YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Simit ve gevrek arasındaki fark nedir?

    Geçtiğimiz haftalarda simitin Oxford Sözlüğü'ne girmesi üzerine simit-gevrek tartışması yeniden alevlendi. İzmirli dostlarımız simit ve gevreğin aynı şey olmadığını üstüne basa basa söylüyor. Biz de durumu detaylı bir şekilde ele almak istedik ve simit-gevrek arasındaki farklılıkları inceledik, buyursunlar.

    Simit ve gevrek arasındaki fark nedir?

    Sokak lezzetlerinin başında gelen simit, geçtiğimiz haftalarda Oxford Sözlüğü'nde yerini aldı. Bayrakları astıran bu olay, aynı zamanda bir tartışmanın da fitilini ateşledi.
    Sözlükte simit için; 'Pekmez ve susamla kaplı, Türkiye menşeli bir ekmek türü' açıklamasında bulunuldu. Ünlü gurme Vedat Milor da, sosyal medya hesabından duruma esprili bir üslupla yaklaşarak, İzmir lobisinin kaybettiğini belirtti.

    Artık bu haberi dinlemek de mümkün. Şimdi uygulamayı indir!

    İzmirliler'de bu duruma açıklık getirmek istedi ve 'gevrek' için Oxford Sözlüğü'ne başvuru yapacaklarını açıkladı. Biz de hal böyleyken simit ve gevrek arasındaki farklara değinmek istedik sevgili okur.

    ÖNCELİKLE, SİMİT NEDİR?
    Simit; şekerli, sütlü ve yağlı mayalı hamurdan hazırlanır. Halka şekli verilen simit susamlanır ve fırına verilir. Susamlar orijinalinde su yardımı ile hamura bastırılır. Ancak son 20 yıldır su yerine pekmez kullananlar vardır.

    GEVREK NEDİR?
    Gevrek hamuru, nohut mayasıyla hazırlanır. İçinde süt veya şeker yoktur. Su, yağ, tuz ve nohut mayası karıştırılarak unla yoğurulur. Halka şekli verilen hamur kaynayan pekmezin içine atılır ve yaklaşık 10 dakika pişirilir. Kaynayan pekmezden alınan halkalar susama bulanır ve fırında yarım saat pişirilir. İki kere pişme işlenminden geçtiği için çok daha 'gevrek'tir. Simit, gevreğe göre daha kalın ve daha yumuşaktır.

    Chef GPT

    En Çok Aranan Haberler