Depremzede Ogrencilere Burs Haberleri

Tüm Türkiye Sıla'yı konuşuyor! '12.8 milyon liralık bursla Harvard Üniversitesi'ni kazandı'

Sosyal medya 12. sınıf öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz'ın başarısını konuşuyor. Sıla, Harvard Üniversitesi'nden yıllık 88 bin dolar tam burs kazandı. Sıla, kuantum kaos üzerine araştırma yaparak, insansız hava aracı tasarlayarak bilimsel çalışmalara katkı sağladı. Sıla ile ilgili paylaşım yapan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş "12.8 milyon liralık tam bursla Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü’nü kazanan Sıla, Harvard Üniversitesi’ni akademik bursla kazanan Türkiye'deki 6 öğrenciden biri" dedi.

Haber 2024-05-22 11:57:35

Depremzede kadının tutkusu geçim kaynağı oldu! Tanesi 3 ila 5 bin TL arasında değişiyor Evde oturan kadınlar yapabilir

Kahramanmaraş'ta depremzede bir kadının konteyner kentte yaptığı tablolar geçim kaynağı oldu. Konteyner kentte yaşayan kadın önceleri sıkıldığını şimdi ise tablolar yaparak hem keyifli vakit geçirdiğini hem de kazanç elde ettiğini belirtti. Tabloların tanesi 3 ila 5 bin lira arasında, ortalama yapım süresi ise 3-7 gün arasında değişiklik gösteriyor. Evde oturan kadınların kendilerine uğraş bulmalarını tavsiye eden depremzede kadın bu şekilde stres attığını belirtti.

Kadin 2024-05-20 07:46:13

Üniversiteliler, depremzede öğrencilere bayramlık için tezgaha geçti

Gaziantep'te Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyeleri ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, bağışçılardan aldıkları elbise ve eşyaları üniversite yerleşkesinde açtıkları stantta "pazarcı" gibi satarak elde ettikleri gelirle depremzede öğrencilere "bayramlık" almak için çaba gösteriyor.

Yurthaber 2024-05-14 10:20:35

Hatay'da depremzede çocukların mücadele ettiği futbol turnuvası sona erdi

Hatay'ın Belen ilçesinde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen çocuklar arasında düzenlenen Hatay Konteyner Cup 2 Belen Futbol Turnuvası tamamlandı.

Yurthaber 2024-05-13 15:05:16

Skandal hamle! ''5 aydır kaşar ekmek yiyoruz'' diyen Hatayspor'a haciz davası açtılar! ''Depremzede olarak gittik, 5 milyon TL istediler''

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde tesisleri büyük zarar gören Hatayspor, çalışmalarını TFF'nin Riva Tesisleri'nde sürdürüyordu. Ekonomik olarak da zor günler geçiren Hatayspor'a gönderilen haciz futbolseverleri bir hayli sinirlendirdi. Sosyal medyada tepki gösteren taraftarlar verilen bu kararın geri çekilmesini istiyor. Bu hamlenin ardından Kulüpler Birliği, Hatayspor’un konaklama bedelinin ödenmesi ve icra dosyasının kapatılması için resmi görüşmelere başladı.

Spor 06-05-24 17:04

Gaziantep'teki depremzede çocuklar 23 Nisan kutlamasında eğlendi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Sosyal ve Toplumsal Faaliyet Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi.

Yurthaber 19-04-24 10:37

Nurdağı'nda köy evleri depremzedelere teslim ediliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin etkilediği Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde tamamlanan köy evlerinin depremzede hak sahiplerine teslimi sürüyor.

Yurthaber 29-03-24 13:38

Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı

Adıyaman’da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının deprem bölgesinde hayata geçirdiği ’Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi’ projesi kapsamında krediden faydalanmak isteyen genç çiftlerin evlilik öncesi eğitimleri başladı.

Yurthaber 28-03-24 14:13

İşten tazminatsız çıkarılan depremzede hukuk mücadelesini kazandı

Gaziantep'te 6 Şubat'taki depremler nedeniyle kent merkezinden ayrılan, çağrıldığı işine 3 gün gidemediği için kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan işçi, hukuk mücadelesini kazandı.

Yurthaber 19-03-24 12:31

Konteyner kentte çalışan antrenör, depremzede çocukları karateyle tanıştırıyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde gündüz konteyner kentte idarecilik yapan karate antrenörü Ümit Arslan, akşam da depremzede çocuklara gönüllü eğitim veriyor.

Yurthaber 18-03-24 11:14

Depremzede genç kız enkazdan çıkmasını sağlayan madencilerle Zonguldak'ta buluştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da enkazda kalan Songül Göksu'yu afetin üçüncü günü kurtaran Zonguldaklı madenciler, bağlarını koparmadıkları genç kızı, çalıştıkları Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesinde ağırladı.

Yurthaber 13-03-24 11:02

Depremzede kadınlar, yaptıkları ürünlerle hem kazanç sağlıyor hem de sosyalleşiyor

Kahramanmaraş’ta depremzede kadınlar yaptığı ürünleri sergileyerek, halkın beğenisine sunuyor.

Yurthaber 05-03-24 10:19

Lütfü Savaş ne diyeceğini bilemedi! Hatay'daki depremzede kadından tepki: Ben cenazelerimi gömerken sen neredeydin?

Yerel seçimlerde CHP tarafından Hatay'da yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş, depremzede bir kadının tepkisiyle karşılaştı. Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşları ziyaret eden Savaş, depremzede kadın "Ben bir yıldan beri burada Lütfü Savaş'ı bekliyorum. Neredeydi Lütfü Savaş? Ben cenazelerimi gömerken sen neredeydin?" dedi. Söz konusu görüntüleri yorumlayan gazeteci Fatih Portakal da Savaş'la birlikte Murat Kurum'a da tepki gösterdi. Portakal "Geçmişleri onların peşinden geliyor" dedi.

Haber 05-03-24 09:17

Hatay'da depremzede kız çocukları arasında düzenlenen futbol turnuvası başladı

Hatay'da konteyner kentte kalan depremzede kız çocukları arasında düzenlenen futbol turnuvası başladı.

Yurthaber 04-03-24 14:18

Depremzede kadının PVC boru içinde yetiştirdiği ürünler gelir kapısı oldu

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Tuğba Alvanoğlu’nun Tayvanlı öğrencilerden öğrendiği topraksız tarım yöntemiyle PVC borularda yetiştirdiği ürünler gelir kapısı oldu.

Yurthaber 04-03-24 08:42

YÖK araştırmacı burslarını artırdı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Uluslararası Araştırmacı Projeler kapsamındaki öğrenci ve araştırmacılara verilen burs miktarını artırdı. Açıklamada, burs başvurularının 4 Mart-26 Nisan'da yapılabileceği belirtildi.

Finans 29-02-24 15:58

Adıyaman’da depremzedelerin kalıcı konutlara taşınması sürüyor

Adıyaman’da depremzede ailelerin konteyner kentlerden kalıcı konutlara taşınması sürüyor.

Yurthaber 22-02-24 15:57

Kahramanmaraş'ta 100 depremzede nişanlı çift için toplu düğün yapılacak

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen 100 nişanlı çift için toplu düğün yapılacak, çiftlere çeyiz desteği verilecek.

Yurthaber 22-02-24 14:59

Depremzede vatandaşların yaşadığı 3 konteyner alevlere teslim oldu

Hatay’da geçici yaşam merkezinde çıkan yangında 3 konteyner alevlere teslim oldu.

Yurthaber 22-02-24 13:46

İslahiye'deki afet konutlarına ilk depremzede aile yerleşti

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde afetzedeler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan kalıcı konutlara ilk aile yerleşti.

Yurthaber 21-02-24 15:17

500 tam puan alana burs! İstanbul Valisi Davut Gül duyurdu: Aylık 3'er bin lira verilecek

İstanbul Valisi Davut Gül, Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) 500 tam puan alan 388 öğrenciye aylık 3'er bin lira burs verileceğini duyurdu.

Egitim 17-02-24 15:21

YÖK'ün burs miktarları artırıldı! İşte yeni rakamlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, doktora, lisans ve üstün başarı sınıflarında eğitim gören öğrencilere sağlanan burs miktarları artırıldı. YÖK Doktora Bursu, çalışmayan öğrenciler için 7 bin 500 TL'den 12 bin TL'ye, çalışanlar için ise 2 bin 500 TL'den 4 bin TL'ye çıkarıldı.

Haber 16-02-24 11:59

Hatay'da depremzede kadınlara istihdama katılmaları için ayakkabıcılık öğretilecek

Hatay Valisi Mustafa Masatlı önderliğinde, konteyner kentlerde yaşamını sürdüren afetzede kadınların ayakkabıcılık sektöründe istihdama katılımını sağlamak için sayacılık kursu protokolü imzalandı.

Yurthaber 14-02-24 15:52

Otizmlilerin öğrenirken ürettiği hediyelik eşyalar, depremzede özel çocuklara gönderiliyor

Düzce'de hediyelik eşya, bez bebek yapımı ve taş boyama eğitimi alan otizmli öğrencilerin el emeği ürünleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen özel gereksinimli çocuklara gönderiliyor.

Yurthaber 13-02-24 11:46

Adıyaman'da depremzede çiftçilere 600 milyon liralık destek

Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, depremzede çiftçilere yaklaşık 600 milyon lira değerinde tohum, yem, büyük ve küçükbaş hayvan desteği yapıldığını söyledi.

Yurthaber 13-02-24 11:43

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında açıkladı: 'Deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz fona başvuruları almaya başlıyoruz'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yaklaşık 4 hafta sonra Beştepe'de yeniden toplandı. Saatler süren toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili mevzuat çalışmaları tamamlandı. 15 Şubat'ta başlıyor. Depremzede gençlerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacağız. İlk önce deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz fona başvuruları almaya başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Finans 12-02-24 18:51

Ekrem İmamoğlu'na depremzede feryat etti! Sen bizim evladımızsın ama o Lütfü Savaş’ı asla istemiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu iki depremle sarsılan Hatay'ı, felaketin birinci yıl dönümünde ziyaret etti. İmamoğlu, Hatay ziyareti sırasında bir depremzede feryat etti. Hatay'daki depremzedenin "Sen bizim evladımızsın ama o Lütfü Savaş'ı istemiyoruz" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Haber 06-02-24 22:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede aileye ziyaret! Devlet Bahçeli de eşlik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, eşini ve 2 erkek evladını kaybeden 53 yaşındaki Aliye Üzüm'e ziyarette bulundu. Ziyarette Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti.

Haber 06-02-24 18:20

Edirne'ye yerleşen depremzede yöresel ürünlerle geçimini sağlıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ailesiyle birlikte Hatay'dan Edirne'ye yerleşen evli ve 1 çocuk annesi 24 yaşındaki depremzede Şengül Tatar, memlekette sosyal medya üzerinden yaptığı salça, zeytinyağı ve baharat gibi çeşitli yöresel lezzetlerin satışını Edirne'de de devam ettirerek ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Kadin 06-02-24 17:34

Depremzede öğretmen gözyaşları içinde anlattı... Ali Burak Ceylan ailesini köşke yerleştirmiş

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde ünlü oyuncu Ali Burak Ceylan'ın yaptığı iyilik ortaya çıktı. Cüzdanını bulan depremzede öğretmenin aileisine Bağdat Caddesi’nde köşk tahsis eden Ceylan'ın bu iyiliği sosyal medyada gündem oldu. Depremzede öğretmen yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

Magazin 06-02-24 14:40

Depremzede kadından CHP lideri Özgür Özel'e tepki: 'Burada konuşma yapamazsınız, burası siyaset yeri değil'

6 Şubat'taki deprem felaketinin yıl dönümü nedeniyle Gaziantep'in İslahiye ilçesinde deprem şehitliğini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, depremzede bir vatandaşın tepkisine maruz kaldı. Afetzede bir kadın, "Burada konuşma yapamazsınız, burası siyaset yeri değil" diyerek CHP lideri Özel'e tepki gösterdi.

Haber 06-02-24 13:54

Depremzede Psikolog, asrın felaketini anlattığı cümleleriyle yürekleri burktu! Depremin boyutu tahmin ettiğimizden daha fazla

Asrın felaketine Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalanan Uzman Psikolog Gizem Yılmaz, depremin boyutunun hiçbir literatür taramasında görülemeyecek bir boyutta olduğunu ve kitap bilgisinin hayat bilgisiyle paralel ilerlemediğini söyledi.

Haber 06-02-24 11:06

Öğrenci belgesi nasıl ve nereden alınır? E-Devletten öğrenci belgesi alma

Öğrenciliği devam eden kişilerin, staj başvurusu, burs işlemleri ya da başvuruları gibi çeşitli kurumlarla ve kuruluşlarla ilgili durumlarda öğrenci olduklarını kanıtlamaları gerekli olabilir. Bu kanıt için çeşitli kurum ve kuruluşlardan alınabilecek öğrenci belgesi ya da öğrenim belgesi ilgili ve yetkili birimlere beyan edilir.

Haber 05-02-24 19:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! Biz depremzede kardeşleri oy tercihine göre ayıranlardan değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, yine muhalefeti hedef aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz deprem turistleri gibi oy sandığı ufuk tepelerince hatırlayanlardan değiliz. Biz depremzede kardeşleri oy tercihine göre ayıranlardan değiliz. Biz sırf sandıktan istediği sonuç çıkmayınca yaptığı 3 kuruş yardımı insanın başına kakan vicdansızlardan değiliz, biz depremzede kardeşlerimizin dertleriyle dertlenen bir yönetimiz' dedi.

Haber 03-02-24 19:34

Depremzede şehirler ihracatta afet öncesi döneme dönüyor

Depremlerden etkilenen 11 ilin ocak ayında yaptığı toplam ihracat, 6 Şubat afetinden önceki dönemi geçerek 1,5 milyar dolara ulaştı.

Finans 03-02-24 14:25

Üniversitedeki 55 bin kamyon malzemeyle hazırlanan alanda depremzede aileler barınıyor

İskenderun Teknik Üniversitesi tarafından yaklaşık 2 yıl önce 55 bin kamyon dolgu malzemesiyle hazırlanan ve afet durumları için hazır hale getirilen alan, İskenderunlu 3 bin 200 depremzede aileye yaklaşık 1 yıldır ev sahipliği yapıyor.

Yurthaber 02-02-24 09:38

Depremzede Ayşenur, depremde kaybolan bebeğiyle 27 gün sonra buluştu

Depremde eşini kaybeden ve yeni doğan evladına 27 gün sonra DNA testi sonucu kavuşabilen Ayşenur Turan, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

Yurthaber 02-02-24 09:24

Depremzede kadın enkazdan 3 saat sonra, 3 yaşındaki kızı 3 gün sonra çıkarıldı

Kahramanmaraş’ta depremzede kadın eşi ile birlikte 3 saat sonra çıkartıldı, 3 yaşındaki kızı ise 3 gün sonra enkazdan çıkarıldı.

Yurthaber 02-02-24 09:20

13 yaşındaki depremzede kız çocuğuna kuzeninden cinsel istismar! Cezası belli oldu

Kayseri'de Muhammet T. (24), bağ evinde birlikte kaldıkları depremzede kuzeni K.T.'ye (13) cinsel istismarda bulundu. Tutuksuz yargılanan Muhammet T., 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. İşte detaylar...

Haber 01-02-24 17:25

Hataylı depremzede kadın, yeni bir hayata adım attığı Denizli'de atölye açtı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'daki evi ve iş yeri kullanılamaz hale gelen Yasemin Çam, oğluyla birlikte yerleştiği Denizli'de açtığı el sanatı atölyesi ile geçimini sağlıyor.

Yurthaber 31-01-24 13:12

15 yaşındaki depremzede Salih, protez koluna kavuştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkazdan iki gün sonra çıkarılan ve sağ kolu dirsek altından ampute edilen 15 yaşındaki Salih Ersöz, Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi (ÇOİM) aracılığıyla protezine kavuştu.

Yurthaber 31-01-24 11:20

Siirt'e gelen depremzede 1074 ailenin giyim ihtiyacı Türk Kızılay tarafından karşılandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Siirt'e gelen 1074 ailenin giyim ihtiyacı Türk Kızılay tarafından karşılandı.

Yurthaber 30-01-24 15:45

Diyarbakır'da evlerinde ziyaret edilen 158 bin 712 depremzede psikososyal destek aldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri evlerinde ziyaret ettikleri 158 bin 712 depremzedeye psikososyal destek verdi.

Yurthaber 30-01-24 11:26

KADEM deprem bölgesinde 10 binden fazla kadına el uzattı

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bölgede çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirterek, bir yılda 10 binden fazla depremzede kadına ulaştıklarını bildirdi.

Yurthaber 30-01-24 11:12

Hatay'da depremzede öğrenciler için düzenlenen futbol turnuvası başladı

Hatay'da konteyner kentte kalan depremzede öğrenciler için düzenlenen futbol turnuvası başladı.

Yurthaber 24-01-24 14:43

Hatay'da yapımı tamamlanan iş yerlerinin hak sahipleri kurayla belirlendi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde, iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar alan depremzede esnafa yönelik inşa edilen 110 iş yerinin hak sahipleri, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimiyle tespit edildi.

Yurthaber 24-01-24 08:51

Adıyaman'da depremzede çocuklar için sünnet şöleni düzenlendi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, depremzede çocuklar için sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Yurthaber 23-01-24 10:34

Depremzede öğrencilere karne hediyesi olarak 5 bin 650 top dağıttı

Hatay’ın Payas ilçesinde hayırsever bir vatandaş, ilçede öğrenim gören 5 bin 650 öğrenciye karne hediyesi olarak top dağıttı.

Yurthaber 17-01-24 09:16

'Deprem sonrası kaybolan çocuklar' iddiaları gündem yaratmıştı! Bakan Göktaş noktayı koydu: Tekraren ilan ediyorum

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kayıp depremzede çocuklar iddiasına yanıt verdi. “Bin 912 çocuğumuzdan bir tanesinin bile kayıp olması durumunun söz konusu olmadığını tekraren ilan ediyorum.” diyen Bakan Göktaş, “Çocukların kimlik tespitleri; Sağlık, İçişleri, Adalet ve Aile Bakanlığı ile tüm paydaşlarla beraber titizlikle yapıldı.” dedi.

Haber 11-01-24 14:41