Kesme Işareti Haberleri

Ankara'da nasıl yazılır? Ankara'da mı Ankarada mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Ankara sözcüğü Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve aynı zamanda ülkemizin başkenti olan şehri temsil eder. Bu nedenle Ankara sözcüğünün özel adlar kategorisinde yer aldığı söylenebilir. Buna bağlı olarak Ankara sözcüğüne getirilen eklerin ayrı mı bitişik mi yazılması gerektiği sıklıkla araştırılır. Kesme işaretinin hangi durumlarda kullanıldığı öğrenildiği takdirde ise özel adlara getirilen eklerin nasıl yazıldığı kısa sürede keşfedilecektir.

Egitim 17-02-2024 05:54

Türkler nasıl yazılır? Türkler ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe sözcük yelpazesi çok geniş ve zengin diller arasında yer alır. Sözcüklerin hepsinin doğru yazım biçimleri ve ekler alacağı Türk Dil Kurumu tarafından belirlenmiştir. Türkçede çok sık yapılan hatalardan biri de özel isimlerin yanına gelen eklerin nasıl yazılması gerektiği konusunda yapılır. Günlük hayatta sıklıkla kullanılan özel isimlerden biri olan "Türkler" kelimesinin de yanına gelen ek çok fazla karıştırılır. Peki Türkler kelimesi nasıl yazılır?

Egitim 11-09-2023 17:18

Köy isimleri nasıl yazılır? Köy isimleri büyük mü yazılır küçük mü yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Köy kelimesi Farsçadan Türkçeye ödünçlenmiş olan isim sözcükleri arasındadır. İlgili sözcüğün tek başına veya bu yerleşim birimlerine verilen özel adlardan sonra nasıl yazılması gerektiği ise genelde pek çok kişi için kafa karıştırıcı bir durumdur. Bu nedenle köy kelimesi ile bu sözcüğün temsil ettiği yerleşim birimlerinin özel adları hakkında ayrıntılı açıklamalar yapılmalıdır. Böylelikle köy isimlerinin TDK'ye göre nasıl yazıldığı anlaşılır hâle getirilebilir.

Egitim 08-09-2023 15:48

Kesme Işareti

Kesme İşareti Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kesme İşareti Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.