Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çiçeği Burnunda Vokalistler İçin Sahnede Kullanabilecekleri 10 Mikrofon Tutma Tekniği

    Vokalistliğe yeni adım atmış gençlere Mynet Trend'den dev hizmet.

    Jared Dines'ın Youtube kanalında yayınladığı videodan kesitlerle bu muhteşem teknikleri hangi müzik tarzıyla, neden, ne zaman kullanabileceğinizi açıklayan metinlerle destekliyoruz. Buyrun, sahnede 10 temel mikrofon tutuş tekniği:

    1. T-Rex tekniği

    T-Rex tekniğini metal, hardcore, metalcore vb. tarzlarda kullanabilirsiniz. Özellikle brutal vokalli her türlü müzikle muhteşem bir uyum yakalamanızı sağlayacak bir teknik. Fakat her dakika kullanmamaya özen göstermek gerekiyor. Genellikle gırtlağın en zorlandığı anlarda vahşi ve etkileyici bir görüntü sağlar.

    1. Hardcore tekniği

    Bu tekniği de hardcore, punk, post-hardcore ve punk vokalistleri istedikleri zaman kullanabilirler. Aralara küçük hoplama, zıplamalar eklemek karizmanıza karizma katacaktır.

    1. Süper kupa tekniği

    Süper kupa tekniği de rock ve metal ağırlıklı müziklerin vazgeçilmez tekniklerinden biridir. Bu tekniğin sahnede en atkili olduğu anlar ise davul ritminin yavaşladığı anlardır. Kollarınızla yaptığınız kanat çırpma hareketlerini davul ritmine uydurduğunuz zaman sahnede bir görsel şölen yaratmanız garanti.

    1. Rock yıldızı tutuşu

    Bu tekniği Queen'in muhteşem vokalisti Freddie Mercury'nin icat ettiği rivayet edilir. Günümüzde ise bu tekniği en iyi ve yaratıcı biçimde uygulayan kişilerden biri Depeche Mode grubunun vokalisti Dave Gahan'dır. Bu iki kişiyi dikkatle izleyerek 'rock yıldızı tutuşu'nun ustası olabilirsiniz. Hemen hemen hareketli her türlü müzikle bu tekniği uygulamak mümkündür.

    1. Diva tutuşu

    Adından da anlaşılacağı gibi aslında kadın vokalistler için daha uygun bir tutuştur. Kullanmak için en uygun müzik tarzları R&B ve pop gibi türlerin yanında emo, emo-core, hardcore gibi müziklerin temiz ve ağlak vokalli bölümlerinde de kullanmak etkilidir. Bu tekniği en iyi uygulayan sanatçılardan biri olarak Celine Dion gösterilebilir.

    1. Pleybek tekniği

    Pleybek tekniğinin bilinen en iyi ustaları genelde pop, rap, R&B tarzı müziklerin vokalistleridir. Fakat pleybek yapılan her türlü müziğe gider. Fakat bu tekniği kullanacaksanız şahsınıza edilecek küfür, hakaret ve yuhalamaları göze almanız gerekir. Bilinen en iyi uygulayıcıları arasında Serdar Ortaç, Mustafa Sandal gibi pop şarkıcıları sayılabilir.

    1. Ha*****r kablo karıştı tekniği

    Sahnede rahat duramayan ve kablosuz mikrofon sistemi kullanmayan her vokalistin bu tekniği çok iyi bilmesi gerekir. Bir yandan mikrofon kablosunu takıldığı yerden kurtarmak ya da düğümünü çözmeye çalışırken bunu sözlere ve tempoya uydurmak püf noktasıdır.

    1. Tetikçi tekniği

    Bu teknik söz olmayan yerlerde kullanılabilir metal ve türevleri için uygun olsa da her türlü solo ve şarkıların enstrumantal bölümlerinde kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken husus bu bölümlerin hareketli olmasıdır. Bu teknik aynı zamanda seyirciyle iletişim kurmak için de önemle üzerinde durulması gereken tekniklerden biridir.

    1. Bu elleri nereye koysam tekniği

    Özellikle balladlarda kullanabileceğiniz bu teknik aynı zamanda amatör ruhunuzun bir dışavurumudur. Hüzünlü ve yavaş tempolu şarkılarda kullanılması tavsiye edilir ama eğer sahnede çok hareket edip yorulduysanız hem seyircinin enerjisini düşürmemek hem de dinlenebilmek için birebirdir.

    1. Hepraber (Hep beraber) tutuşu

    Adından da ve gif'ten de anlaşıldığı gibi seyirciye şarkı söyletme tutuşu ve tekniğidir. Adını, mikrofonu seyircilere uzatmadan önce hızlıca söylenen 'hep beraber' ifadesinin hızlı söylendiğinde duyulmasından alır. Bu tekniği seyircilerin büyük bölümünün sözleri bildiğinden emin olmadığınız sürece kullanmamanızı tavsiye ederiz. O yüzden genellikle ilk başlarda cover şarkılarda kullanmak daha garantilidir. Aksi takdirde seyircinin tepkisizliği keyfinizi kaçırır.

    BONUS: Karizmatik çıkış

    Sahneyi bu şekilde terk ederseniz seyircinin bis istemesi ihtimali %90'dır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler