldu? Bolu ve Zonguldak'tan da hissedildi

Düzce'de deprem haberleri son dakika gelişmeleriyle yakından takip ediliyor. 15 Ekim Pazar günü Düzce'de bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, depremin, yerin 5.39 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi. Bolu, Zonguldak ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar sarsıntının detaylarını sorgulamaya başladılar. Peki, Düzce'de deprem mi oldu, deprem kaç şiddetinde oldu? Bolu ve Zonguldak'tan da hissedildi

Haber 15-10-23 20:09

SON DAKİKA BOLU'DA DEPREM! Bolu'da deprem mi oldu, kaç şiddetinde? Zonguldak'tan da hissedildi

Bolu'da deprem haberleri son dakika gelişmeleriyle yakından takip ediliyor. 14 Ekim Cumartesi günü Bolu'da bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, depremin, yerin 5.5 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi. Zonguldak ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar sarsıntının detaylarını sorgulamaya başladılar. Peki, Bolu'da deprem mi oldu? Bolu depremi kaç şiddetinde oldu?

Haber 14-10-23 17:24

Çevre yolu nasıl yazılır? Çevre yolu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelimeleri yazarken ya da söylerken doğru bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Bir sözcüğün yanlış bir şekilde okunması ya da yazılması ciddi yazım hatalarının gün yüzüne çıkmasına neden olur. Bu yüzden sözcüklerin kullanımında kararsız kalındığında sözlüklerden faydalanılması gerekir. Dilimizde yaygın olarak hatalı yazılan sözcüklerden biri çevre yolu kelimesidir. Peki, çevre yolu nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 18-09-23 19:53

Tanju Özcan Zafer Partisi'ne mi katılacak? Ümit Özdağ 'Beraber yürüyeceğiz' dedi, kulisler hareketlendi

CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yerel seçimlerde hangi partiden aday olacağı merak edilirken, çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın, Özcan hakkında “Sayın başkan birlikte Atatürk ve Cumhuriyet için yürüyeceğiz” ifadelerini kullanması, “Özcan Zafer Partisi’ne mi yakınlaşıyor” sorularını akıllara getirdi.

Haber 23-08-23 09:12

Tanju Özcan’dan İmamoğlu’nun açıklamalarına tepki: Bir tek ben mi anlamıyorum?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu merakla beklenen konuşmasını bugün gerçekleştirdi. İmamoğlu’nun yaptığı açıklamalar hakkında dikkat çeken bir yorum ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan geldi. Özcan yaptığı açıklamada “İmamoğlu’nun söylediklerini bir tek ben mi anlamıyorum?” ifadelerini kullandı.

Haber 15-08-23 13:48

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu bebeğe zarar verir mi? Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve bitkisel tedavisi

Hamilelik dönemi bir kadının hayatında oldukça özel ve hassas bir süreçtir. Ancak maalesef hamilelik süreci vücutta bazı sağlık sorunlarının da ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir. Bu sorunlardan biri de hamilelikte idrar yolu enfeksiyonlarıdır. İdrar yolu enfeksiyonları anne adaylarını tedirgin eden ve bebeğin sağlığını endişelendiren önemli bir konudur. Anne ve bebeğin sağlığını korumak adına bu hassas konuyu anlamak ve tedavi edilmesi gereken belirtileri bilmek son derece önemlidir.

Haber 31-07-23 23:09

Sirkeli su idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen şeyler, bitkisel yöntemler nelerdir?

İdrar yolu enfeksiyonları idrar yolundan yukarı doğru yükselen bakterilerin sebep olduğu yaygın enfeksiyonlardır. Antibiyotik tedavisi genellikle etkili bir yol olsa da bazı kişiler doğal ve bitkisel yöntemlerle de bu tür enfeksiyonlarla başa çıkmayı tercih ederler. Bu yöntemler arasında öne çıkan sirkeli su gibi bazı ev ilaçları idrar yolu enfeksiyonunun semptomlarını hafifletebilir.

Haber 31-07-23 23:08

Erdoğan’ın Körfez ülkeleri ziyaretinin perde arkası ortaya çıktı! Kilit nokta Ovaköy olacak…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez ülkelerini ziyareti bugün başlarken ziyarete ilişkin de önemli detaylar ortaya çıktı. Türkiye’nin Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ticari ilişkilerini üst düzeye taşıması beklenen kritik ziyaretlerin gündeminde ‘Kalkınma Yolu Projesi’ olduğu öğrenildi. Körfez ülkeleri Avrupa’ya Türkiye’deki Ovaköy Sınır Kapısı üzerinden mi ulaşacak? İşte Erdoğan’ın Körfez ziyaretinin perde arkası…

Haber 17-07-23 07:50

Tanju Özcan aldığı cevap üzerine ateş püskürdü! Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler: 'Orası senin babanın çiftliği mi?'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'Değişim ve Adalet' yürüyüşüne devam ediyor. CHP Genel Merkezi'nden 'Değişim' çağrılarına ilişkin bir cevap beklerken genel merkeze sokulmayacaklarına dair bir cevap aldıklarını belirten Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler söyledi. "Evine gelsem sokmayabilirsin" diyen Özcan, "Ben Atatürk'ün evine gidiyorum, evimize gidiyorum. Orası senin babanın çiftliği mi?" ifadelerini kullandı.

Haber 07-07-23 13:08

Orta kulak iltihabı antibiyotiksiz geçer mi? Orta kulak iltihabı tedavisi kaç gün sürer?

Orta kulak iltihabı özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen bir sağlık sorunudur. Orta kulak kulak zarının arkasında yer alan boş bir bölmedir ve işitme ile denge fonksiyonlarına katkıda bulunur. Orta kulak iltihabı bu bölgedeki enfeksiyon veya iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Enfeksiyon genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişir ve bakteri veya virüslerin orta kulağa yayılmasıyla meydana gelir.

Haber 30-06-23 22:34

Gidecek mi kalacak mı? Galatasaray'ın transferi için her yolu denediği Mauro Icardi, Arabistan'dan gelen teklifler sonrası kararını verdi!

Sezonun tamamlanmasıyla birlikte Galatasaray ile olan kiralık sözleşmesi sona eren Mauro Icardi ülkesine dönerken, hem attığı goller hem de karakteriyle taraftarın gönlüne taht kuran Arjantinli yıldız için tüm imkanlar seferber ediliyor. Icardi için Arabistan'dan da astronomik teklifler gelmeye devam ederken, golcü oyuncu Arap kulüplerine kapıyı kapattı. İşte detaylar...

Spor 17-06-23 09:39

İdrar yolu enfeksiyonu adeti geciktirir mi? İdrar yollarındaki enfeksiyon adet düzensizliği yapar mı?

İdrar yolu enfeksiyonu kadınların sık karşılaştığı bir sağlık sorunudur ve ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Kadınların anatomik yapısı idrar yolunun kısa olması ve idrar yolunun anüse yakın olması nedeniyle enfeksiyon riskini artırır. Bakterilerin idrar yoluna ulaşması ve çoğalması sonucunda enfeksiyon gelişebilir. İdrar yolu enfeksiyonu genellikle idrar yaparken yanma, sık idrara çıkma, idrarda kan görülmesi gibi belirtilerle kendini gösterir.

Haber 30-05-23 09:52

İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmezse ne olur? İdrar yolu enfeksiyonu kendi kendine geçer mi?

İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yolunda yer alan bakterilerin üreme ve çoğalma sonucunda meydana gelen enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar kadınlar arasında daha sık görülse de erkeklerde de ortaya çıkabilir. İdrar yolu enfeksiyonu belirtiler arasında sık idrara çıkma, idrarda yanma hissi, bulanık veya kanlı idrar, karın veya kasık ağrısı gibi rahatsızlık verici semptomlarla kendini gösterir. İdrar yolu enfeksiyonları antibiyotik tedavisi ve uygun hijyen önlemleriyle başarıyla tedavi edilebilir.

Haber 30-05-23 09:15

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın videosu sosyal medyaya damgasını vurdu! Alo, CHP Genel Merkezi mi...

Çarpıcı çıkışlarıyla sık sık gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den 1 yıllığına ihraç edilmişti. Sosyal medya hesabından "Şafak 22" notuyla ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok konuşulan "Ben Kemal, geliyorum" söylemine göndermeyle çektiği video sosyal medyaya damgasını vurdu.

Haber 22-05-23 15:59

Bolu Dağı'nda yoğun sis

D-100 kara yolu Bolu Dağı geçişinde etkili olan sis görüş mesafesini azaltıyor.

Yurthaber 10-05-23 10:23

D-100 kara yolu Bolu Dağı kesimindeki zincirleme kaza ulaşımı aksattı

D-100 kara yolu Bolu Dağı kesiminde meydana gelen zincirleme trafik kazası ulaşımı olumsuz etkiledi.

Yurthaber 22-04-23 13:34

Bolu Dağı'nda sis görüş mesafesini düşürdü

D-100 kara yolu Bolu Dağı geçişinde sis, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Yurthaber 20-04-23 09:54

Hava yolu nasıl yazılır, hava yolu yazımı nasıl olmalıdır? Hava yolu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile beraber hayatımıza girmiş olan ve çok sık bir şekilde kullanılan kelimeler vardır. Fakat bu tür kelimelerin yazımı sırasında insanların kafasında bazı soru işaretleri oluşabilir. Kelimelerin yazımı esnasında hataya düşmemek adına doğru yazım şekli araştırılmalı ve kelimeler doğru bir şekilde yazılmalıdır.

Egitim 10-04-23 14:36

Bir sürü nasıl yazılır, bir sürü yazımı nasıl olmalıdır? Bir sürü ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede kelime türetmenin birden fazla yolu bulunur. Kelimelere farklı ekler ekleyerek yeni kelimeler türetmenin yanı sıra bu türetme iki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle de oluşur. İki ya da daha fazla kelimenin bir araya gelmesiyle oluşan tamlamalar zaman içerisinde kalıplaşır ve yeni bir ifade hâlini alır. Bu tarz kelimeler birleşik kelime ya da birleşik fiil olarak adlandırılır. Birleşik kelimelerden birisi olan bir sürü ifadesinin yazımı ayrı mı yoksa bitişik mi olmalıdır?

Egitim 28-03-23 17:11

Bugün Düzce’de okullar tatil mi edildi? Bolu depremi sonrası 17 Mart 2023 Cuma Düzce'de okullar tatil mi? Valilik açıkladı!

Düzce'de okullar tatil mi? Bolu'da meydana gelen ve İstanbul, Ankara ve Düzce'den de hissedilen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Düzce Valisi Cevdet Atay veli ve öğrencileri ilgilendiren bir son dakika açıklamasında bulundu. 17 Mart 2023 Cuma günü için Vali Atay'ın yaptığı açıklamanın detayları merak konusu oldu. Peki, Düzce’de okullar tatil mi edildi? Bolu depremi sonrası yarın Düzce'de okullar tatil mi?

Haber 17-03-23 06:39

İSTANBUL’DA DEPREM Mİ OLDU? İstanbul, Düzce, Ankara’da deprem mi oldu? Son depremler listesi

İstanbul'da deprem mi oldu sorusu merak ediliyor. Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından son depremler listesi güncel olarak yayınlanıyor. 16 Mart'ta Bolu, Düzce, İstanbul, Ankara'nın da içerisinde olduğu birçok ilden hissedilen bir deprem meydana geldi. Peki, En son deprem ne zaman ve nerede oldu? İstanbul, Düzce, Ankara’da deprem mi oldu?

Finans 16-03-23 14:19

Bolu ve Düzce'de deprem mi oldu? 16 Mart 2023 deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? İstanbul ve Ankara'dan da hissedildi

Deprem ile ilgili son dakika açıklamaları 16 Mart 2023 Perşembe günü yaşadıkları ilde sarsıntı hisseden kişiler tarafından araştırılıyor. Bolu'da saat 13:55 sıralarında sarsıntı gerçekleşti. İstanbul, Ankara ve Düzce'den de hissedilen sarsıntı sonrası "16 Mart 2023 deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde?" soruları internette araştırılmaya başlandı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden konuya dair açıklama yapıldı. Peki, İşte 16 Mart 2023 Perşembe son depremler listesi...

Haber 16-03-23 14:03

SON DAKİKA DEPREM haberleri: 14 Mart 2023 deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? Kahramanmaraş'ta 4.7 şiddetinde deprem!

Deprem ile ilgili son dakika açıklamaları 14 Mart 2023 Salı günü vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken yaşadıkları ilde sarsıntı hisseden birçok kişi de Kandilli Rasathanesi son depremler listesini inceliyor. Kahramanmaraş, Adana, Çorum, Hatay, Erzurum, Malatya ve Bolu gibi illerimizde yaşayan birçok kişi arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, 14 Mart 2023 deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? İşte, 14 Mart 2023 Salı Kandilli Rasathanesi son depremler listesi...

Haber 14-03-23 10:02

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu bebeğe zarar verir mi, belirtileri nelerdir? Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu neden olur?

Hamilelikle birlikte fiziksel ve psikolojik birçok değişim meydana gelir. Genel olarak hamilelik döneminde farklılaşan vücut sistemi çeşitli rahatsızlıklara yol açmaktadır. Hamilelik döneminde yaşanan en yaygın rahatsızlıklardan biri idrar yolu enfeksiyonudur. İdrar yolu enfeksiyonu hamilelik döneminde dikkate alınması gereken bir süreçtir. İdrar yolu enfeksiyonu için gerekli olan tedavinin uygulanması ile oluşabilecek sorunların önüne geçebilir. Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu neden olur?

Kadin 03-03-23 17:07

EYT yasalaştı mı, Meclis'ten geçti mi? EYT'de son durum ne? Milyonlarca kişinin beklediği gelişme!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çalışmalarına ara veren Meclis'in mesaiye başlamasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açıldı. Peki, EYT yasalaştı mı, Meclis'ten geçti mi? EYT'de son durum ne?

Finans 01-03-23 06:55

EYT SON DAKİKA gelişmeleri 1 Mart 2023: EYT yasası Meclis'ten geçti mi, ne zaman Resmi Gazete'de yayınlanacak?

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çalışmalarına ara veren Meclis'in mesaiye başlamasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açıldı. Peki, EYT yasası Meclis'ten geçti mi, ne zaman Resmi Gazete'de yayınlanacak? İşte 1 Mart 2023 Çarşamba günü itibarıyla EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Finans 01-03-23 06:53
EYT

EYT SON DAKİKA 1 Mart 2023: EYT yasalaştı mı? 2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolu açıldı

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çalışmalarına ara veren Meclis'in mesaiye başlamasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açıldı. Peki, EYT yasası Meclis'ten geçti mi, son durum ne? İşte 1 Mart 2023 Çarşamba günü itibarıyla EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Finans 01-03-23 06:50

EYT SON DAKİKA gelişmeleri 1 Mart 2023: EYT yasası Meclis'ten geçti mi, son durum ne? 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açıldı

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çalışmalarına ara veren Meclis'in mesaiye başlamasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açıldı. Peki, EYT yasası Meclis'ten geçti mi, son durum ne? İşte 1 Mart 2023 Çarşamba günü itibarıyla EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Finans 01-03-23 06:47
EYT

Demir yolu nasıl yazılır, demir yolu yazımı nasıl olmalıdır? Demir yolu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe basit, türemiş ve birleşik olmak üzere 3 yapıya ayrılır. Birleşik kelimeler en az iki kelimeden meydana gelir. Sözcükler bazen ayrı yazılırken bazen de birleşik yazılması gerekir. Demir yolu sözcüğü de birleşik kelimeler kategorisinde yer alır. Gün içerisinde sıklıkla kullanılan ve oldukça yazımı karıştırılan demir yolu yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 24-02-23 17:23

Kara yolu nasıl yazılır, kara yolu yazımı nasıl olmalıdır? Kara yolu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde yazımı esnasında yanlış yapılan pek çok kelime vardır. Bu kelimelerin doğru yazılışını öğrenmek, Türkçenin daha akıcı ve doğru kullanılmasını sağlar. Gün içinde sıkça karıştırılan kelimelerden biri de kara yoludur. Kara yolu kelimesinin ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı konusunda pek çok ikilem yaşanmaktadır. TDK kurallarına bakılarak bu kelimenin yazımı ile ilgili net bilgi almak mümkündür. Peki, kara yolu kelimesi TDK'ye göre nasıl yazılır?

Egitim 17-02-23 11:32