Orman Meyveleri Haberleri

Seren Serengil önce sokak hayvanları yasasına karşı çıktı sonra da Çağla Şıkel'i hedef aldı! 'Ne boş bir kadınsın'

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasaya tepki gösteren Seren Serengil sosyal medya paylaşımlarında ünlü isimlerin bu duruma sessiz kalmasına sinirlendi. Serengil, Çağla Şıkel'i hedef aldı.

Magazin 2024-07-25 15:55:48

Bakan Yumaklı'dan sokak hayvanları çıkışı! Detaylar belli oldu... Hangi hayvanlara ötanazi yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı son günlerin sıcak gündemi hayvan düzenlemesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. 4 milyon başıboş köpek olduğunu belirten Bakan Yumaklı, "Türkiye'de köpek popülasyonu kontrol edilemedi." ifadelerini kullandı. Bakan Yumaklı öte yandan, hangi hayvanların hangi şartlarda ötanazi yapılacağına yönelik kriterlerin belirlendiğini söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da düzenlemeyle ilgili açıklama geldi.

Haber 2024-07-24 10:29:48

Sinop'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Sinop'un Dikmen ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Yurthaber 2024-07-24 09:43:57

Adana'daki orman yangını kontrol altına alındı

Adana'nın Feke ilçesinde ormanlık alandaki yangın, ekiplerce kontrol altına alındı.

Yurthaber 2024-07-24 09:31:33

Sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifi, TBMM Komisyonu'nda kabul edildi

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi. Bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlara, Veteriner Hizmetleri'nin 9. maddesindeki hükümler uygulanacak.

Haber 23-07-24 22:46

Sahipsiz sokak köpeği düzenlemesinde değişiklik! Ötanazi terimi yasa teklifinden çıkarıldı

Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan, başta köpekler olmak üzere sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemede yeni bir gelişme yaşandı. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi görüşmelerinde 5. maddede yer alan “ötenazi” ibaresi, AK Parti Grubu’nun önergesiyle metinden çıkarıldı.

Haber 22-07-24 17:41

Yüz binlercesi vardı, Türkiye'de ilk oldu! Tarım Kredi Marketleri'nde uygulanmaya başlandı...

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, "Gıda İşletmelerinde Karekod" uygulamasının detaylarını paylaştı ve umutlu olduğunu belirtti. Yumaklı, yaptığı açıklamada, "Umuyorum ki en kısa zamanda işletmelerin ekseriyeti bu uygulamayı hayata geçirmiş olacaklar. Bir tüketici olarak markete gittiğimde bu karekodu okutup, buranın en son ne zaman denetlendiğini gördüğümde bu benim için bir güven kaynağı olacak" ifadelerini kullandı.

Finans 21-07-24 11:52

Çanakkale'de çıkan orman yangını hızla yayılıyor!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle birlikte hızla yayılıyor. Ekiplerin alevlere havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

Haber 20-07-24 20:00

Bakanlık duyurdu! Çiftçilerin destek ödemeleri hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanlığı, 119 milyon 106 bin liralık destekleme ödemesinin çiftçilerin hesabına aktarıldığını bildirdi.

Finans 20-07-24 15:22

İzmir'deki orman yangını sosyal medya kullanıcılarını da harekete geçirdi! Herkes seferber oldu, görüntüler paylaşılıp yardım çağrıları yapıldı: Allah'ım sen bizi muhafaza et yarabbim, sen bizi koru

İzmir'in Buca ilçesinde başlayıp, Gaziemir ilçesine sıçrayan ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangına müdahale gece boyunca devam etti. Yangından yükselen dumanlar nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı'ndaki uçak seferlerinde aksamalar yaşanmış, akşam saatlerinde hava trafiği normale dönmüştü. Yangın sosyal medyada da gündem olurken, birçok kullanıcı, sosyal medyadan yangına dair videolar paylaşarak yangının boyutunu tüm çıplaklığıyla gösterdi.

Haber 19-07-24 10:21

Antalya'nın Kumluca ilçesinde orman yangını çıktı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Yurthaber 19-07-24 10:04

Manisa, Bursa ve İzmir'de orman yangını! Saatlerce sürdü, beklenen haber Bakan Yumaklı'dan geldi

Yüksek seyreden hava sıcaklıklarıyla birlikte birçok ilden orman yangını haberi geldi. Manisa, Bursa ve İzmir'in 2 ilçesinde çıkan orman yangınlarına müdahale edildi. Bergama'da dün başlayan orman yangınına müdahale sırasında devrilen kamyonetteki Bergama Orman İşletme Müdürü hayatını kaybetti. İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı çevresinde devam eden yangın sebebiyle ise bazı uçuşlar geçici olarak iptal edildi. İzmir'deki tüm yangınlar saat 10 itibarıyla söndürüldü.

Haber 18-07-24 22:29

Borsadan rekor üstüne rekor! Zirvesini yeniledi

Güne rekorla başlayan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi gün içinde bir kez daha rekora imza attı ve zirvesini yeniledi. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,25 ile orman kağıt basım, en çok kaybettiren yüzde 1,31 ile gıda içecek oldu.

Finans 18-07-24 14:34

Manisa Turgutlu'da orman yangını! Tarım arazisinde başladı, hızla yayıldı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tarım arazisinden ormana sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Haber 18-07-24 13:27

Alkol takip sistemi tüm unsurları ile devreye alındı! Gramına kadar anlık takip edilecek: Resmi Gazete’de yayımlandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sahte alkol kaynaklı can kayıplarının önüne geçmek amacıyla oluşturdukları Elektronik Alkol Takip Sistemi’nin (EATS) tüm unsurlarıyla devrede olduğunu belirtti. Bu kapsamda bu alanda faaliyet gösteren tesislerin ham madde giriş ve nihai ürün çıkış hatlarına gelişmiş akış ölçer cihazlar yerleştirildiğini ifade edildi. Böylece anlık takip sağlanabilecek.

Finans 18-07-24 11:12

Sahipsiz köpek saldırısında ağır yaralanan Tunahan'ın babasından Meclis'te tepki 'Ben Allah'a çocuğumu alsın diye yalvardım' 3 madde komisyonda kabul edildi

Sahipsiz köpeklerin saldırısında ağır yaralanan Tunahan’ın babası Halil Yılmaz, sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifinin görüşüldüğü komisyonda CHP’li ve HDP’li vekillere tepki göstererek, “Benim çocuğum diri diri yendi, 10 yıl tedavi görecek” dedi. Öte yandan sahipsiz hayvanlara yönelik 'Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 3 maddesi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Haber 18-07-24 10:25

İzmir'de orman yangını! Havadan ve karadan müdahale başladı

İzmir'in Selçuk ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Haber 17-07-24 15:33

Hayvancılığa yeni destek modeli geliyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılıkta yeni destek modeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Finans 17-07-24 13:38

Denizli Çameli'deki orman yangınına müdahale sürüyor

Denizli'nin Çameli ilçesinde dün başlayan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yurthaber 17-07-24 09:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: 8 ilde bazı alanlar orman sınırı dışına çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan bugün Resmi Gazete’de; Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop ve Sivas'taki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Haber 17-07-24 07:25

3 kişi hayatını kaybetmişti! Çeşme'deki orman yangınıyla ilgili 2 tutuklama

İzmir'in Çeşme ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği ormanlık alandaki yangınla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı.

Haber 16-07-24 23:11

Çeşme Belediyesi yangın için vatandaşlardan yardım istedi! Akıllara 2 ay önceki festival geldi: 3 gün için 15 milyon lira harcanmıştı

İzmir'in Çeşme ilçesinde dün meydana gelen orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetmişti. Çeşme Belediyesi ise vatandaşlardan su tankeri isteyerek yardım çağrısında bulunmuştu. Bu çağrının ardından belediyenin 2 ay önce 3 günlük festival için 15 milyon lira harcaması yeniden gündem oldu.

Haber 16-07-24 13:33

Çeşme'deki yangında hayatlarını kaybetmişlerdi! Son görüntüleri ortaya çıktı... Ölmeden önce kaydetmiş: Dağa doğru kaçmaya çalışıyoruz

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınında 68 yaşındaki Mesut Coşkunöz ile oğlu Hilmi Coşkunöz (38) ve yeğeni Mine Elmas (35) hayatlarını kaybetmişti. Mine Elmas'ın yangın esnasında çekmiş olduğu kamera görüntüsü ortaya çıktı. Söz konusu görüntüde Elmas'ın, “Evlerimizin olduğu yer yanıyor. Dağa doğru kaçmaya çalışıyoruz. Bulunduğumuz yerde 4 yetişkin, 3 çocuk var” dediği duyuluyor.

Haber 16-07-24 11:56

Çeşme'deki orman yangınında acı detaylar... Panikle yanlış yöne koşmuş 3'ü de hayatını kaybetmişti

İzmir'in Çeşme ilçesinde öğle saatlerinde çıkan orman yangınında 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yangında hayatını kaybeden Mesut Coşkunöz ile Hilmi Coşkunöz'ün baba oğul, Mine Elmas'ın ise Mesut Coşkunöz'ün yeğeni olduğu ortaya çıktı. Mesut Coşkunöz'ün kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken 4 kişi gözaltına alındı. Yangının ise bahçede kaynak ve hızar işlerinin yapıldığı sırada kıvılcımların makilik alana sıçramasıyla çıktığı belirlendi.

Haber 16-07-24 10:26

Çeşme'de korkutan görüntülerin ardından acı haber geldi! Yangında 3 kişi hayatını kaybetti

Korkutan haber bu kez Ege'den geldi! İzmir’in Çeşme ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına hem havadan hem karadan müdahale edilirken şiddetini artıran rüzgar alevlerin yayılmasına neden oldu. Acı haberin geldiği yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan yangın kontrol altına alındı.

Haber 15-07-24 14:02

Bulgaristan'daki yangın Edirne sınırına ilerliyor! Köy halkı ve itfaiye teyakkuza geçti

Bulgaristan’da çıkan orman yangını Edirne'nin bazı sınır köylerine kadar dayandı. Yangının köylere sıçrama ihtimaline karşı itfaiye ekipleri ve köy halkı teyakkuzda bekliyor.

Haber 13-07-24 21:27

Sarı kantaron faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Depresyon için sarı kantaron nasıl kullanılır?

Dünya çapında son derece popüler olan ve kullanımı git gide yaygınlaşan kantaronun en çok kullanılan türü sarı kantarondur. Yol ya da orman kenarlarında kolaylıkla yetişebilen sarı kantarona ulaşmak da son derece kolaydır. Faydalı olduğu alanlar ise çeşitlilik gösterir.

Haber 12-07-24 22:17

Menengiç kahvesi faydaları nelerdir? Menengiç kahvesi neye iyi gelir?

Özellikle son yıllarda popülerliği artmış olan Menengiç kahvesi, adını boyutları 10 metreyi bulan bir bitkiden alır. Farklı renklerde meyveleri bulunan bu bitkiden yapılan kahve sadece lezzetiyle değil aynı zamanda şifa deposu olması ile de tercih edilir.

Haber 10-07-24 19:43

Bodrum'da orman yangını! Vali açıklama yaptı: 2024'ün en ciddi yangınlarından biri

Muğla'nın Bodrum ilçesi Pınarlıbelen'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın rüzgar nedeniyle geniş bir alana yayılmıştı. Muğla Valisi İdris Akbıyık'ın "2024 yılının en ciddi yangınlarından birini yaşıyoruz" dediği orman yangınının bu sabah saatlerinde kontrol altına alındığı duyuruldu.

Haber 09-07-24 22:21

Diyarbakır'ın iki ilçesinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı

Diyarbakır'ın Lice ve Dicle ilçelerinde ormanlık alanlarda çıkan yangınlar, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yurthaber 09-07-24 09:18

Muğla'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı: 2 hektar alan zarar gördü

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yaklaşık 2 saat içinde kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre, 2 hektar alan zarar gördü.

Haber 08-07-24 15:30

İzmir Foça'da orman yangını! Ekipler seferber oldu

İzmir'in Foça ilçesinde, alev alan otomobilden çıkan kıvılcımlar makilik alana sıçradı. Alevlerin büyümesi üzerine havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Çıkan yangın dakikalar sonra kontrol altına alındı.

Haber 07-07-24 17:46

Peş peşe orman yangınlarının arkasından o çıktı! Akıllara zarar itiraf: Gözü dönünce her yeri ateşe vermiş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen orman yangınlarını çoban Murat Kaya'nın çıkardığı belirlendi. Çoban Kaya'nın itirafında yangınların çıkarması nedeniyle ilgili sözleri 'pes' dedirtti. Sonuncusu iki gün önce çıkan yangınlarda doğal güzelliğiyle ülke çapında bilinen alanlar dahil 4 hektar ormanlık alan zarar görmüştü.

Haber 05-07-24 12:59

Kastamonu'da yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Yurthaber 05-07-24 10:50

Kastamonu'da çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber 04-07-24 11:34

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı

14 saatlik çalışmayla kontrol altına alınan yangında 25 hektarı tarım arazisi olmak üzere toplam 75 hektarlık alan zarar gördü

Yurthaber 04-07-24 11:21

İzmir'de orman yangını! Sabuncubeli Tünelleri trafiğe kapatıldı

İzmir'de çıkan orman yangınına çok sayıda ekip müdahalede bulunuyor. Havadan ve karadan yangın söndürme çalışmaları devam ederken yoğun duman sebebiyle Sabuncubeli Tünelleri trafiğe kapatıldı. Köpeğiyle birlikte yangından kurtulan 64 yaşındaki Melek Koçbaş, "Alevler evimize çok yaklaşmıştı. Tavuklarımın da bazı yerleri yanmıştı. Bahçeme kadar girmiş yangın. Ben o sıra evdeydim, hayvanlarımı bırakıp çıkamadım" dedi.

Haber 03-07-24 16:35

Karpuz mu daha sağlıklı kavun mu? İşte besin değerleri

Karpuz ve kavun yaz meyveleri denince ilk akla gelen meyveler oluyor. Özellikle sıcak havalarda serinletici etkisi nedeniyle çok sık tüketilen karpuz kadar kavun da oldukça seviliyor. Peki, karpuz mu daha sağlıklı kavun mu? İşte besin değerleri karşılaştırması...

Kadin 03-07-24 10:06

Uzmanı öneriyor: Bu besinler vücudu serinletiyor! Yaz sıcaklarına birebir etki

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte vücut ısısının da yükseldiğine dikkat çeken Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, sindirim sistemini rahatlatmak ve formu korumak için zeytinyağlı sebzeler, taze salatalar, mevsim meyveleri, tam tahıllar ve kuruyemişler gibi lif zengini gıdaların öne çıktığını kaydederek, “Karpuz, böğürtlen, yeşil ayran, semizotu, C vitamini açısından zengin biberler yaz sıcaklarına karşı vücudu serinletir” dedi.

Kadin 03-07-24 09:14

Mersin'de korku dolu anlar! Seyir halindeki araç alev topuna döndü

Mersin'in Erdemli ilçesinde korku dolu anlar yaşandı. İçerisinde 4 kişinin bulunduğu seyir halindeki araçta yangın çıktı. Araçtakiler kendilerini dışarı atarak yardım isterken, yangın vatandaşlar ve orman arazözünün müdahalesiyle söndürüldü.

Haber 02-07-24 23:11

Yine bir orman yangını... Soruşturma açıldı

Havaların ısınmasıyla birlikte ilkenin dört bir tarafından yangın haberleri gelemye devam ediyor. Bu defa Gaziantep İslahiye İlçesi'nde yangın çıktı, 2 dönümlük ormanlık alan zarar gördü.

Haber 02-07-24 16:58

İki ilde orman yangını! Sabotaj ihtimali...

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 14.30 sıralarında çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı. Çıkan yangında sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor. Öte yandan Mersin'in Gülnar ilçesinde de çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın uzun uğraşların sonucunda söndürüldü.

Haber 02-07-24 15:29

Gıda denetimlerinde yeni dönem! Artık tüketiciler de kontrol edebilecek

Tarım ve Orman Bakanlığının uygulamasıyla, gıda işletmecileri, kendilerine özel oluşturulan karekodlu görselleri tüketicilerin görebileceği yerlerde sergileyecek. Bakanlık, "tarladan sofraya gıda güvenilirliği" uluslararası yaklaşımı doğrultusunda, gıdaların ilk üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadarki süreçte gıda işletmelerinin resmi kontrollerini ülke genelinde kesintisiz sürdürüyor.

Finans 02-07-24 12:54

Marmaris'teki yangının sebebi belli oldu: Dikkat çeken karavan detayı! 3 kişi gözaltında

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını sebebiyle 5 hektarlık alan küle dönmüştü. Yangının çıkış sebebi ile ilgili oldukları düşünülen 3 kişi gözaltına alındı. Görüntülerde yangının çıktığı yerden karavanlarıyla uzaklaştıkları görülen şahısların yangınla ilgili oldukları düşünülüyor.

Haber 01-07-24 09:51

Antalya'da orman yangını! Bölgeye ekipler sevk edildi

Antalya'nın Kundu turizm beldesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Haber 30-06-24 16:50

Çeşme'deki orman yangının çıkış anı kamerada! Sigarasını içip izmaritti attı, alevler yükseldi

İzmir'in Çeşme ilçesindeki yangının, sigara izmaritinden çıktığı anlar kameralara yansıdı. Görüntülerde bir kişinin izmariti sorumsuzca otluk alana attığı ve yangının rüzgarın etkisiyle hızla başladığı görülüyor.

Haber 30-06-24 13:23

Muğla Milas'ta korkutan yangın!

Muğla'nın Milas ilçesinde orman yangını çıktı. Yangının neden çıktığı bilinmezken ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle alevlerin önü kesildi.

Haber 30-06-24 13:16

Bakan Yumaklı duyurdu: Destek ödemeleri hesaplarda

Tarımsal destekleme ödemelerini bekleyenler dikkat! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ödemelerin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

Finans 30-06-24 10:27

İzmir'deki yangınlar kontrol altında! Bize ihbar edilmiş aktif yangın kalmadı Gözaltılar var; 'hobi bahçesi' ve 'izmarit' detayı...

İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçelerinde dün başlayan orman yangınları, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, gece boyunca ekiplerin müdahalesi karadan devam etti. Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale, günün ilk ışıklarıyla helikopter ve uçaklarla yeniden başladı. Bakan Yumaklı son açıklamasında "Şu an için bize ihbar edilmiş aktif yangın yok " dedi.

Haber 30-06-24 07:25