1962 yılında ortaokul mezunu olarak muvakkat öğretmenliğe başlayan Kadim Şahin, 30 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oldu. Şahin, emekli olduktan sonra üniversite okumaya karar verdi. Şimdiye kadar Anadolu Üniversitesi’nden 1 fakülte ve 3 yüksek okul bitiren Şahin, halen aynı üniversitenin Halkla İlişkiler Bölümü 1. sınıf öğrencisi...
Emekli öğretmen Şahin, üniversite okumaya, çocuklarını üniversite imtihanına hazırlarken karar verdiğini belirterek, "Okumanın yaşı yok. Ben de emekli olduktan sonra üniversite okumaya karar verdim. Okumaya da devam edeceğim. Toplam 7 fakülte ve yüksek okul bitirmeyi planlıyorum" dedi.
Şahin, 4 çocuk 5 torun sahibi olduğunu belirterek, şöyle devam etti.
"Üniversite okuma hobim, çocuklarım üniversite imtihanına hazırlanırken başladı. Çünkü ben çocuklarımı üniversite imtihanına hazırlamak için çeşitli dershanelerde sosyal bilimler ve Türkçe öğretmeni olarak çalışırken matematik ve fen öğretmenlerinden verdikleri dersleri takip ederek öğrendiğim konuları, geceleri çocuklarıma aktararak onları sınava hazırladım. Onlar üniversiteyi kazandılar. Mezun olup meslek sahibi oldular. Ben de kendi kendime (boş duracağıma üniversite okuyayım) dedim. Önce Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin 4 yıllık Kamu Yönetimi bölümünü bitirdim. Ardından sırasıyla 2 yıllık Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler ve İlahiyat bölümlerini bitirdim. Halen, aynı üniversitenin 2 yıllık Halkla İlişkiler Bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Bundan sonraki hedefimde Maliye bölümünü okumak var."
"ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR"
Binlerce öğrenci yetiştirdiğini kaydeden Şahin, gençlere öncelikle izci olmalarını tavsiye ettiğini belirterek, şunları söyledi.
"Ben tüm gençlere öncelikle izci olmalarını tavsiye ediyorum. İzcilik, spor gibi aktivitelere katılan öğrenciler zararlı alışkanlıklardan korunmuş olur. Ben 67 yaşındayım. Öğretmenin ve öğrenmenin yaşı olmadığına inanmıyorum. Halen Milli Eğitim Bakanlığı Spor ve İzcilik Dairesi bünyesinde İzci Lideri yetiştirme kurslarında uluslararası izci eğitimcisi olarak ders veriyorum.
Bu arada tekvando siyah kuşak 2. dan sahibi olan Şahin, sürücü kurslarında uzun süre ilk yardım öğretmeni olarak da çalıştı.
İzci liderliği kurslarında ve ilk yardım kurslarında öğretmen ve yönetici olarak görev alan Şahin, şunları söyledi.
"1992 yılında emekli oldum. 18 yıldır Açıköğretim Fakültesi’nde okuyorum. Ben çeşitli kurslarda kurs müdürlüğü ve eğiticilik yaptığım için değişik yaş ve kariyer grubundan insanların sorularına cevap vermekte güçlük çekmiyorum. Çünkü, hala bir yüksek okulun öğrencisiyim. Öğrencilerle birlikte sınava girmekten çok büyük heyecan ve mutluluk duyarım. Sınav günü eşimin hatırını kırmamak için onun bana uğur vermesi için cebime koyduğu pirinçlere ses çıkarmam. Harç paraları senelik 450 bin lira civarında. Harç parasını biriktirmek için sigara içmemeye çalışıyorum. Harç parasını oradan çıkartıyorum. Sınav yöneticisi olarak bir çok öğrencim görev aldı. ’Biz de senin gibi olacağız’ diyerek sarılırlar bana. Kurs verdiğim öğrencilere arkadaşlar (okur yazar olun, bir fakülte ile yetinmeyin) derim. İmtihanda öğrencilerin heyecanını ve sınav psikolojilerini uzun süre izlerim. Sınavdan önceki gece heyecandan uyumadığım günler olur. O heyecanı yaşamaktan çok mutlu olurum. Gözlerimin dolduğu anlar bile olur."