HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ODTÜ'lü dolandırıcı: 600 bin lira kazandım

ODTÜ'lü dolandırıcıdan pişkin açıklama: 600 bin lira kazandım bırakmayı düşünmüyorum...

ODTÜ'lü dolandırıcı: 600 bin lira kazandım

Ankara'da, internet üzerinden satışa sunduğu ürünleri parasını almasına karşın, alıcılara göndermeyerek dolandıran ODTÜ öğrencisi E.O. (20), son işinde yakayı ele verdi. Dolandırıcılık ve çeşitli suçlardan hakkında 111 kayıt olan E.O., "Bu yolla bugüne kadar 600 bin TL'ye yakın para kazandım, bu işi bırakmayı düşünmüyorum" dedi. Sevkedildiği mahkemede de suçunu itirafeden E.O. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, Ankara Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden parasını ödemelerine rağmen ürünlerinin gönderilmeyerek dolandırıldıklarını söyleyen vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçti. İnternet sitesi ve banka hesapları üzerinden araştırmasını sürdüren polis, dolandırıcılık iddiasıyla üniversite öğrencisi E.O.'yu gözaltına aldı. E.O.'nun, internet sitelerinden satışa sunduğu ürünü almak isteyen müşterilerine banka hesapnumarasını vererek parayı kendi hesabına yatırmalarını sağladığı, ancak paranın hesaba yatmasına karşın ürünü alıcılara göndermediği anlaşıldı. E.O.'nun bu yöntemle yüzlerce kişiyi dolandırdığı öne sürüldü. Gözaltına alınan E.O.'nun ifadesinde, suçunu itiraf ederek, "Bu yolla bugüne kadar 600 bin TL'ye yakın para kazandım, bu işi bırakmayı düşünmüyorum" dediği öğrenildi.

Lüks hayat

E.O.'nun ifadelerinden yola çıkılarak banka hesaplarında yapılan incelemede de yüklü miktarda para bulunduğu kaydedildi. E.O.'nun ayrıca dolandırıcılıktan elde ettiği gelirle lüks içinde yaşadığı ve lüks otomobiller kullandığı anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevkedilen E.O. çıkarıldığı mahkemede de benzer ifade verdi. 90'ı dolandırıcılıktan olmak üzere çeşitli suçlardan 111 sabıkası bulunan E.O., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler