Kelimelerin yanlış yazılması anlam bozukluğuna neden olabilmektedir. Yazım kuralları oldukça geniş ele alınır. Her kuralı bilmek özellikle yazılı iletişimlerde kendimizi daha doğru ifade etmemiz açısından büyük katkı sağlamaktadır. Dilimizde sıklıkla imla kuralına aykırı bir şekilde yazılan sözcüklerden biri çiçeksever kelimesidir. Çiçeksever yazımı konusunda en doğru bilgiye ulaşmak için sözlüklerden faydalanılması büyük önem taşımaktadır.
Günlük konuşma dilinde kendimizi anlatmaya çalışırken birçok farklı sözcüğü kullanırız. Aynı durum yazılı iletişim için de geçerlidir. Konuşma dilinde söylediğimiz kelimelerde yanlışlık yapsak dahi çok dikkat çekmeyebilir. Ancak yazılı iletişimlerde yapılan imla hatası fazlasıyla göze batar. Türkçemizi en iyi şekilde kullanmak için kelimelerin doğru yazılış biçimlerini öğrenmemiz gerekmektedir. Özellikle çiçeksever kelimesinde çok sık imla hatasına rastlanılır. Sözcüklerin hem yazılış biçimini hem de manasını öğrenmek için ziyaret edilebilecek kaynakların başında Türk Dil Kurumunun çevrimiçi kelime sorgulama sitesi gelir. Bu bağlamda çiçeksever TDK’ye göre manası şu şekildedir:
Sözcükleri yazarken yazım kurallarına harfiyen uyulması son derece önemlidir. En ufak bir imla yanlışı hem kelimenin hem de cümlenin manasında değişikliğe neden olabilmektedir. Dilimizde yaygın olarak yazım yanlışına rastlanılan sözcüklerden biri çiçeksever kelimesidir. Bu kelime bazı yerde karşımıza çiçeksever şeklinde bitişik olarak çıkmaktadır. Bu yazılış şeklinden dolayı akıllara “çiçeksever” bitişik mi yazılır sorusu gelmektedir. Türk Dil Kurumu’nun sözlük sitesi baz alındığında bu sözcüğün bitişik yani “çiçeksever” şeklinde yazıldığını görmekteyiz. Bu kelimenin “çiçek sever” olarak ayrı kullanılması yazım kuralları açısından yanlıştır. Buna göre çiçeksever doğru yazılışı şu şekildedir: