Kekik Suyu Haberleri

Kekik suyu nasıl tüketilir, damıtma kekik suyu nasıl kullanılır? Kekik suyu ne kadar süre içilmeli, neye iyi gelir?

Günümüzde doğal ve sağlıklı yaşama olan ilgi giderek artmış durumdadır. Eski zamanlarda ilaç olarak kullanılan birçok bitki günümüzde de şifa amaçlı kullanılmaya devam eder. Bu bitkilerden bir tanesi de kekiktir. Kattığı aroma ve koku ile kekik bitkisi yemeklerde tercih edildiği gibi suyu da tüketilir. Kekik baharat olarak kullanılmasının yanı sıra su ve çay olarak da tüketildiğinde pek çok faydası olan bir bitkidir. Peki, damıtma kekik suyu nasıl kullanılır?

Haber 09-12-2022 17:12

Kaynatıp suyunu içmeyen bin pişman! Kekik suyunun dudak uçuklatan faydaları! Kekik suyu nasıl yapılır?

Başta et yemekleri olmak üzere içine girdiği her yemeğin lezzetine lezzet katan kekik, faydalarıyla da dudak uçuklatıyor. Dağlara mis gibi kokusunu salan kekik, suyuyla da içenlere şifa dağıtıyor. Baharat olarak sıklıkla tercih edilen kekiğin her hali faydalı. Kekiği kaynatıp suyunu içtiğinizde ise bin bir derde deva oluyor. Kekik suyu faydalarını ve kekik suyu tarifini haberimizden öğrenebilirsiniz.

Haber 30-07-2022 07:08

Eski uygarlıklardan günümüze... Hem sinir hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Kekik kendine özgü koku ve aromasıyla hepimiz tanıdığı, eski uygarlıklarda mumyalama, tütsüleme ve çeşitli cilt problemlerini tedavi etmede ün kazanmış bir baharat çeşididir. Kekiğin yemeklere lezzet vermek dışında birçok faydası bulunmaktadır. En şaşırtıcı ve bilinmeyen faydası olarak kekik yağının yiyecekleri korumak, bakteri ve mantarlarla savaşma yeteneğini sayabiliriz.

Haber 13-04-2022 14:21

Kekik Suyu

Kekik Suyu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kekik Suyu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.