KADIN

Kapat

Fotoğraf tutkunları tek bir kare için o köye gitti! Çektikleri biberin özelliği duyanları şaşırttı

Şaşırtan görüntü Bilecik'ten geldi. Merkeze bağlı Çukurören köyüne özgü, yaklaşık 160 yıldır aynı tohumdan, genetiği değiştirilmeden üretilen 'Çukurören biberi'ni görüntülemek isteyen fotoğraf tutkunları kente geldi.

Çukurören köyünde 160 yıldır yetiştirilen ve Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillenen kırmızıbiber, köylüler tarafından hasadı yapılarak kendilerine özgü yöntemlerle kurutuluyor.

Fotoğraf tutkunları tek bir kare için o köye gitti! Çektikleri biberin özelliği duyanları şaşırttı 1

Hasat sonrası köydeki hemen hemen her evin balkonuna, duvarına ve çatısına asılarak kurutulan kırmızıbiberin oluşturduğu görüntü, herkesin dikkatini çekiyor.

Fotoğraf tutkunları tek bir kare için o köye gitti! Çektikleri biberin özelliği duyanları şaşırttı 2

Türkiye'nin çeşitli yerlerine fotoğraf gezileri düzenleyen grubun bugünkü rotası Çukurören köyü oldu. Fotoğraf tutkunları tarihi evler arasında kurutulmaya bırakılmış Çukurören biberlerini görüntülerken, köye hayran kaldılar.

Fotoğraf tutkunları tek bir kare için o köye gitti! Çektikleri biberin özelliği duyanları şaşırttı 3

MyMani

Öne Çıkan İhtiyaç Kredileri

Tümü

0% Faizli Fırsat!

GARANTİ BBVA - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

DENİZBANK - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat

AKBANK %0,99 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0,99

Vade

12 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

İŞ BANKASI - %0 FAİZLİ 55.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

55.000 TL

Detayları gör

Köylüler ise fotoğraf tutkunları köylerine özgü yemekler ikram ederken, samimi bir ortam oluştu. Fotoğraf tutkunları köye hayran kaldıklarını anlatarak yer yıl geleceklerini söylediler.

160 YILDIR TEK TOHUMLA ÜRÜYOR

Güzel bir kare yakalamak için kilometrelerce ötedeki köye giden fotoğraf tutkunlarının çektikleri biberin ise 160 yıldır aynı tohumdan, genetiği değiştirilmeden üretildiği öğrenildi.

(İHA)

Kaynak: İHA   |   Bu içerik Nilgün Arabacı tarafından yayına alınmıştır

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

Kapat