HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadıköy'de kadınlar yürüyüşüne polis müdahalesi

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" dolayısıyla Kadıköy Rıhtım'da toplandı.

Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılmak istenen 8 Mart Kadın Mitingi için bir araya gelen kadınların miting alanına girmesine polis izin vermedi. Mitingin yasaklanması nedeniyle basın açıklaması yapacaklarını söyleyen gruba açıklama için de izin vermeyen polis biber gazıyla müdahale etti.

Polisin bazı kadınları gözaltına aldığı görüldü. Polisin müdahalesi sırasında AFP muhabiri Ozan Köse de plastik mermiyle yaralandı.

"SİZ GİDİN ERKEKLERİNİZ GELSİN"

Bazı kadınlar gözaltına alınırken, polisin kendisine tepki gösteren kadınlara “Siz gidin, erkekleriniz gelsin” sözleri dikkat çekti. Polis İskele meydanını tümüyle boşalırken, haber takibi yapan gazetecileri de engelliyor.

BİR KADIN FENALAŞTI

Asıl toplanma saatinin 12.00 olması nedeniyle rıhtıma doğru gelen başka kadın grupları da oldu. Polis bu kadınlara da müdahale etti.

Müdahale sırasında gaz mermisi ve biber gazı kullanan polis, bazı kadınları da gözaltına almaya çalıştı. Fenalaşarak bayılan kadın arkadaşları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Kadınlar şu an Boğa Heykeli'nin bulunduğu alana doğru ilerliyor. Polis de sık sık anons yaparak kadınlardan dağılmalarını istiyor.

İstanbul Valiliği, Kadıköy’de yapılacak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüş ve mitingine izin verilmeyeceğini açıklamış, İstanbul 8 Mart Kadın Platformu karara tepki göstermişti.

4 Mart Cuma günü basın açıklaması yapan Platform 6 Mart’ta saat 12.00’de Kadıköy rıhtımda buluşacaklarını duyurmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler