HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Kılıç KKTC'de

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir dizi temasta bulunmak üzere KKTC’ye geldi.

LEFKOŞA (İHA) Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ercan Havalimanı’nda KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan tarafından karşılandı. Burada Atasayan ile birlikte ortak basın açıklaması yapan Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve sevgilerini ileterek, Kuzey Kıbrıs’ta hem ülkenin hem de gençlerin geleceği açısından bir etkinliği başlatmış olacaklarını söyledi. Kılıç, “Kuzey Kıbrıs Türk halkının konukseverliğine teşekkür ediyorum. Adada iki günümüz geçecek. KKTC’de hem ülkenin geleceği ve konumu hem de gençlerin geleceği açısından tarihi nitelikte bir etkinliği başlatmış olacağız. Üniversitelerarası Spor Oyunları KKTC’nin bu güne kadarki en çok katılımlı uluslararası spor organizasyonu olacak. Temennimiz bundan sonraki yıllarda gerek katılan ülke ve sporcu sayılarının günden güne, yıldan yıla artmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti de bu etkinliği başından sonuna desteklemektedir" dedi.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Afganistan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 393 sporcunun yarından itibaren üniversite spor oyunlarında müsabakalara çıkacaklarını söyleyen Kılıç, "Bu oyunlar vesilesiyle Kuzey Kıbrıs’ta kurulacak kardeşlik köprüleri bütün bu ülkelerle zaman içerisinde Kıbrıs Türk gençleri arasında bambaşka, yepyeni dostluk ve kardeşliklere yelken açmalarını sağlayacak. Kurulan dostluk köprüleri gelecekte yönetim katmanlarına kadar terfi ettikleri zaman KKTC ve katılımcı ülkeler açısından bambaşka fırsatları beraberinde getirmiş olacaktır" diye konuştu.

Bakan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir önceki gelişimizde adada verilmiş sözlerimiz, imzaladığımız protokol var. İki gençlik merkezi ve atletizm pistini KKTC’nin farklı kentlerinde gençlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu güne kadar proje çizimleri, arazi teminleri, zemin etüdü çalışmaları ve ihale süreçleriyle ilgili ihtiyaçlar büyük ölçüde geride bırakıldı. Arzumuz bu yıl içerisinde dört tesisin dördünün de temelini atabilmektir. Gerekli hazırlıklar tamamlandığı takdirde Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı açısından bir finansman sorunu olmayacak ve adadaki gençlerin bu tesislerle bir an önce buluşması yönünde gereken tüm işlemler hızlandırılacaktır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler