Tepsi Haberleri

Sünger gibi yumuşacık anne keki tarifi! 5 dakikada bir tepsi dolusu kek nasıl yapılır?

Anne keki tarifi hem sünger gibi yumuşacık dokusu hem de nefis tadıyla birçok kişinin favori lezzeti. Bir evde kek pişirildiyse mutlaka tüm evi mis gibi bir kek kokusu kaplar. İşte bu yumuşacık anne keki tarifi de iştah kabartan kek kokusunu adeta tüm eve yayıyor. En hızı ve pratik hazırlanan tatlılardan biri olan kek tarifini nerdeyse 5 dakikada hazırlayıp bir tepsi dolusu kek elde edebilirsiniz. Peki, nefis anne keki nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2024-04-29 09:15:32

Tepsi kebabı tarifi: Tepsi kebabı nasıl yapılır?

Tatlıları, ana yemekleri, çorbaları, atıştırmalıkları ile Hatay mutfağı Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olarak kabul edilir. Bu zenginliğin bir nedeni de çeşit çeşit kebaplardır. Meşhur tepsi kebabını ise siz de kendi mutfağınızda yapabilirsiniz. Tarif adımlarını ve gerekli malzemelerin listesini de aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 2024-03-14 00:21:24

Diyarbakır'da hayır için dağıtılan simitler daha dua bitmeden tükendi! O anlar sosyal medyada gündem oldu... Tepsi bir anda bomboş kaldı

Diyarbakır'da hayır için bir kişi tepsiyle simit dağıtmaya karar verdi. Tepsinin çevresini saran halk daha dua etmeden simitleri adeta silip süpürdü. O anlar sosyal medyadan paylaşılınca gündem olmayı başardı.

Trend 2024-02-10 15:11:59

Şırnak’ta çocuklar leğenle kaymanın keyfini çıkardı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde çocuklar, kar yağışı sonrası buz pistine dönüşen yerlerde leğen ve tepsi ile kaymanın keyfini çıkardı.

Yurthaber 2024-01-08 09:55:46

Ağır hasarlı binanın beton bağlama noktasından tepsi çıktı! Menemen yapan işçilerden kalmıştır

Adana'da yıkımı devam eden ağır hasarlı İnci Apartmanı'nın beton bağlama noktasında tepsi çıktı. Tepsinin fotoğrafını çeken işçiler fotoğrafı sosyal medyada paylaştı. Vatandaşların şok olduğu tepsiye Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, "İşçiler menemen yapıp unutunca birisi onu oraya koymuştur" dedi.

Haber 24-11-23 11:49

MASTERCHEF SU BÖREĞİ TARİFİ! Ev yapımı kolay su böreği nasıl yapılır, malzemeleri ne?

Su böreği tarifi, MasterChef programında yapılması nedeniyle merak edildi. Tepsi böreği çeşitlerinden biri olan su böreği Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Püf noktalarına dikkat edildiğinde ev yapımı kolay ve pratik su böreği tarifini hazırlayabilmek mümkün. Peki, su böreği nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları ne?

Yemek 13-11-23 20:16

Dilan Polat bitti onlar başladı! Sosyal medya şimdi de Tayyar Öz ve Özlem Öz’ü konuşuyor! Bir tepsi dolusu altını beğenmedi, 1 ton altın için söz aldı…

Lüks paylaşımları ile dikkat çeken fenomenler arasında yer alan ve Dilan Polat'a benzetilen Tayyar Öz ve Özlem Öz'ün paylaşımları sosyal medyada gündem oldu. Eşi Tayyar Öz'ün bir tepsi dolusu altın hediye ettiği Özlem Öz'ün bir ton altın sözü alması dikkat çekti. Ünlü fenomen bu videosunun çok konuşulmasının ardından altınların imitasyon olduğunu kanıtlamaya çalıştığı bir Instagram hikayesi paylaştı. Videodaki Kur'an-ı Kerim detayı ise dikkatlerden kaçmadı.

Magazin 08-11-23 16:50

MasterChef kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Püf noktalarıyla nefis kazandibi tarifi!

Kazandibi tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından merak edildi. Bizans’tan Türklere geçen tavuk göğüsüne ek olarak kazandibi icat edilmiş. Temel farkı yapılan tepsi veya kazanın dibinin yakılıyor olmasıdır. Kazandibi tarifi püf noktalarına dikkat edildiğinde kolaylıkla yapılabiliyor. Peki kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 28-09-23 19:54

Depremzede esnaf yöresel lezzetleri konteynere taşıdığı tezgahında sunuyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'daki iki işletmesi yıkılan esnaf İhsan İlkay Nar, kağıt ve tepsi kebabı ile pide çeşitlerini iş yerine dönüştürdüğü konteynerde müşterileriyle buluşturuyor.

Yurthaber 28-08-23 12:03

Bolu'da Adile Naşit heykelinin çay tepsisi çalındı! Tanju Özcan'dan paylaşım: 'Uyarıyorum!'

Bolu'da Adile Naşit heykelinin çay tepsisi çalındı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Twitter'dan bir mesaj yayınlayarak "Uyarıyorum! O tepsi ya güzellikle gelecek ya da ben getirtmesini bilirim" dedi.

Haber 01-05-23 09:25

Börekçileri kıskandıracak çıtır çıtır el açması kol böreği nasıl yapılır? En Hamarat Benim kol böreği tarifi!

Kol böreği, Türk mutfağına özgü bir tepsi böreği çeşididir. Peynirli, kıymalı, ıspanaklı, patatesli çeşitleri vardır. En Hamarat Benim programında kol böreğinin yapılmasıyla tarif arayan kullanıcılar kol böreği tarifini araştırıyor. Peki börekçileri kıskandıracak çıtır çıtır el açması kol böreği nasıl yapılır? İşte En Hamarat Benim kol böreği tarifi

Yemek 11-04-23 15:09

İftar sofralarını süsleyen kadayıf tarifi! Cevizli tepsi kadayıfı nasıl yapılır?

Ramazan ayının başlamasıyla iftar sofraları şenlendi. İftara ne tatlı yapacağını bilemeyenler için sofraları süsleyen kadayıf tarifini sizler için hazırladık. Peki cevizli tepsi kadayıfı nasıl yapılır? İşte iftar sofralarının aranan tatlısı cevizli tepsi kadayıfının malzemeleri ve tarifi...

Yemek 27-03-23 22:28

Yabancı paraları TL'ye takıları paraya dönüştürüyorlar! Yeni döneme geçildi 'Ciddi para unutanlar oluyor'

Antalya'da toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar için yeni döneme geçildi. Eşyaların sahiplerine daha güvenli ulaştırılması adına barkod ve poşetleme uygulaması yapılıyor. Elbiseden paraya yaklaşık 10 bin parça eşyanın unutulduğu otobüslerde, su kabağı, salça ve tepsi gibi malzemelerin unutulması da şaşırttı. Uygulamayla ilgili konuşan yetkili, bulunan yabancı paraların TL’ye, takıların da paraya dönüştürüldüğünü söyleyerek "Ciddi para unutanlar oluyor, onları da teslim ediyoruz" dedi.

Haber 06-01-23 09:52

Nefis bir tarif: Kaşarlı tepsi kebabı! İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz kaşarlı tepsi kebabı malzemeleri ve tarifi!

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında hazırlanan ve nefis bir tarif olan kaşarlı tepsi kebabı, deneyenlerden tam not alıyor. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarif, 25 dakika gibi bir sürede pişiyor ve servise hazır hale geliyor. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz kaşarlı tepsi kebabı malzemeleri ve tarifi!

Yemek 29-12-22 17:48

Sosyal medya fenomeni Tammy Hembrow'dan şov gibi pozlar! Kalçalarından güç alıp topuklarında taşıdığı tepsi olay oldu

Fitness ve sağlıklı yaşam ipuçlarıyla ünlenen Avustralyalı sosyal medya fenomeni Tammy Hembrow, uygulaması 'Tammy Fit'i tanıtmak için yaptığı son fotoğraf çekimiyle heyecan yarattı. Verdiği pozlarla olay olan Hembrow'un görüntüleri akıllara Kim Kardashian'ın kalçalarına bir bardak şampanya koyduğu olay yaratan pozlarını getirirken, birçoğu ikilinin pozlarını kıyasladı.

Trend 27-12-22 13:00

Zuhal Topal'la Yemekteyiz tepsi kebabı nasıl yapılır? Tepsi kebabı tarifi ve malzemeleri!

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında tepsi kebabı hazırlandı. Tadına doyulmayan bir tarif olan tepsi kebabı tarifi, seyirciler tarafından araştırılmaya başlandı. Bu tarif kıyma, soğan, biber, domates gibi malzemelerle hazırlanıyor. Peki Zuhal Topal'la Yemekteyiz tepsi kebabı nasıl yapılır? İşte tepsi kebabı tarifi ve malzemeleri!

Yemek 13-12-22 16:36

Gelinim Mutfakta tepsi kebabı tarifi! Hatay tepsi kebabı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın sevilerek izlenen yarışma programları arasında bulunuyor. Gelinim Mutfakta son bölümünde yapılan Hatay usulü tepsi kebabı tarifi ekran başında izleyen izleyicilerin iştahını kabarttı. İzleyiciler Hatay usulü tepsi kebabı nasıl yapılır? Hatay usulü tepsi kebabı tarifini aratıyor. İşte o leziz tepsi kebabı...

Yemek 09-11-22 16:19

Gelinim Mutfakta patates püresi tarifi! Tam kıvamında patates püresi nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın sevilerek izlenen yarışma programları arasında bulunuyor. Gelinim Mufakta son bölümünde yapılan Hatay usulü tepsi kebabı ve patates püresi tarifi ekran başında izleyen izleyicilerin iştahını kabarttı. İzleyiciler patates püresi nasıl yapılır? Tam kıvamında patates püresi tarifini aratıyor. Oldukça basit olan bu patates püresi tarifi birçok yemeğin lezzetine lezzet katacak.

Yemek 09-11-22 13:46

Buzluktan çıkardığınız gıdaların buzunu dakikalar içinde çözen en iyi eritme tepsileri

Dondurucudan çıkardığınız et ürünlerini çözdürürken beklemek, sabır ve zaman gerektirir. Üstelik çözülme sürecinde et ürünleri tazeliğini yitirmesi de söz konusu. Ancak sizi bu sorundan kurtaracak bir ürün var. Özel olarak tasarlanan eritme tepsileri sayesinde zamandan tasarruf ederek taze gıdalar tüketmek mümkün. Sizler için birbirinden kullanışlı eritme tepsi modellerini listeledik. Gelin, bu ürünleri birlikte inceleyelim.

Yemek 02-11-22 17:11

MasterChef tepsi kebabı tarifi! En pratik ve lezzetli tepsi kebabı nasıl yapılır?

MasterChef yemek yarışması programında yapılması istenen tepsi kebabının tarifi seyirciler tarafından merak konusu oldu. MasterChef'in 27 Eylül akşamı yayınlanacak olan yeni bölümünde şefler, dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan 9 çeşit kebap tarifi yapmalarını istedi. Bunlardan biri olan tepsi kebabı tarifi merak edildi. Peki, En pratik ve lezzetli tepsi kebabı nasıl yapılır? İşte MasterChef tepsi kebabı tarifi...

Yemek 29-09-22 16:12

Şanlıurfa, gastronomi turizminde tescilli kebaplarıyla öne çıkıyor

Türkiye'nin lezzet durakları arasında yer alan ve "Kebap diyarı" olarak bilinen Şanlıurfa, tescil ettirilen ciğer, haşhaş, soğan, kazan, patlıcan ve tepsi kebabıyla gastronomi turizminde daha fazla öne çıkmak istiyor - Şanlıurfa Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Abdurrahman Acar: - "Coğrafi işaretli 6 kebabımızdan her biri diğerinden lezzet olarak iddialı"

Yurthaber 18-08-22 13:12

Yer: İzmir! Kadın kıyafeti giymiş, suçüstü yakalandı

İzmir'de kadın kıyafeti giyerek bir eve hırsızlık için giren 18 yaşındaki B.İ., polis tarafından suçüstü yakalandı. Vatandaşları ihbarı üzerine polis tarafından yakalanan şahsın elindeki çuvaldan kablo, bakır tepsi, sini, bakır çaydanlık, baharat öğütücüleri, tava ve tepsi gibi eşyalar çıktı. B.İ.'nin hırsızlık suçundan çok sayıda kaydının olduğu öğrenildi.

Haber 07-08-22 08:36

Tepsi ne demek? Tepsi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sondan eklemeli bir dildir. Sondan eklemeli diller, kelimelerin anlamlarını kelimelere ek getirerek türetirler. Türkçe de bunun için yapım ve çekim eklerini kullanır. Anadili Türkçe olan kişiler bu ekleri çok kolay kavrayabilir. Kelimelere getirilen ekler otomatik olarak anlam oluşturulabilir. Ancak anadili Türkçe olanların bile bütün kelimelerin anlamlarına tam olarak hakim olması mümkün değildir. Bu nedenle bilinmeyen kelimelerin anlamlarına bakılır. Tepsi kelimesi de bilinmeyen kelimelerden biri olabilir. Tepsi kelimesinin anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 18:06

Eskişehir'de simit fırınından 200 tepsi hırsızlığının şüphelisi yakalandı

Eskişehir'de simit fırınından 200 tepsi hırsızlığının şüphelisi yakalandı

Yurthaber 10-05-22 09:44

Hatay'ın taş fırından çıkan lezzeti: Tepsi kebabı

Kırmızı etin zırhla kıyılmasının ardından taş fırında pişirilen tepsi kebabı, iftar sofralarındaki yerini alıyor

Yurthaber 28-04-22 11:05

Sahurun vazgeçilmezi olacak! Ispanaklı tepsi böreği tarifi

Ispanaklı tepsi böreği hem yapılışı kolay hem de muazzam lezzete sahip bir börek türü. İster altın günlerine, ister beş çayına, dilerseniz de pazar kahvaltısına hazırlayacağınız ıspanaklı tepsi böreği tarifi geliyor, buyursunlar. Sahur sofralarını lezzetlendirmenin en pratik yolu!

Yemek 26-03-22 14:00

Bir değil iki değil! Avcılar'daki pazarda yine otomobil unutuldu

Avcılar'da kurulan semt pazarında yine otomobil unutuldu. Pazarcı Hasan Sindin, bir süre aracın sahibinin gelmesini bekledi. Otomobilin sahibine ulaşamayan Sindin, durumu Avcılar Belediyesi zabıtasına bildirdi. Alışveriş yapmaya gelenlerden biri, "Ben bunun bir kamera şakası veya sosyal deney gibi bir şey olduğunu düşündüm" diye konuştu. Daha önce de aynı manzaranın yaşandığı pazarda esnaf, lastiklerin altına tepsi koyarak arabayı çekmeye çalışmıştı.

Haber 10-03-22 10:55

Yalnızca 300 g kıyma ile bir tepsi yemek yapmak isteyenler buraya!

Fırında pişen tepsi yemekleri özellikle misafir davet edildiği günlerde her zaman kurtarıcı oluyor. Hem göze hem damak zevkinize hitap eden bu yemeklerden birini yapmak ister misiniz? İşte size sadece 300 g kıyma ile tüm misafirlerinize yetecek lezzetli bir tepsi yemeği tarifi! Gelin, tarifi birlikte inceleyelim.

Yemek 28-02-22 15:38

Bayampaşa'da ilginç anlar! İşçilere vinçle çay ikram etti

İstanbul Bayrampaşa'da bir çay ocağı işletmecisi, vince taktığı tepsi ile işçilere çay ikram etti.

Yurthaber 16-01-22 16:49

Seyyar satıcının 3 tepsi tatlısını çaldılar! ''Yiyenlere afiyet olsun, tepsilerimi getirin''

Denizli’nin Çivril ilçesinde evine kahvaltı yapmak için giden seyyar satıcının 3 tepsi tatlısı hırsızlar tarafından çalındı. Hırsızlara seslenen tatlıcı tepsilerinin geri getirilmesini ve tek geçim kaynağını bu olduğunu söyledi. Tepsilerinin geri gelmesi durumunda teşekkür edeceğini belirten Aymerge, ''Lütfen benimle çok uğraşmasınlar biz garibanız, bizde fazla bir para yok. Gidenin arkasından ağlanmaz. Yiyenlere afiyet olsun” dedi.

Haber 15-12-21 15:27

Ahşaptan vazgeçemeyenlerin aşık olacağı sepet, tepsi, kutu önerileri

Zamansız, sade, şık ve sürdürülebilir... Ahşap ürünlerin bir eve kattığı benzersiz havayı kimse inkar edemez. Üstelik bu ürünler için büyük harcamalar yapmaya da gerek yok. Evinizin her köşesinde kullanılmaya uygun ahşap sepet, kutu ve tepsi önerileri şimdi karşınızda.

Haber 24-11-21 17:40

Özenle yapıp fırına attığınız hamur işlerinin tepsi ya da kalıba yapışmasını önleyecek ipuçları

Fırından mis gibi kokular yükseliyor. Harika kabaran bir kek veya çıtır bir börek yaptınız, ancak tepsiden çıkaramıyor musunuz? Aman dikkat! Kek kalıbınızı veya fırın kabınızı yağlamayı unutuyor ya da yanlış yağlıyor olabilirsiniz. Bu küçük ipuçlarıyla siz de artık kek veya böreğinizin tepsiye yapışmasını önleyebileceksiniz.

Yemek 24-11-21 07:45

Kilis tava nasıl yapılır? MasterChef Kilis tava tarifi ve malzemeleri neler?

MasterChef'in yeni bölümü sonrası Kilis tava tarifi merak ediliyor. Kilis mutfağına özgü olan Kilis tava Hatay’ın tepsi kebabına benzetilmektedir. Peki Kilis tava nasıl yapılır? MasterChef Kilis tava tarifi ve malzemeleri neler? İşte tarifi ve ayrıntılar...

Yemek 14-10-21 22:28

Tepsi mantısı nasıl yapılır? Tepsi mantısı malzemeleri neler?

Tepsi mantısı, Kayseri'nin meşhur yemeklerinden birisi. Tepsi mantısı tepsiye dizilir ve fırında pişirilir. Söz konusu yemeği evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Çıtır ve sulu olan tepsi mantısı süzme yoğurt ile de servis edilebilir. İşte tepsi mantısı malzemeleri tarifi...

Yemek 06-10-21 00:07

Aynı pazar, aynı manzara! Avcılar'da pazarın ortasında bırakılan otomobile tepsili operasyon

Avcılar'da semt pazarı kurulan caddeye park edilen ve sürücüsüne bir türlü ulaşılamayan otomobil, pazarcılar tarafından lastiklerinin altına metal tepsi konularak, halatla çekildi. Pazar esnafı daha önce de arabasını pazar ortasında bırakan başka bir kişinin aracını, ''3 tişört alana 1 otomobil bedava'' şeklinde espri yaparak yolun ortasına taşımıştı.

Haber 30-07-21 10:13

RAHMET VE BEREKET AYI RAMAZAN - Şanlıurfa'nın taş fırınlarında pişen lezzetleri ramazan sofralarını süslüyor

Yemek kültürüyle adından söz ettiren Şanlıurfa'da tepsi yemeklerinden dolmaya, lahmacundan sulu ev yemeklerine kadar birçok lezzet mahallelerdeki taş fırınlarda pişiriliyor - Fırın işletmecisi Ali Doğan: - "Özellikle ramazan ayında fırında pişirdiğimiz yemeklerin sayısı çok artar. Yemek tepsilerinin yanında lahmacun, çömlek, pide gibi çok sayıda yemeği fırında pişiriyoruz"

Yurthaber 02-05-21 11:54

İş yerine giren hırsızlar çalacak bir şey bulamayınca bir tepsi baklava çaldı

Osmaniye’de bir iş yerine giren hırsızlar aradıklarını bulamayınca bir tepsi baklava çaldı. Hırsızlık anı kameralara yansırken, şahısların iş yerini didik didik aradıkları görüldü.

Haber 29-04-21 09:56

Girdikleri iş yerinde aradıklarını bulamayan hırsızlar bir tepsi baklava çaldılar

Osmaniye'de bir iş yerine giren hırsızlar aradıklarını bulamayınca bir tepsi baklava çaldı. Hırsızlık anı kameralara yansırken şahısların iş yerini didik didik aradıkları görüldü.

Haber 29-04-21 08:56

Adnan Menderes'in açtığı 66 yıllık Susurluk Şeker Fabrikası'nda anılar müzede yaşatılıyor

Tesisin bahçesinde 4 yıl önce kurulan müzede Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın temel atma töreninde kullandığı mala, Menderes'in açılış kurdelesini kestiği makas, gümüş tepsi, el yazısıyla kaleme alıp imzaladığı anı defteri de sergileniyor - Fabrika müdürü Hakan Çelik: - "Buraya gelenlerin birçoğunun gözleri doluyor, çok duygulanıyorlar. Kapımız herkese açık. Herkesten gelip burayı gezmelerini, görmelerini istiyorum, davet ediyorum"

Yurthaber 19-03-21 11:27

Karın keyfini çocuklar kayarak çıkardı

Niğde’de çocuklar tepsi ve poşetlerle kayarak karın keyfini çıkardı.Öğle saatlerinden beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilese de Niğde Yenice Mahallesindeki çocuklar tepsi ve poşetlerle kayarak karın keyfini çıkardı.

Yurthaber 16-02-21 15:27

Uyuşturucu kullanıcısı şahsa 3 yıl hapis cezası

Kayseri’de uyuşturucu kullandığı tepsi edilen şahsa 3 yıl hapis cezası verildi.Kayseri 1.

Yurthaber 09-02-21 13:19

Patatesli tepsi börek: Yumuşacık olması sağlayan şey üstüne dökülen sosu ve pişmeden önce...

Mutfağımızın vazgeçilmez tatlarından biri olan börek, her öğün afiyetle tükettiğimiz yiyeceklerin başında geliyor. Bununla birlikte, el açması börek en sevdiklerimizden ama zamanınız yok ve daha pratik bir tarif arıyorsanız size yufkadan patatesli börek tarifi hazırladık. Aynı tadı alacağınızdan eminiz.

Yemek 03-02-21 14:45

Sevmeyenler bile ayıla bayıla yiyor... Çıtır çıtır puf puf ıspanaklı börek tarifi!

Kış sebzelerinden olan ıspanakla börek yapmaya ne dersiniz? Ispanaklı tepsi böreğinin harcına peynir ekledik tadını ikiye katladık. Ispanak sevmeyenler bile ıspanaklı tepsi böreğinin tadına bayılacaklar. İşte tarifin detayları...

Yemek 18-01-21 08:37

Tosya’da bağlara dadanan 2 hırsız yakalandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bağ hırsızlığı yaptığı tepsi edilen 2 kişi yakalandı.Edinilen bilgiye göre sonbahar mevsiminde insanların şehir merkezine gelmesi nedeniyle boş kalan bağlarda artan hırsızlık olaylarına karşı teyakkuza geçen güvenlik güçleri yaptıkları takip sonucu 2 hırsızlık şüphelisini yakaladı.

Yurthaber 11-01-21 18:23

Ebu İshak Türbesi’nde restorasyon çalışması tamamlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü 2020 yılı yatırım programında yer alan “Erzurum Ebu İshak Türbesi ve Dış Surların Restorasyonu” tamamlandı.Anadolu’nun Türk-İslamlaşması sürecinde bölgeye gelen ilk gönül insanı olan ayrıca İrşad görevini üstlenen Ebu İshak Kazeruni Hazretleri’nin Türbesinde yapılan Restorasyon çalışmaları kapsamında Türbenin içinde bulunduğu sur duvarları üzerinde Restorasyon işlemleri, sur diplerinde drenaj imalatlarının yapılması, Türbe yapısının üst çatı örtüsü(Kurşun) yenilenmesi, iç cephe sıva dökümü ve sıvı yapımı ile boya işlemleri yapıldı.60 gün içerisinde Restorasyon çalışması bitirilen Ebu İshak Türbesi ziyaretçilere açık olacak.Bu yıl oldukça verimli restorasyon çalışmaları yaptıklarını belirten Cemal Almaz; “Yakutiye Medresesi, Atatürk Evi, Erzurum Kalesi kapısı, Kale aydınlatması, Karanlık Kümbet Onarımı ve şimdide Ebu İshak Türbesi onarımı 2020 yılı içerisinde gerçeklşetirildi.2021 yılında ise Kale Mescidi,Tepsi Minare,Kavak Kapı, Pasinler Kalesi onarım işlerini programa aldık” dedi.İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz,” Devam ettirdiğimiz Restorasyon çalışmalarımız içerisinde yer alan Ebu İshak Türbesinin Restorasyon çalışmalarında emeği geçen Erzurum Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Tümer Eslek, Müze Müdürü Hüsnü Genç ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yurthaber 11-12-20 14:10

Düğün gecesine özel hazırlanıyor! Ortadaki göze...

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde altın kaplama, Osmanlı döneminde ise bakırdan yapılan tabildot kabı günümüzde 'gelin damat tepsisi' olarak kullanılıyor. Normal tepsilerden farklı olan Honça tepsisinde 6 göz bulunuyor. Kubbe görünümlü kapaklarla süslenen tepsi düğün gecesine özel hazırlanıyor. Tepsinin etrafındaki 5 göze kuzu etinden yapılan pehli, pilav, dolma, yoğurtlu çorba ile tatlı konuluyor. Ortada kalan büyük göze ise Kur'an-ı Kerim konuluyor.

Yemek 18-11-20 08:01

Sağlıkçılara tatlıcılardan sürpriz

Uzun süredir korona virüs ile mücadele eden sağlıkçılara destek olmak isteyen Bursa Tatlıcılar Pastacılar Süt Ve Süt Ürünleri Şekerciler Esnaf Odası, 24 tepsi baklavayı sağlıkçılara ikram etti.Bursa’da korona virüs ile mücadelede ön sırada bulanan sağlıkçıların morallerini yüksek tutmak isteyen herkes seferber oldu.

Yurthaber 17-11-20 11:59

Bildiğiniz tüm tarifleri unutturacak: Tepside patates mantısı

Hem pratik hem de aşırı lezzetli bir tarif arıyorsanız tepside patates mantısı tarifini tavsiye ediyoruz. Kim demiş mantı yapmak zor diye! Tepsi mantı sayesinde enfes bir akşam yemeği sizi bekliyor, buyursunlar.

Yemek 05-11-20 14:37