Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    CIA'nın 1944'te Yayınlanan "Çalıştığınız Organizasyonun Üretkenliğini Nasıl Sabote Edersiniz" Temalı Ajan Rehberinden 16 Basit ve Komik İpucu

    CIA 1944'te II. Dünya Savaşı'nda düşman ülkelerdeki vatandaşları için rehber niteliğinde bir "Basit Sabotaj Kitabı" yayınladı. O kitaptaki bazı ilginç tavsiyeleri derledik.

    2008'e kadar gizliliğini koruyan bu belge, CIA tarafından zamansız kabul ediliyor. Rehber kitapçık II. Dünya Savaşı'nda düşman ülkelerde yaşayan vatansever ABD vatandaşlarının, yakalanmadan çalıştıkları yerde üretkenliğini nasıl azaltabileceklerine dair detaylı veriler içeriyor.

    CIA'nın websitesinde Basit Sabotaj Kitabı hakkındaki, en az kitaptaki tavsiyeler kadar eğlenceli yorumlardan biri ise: "bazı yöntemler gerçekten bugün hiçbir işe yaramasa da büyük bölümü şaşırtıcı derecede güncel."

    Metnin tamamını merak ediyorsanız buradan (sadece İngilizce mevcut) indirip okuyabilirsiniz.

    Tamamını okumaya karar verseniz de bizim derlememize bir göz atın. Gerçekten CIA'nın dediği gibi bazı maddeler o kadar güncel ki, ofisinizde yanınızda çalışan ve uyuz olduğunuz çalışma arkadaşınızın, veya sürekli işleri baştan yaptırdığı için nefret ettiğiniz patronunuzun bir CIA ajanı olduğundan şüphelenebilirsiniz.

    Konferans ve organizasyon sabotajı

    İşleri kendi kanallarınızı kullanarak halletmek konusunda ısrarcı olun. Kısa yollar veya pratik çözümler gibi gidişatı hızlandıracak önerilere kesinlikle kapalı olun.

    Adam kayırma ve yandaşlarınıza yol açmak sabotajın en âlâsıdır sevgili okur.

    Çok sık, ve uzun konuşmalar yapın. Vurgulamak istediğiniz noktaları uzun anektodlarla, ve kişisel deneyimlerinizi anlatarak destekleyin.

    "İngiltere’de geçmişe gidiyorum, 1862..." diye başlayan hikayelerle çalışma arkadaşlarınızı çok güzel uyutabilirsiniz.

    Elinizden geldiğince her konuyu -varsa- bir üstünüze hatta mümkünse çıkarabileceğiniz en yüksek makamın değerlendirmesine sunun.

    "Ben bilmem beyim bilir" tatkiği olarak çözümleyebileceğimiz bir tavsiye.

    Mümkün oldukça ilgisiz konular üzerine vakit harcayın, harcatın.

    Mesela, atıyoruz, bir kombi bayileri toplantısına hazırlanıyorsunuz. İşvereninizle kurumsal logo kullanımlarının -haklı olmasanızda- ne kadar yanlış olduğundan saatlerce bahsedebilirsiniz.

    ***İletişim, zamanlama ve kararlarla ilgili yazışma veya konuşmalarda "cımbızla seçtiğiniz bölümler" üzerinden büyük tartışmalar başlatın.


    İlla takılacak, cımbızla çekeceğiniz bir bölüm bulamadınız mı? O zaman "buluttan nem kapıp" olayların başlamasını sağlayabilirsiniz.

    Önceki bir toplantıda netleşmiş bir konuyu yeniden gündeme getirin.

    Aylar öncesinden rengi, deseni vb. belirlenmiş bir iş hakkında şüpheleriniz olduğunu belirtebilirsiniz. Yukarıda bahsi geçen yüksek makamların bu konuyu yeniden değerlendirmesi gerektiğini söyleyerek kombo yapabilirsiniz.

    Tedbirli ve mantıklı görünün ve bu sayede hiçbir şeyin aceleye gelmesine izin vermeyin.

    En olmayacak konularda evham yapın, fakat bunu elinizden geldiğince rasyonelleştirmeye çalışın. Yine yukarıdaki bahsi geçen kişisel deneyimlerinizi anlatmayla kombinleyip işin yavaşlamasına şahane katkıda bulunabilirsiniz.

    Müdür ve yöneticiler için sabotaj tavsiyeleri

    İş ataması yaparken öncelikli işleri en önemsizlerden seçin.

    Şirketiniz bir mali krizde mi? Önce size en az faydası olan departmanlara yoğun iş yükleyerek zararı arttırabilir, belki şirketinizi iflasa bile sürükleyebilirsiniz.

    Özellikle en önemsiz işlerden/ürünlerden en kusursuz çalışmayı bekleyin. En ufak aksaklıkta ya da hatada işe baştan başlanmasını isteyin.

    Diyelim ki online yayıncılık işindesiniz ve işler pek iyi gitmiyor. Sitenizin sürdürülebilirliği için aylardır hiçbir geliştirme ve proje ortaya koymayan yazılım ekibini ya da reklam alınamadığı için satış/pazarlama ekibini olabildiğince minimum seviyede sorumlu tutun. Buna karşılık editörlerinizi -nasıl olduğunu tam bilmeden ama- daha kaliteli içerikler hazırlamaları için kamçılayın.

    Haketmeyen çalışanlarınıza terfi verin ki üretken ve morali yüksek çalışanlarınızın morali düşsün, üretkenlikleri azalsın.

    İlla dıdınızın dıdısı olması gerekmiyor. Müdür sizsiniz, ipler elinizde. Kime isterseniz ona terfi verirsiniz. Kime ne!??!!

    Kritik zamanlara çok uzun süren toplantılar koyun.

    Salı gününe yetişmesi gereken çok önemli bir proje mi var? O zaman pazartesi günü -aylardan ocak bile olsa- içinde bulunduğunuz yılın genel değerlendirmesi için (tabii ki bir önceki senenin verilerini kullanacaksınız) şahane bir toplantı günü.

    Maaş çekleri ve diğer ödemelerin onayının mümkün olduğunca fazla kişiden verilmesini sağlayın. Bir kişinin onayının yeteceği işler için en az üç kişi görevlendirin.

    En az üç sorumlu!

    Çalışanlar için sabotaj alternatifleri

    Yavaş çalışın!

    Yavaş işte; daha ne kadar açık olsun. Pek belli etmeyin de. Yavaş çalışmanızı belli etmemek için aşağıdaki tavsiyelerle birlikte kullanılması şart. Aksi takdirde fazla göze çarparsınız.

    Kendinizin ve iş arkadaşlarınızın mümkün oldukça fazla dikkatini dağıtacak şeyler yapın.

    Kendini kaptırmış, kafasını kaldırmadan çalışan bir iş arkadaşınız varsa hemen yanına gidin ve ne işle uğraştığını sorun. Anlamadığınız bir şeyse bile çok biliyormuş gibi tavsiyeler verebilirsiniz.

    İşinizi kötü yapın ve sonucun faturasını kullandığınız araçların ya da takım arkadaşlarınızın yetersizliğine kesin. Bu tarz şeylerin işinizi doğru yapmanızı engellediğini söyleyin.

    Belki çok pratik biçimde çözebileceğiniz ya da gerçekten incir çekirdeğini doldurmayacak bir engelle karşılaştınız. Hiiiiç kafanızı yormayın. Ne gerek var ki?

    Yeteneklerinizi, becerilerinizi ve deneyimlerinizi asla sizin yerinize işinizi yapabilecek potansiyeli olan biriyle paylaşmayın.

    Hem iş yapmayın hem de vazgeçilmez olun. Sabotaj diye buna denir!

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler