Esnaf Kredisi Hesaplama Haberleri

Kurbana girer gibi ev almak! Bankalarda ortak konut kredisi dönemi... Bir ilk: 4 tanıdığını getirene kredi kolaylığı

Türkiye'de bir ilk oldu, artan faiz oranları sonrası harekete geçen bankalar ortak kredi uygulamasına başladı. Gelir durumu ya da başka bir sebeple kredi verilmeyen kişiler artık en az iki en çok da dört kişiyle birlikte ortak ev kredisi çekebilecek. Gelirlerini birleştirerek bankaya beyan eden kişiler, aylık ödemeleri de kendi aralarında bölecekler.

Finans 2024-05-28 07:34:30

Türk Eximbank sendikasyon kredisi! 728 milyon dolar kaynak sağlandı

Türk Eximbank, sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi ile 728 milyon dolar tutarında kaynak sağladığını duyurdu. Bir önceki yılın aynı dönemine göre 190 baz puan maliyet düşüşüyle sağlanan sendikasyon kredisine uluslararası piyasalardan yoğun talep geldi. Bankadan yapılan açıklamaya göre işleme 14’ü yeni olmak üzere Avrupa, Amerika, Uzak Doğu ve Körfez bölgelerinden 34 önde gelen finansal kuruluş katıldı.

Finans 2024-05-23 10:04:11

Üst üste üçüncü hafta: ABD'de mortgage faizleri düşmeye devam etti

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,01'e inerek, üst üste üçüncü haftada düşüş kaydetti. Aynı dönemde, 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 6,61'den yüzde 6,42'ye indi.

Finans 2024-05-22 16:24:05

TESK Başkanı da eleştirmişti! İddialar sonrası Halkbank'tan esnaf kredisi açıklaması! 'Faiz oranları...'

Halkbank'tan esnaf kredi faiz oran güncellemesiyle ilgili açıklama geldi. Banka, haberlere yansıtıldığı gibi faiz oranı değişikliğinin geçmiş döneme yönelik uygulanmadığını belirtti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken daha önce, "Kredi faizleri yüzde 7.5’tu, yüzde 30’lara varan bir rakama yükseldi. Daha evvel taahhütnamede almış oldukları oranla sınırlandırılmış olsaydı esnaf açısından bu kadar tepki olmayacaktı” demişti.

Finans 2024-05-22 12:15:15

285,7 milyon dolar tutarında! Türk Eximbank'tan sendikasyon kredisi anlaşması

Türk Eximbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası garantisi altında ING, Standard Chartered ve Société Générale ile sendikasyon kredisi imzaladı. Kredi ile yeşil dönüşüm projeleri desteklenecek.

Finans 21-05-24 09:59

Eşinin vasiyeti üzerine harekete geçti! 'Başımın tacı' dediği gelinine her şeyi öğretti, birlikte yapıyorlar

Konya'da eşinin vasiyeti üzerine elektrikli ev aletleri tamir dükkanını kapatmayan 72 yaşındaki Dudu Önal, mesleği öğrettiği geliniyle her gün tezgah başına geçiyor. Gelinini çok sevdiğini söyleyen Önal, işi el birliğiyle yürüttüklerini belirtti. Önal, iyi bir tamirci ve esnaf yetiştirdiği için gözünün arkada kalmayacağını da ifade etti. Gelini ise önceden İstanbul'da yaşadıklarını, kayınpederi vefat ettikten sonra kayınvalidesini yalnız bırakmamak için Konya'ya taşındıklarını anlattı.

Kadin 20-05-24 13:13

MEMUR ZAMMI SON DAKİKA: Merkez Bankası tahmin değiştirdi: Memur maaş zammı tablosu sil baştan… Kim ne kadar aylık alacak? Meslek meslek hesap belirdi

Son dakika: Milyonlarca memuru ilgilendiren yeni maaş zammı hesabı belirdi. Memur maaş zammı hesaplama tablosu Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını açıklamasıyla değişti. Memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile Temmuz ayında yüzde 20 seviyelerinde artışı cebinde görecek. Peki en düşük memur maaşı ne kadar, kaç TL olacak? İşte meslek meslek tahmini zamlı memur maaşı tablosu…

Finans 18-05-24 09:52

SON DAKİKA: SSK, Bağ-Kur, memur emekli zammı… Kök aylık tablosunu değiştiren açıklama: 16 milyon kişiye maaşta yeni rakam

Son dakika: En düşük emekli kök maaşı 6 aylık enflasyon rakamları sonrası bir kez daha değişecek. Bu kapsamdaeEmekli maaşı zammı için Merkez Bankası’ndan çok kritik yeni bir ipucu geldi. SSK, Bağ-Kur ve memur emekli zammı hesaplama tablosu güncellendi. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Mynet olarak 16 milyon emekli için meslek meslek yeni zamlı aylıkları hesapladık. İşte Temmuz zammında yol haritanız olacak haberimiz…

Finans 18-05-24 08:14

Halkbank esnaf kredilerinde faizi artırdı! İşte yeni oranlar...

Halkbank esnaf ve sanatkarların kullandığı kredilerde faiz oranını yükseltti. En düşük yüzde 7.5 olan faiz oranı yüzde 17'ye yükseldi. Faiz oranlarına göre tarifeler de değişti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken yüksek kredi faizlerini eleştirdi.

Finans 15-05-24 14:43

Kredi muslukları kesilince bakın ne oldu: Ev satışlarında yok böyle bir indirim!

Merkez Bankası'nın tedbirleri sonrası krediler daraldı. Yüksek faizler nedeniyle vatandaşlar konut ve araç kredisi kullanmaktan vazgeçti. Kredi musluklarının kapanması ise elinde nakit parası olana yaradı. Ev sahipleriyle alıcılarla yapılan pazarlıklarda rekor düzeyde indirim geldi.

Finans 14-05-24 11:25

Faizsiz evlilik kredisi için ilk kez tarih verdi! Bakan Göktaş canlı yayında açıkladı: 'Bir müjdeyi paylaşmak istiyorum'

Evlilik kredisi ödemeleri ne zaman? Evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi desteği verileceği daha önce açıklanmış ancak ödeme tarihi belirtilmemişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş o soruya, "Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimizin kredi ödemeleri, 21 Mayıs itibarıyla hesaplarına geçmeye başlayacak" diyerek yanıt verdi.

Finans 11-05-24 09:59

Nakit avans nedir? Nakit avans nasıl çekilir, nasıl ödenir? Nakit avans hesaplama

Bankalar tarafından müşterilere sunulan hizmetler arasında yer alan nakit avans seçeneği sayesinde acil nakit para ihtiyacı giderilebilir. Bankamatiklerden çekilmesi mümkün olan nakit avansın geri ödemesi ise mevcut borca eklenen faiz tutarı ve diğer giderlerin dikkate alınması sonucunda hesaplanır. Bununla birlikte günümüzde vatandaşlara faizsiz ve taksitli nakit avans seçenekleri de sunulur.

Finans 08-05-24 20:13

Memura seyyanen zam devam edecek mi? Emekliye farklı çalışana farklı tarife: ‘Refah payı beklemiyorum…’

Memur maaş zammı Nisan ayı enflasyonu sonrasında iyiden iyiye netleşmeye başladı. 4 aylık memur enflasyon farkı ortaya çıktı. 6 aylık enflasyon tahminlerine göre de Temmuz 2024 zammı şekillendi. Son enflasyona göre ve 6 aylık tahmine göre hesaplama yapıldı. Peki en düşük memur emekli zammı ve memur maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Memura refah payı gelecek mi? Seyyanen zam devam edecek mi? Konuya ilişkin değerlendirme Ekonomist Muhammet Bayram’dan geldi.

Finans 08-05-24 08:26

Cizre’de STK temsilcileri selden etkilenen esnaf ve vatandaşları ziyaret etti

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve oda başkanları selden etkilenen esnafı iş yerlerinde, vatandaşları da evlerinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yurthaber 07-05-24 12:21

Emekli zammında yeni tablo! Mehmet Şimşek ve Vedat Işıkhan sınırı belirledi: En düşük emekli maaşında 2 formül

Son dakika: Bağ-Kur SSK emekli zammı Temmuz ayında bir kez daha artacak. Ocak ayında yüzde 49,25 zam alan emekliler için 4 aylık enflasyon da şimdiden netleşti. Memur emeklisinin de 4 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. Şimdi gözler emekli kök maaş ve en düşük emekli maaşı düzenlemelerine çevrildi. İşte en düşük emekli maaşı tahmini ve SGK emekli maaşı hesaplama tablosu…

Finans 06-05-24 13:14

Önce tabancayla vurdular, sonra sopayla dövdüler! Dehşet anları kamerada

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde iki aile arasında silahlı kavga çıktı. Biri yoldan geçen, esnaf 3 kişinin yaralandığı silahlı kavganın güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde S.D.’nin silahla vurulduğu, yere düştükten sonra diğer grup tarafından tekme ve sopayla dövüldüğü görüldü. İşte o görüntüler...

Haber 06-05-24 12:16

'Eskiden daha uygundu, şu anda uçmuş' Akın akın alışverişe geliyorlardı! Yüksek fiyatlardan onlar da şikayetçi 'Bir kere kazıklarsan arkası gelmez' uyarısı

Edirne'ye günübirlik alışverişe gelen Bulgar ve Yunan turistler, yiyecek sektöründe yüksek fiyatlardan şikayetçi oldu. ETSO Başkanı Sezai Irmak, esnafı komşu ülke vatandaşlarını küstürmemeleri konusunda uyarıp "Esnafın başına nöbetçi dikemeyiz ama esnaf makul kârlarla malını satarsa müşteri sürekli olur. Bir kere kazıklarsan arkası gelmez, bu insanları köreltmeyelim, küstürmeyelim ki alternatif yerler aramasınlar" dedi. Bir Bulgar turist ise "Eskiden daha uygundu, şu anda her şey uçmuş" dedi.

Finans 04-05-24 10:26

Merkez Bankası'ndan açıklama: Mevduat faizleri de tüketici kredisi faizleri de geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Faizlerde ılımlı bir düşüş gözlendi. 1-3 aylık mevduat faizi yüzde 68,9'da yüzde 68,1'e geriledi. Geçtiğimiz haftalarda yüzde 86,2 ile rekor kıran tüketici kredisi faizleri ise aynı dönemde yüzde 81,3 olarak kaydedildi.

Finans 04-05-24 07:20

İlk evim kredisi: Ev sahibi olmanın en kolay yolu

Ev sahibi olmak birçok kişinin hayalidir. Fakat bu sürecin maddi yükümlülüklerini düşündüğümüzde, hayaller bazen ulaşılamaz gibi görünebilir. Ancak ilk evim kredisi ile bu hayale ulaşmak mümkün. Bu kredi, özellikle ilk defa ev alacak bireyler için tasarlanmış bir finansal destek sistemidir. Bu yazıda ilk evim kredisinin ne olduğunu, şartlarını, başvuru ve açıklanma sürecini birlikte ele alacağız.

Haber 03-05-24 12:48

EMEKLİ MEMUR ZAMMI SON DAKİKA: 4 aylık enflasyon farkı sonrası yeni tablo! Muhammet Bayram, 'son yüksek zamlar' diyerek anlattı

Son dakika: SSK Bağ-Kur emekli zammı için aylık enflasyon belli oldu! TÜİK, Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. 4 aylık enflasyon verisinin ortaya çıkması ile de 16 milyon emeklinin Temmuz ayı için zam hesabı değişti. Peki Bağ-Kur SSK en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? İşte emekli kök maaş ve en düşük emekli maaşı için düzenlemelerin detayları ve meslek meslek yeni memur zammı hesaplama tablosu.

Finans 03-05-24 10:04

Kredi kartı, IBAN, vergi… Bankalar komisyonu artırınca her şey değişti! ‘Bunu biz istemedik, mecbur kaldık’

Kredi kartı ile alışverişte bankalar komisyon ücretini artırınca düzen değişti. Esnaf artık IBAN kullanmaya başladı. Bankaların aldıkları komisyon ücretine 5 kat zam yapınca IBAN üzerinden ödeme kabul etmeye başlayan esnaf “Bunu biz istemedik, mecbur bırakıldık. Fiş-fatura kesmeyenler tespit edilip cezaları kesilsin” ifadelerini kullanmaya başladı. İşte kredi kartı ile IBAN çıkmazı arasında kalan esnafın isyanının detayları…

Finans 01-05-24 08:31

İstanbul’da müşteriye Sigara içilmez dayağı kamerada: Uçan tekmeyle saldırdılar

Okmeydanı’nda sigara içerek dükkana giren bir şahıs, kendisini dışarıya çıkması için uyaran esnafa bağırınca gençler tarafından darbedildi. Yumruk ve uçan tekmelerin havada uçuştuğu kavgada şahıs başından yaralandı. Yaşananlar kameralara anbean yansırken esnaf Erdi Çavuşoğlu, “İki tarafın tansiyonu yükselince birbirine girdiler. Arkadaşın kafası yarıldı” dedi.

Haber 30-04-24 10:08

Güzelyalı sahil düzenlemesi esnaf ve vatandaşı çileden çıkardı

Bursa’nın Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesinde devam eden sahil düzenlemesi, esnafı ve vatandaşı çileden çıkardı.

Yurthaber 29-04-24 10:28

Araç sahibi olmak isteyenleri üzecek haber: Son 22 yılın zirvesinde! Taşıt kredisi faizi fırladı! Aylık taksit tutarı dudak uçuklattı

Araç sahibi olmak veya aracını değiştirmek isteyenleri üzecek haber. Taşıt kredilerinde faiz oranları yükseldi, son 22 yılın zirvesi görüldü. Aylık taksit ödemeleri ise cep yakıyor. 400 bin TL taşıt kredisinin aylık taksit tutarı ne kadar? İşte detaylar...

Finans 29-04-24 10:01

Kocaeli’de esnaf iş yerinin camını kıran kişiyi silahla yaraladı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde dükkan sahibi, iş yerinin camını kıran kişiyi silahla yaraladı.

Yurthaber 29-04-24 07:47

Altın, beyaz eşya derken 500 bin lirayı buluyor! Evlenecekler dikkat: Düğün sezonu yaklaşırken açıkladılar

Bu yıl havaların erken ısınmasıyla birlikte düğün sezonunun da açılmaya başladığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Havaların erken ısınmasıyla birlikte fotoğrafçı, kuaför, berber, gelinlikçi, çiçekçi, pastacı, çeyizci gibi onlarca farklı sektörde esnafımız düğün sezonuna hazır. Bu yıl yapılacak düğünlerle birlikte evliliklerin 500 milyar TL’lik ekonomi oluşturması bekleniyor” dedi.

Finans 27-04-24 09:24

Böyle anne olmaz olsun! 7 aylık bebeğini yolun ortasına bıraktı

Karabük'te yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. Bir kadın 7 aylık bebeğini yolun ortasına bırakarak gitti. Esnaf durumu fark edince bebeğe sahip çıktı. Vicdansız anne daha sonra gelerek çocuğunu geri aldı. Cani annenin dini nikahlı eşi ise kadından şikayetçi oldu.

Haber 25-04-24 15:29

'Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum' sözleriyle gündem olan Eyüp Aksu'dan İmamoğlu ziyareti! Martı'nın sahibi Oğuz Alper Öktem'den sert tepki

31 Mart seçimleri öncesi 'taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum' diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki heyet 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Ekrem İmamoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Görüşmede, ulaşım sorunlarının masaya yatırıldığı öğrenilirken, Martı'nın sahibi Oğuz Alper Öktem'den sert tepki geldi.

Haber 24-04-24 16:52

5 ayda yüzde 200 zamlandı! Siparişleri bile göndermiyorlar: ‘20 koli yerine 5 koli geldi’

Kırmızı et fiyatlarının zamlanmasının ardından tüketiciye bir kötü haber de tavuk fiyatlarından geldi. Tavuk etine talep artınca hafta sonlarında özellikle İstanbul’da kanat bulmak zorlaştı. Tavuk fiyatlarına ise son 5 ayda yüzde 200 zam geldiğini belirten İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal “Bayram nedeniyle tavuk siparişi verdik, 20 koli yerine 5 koli geldi. 100 kilo kanat yerine 10 kilo gönderdiler” dedi.

Finans 24-04-24 13:44

Arabam ne kadar, arabam ne kadar eder? Arabamın değerini nasıl öğrenirim? Araç değeri sorgulama ve hesaplama

Günümüzde aktif olarak kullanılan ikinci el araç alım-satım platformları sayesinde bir arabanın yaklaşık kaç TL değerinde olduğu anlaşılabilir. Bu gibi platformlarda araçların kaç TL değerinde olduğunun sorgulanmasını mümkün kılan taşıt değerleme sistemleri mevcuttur. Taşıt değerleme işleminin en sağlıklı şekilde tamamlanması için ise araca yönelik olan önemli hususların mutlaka bilinmesi gerekir. Bunlar arasında aracın markası, kilometresi, modeli, tramer borcu gibi detaylar yer alır.

Finans 22-04-24 18:06

Memur zammı hesabı belirdi! Son enflasyon tahmini ile oran değişti: İşte meslek meslek merak edilen yeni memur maaşı tablosu…

Memur maaşı zammı ve memur emekli zammı Temmuz ayında yeniden belirlenecek. Milyonlar heyecanlı bekleyişini sürdürürken Merkez Bankası’ndan zamda hesabı değiştirecek bir açıklama geldi. 6 aylık enflasyon tahmini ile memur enflasyon farkı ortaya çıktı. Toplu sözleşme zammı ile birlikte memur ve memur emekli maaşı zammının yüzde 20’ye yükselmesi öngörüldü. En düşük memur maaşı için tahmini rakam da belli oldu. İşte meslek meslek yeni memur zammı hesaplama tablosu.

Finans 22-04-24 11:16

Ev fiyatları ve konut kredisi faizleri uçtu, gayrimenkulde takas dönemi başladı! 35 yıldır böylesini görmedim diyerek anlattı: Otomobil, arsa, dükkan karşılığı...

Gayrimenkul satışları neredeyse durdu. Evini satmak isteyenler müşteri bulamazken, ev almak isteyenler de yüksek fiyatlar ve kredi faiz oranlarından şikayetçi. Emlak sektöründeki durgunluk ise piyasada yeni bir dönemi başlattı. Artık evler; otomobil, arsa, dükkan karşılığı 'takas' yöntemiyle de satılıyor. İnternet sitelerindeki takaslı ev ilanları yaygınlaşıyor.

Finans 22-04-24 07:54

EMEKLİ ZAMMI SON DAKİKA: Merkez Bankası açıkladı, yüzde 25,46’lık hesap! SSK Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Cevdet Yılmaz, ‘Hazırlıklar var’ diyerek detayları anlattı

Son dakika: En düşük emekli maaşı 10 bin TL olmuş, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 49,25 olarak belirlenmişti. 6 aylık enflasyon rakamı ile emekli maaşları Temmuz ayında bir kez daha artacak. Yüzde 15,05’lik zammı garantileyen milyonlar için zamda ipucu Merkez Bankası’ndan dün geldi. Emekli maaşı hesaplama tablosu da böylece değişti. İşte kök maaş ve taban maaş düzenlemeleri ile emekli zammı haberinin detayları…

Finans 20-04-24 07:57

32 ülkeden 70 banka ilgi gösterdi: Ziraat Bankası'ndan 1,7 milyar dolarlık sendikasyon kredisi

Ziraat Bankası, toplam 1,7 milyar dolarlık sendikasyon kredisi temin etti. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, "Sendikasyon kredimize 7 yeni ülkeden 21 yeni bankanın katıldığını görüyoruz. Ayrıca geçen yılın aynı dönemine kıyasla sendikasyon kredisi faizlerinde 175 baz puanlık bir gerileme yaşandı" açıklamasını yaptı.

Finans 18-04-24 11:03

İkinci el araba satışlarında yaprak kımıldamıyor! Galericilerin ‘kredi’ isyanı: 90 günü buldu…

Konut satışlarında olduğu gibi, yüksek faiz oranları otomobil sektörünün de belini büktü. Özellikle ikinci el araba piyasasında adeta yaprak kımıldamıyor. Galericiler dört gözle araç kredisi için düzenleme bekliyor. Taşıt kredilerinde vade sayısı ya da faiz oranları ile ilgili son dakika gelişmeleri için gün sayılıyor. İşte ikinci el araç piyasasındaki son durum…

Finans 18-04-24 08:20

ABD'de mortgage faizleri aralık ayından bu yana en yüksek seviyede

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,13'e çıkarken, geçen yıl aralık ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Finans 17-04-24 17:44

3 milyon liralık konut kredisine 11 milyon lira geri ödeme! Son 10 yılda tablo tersine döndü: Kiracı oranı yüzde 6 buçuk arttı

Konut kredisi ile ev almak neredeyse imkansız oldu. Kredi faiz oranları yükseldi, 3 milyon liralık konut kredisinin aylık ödemesi 91 bin lirayı aştı, toplam geri ödenen rakam ise 11 milyon liraya dayandı. Vatandaşlar ev alamayınca çareyi mecburen kiralık evde oturmakta buldu. Son 10 yılda kiracıların oranı yüzde 27,8’e yükseldi.

Finans 15-04-24 12:00

Polisten kaçan şüpheliyi üzerine atlayıp yakaladı, hiçbir şey olmamış gibi çayını içmeye devam etti... 'Çay sevdalısı' esnaf sosyal medyada viral oldu! Çay benim için çok önemli

Bursa’da yaşanan ilginç olayda, polis ekiplerini görünce kaçan şüpheliyi, çay içen esnaf İshak Kukaroğlu yakaladı. Kukaroğlu, şüpheliyi ekiplere teslim ettikten sonra dönüp çayını içmeye devam etti. O anlar kameraya yansıdı. Çay sevdalısı esnaf, "Çay benim için çok önemli. Aslında çok büyütülecek bir olay yok. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Herkesin yapması gerekeni yaptım” ifadelerini kullandı. Esnafın rahat hareketleri ise sosyal medyada viral oldu.

Haber 14-04-24 13:21

'1 hafta - 10 gün sonra fiyatlar düşecek' O tüyoyu paylaştı 'Vatandaş pek bilemez'

Eskişehir’de havaların ısınmasıyla beraber yaz meyveleri tezgahtaki yerini aldı. Esnaf, fiyatların şu anda yüksek olduğunu ancak 1 hafta - 10 gün sonra fiyatların düşeceğini belirtti. Öte yandan meyvelerin nasıl seçilmesi konusunda da tüyoları paylaştı.

Finans 13-04-24 12:21

Baykar vergi ödüyor mu? Haluk ve Selçuk Bayraktar 7 soruda Baykar'ı anlattı: Hibe ve banka kredisi detayı...

Haluk ve Selçuk Bayraktar’dan çok konuşulacak bir çıkış geldi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar 7 başlıkta herkesin merak ettiği sorulara tek tek açıklık getirdi. Devlet desteğinden vergiye, Türkiye’nin savunma kaynaklarından teşviklere kadar konularda dikkat çeken ifadeler kullandı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise İsrail’e jet yakıtı satışı iddialarını bir kez daha sert bir yanıt verdi. İşte o açıklamalar…

Finans 13-04-24 08:06

Hırsızlara harçlık bıraktı, aldıkları için teşekkür etti! Sağolsunlar güzel hırsızlar dedi, ricasını böyle iletti

Elazığ’da hırsızların dadandığı caddede şarküteri dükkanı bulunan ve daha önce de soyulan esnaf, dükkanına zarar vermemeleri için ilginç bir yönteme başvurdu. Kasanın anahtarını üzerinde bırakan ve içerisine hırsızlar için harçlık bırakan esnaf, "Bizim kapımız açık bekliyoruz ama onlardan ricamız, girdikleri yerlere zarar vermeden işine yarayacak bir şey varsa ihtiyaçları kadar alıp gitsinler" dedi.

Haber 11-04-24 10:26

Bağ-Kur’lular için dikkat çeken açıklama: ‘Risk var’ diyerek anlattı: Prim gününün 7200’e düşürülmesinden sonra…

Esnaf ve sanatkârların prim gün sayısındaki eşitsizlik sorunu gündemde! TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, eşitsizliğin Anayasa'ya aykırı olduğunu ve sigorta prim teşviklerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Esnafın maliyetlerinin artmasıyla birlikte prim ödemelerinde destek sağlanması gerektiğini belirten Palandöken, “Primi dolan esnaf yaşı beklerken sağlık hizmeti alabilmeli” önerisinde bulundu.

Finans 11-04-24 10:15

Aylık 100 bin TL ödeyene ev var! Konut kredisi faizleri kuş oldu uçtu: TÜİK rakamları her şeyi gözler önüne serdi…

Kredili konut satışları yüzde 50'ye yakın düşerken toplam satışlar yüzde 17 arttı. Sebebi ise artan konut kredisi faiz oranları. Faiz oranları yüzde 5’i aşarken, 2 milyon liralık kredinin 120 ay geri ödemesinde aylık taksitler 100 bin liranın üzerine çıktı. Peki bankaların kredi faiz oranları ne? İşte konut kredisinde merak edilen detaylar…

Finans 11-04-24 07:35

Tefeciden aldığı borç hayatını kabusa çevirdi! 10 katını ödedi, şehir değiştirdi kurtulamadı: 'Marketime pos cihazı koydular'

İzmir’de tefeciden borç alan bir esnafın hayatı kabusa döndü. Market işiyle uğraşan kişi Necmettin Kaşıkçı, iddialara göre tefecilerden aldığı borcun 10 katını ödemesine rağmen ölüm tehditlerinden kurtulamadı. Çareyi Ankara’ya taşınmakta gören esnaf, kendisini burada da bulan tefecilerin baskı, tehdit ve şiddet kullanarak tüm mal varlığını zorla elinden almak istediğini söyledi. Mamak’ta açtığı markete tefecilerin POS cihazı koyduğunu ve ödemelerin bu cihaza yapılmasını istendiğini söyledi.

Haber 08-04-24 19:40

Kredi kartı faizleri artırılmıştı! Merkez Bankası ve BDDK duyurdu: Bir yıl sonra ilk kez oluyor

Merkez Bankası, kredi kartı nakit çekim faizi, azami akdi faiz ve gecikme faizlerinde artışa gitmişti. Hızla büyüyen kredi kartı kullanımının önüne geçerek enflasyonu dizginlemek isteyen bankanın adımları işe yatamaya başladı. Buna göre kredi kartı harcamalarında 13 haftalık yıllıklandırılmış büyüme bu yıl ilk kez yüzde 100’ün altına Mart’ın son günlerinde geriledi. İhtiyaç kredisi faizleri ise kredi kartı faizlerini solladı.

Finans 08-04-24 07:28

SON DAKİKA: Memur ve emekli zammında Merkez Bankası’ndan en kritik iki ipucu! Doktor, öğretmen, polis, hemşire… Memur maaş tablosunda 3 haneli rakamlara geçiliyor

Son dakika: Memur zammı ile SSK Bağ-Kur emekli maaşı zammı için Temmuz 2024 zam hesabı ortaya çıktı. Emekli zammı ve memur maaşı zammında ipucu Merkez Bankası’ndan geldi. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı kaç TL olacak? Öğretmen, polis, hemşire, doktor ve mühendis dahil tüm meslek gruplarında memur maaşı hesaplama tablolarını Mynet okuyucuları için hazırladık. İşte kuruşu kuruşuna Bağ-Kur, SSK emeklisi, memur ve memur emeklisi maaşı tahmini…

Finans 06-04-24 15:09

Sıfır faizli kredi ile yarış başlattılar! İhtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 86'yı aşınca bankalar harekete geçti: İşte ucuz kredinin yol haritası...

İhtiyaç kredisi faizlerinin yüzde 86 ile zirve yapmasının ardından “en uygun kredi”, “en düşük faiz” gibi aramalar nakit paraya ihtiyacı olanlar tarafından araştırılmaya başlandı. Yüksek faiz oranlarıne rağmen vatandaşın talebi devam ederken bankaların müşteri kazanmak için yaptığı kampanyalar dikkat çekti. Bankalar yeni müşterilere sıfır faizli kredi imkanı sağlayan araçlar sundu.

Finans 06-04-24 12:05

20 bin TL'lik bayram kredisi! Kaçırılmayacak fırsat: Faiz yok, masraf yok...

Dosya masrafı yok, bankaya gitmek yok. Mobil bankacılık üzerinden hızlıca başvurabileceğiniz faizsiz 20 bin TL'lik bayram kredisi fırsatları HangiKredi'de! Bankaların yeni müşterilere özel, dosya masrafı dahi olmadan sunduğu 6 ay taksitli ihtiyaç kredilerinden faydalanmak ise çok kolay. İşte detaylar...

Finans 04-04-24 15:59

Dehşete düşüren görüntü: Banka kredisi ile aldığı kuzuları, başıboş köpekler parçaladı! 300 bin lira zararı var

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde besicilik yapan Bahri Daşdemir'in (35), banka kredisi ile aldığı 30 kuzusu bölgedeki başıboş köpekler tarafından telef edildi. Yaklaşık 300 bin lira zararı olduğunu söyleyen Daşdemir, "Sabah hayvanları o şekilde görünce şok oldum. Bazısı da can çekişiyordu. Dünyam yıkıldı. Başıboş köpekler hayvanları telef etmiş. Banka kredisi ile almıştım. Benim evimin geçim kaynağı bu kuzulardı. Gelir kaynağım yok oldu. Çok mağdur oldum" dedi.

Haber 04-04-24 10:59