1966 yılında Charles F. Foley ve Neil Rabens tarafından icat edilen, vücudumuzu şekilden şekile sokan, defalarca 'çocuklar için fazla bir seksi oyun' yakıştırmasıyla haberlere düşen Twister; bir ara hiç satmıyordu! Hattâ ABD'nin en büyük mağaza zincirlerinden biri olan Sears, 'hiç satmıyor ki kardeşim!' diyerek Twister'a raflarında yer vermeyi reddetmişti.
Dönemin en ünlü TV sunucularından Johnny Garson, oyunu TV programına taşıdı ve o yılların seks sembolü kadınlarından Eva Gabor ile birlikte oynadı. Bu ansız gelen reklam, Twister satışlarının patlamasına ve 2000'li yıllarda dahi favori oyuncaklardan biri olmasına sebep oldu.
1993 yılında yayınlanan bu Ken bebeğin adı Earring Magic Ken (Küpeli ve Sihirli Ken).
Hasbro firmasının yıllarca kaymağını yediği Bay Patates Kafa, aynı zamanda televizyonlarda reklamı yayınlanan ilk oyuncak!
1952'de yayınlanan TV reklamını izlemek için tıklayın.
Markası Little Tikes olmasa da ayaklarımızı altından dışarı çıkartıp araba sürer gibi yaptığımız bu oyuncak arabalar bir zamanlar hepimizin favorisiydi. Hattâ hatırlar mısınız? Akülü arabalar çok pahalıydı, ona sahip olan çocuklar çok şanslı sayılırdı.
Hattâ yol kenarlarında çocuklara akülü araba kiralayan herifler olurdu!
Çizgifilm değil, oyuncak... Hattâ çizgifilmden bile önce, oyuncak!
Lego Şirketi, üniversitede Matematik 101 dersi görmüş herkesin yanıtlayabileceği, ama yanıtlamaya kasmayacağı soruyu yanıtladı:
Play-Doh aslında 2. Dünya Savaşı öncesinde ve esnasında duvar kağıtlarını temizlemek amacıyla kullanılan bir maddeydi. O dönemler evler kömürle ısıtılıyor, duvar kağıtlarının üzerinde is kalıyordu, duvar kağıtları Play-Doh ile temizleniyordu. 1930'da yaratılan Play-Doh, 1950'lere gelindiğinde bu işlevini yitirdi: Evler doğalgaza geçti, su ve sabunla silinebilen duvar kağıtları piyasaya sürüldü.
Play-Doh'un mucidinin yeğeninin aklına bir fikir geldi sonra: ''Neden bu maddeyi oyuncak diye satmayalım ki?''
---
Kaynaklar: Nydailynews.com, Education.lego.com, He-man.org, Littletikes.com, Buzzfeed.com, Cnynews.com, Web.archive.org, Chicagoreader.com, Barbiemedia.com, Wikipedia.org, Usatoday.com & Mentalfloss.com