Reeskont Kredi Nedir Haberleri

Emekli maaşlarıyla birlikte onlar da artacak! Düğmeye basıldı! Ek ödeme fırsatı: 25 bin TL'ye dayandı

Milyonlarca emeklinin temmuz ayıyla birlikte alacağı zamlı maaşlar kesinleşti. En düşük emekli maaşı 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltilirken emekliye seyyanen zam ve refah payı da rafa kalkınca emekliler ek ödeme fırsatı olarak emekli promosyonlarına yöneldi. Bankalarda da yarış kızıştı, promosyonlar 25 bin TL'ye dayandı. Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, DenizBank, Akbank, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası'nın güncel emekli promosyonları ne kadar?

Finans 2024-07-26 09:18:39

Bankacılık sektörünün kredi hacmi geçen hafta 13,9 trilyon lira oldu

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, 19 Temmuz haftasında 41 milyar 557 milyon lira azalarak 13 trilyon 915 milyar 501 milyon liraya düştü.

Finans 2024-07-25 14:47:34

Kartlı ödemeler haziranda 1,27 trilyon liraya ulaştı

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla haziranda yapılan toplam ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98 artarak 1,27 trilyon liraya ulaştı.

Finans 2024-07-24 13:19:08

Marketlerde yeni dönem! Artık alışverişlerde sürprize yer yok: Yakın zamanda zorunlu olabilir

Şimdilik ilk uygulama Tarım Kredi Marketleri’nde… Tarım Bakanlığı hayata geçirdi, tüm zincir marketlerde zorunlu olması bekleniyor. Vatandaşların markete gittiğinde sürprizle karşılaşmasına engel olacak karekod uygulaması hayata geçti. Yeni uygulama sayesinde artık ürün kasaya gitmeden hakkındaki tüm bilgiler öğrenilebilecek. İşte haberin ayrıntıları…

Finans 2024-07-24 09:19:06

Gece uyurlarken üzerlerine kredi çekildi! Ne onay kodu ne bildirim aldılar: Bu saatlere çok dikkat

Özel bir bankanın müşterileri bir sabah uyandığında hayatları kabusa döndü: Siber dolandırıcılar yine iş başındaydı! Mobil bankacılık uygulamalarına sızan sahtekarlar yüzlerce kişi adına kredi çekti, kendi hesaplarına aktardı. Mağdurlar kendileri çekmedikleri, bir lirasını bile kullanmadıkları kredileri ödemek zorunda kalmalarına isyan etti. Tüketici Mahkemesinden mağdurları umutlandıran bir karar geldi.

Haber 24-07-24 08:20

Önce kredi notunu iki basamak yükseltti! Şimdi de 17 Türk bankası için karar verdi

Moody's, 17 Türk bankasının kredi notunu yükseltti. Yapılan açıklamada, "Türkiye'nin yabancı para ülke tavanını B2'den Ba3'e ve yerel para ülke tavanını Ba3'ten Ba1'e yükselttik" denildi.

Finans 24-07-24 07:09

Krisp nedir, ne işe yarar? Krisp ücretsiz mi?

Krisp, uapay zeka yardımıyla arka plandaki gürültü ve yankıyı algılayabilen bir yazılımdır. Gürültü azaltma opsiyonunda Discord kullanıcılarının da karşısına çıkan bu yazılım internet üzerinden indirilebilir. Ardından herhangi bir görüşme esnasında aktifleştirilebilen Krisp kullanılmayacağı zaman ise kolaylıkla kapatılabilir.

Haber 23-07-24 16:20

Mouse kendi kendine hareket ediyor sorunu ve çözümü: Mouse kendi kendine hareket ediyor sorunu nedir, nasıl çözülür?

Fare imlecinin istemli olarak hareket ettirilmeden aşağı ve yukarı yönlü olarak oynaması, titremesi ya da kayması gibi durumlarda birtakım sorunlardan şüphelenilir. Ancak bu duruma yol açabilen yazılımsal, donanımsal, fiziksel etkenler oldukça çeşitlidir. Bu nedenle aygıtın imleç ayarlarının yapılması amacıyla farenin kendi kendine hareket etmesinin olası sebepleri ve çözüm yolları incelenmelidir.

Haber 23-07-24 15:32

İlk etapta 4 bankada hayata geçirildi! Ucuz faizli kredi dönemi başladı: 2 milyon liraya kadar kredi…

BES katılımcıları için yasal düzenleme yapılarak nakit ihtiyacını karşılayacak adım geçtiğimiz ay atıldı. Bu kapsamda BES teminatlı ucuz kredi uygulaması şimdilik Türkiye İş Bankası, TEB, Halkbank ve Albaraka Türk’te başladı. Artık BES’te biriken fonlarını teminat gösterenler bu birikimlerinin yüzde 80 veya yüzde 100’ü kadar kredi kullanabiliyorlar. 100 bin TL’lik BES’e 83 bin lira kredi kullandırılabilirken, rakam 2 milyon lirayı da görebilecek. İşte BES teminatlı düşük faizli kredi şartları…

Finans 23-07-24 08:08
BES

Faizsiz 6 Ay Vadeli 20.000 TL Kredini Al, Yazın Tadını Çıkart!

Faizsiz Fırsatlarda Büyük Avantaj! %0 Faizli 20.000 TL Kredi Fırsatını Şimdi Al, 6 Taksitle Faizsiz bir Şekilde Geri Öde. Şubeye Gitmeden Anında 20.000 TL Krediyi Faizsiz Bir Şekilde Alabilirsiniz.

Finans 22-07-24 14:28

Mavi ekran hatası nedir, nasıl çözülür? Windows mavi ekran hatası ve çözümü

Windows işletim sistemiyle çalışan bir cihazda farklı nedenlerden ötürü mavi ekran hatası ortaya çıkabilir. Bu hata genellikle cihaza yüklenen bir yazılımdan veya bilgisayar parçalarının fiziksel durumundan ötürü oluşabilir. Dolayısıyla Microsoft mavi ekran hatası nedenleri, çözümü ve tehlike derecesi üzerine bilgi aktarılmalıdır.

Haber 21-07-24 18:04

Yüz binlercesi vardı, Türkiye'de ilk oldu! Tarım Kredi Marketleri'nde uygulanmaya başlandı...

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, "Gıda İşletmelerinde Karekod" uygulamasının detaylarını paylaştı ve umutlu olduğunu belirtti. Yumaklı, yaptığı açıklamada, "Umuyorum ki en kısa zamanda işletmelerin ekseriyeti bu uygulamayı hayata geçirmiş olacaklar. Bir tüketici olarak markete gittiğimde bu karekodu okutup, buranın en son ne zaman denetlendiğini gördüğümde bu benim için bir güven kaynağı olacak" ifadelerini kullandı.

Finans 21-07-24 11:52

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu değerlendirdi: Amacımız enflasyonu düşürmek, kalıcı refah artışı sağlamaktır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu değerlendirdi. Kredi notunun iki kademe artırmasına ilişkin, "Artan kredi notumuzun yatırım, istihdam, üretim ve ihracat için daha nitelikli finansmana erişimi kolaylaştırmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Finans 20-07-24 17:48

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu değerlendirdi. Kredi notunun iki kademe artırmasına ilişkin, "Artan kredi notumuzun yatırım, istihdam, üretim ve ihracat için daha nitelikli finansmana erişimi kolaylaştırmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Finans 20-07-24 17:48

CrowdStrike sorunu nedir, nasıl çözülür? CrowdStrike arızası ve Microsoft Windows Crowdstrike mavi ekran sorunu

Pek çok ülkede havaalanı, banka, acil servis gibi kurum ve kuruluşlar ile çeşitli işletmeler tarafından sunulan hizmetlerin askıya alınmasına yol açan CrowdStrike Falcon sensörü arızası Windows işletim sisteminin kurulu olduğu cihazları etkilemiştir. Bu sorun bilgisayarlarda mavi ekran hatasının ortaya çıkmasına yol açmıştır. Windows CrowdStrike Falcon sorunun çözümü ise bireysel olarak uygulanabilen teknik adımlar ile sistemden gerçekleştirilen geliştirmeleri içermektedir.

Haber 20-07-24 11:49

CrowdStrike nedir? CrowdStrike Falcon ne işe yarar?

Bulut tabanlı uç nokta güvenliği hizmeti sunan CrowdStrike şirketinin 2011 senesinde kurulduğu ve Falcon adı verilen platform ile öne çıktığı söylenebilir. CrowdStrike Falcon platformunun temel amacı siber tehditlerin eş zamanlı olarak saptanıp önlenmesidir. Farklı işletim sistemine sahip olan cihazlara kurulabilen Falcon sensörünün sunucularda da kullanılabildiği bilinir. Bu siber koruma sensörünü araştıran kişilere Falcon platformunun ne işe yaradığı açıklanmalıdır.

Haber 20-07-24 10:43

Bakan Bolat'tan Moody's yorumu: Doğru yolda ilerlediğimizi tescil etmekte

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Moody's'in Türkiye kararının ardından Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan da ilk değerlendirme geldi. Bakan Bolat, "Hükümetimizin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikaları ile alınan tedbirler, her alanda olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor." düşüncesini dile getirdi.

Finans 20-07-24 10:39

Merkez Bankası'ndan kredi kararı! 'Sıkı para politikası duruşunu destekleyici adımlar atılmıştır'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşunu destekleyici adımlar atmaya devam ediyor. Yapılan açıklamada "Yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırının yüzde 1,5’e indirilmesine, Türk lirası kredilerde yüzde 2 olan aylık büyüme sınırlarının sabit tutulmasına karar verilmiştir" denidi.

Finans 20-07-24 00:41

Piyasaların gözü bu haberdeydi: Moody's'ten Türkiye kararı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararı piyasalar tarafından oldukça merak ediliyordu. Türkiye’nin gri listeden çıkması ile beraber Moody’s kredi notuna dair pozitif beklentiler oluşurken beklenen açıklama geldi. Moody's Türkiye'nin kredi notunu B1'e yükseltti ve görünümü "pozitif" olarak sürdürdü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Moody's'in kararı sonrası açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Finans 19-07-24 23:43

Windows nihai performans modu nedir, nasıl açılır? Nihai performans zararlı mı?

Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemine sahip olan cihazlarda aktif hâle getirilen nihai performans modu cihazın donanım parçalarının sürekli olarak çalışmasını sağlar. Bu modun açılması için öncelikle komut isteminden belli başlı işlemler tamamlanarak nihai performans moduna özel olarak oluşturulan kod alınmalıdır. Ardından ayarlar penceresinden ilgili pencereye erişilerek nihai performans moduna geçiş yapılabilir.

Haber 19-07-24 17:22

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 14 trilyon lira oldu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bültenine göre, sektörün kredi hacmi 12 Temmuz itibarıyla 118 milyar 559 milyon lira arttı. Söz konusu dönemde kredi hacmi 13 trilyon 838 milyar 499 milyon liradan 13 trilyon 957 milyar 58 milyon liraya yükseldi.

Finans 19-07-24 14:39

Monitörde ghosting sorunu nedir? Monitörde ghosting sorunu nasıl anlaşılır ve nasıl çözülür?

Bilgisayarların monitörlerinde rastlanan bir sorun olan ghosting Türkçe'de hayaletlenme olarak adlandırılırken cihazın performansının düşmesine sebebiyet verir. Çeşitli testlerle ölçülebilen ghosting sorununun görüntüde bulanıklaşma gibi durumlara yol açtığı bilinir. Bu sorunun kısa sürede anlaşılıp çözülebilmesi için ise monitörde ghosting probleminin nasıl ortaya çıktığı ve hangi adımlarla giderilebildiği belirtilmelidir.

Haber 18-07-24 16:40

Yapay zekalı telefon nedir? Yapay zeka destekli telefonlar nelerdir?

Yapay zeka destekli akıllı telefonlarda sanal asistan, akıllı öneriler ve kamera iyileştirme gibi pek çok özellik vardır. Bu nedenle teknoloji tutkunları yapay zeka algoritmalarının telefonlardaki kullanıcı deneyimlerini nasıl şekillendirdiğini detaylı bir şekilde inceler. Dolayısıyla yapay zeka algoritmalarıyla tasarlanan telefonların diğer modellerden farkı, ne gibi özelliklere sahip olduğu ve hangi markalar tarafından üretildiği gibi konular ayrı başlıklar altında ele alınmalıdır.

Haber 18-07-24 15:27

Darphane madeni para basım sayılarını açıkladı! Kumbaralar tarih oluyor: Ne esnafta var ne vatandaşta...

Artan banka ve kredi kartı kullanımı ile dijital ödemeler nedeniyle büfe ve kafelerde de madeni para stoku neredeyse yok denecek kadar az. Darphane verileri de bunu doğruladı. Vatandaş ise artık madeni para deposu kumbaraların tarihe karıştığını dile getiriyor.

Finans 18-07-24 15:19

DALL-E nedir, nasıl kullanılır? DALL-E ücretsiz mi?

Metin girdisini görüntüye dönüştürme özelliği olan DALL-E bir yapay zeka programı olarak OpenAI tarafından geliştirilmiştir. Bu yapay zeka aracına nasıl erişim sağlandığı merak edilir. Milyonlarca görüntüyü içeren bir veri tabanına sahip olan bu yapay zeka programını keşfetmek isteyen kişilere detaylı bilgi aktarılması için DALL-E kayıt, giriş ve kullanım aşamalarına değinilmelidir.

Haber 18-07-24 14:12

Yüz binlerce emekli! Biri indirimli biri ücretsiz… 15 Ağustos’a kadar vakit var: KYK yurtlarına akın ettiler

2024 yılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Emekliler Yılı" ilan edildi. Bu kapsamda, emeklilere özel olarak tanınan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında yaz aylarında ücretsiz konaklama imkanı sağlanırken, uygulama 15 Ağustos’a kadar sürecek. Öte yandan indirimli seyahat imkanından faydalananların sayısı da belli oldu.

Finans 18-07-24 13:35

Bazen 2, bazen 5 kişi… Alternatif yöntem arıyorlardı: Kurbanlık değil, ‘ortak konut kredisi’ ile ev alma dönemi

Yükselen faizler konut kredisi kullanımını sert düşürdü. Vatandaşlar ise hem yüksek ev fiyatları hem de kredi faizleri karşısında yeni bir yola başvurdu. Bir kamu bankası ortak konut kredisi kampanyası başlattı. Böylece bir evi 5 kişinin birden tek bir kredi ile almasına imkan tanındı. Peki kampanya nasıl olacak, aylık taksitler ne kadar? İşte detaylar...

Finans 18-07-24 07:58

TSKB iki kurumdan 100 milyon Euro kredi sağladı

Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası (TSKB) CDP ve AFD’den toplam 100 milyon Euro kredi sağladığını duyurdu.

Finans 17-07-24 16:35

Mux Switch nedir, ne işe yarar? MUX Switch performansı etkiler mi, FPS arttırır mı?

İki ayrı grafik kartı arasında geçiş yapılmasını sağladığı bilinen Mux Switch bileşeninin nasıl aktifleştirildiği ve ne gibi avantajları beraberinde getirdiği merak edilir. Bu bileşenin aktifleştirilmesi sayesinde devreye giren özellikler bilgisayarın performansını ve enerji tüketimini olumlu yönde etkiler. Dolayısıyla Mux Switch bileşeninin kullanıcılar tarafından araştırılan temel özellikleri ve bu çoklayıcının nasıl kullanıldığı hakkında detaylı bilgiler derlenmelidir.

Haber 17-07-24 16:07

FreeDOS nedir, ne anlama gelir? FreeDOS bilgisayar alınır mı?

Yeni bir bilgisayar satın alacağı zaman cihazın donanımsal özellikleri arasında FreeDOS terimine rastlayan kişiler bu sözcüğün ne anlama geldiğini araştırır. FreeDOS bilgisayarların diğer modellere göre daha düşük fiyata sahip olması da kullanıcıların bu konuda bilgi edinmek istemelerinin temel nedenlerindendir. Bu bağlamda açık kaynaklı bir işletim sistemi olan FreeDOS’un özellikleri, ne işe yaradığı ve diğer işletim sistemlerinden ne gibi farkları olduğu belirtilmelidir.

Haber 17-07-24 14:43

Merkez Bankası önlem almıştı ama... Her yeni 82 kredi kartında bir kişi!

Merkez Bankası'nın kredi kartlarına yönelik önlemlerine karşın yasal takibe alınanların sayısında artış kaydedildi. Ocak-Mayıs döneminde 513 bin kredi kartı kullanıcısı borcundan dolayı yasal takibe alındı.

Finans 17-07-24 14:33

Chargeback (Ters İbraz) nedir? Chargeback (Ters İbraz) nasıl yapılır?

Modern alışveriş dünyasında, özellikle internet üzerinden yapılan işlemler, tüketicilere büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Ancak, bazen bu işlemler beklenmedik sorunlarla karşılaşabilir. İşte tam bu noktada chargeback (ters ibraz) devreye girer. Chargeback, kredi kartı veya banka kartı ile yapılan bir işlemde haksızlığa uğrayan tüketicinin, harcama tutarını geri almasını sağlayan bir mekanizmadır.

Finans 17-07-24 12:42

Refinansman nedir? Refinansman nasıl yapılır?

Kredi yapılandırma ve refinansman, finansal borçlarını daha yönetilebilir hâle getirmek isteyen bireyler için önemli iki stratejidir. Bu yöntemler, borç yükünü hafifletmek ve daha uygun ödeme koşulları sağlamak için tasarlanmıştır. Peki, refinansman nedir, neden ve nasıl yapılır?

Finans 17-07-24 12:04

Kredi kartı borç yapılandırma nedir, nasıl yapılır? Kredi kartı yapılandırma şartları

Kredi kartları, modern finansal hayatındaki araçlardan biridir. Alışverişten seyahat harcamalarına, fatura ödemelerinden acil ihtiyaçların karşılanmasına kadar birçok alanda kullanılır. Ancak, kredi kartı borcunun kontrolsüz bir şekilde birikmesi, bireyler için ciddi finansal sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, kredi kartı borcunu yönetmek ve gerektiğinde borç yapılandırma seçeneklerini değerlendirmek büyük önem taşır. Peki, kredi kartını yapılandırmak mümkün mü?

Finans 17-07-24 11:49

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu yükseldi

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, Mayıs sonu itibarıyla, 2023 yıl sonuna göre 4,5 milyar ABD doları artarak 168,5 milyar ABD doları oldu.

Finans 17-07-24 11:03

IPS ekran nedir? IPS ekran özellikleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

IPS ekranlar geniş görüş açısına sahip olan paneller iken LCD teknolojisinin gelişmiş versiyonlarındandır. İngilizce açılımı in plane switching olan IPS ekranlar yatay bir şekilde yer değiştirebilen akışkan kristalleri içerecek şekilde tasarlanırken hem avantajlı hem de dezavantajlı bulunan bazı özelliklere sahiptir. Peki IPS ekran özellikleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Haber 16-07-24 14:48

LCD ekran nedir? LCD ekran özellikleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Liquid crystal display olarak adlandırılan LCD ekran teknolojisinin elektrikle kutuplanan sıvının ışığı tek fazlı olarak geçirmesiyle çalıştığı görülür. Hesap makinesinden akıllı saat ve cep telefonuna varan sayısız cihazda kullanılan LCD ekranlar günümüze kadar değişim geçirmiştir. Dolayısıyla bu ekran türünün çalışma prensipleri ve özellikleri açıklanırken farklı LCD türlerinden söz edilmesi önemlidir.

Haber 16-07-24 13:35

Ses kartı nedir, ne işe yarar? Ses kartı olmasa ne olur?

Bilgisayarların verimli ve yüksek performansta çalışmasını etkileyen birçok farklı donanım parçası vardır. Bu cihazlar iç ve dış olmak üzere toplamda 2 farklı türde donanım parçalarından meydana gelmektedir. Klavye, mouse, kasa gibi parçalar dış donanım olarak tabir edilirken ekran kartı, sabit disk gibi parçalar da iç donanım olarak isimlendirilir. Ses kartı da bir donanım parçası olarak karşımıza çıkar. Peki, ses kartı nedir, ne işe yarar ve ses kartı olmasa ne olur?

Haber 14-07-24 21:49

AirTag nedir, ne işe yarar? AirTag nasıl kullanılır ve nasıl çalışır?

Teknoloji dünyasındaki yenilikler, gündelik hayatın da olumlu yönde değişmesine etki etmektedir. Bu yenilik ve gelişmeler sayesinde çok sayıda işlem daha basit bir şekilde yapılabilmektedir. Kablo olmadan tasarlanan kulaklıklar, akıllı mobil cihazlar gibi birçok teknolojik ürün ile birlikte insanların hayatları da bir hayli kolaylaşmıştır. AirTag de bu cihazlardan biridir. Peki, AirTag nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır ve nasıl çalışır?

Haber 14-07-24 21:48

Dijital göçebe nedir, nasıl olunur? Dijital göçebe meslekleri, maaşları, vizesi ve şartları

Teknoloji kullanımının giderek yaygınlaşmasıyla beraber birçok iş internet üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Bu durum beraberinde yepyeni kavramların hayatımıza girmesine yol açmıştır. Bu kavramlardan biri de dijital göçebedir. Bu kavram, aynı zamanda birçok kişinin hayat tarzı hâline gelmiştir. Peki, dijital göçebe nedir, nasıl olunur, dijital göçebe meslekleri maaşları, vizesi ve şartları nelerdir?

Haber 14-07-24 21:47

SON DAKİKA: Emekli aylığında yüzde 30 farka neden olacak! Bir detay tabloyu değiştirecek! Takvimlerinizde o tarihi işaretleyin

Son dakika haberi: En düşük emekli aylığının açıklamasına sayılı günler kaldı. Emekliler zam oranlarında değişiklik olup olmayacağını merak ederken yeni emekli olacaklar da maaşlarında kayıp yaşamamak için en doğru tarihte dilekçelerini teslim etmenin yollarını araştırıyor. Yüksek emekli maaşı alabilmek için en doğru tarih hangisi? Emekli aylığında yüzde 30 farka neden olan detay nedir? Takvimlerinize o tarihi işaretleyin... İşte detaylar...

Finans 14-07-24 07:28

MiniLED nedir? MiniLED ekran özellikleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

MiniLED ekranlar özellikle televizyonlarda yaygın olarak kullanılırken akıllı telefon ve tabletlerde de tercih edilir. Bu ekran teknolojisinde oldukça küçük boyutlarda üretilen ışık yayan diyotların kullanıldığı bilinir. MiniLED ekran özellikleri ise gelişmekte olan bu teknolojinin diğer ekran türlerine göre avantajlı veya dezavantajlı bulunan teknik detaylarını içerir.

Haber 13-07-24 18:25

OLED ekran nedir? OLED ekran özellikleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Belirli özellikleri bakımından AMOLED ve LCD gibi teknolojilerden farklı olan OLED ekran türünün ince yapısıyla öne çıktığı söylenebilir. Ele alınan bu ekran türünün temel özellikleri arasında canlı renkler sunması gibi hususlar da mevcuttur. Bu doğrultuda OLED ekran avantajları, dezavantajları ve öne çıkan özellikleri detaylı olarak incelenmelidir.

Haber 13-07-24 17:02

Ginseng nedir, faydaları nelerdir? Ginseng neye iyi gelir?

Ana yurdu Çin ve Kore olarak bilinen ve bir Uzak Doğu bitkisi olan ginseng, son yıllarda adı tüm dünyaya yayılmış ve oldukça popüler hâle gelmiştir. Çeşitli amaçlarla kullanılabilen ginseng bitkisinin farklı formlarda birçok yararı olduğu ve insan sağlığına faydalı olduğu kabul edilmiştir.

Haber 12-07-24 17:05

Merkez Bankası açıkladı! Sektörlerin toplam finansal varlıkları 91,1 trilyon lira

Merkez Bankası raporuna göre, yurt içi yerleşik sektörlerin toplam finansal varlıkları 91,1 trilyon lira, yükümlülükleri ise 99,6 trilyon lira düzeyinde gerçekleşti. Tüm sektörlerin borçluluk oranları diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında, Türkiye’de yerleşik sektörlerin toplam borcunun düşük seviyede gerçekleştiği görüldü. Kredi ve borçlanma senetleri niteliğindeki toplam borcun GSYH’ye oranı 2024 yılının son çeyreğinde yüzde 103 seviyesinde gerçekleşerek önceki çeyreğe göre azalış kaydetti.

Finans 12-07-24 15:21

Kolay adres nedir, nasıl kullanılır?

Günümüzde ödeme almak ya da para göndermek isteyen bir kişi IBAN yerine kolay adres verisini kullanabilir. Kolay adres tanımlama işlemi ise hesabın ait olduğu bankanın internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden tamamlanır. Sistemde mevcut olan bilgilerden herhangi birini kolay adres olarak tanımlayan hesap sahipleri bu veriyi karşı tarafla paylaşarak para transferlerini pratik adımlarla gerçekleştirebilir.

Finans 12-07-24 13:53

Dijital yerli nedir? Dijital yerlilerin özellikleri nelerdir? Dijital yerli kişiler

Teknoloji alanında devamlı olarak gelişmeler ve yenilikler yaşanmaktadır. Bu yenilik ve gelişmeler yalnızca cihaz ya da ürün bazında değil, yeni terimler açısından da görülmektedir. İnsan hayatına giren yeni terimlerden biri de dijital yerli terimidir. Dijital yerli isminden de anlaşılabileceği üzere dijital dünyayla ilgilidir. Peki, dijital yerli nedir, dijital yerlilerin özellikleri nelerdir ve dijital yerli kişiler kimlerdir?

Haber 11-07-24 19:17

Google Forms (Google Formlar) nedir? Google Forms ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Google tarafından geliştirilen ve internet kullanıcılarına sunulan birçok farklı hizmet ve uygulama bulunmaktadır. Bu uygulama ve hizmetler sayesinde kullanıcılar gerek günlük hayatlarını gerekse iş yaşamlarını daha kolay bir hâle getirebilmektedir. Google Forms da pek çok kişi tarafından yaygın olarak kullanılan online araçlardan biridir. Peki, Google Forms (Google Formlar) nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Haber 11-07-24 19:16

Google Keep nedir? Google Keep ne işe yarar, nasıl kullanılır?

İnternet üzerinden arama yapılmasına imkân veren, online bilgi paylaşımı sunan, arama motorları ile öne çıkan firmaların başında Google firması gelmektedir. Google bünyesinde internet kullanıcılarının işine yarayan birçok farklı araç da mevcuttur. Bu araçlardan biri Google Keep hizmeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Google Keep aracı günümüzde birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Peki, Google Keep nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Haber 11-07-24 19:15