MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seksenler dizisi 5. sezon finali ne zaman?

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Seksenler sezon finalini yapacak.

Seksenler dizisi bu cumartesi yayınlanacak 193. bölümüyle sezon finali yapacak. TRT'de haziranda başlayacak olan EURO 2016 turnuva müsabakları nedeniyle yapımlar sezonu mayıs ayı içerisinde kapatıyor. Seksenler sezon finaliyle 14 Mayıs Cumartesi Türkiye'nin ekranı TRT 1'de !

4 sezondur TRT 1 ekranlarında boy gösteren fenomen dönem dizisi Seksenler geçtiğimiz Cumartesi günü yeni bölümüyle seyircisinin karşısına çıktı. Dizinin son bölümü yine izleyiciyi ekran başına kilitlemeyi başardı. Yeni evli çift Ergun ve Nazlı arasında tartışmalar baş göstermiş ve Nazlı en sonunda baba evine dönmeye karar vermiştir. Diğer yandan bir başka çiftimiz Ahmet ve Gülden'in yeni doğan bebeklerinin uyku sorunu ikiliyi oldukça bitkin düşürmüştür. İşte Seksenler dizisinin son bölümünde yaşananlar ve yeni bölüm fragmanı

SEKSENLER DİZİSİ GENEL KONUSU

Seksenler dizisi kırk yaşındaki ortanca kardeş Nazlı'nın abisi Ahmet'e getirdiği bir teklifle başlar. Bu teklif yaşlı anne babalarının yaşadığı ve kendi büyüdükleri evin satılması ile ilgili babalarını ikna etmeleri üzerinedir. Hatıralarla dolu bu ev kat karşılığı satılırsa hepsi maddi olarak rahatlayacaktır ama önlerindeki en büyük sorun babanın buna nasıl ikna edileceğidir.

Üç kardeş o gece ikna etmek amacıyla babalarının karşısına çıkarlar. Bu evde hatıraları ile birlikte yaşayan babalarına evin satılması konusunu açmak bile bir derttir. Birlikte yedikleri yemek sırasında en büyük kardeş Ahmet yavaş yavaş geçmişteki günleri hatırlamaya başlar ve hatırladıkça babalarına bu teklifi götürmenin ne kadar zor olduğunu idrak eder. Çünkü babalarının bu evle kurduğu duygusal bağ aslında geçmişe olan özlemidir. Ahmet de eski günleri hatırladıkça bu duyguya kapılır.

Ahmet'in hatırladığı yıllar 1980'lerdir. Seksenler aslında hepsinin hayata adım attığı yıllardır. Geçmişe döndüğümüzde bu ailenin erken yıllarını, kavgalarını, sevgilerini, evliliğe ilk adım atışlarını, ilişkilerinin yapılanmasını görmeye başlarız. Örneğin günümüzde evli ve çocuklu olan Ahmet ile Gülden'in geçmişine döndüğümüzde asla olamayacak imkansız bir aşk hikayesine başlarız. Seyirci bu bölümler boyunca "Ahmet'in umutsuz aşkının nasıl olup da evliliğe dönüştüğünü" merak etmeye başlar.

Nazlı o yıllarda kendisine aşık olan iki gençten birini nasıl seçmiştir. Seçmediği adam yıllar sonra boşanmış olan Nazlı'nın karşısına çıktığında neler yapacaktır.

Dizi ilk bölümde babanın evin satılması teklifini öğrenmesi ile biter. Hayatını çocuklarına ve ailesine adamış olan Fehmi çocuklarına şöyle bir teklif götürecektir; "Eğer evin satılmasını istiyorsanız bir şartım var. Bir ay boyunca bu evde birlikte yaşayacaksınız". Fehmi'nin tüm beklentisi ise birbirinden tamamen kopmuş çocuklarının bu bir ay boyunca tekrar birbirlerine bağlanmasıdır. Seyirci ise hem bu ailenin geçmişini yavaş yavaş öğrenecek hem de günümüzde hangi noktaya varacağını merak edecektir.

Maddi sıkıntılar içinde olan aile fertleri babanın bu teklifini mecburen kabul eder ve bu eski evde yaşamaya başlar.

Bu eski ev ve hatıralar Fehmi Bey'in çocukları ve torunları üzerinde büyük bir değişime neden olur ve zaman ilerledikçe tüm aile bireyleri evin satılması fikrinden vazgeçerler. Bu ev hepsini iyileştirmiştir. Aile dayanışması, geçmişte yaşanan hatıralar, bu Seksenler mahallesinde hepsinin kenetlenmesine neden olur.

Keşfet


En Çok Aranan Haberler