E Devletten Ikametgah Alma Haberleri

e-Devlet bordro sorgulama: e-Devlet'ten maaş bordrosu nasıl öğrenilir?

Bir çalışana aylık olarak ödenen ücretin detaylarını içeren maaş bordrosu iş yerlerinde düzenlenir. Çalışanın aylık geliri, avansları ve ödeme aldığı gün sayısı gibi bilgileri kapsayan maaş bordrosu elektronik ortamda da kayıt altına alınır. Dolayısıyla e-bordro sorgulama ve çıktı alma gibi işlemlerin yapılması için e-Devlet kullanıcı girişi tamamlanmalıdır. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti sekmesine geçiş yapılarak birkaç adımda maaş bordrosu detaylarına ulaşılabilir.

Finans 2024-04-25 21:45:03

e-Devlet şifresi alma: e-Devlet şifresi nasıl, nereden alınır?

Devlet aracılığı ile sunulan hizmetlere internet ortamında erişim sağlama imkânı tanıyan sistem e-Devlet Kapısı olarak bilinmektedir. Pek çok kişi kamu ile ilgili işlerini bu sistem üzerinden hızlı bir biçimde gerçekleştirmektedir. Bu sisteme giriş yapılabilmesi için öncelikli olarak şifre sahibi olunması gerekmektedir. Şifre olmadan bu platforma giriş yapılması ve hizmetlerden yararlanılması mümkün değildir. Peki, e-Devlet şifresi nasıl ve nereden alınır?

Haber 2024-04-13 18:50:18

IMEI nedir, IMEI sorgulama nasıl yapılır? E-devlet IMEI sorgulama

Her mobil cihazın resmî satın alma işlemi sırasında kesilen faturada yer alan, aynı zamanda telefona ya da mobil cihaza ait kutuda yazan bazı bilgiler vardır. Bunlardan biri de her cihazda ayrı olarak bulunan IMEI numarasıdır. Bu numara her telefonda olmak zorundadır.

Haber 2024-04-07 17:44:15

Öğrenci belgesi nasıl ve nereden alınır? E-Devletten öğrenci belgesi alma

Öğrenciliği devam eden kişilerin, staj başvurusu, burs işlemleri ya da başvuruları gibi çeşitli kurumlarla ve kuruluşlarla ilgili durumlarda öğrenci olduklarını kanıtlamaları gerekli olabilir. Bu kanıt için çeşitli kurum ve kuruluşlardan alınabilecek öğrenci belgesi ya da öğrenim belgesi ilgili ve yetkili birimlere beyan edilir.

Haber 2024-02-05 19:19:45

Diğer Haber Etiketleri

bordro e bordro e bordro e devlet e bordro sorgulama e bordro sistemi e bordro giriş e devlet şifresi alma e devlet şifresi nasıl alınır e devlet şifresi nereden alınır IMEI ımeı garanti sorgulama ımeı sorgulama kodu öğrenci belgesi öğrenci belgesi nasıl alınır tapu randevusu tapu randevusu alma emekli zammı e-devlet Euro dolar adres değişikliği adres değişikliği bildirimi adres değişikliği e devlet adres değişikliği için gerekli belgeler adres değişikliği için gerekli evraklar adres değişikliği için randevu adres değişikliği nasıl yapılır nüfus müdürlüğü adres değişikliği e devlet'ten adres değişikliği nasıl yapılır e devletten adres değişikliği nasıl yapılır traktör Bursa İznik Ceza eyt son dakika eyt son durum askerlik yerleri asal sevk başvurusu celp dönemi EYT dolandırıcı sgk uzman doğum yardımı başvuru doğum yardımı başvuru dilekçesi doğum yardımı başvuru formu e devlet Milli Piyango Çiftçi destek dogalgaz fatura yardımı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı e devlet ikametgah alma İşsizlik Maaşı işsizlik maaşı başvuru işkur işsizlik maaşı citroen c4 hijyen belgesi TOKİ emeklilik kimlik Adana Demirspor balotelli hedef Murat Sancak Aile Destek Programı ödeme tarihi soyadı değiştirme soyad değiştirme ABD Amerika Birleşik Devletleri Joe Biden emekli haberleri pandemi Bankacılık Ve Finans istihdam avro kuruyemiş Gaziantep Ümraniye dolandırıcılık Aşı Fahrettin Koca aşı sertifikası koronavirüs (Covid-19) İmalat sanayi İstanbul Yemeksepeti koronavirüs aşısı (Covid-19 aşısı) e nabız Ölüm aylığı Sigortacılık Ve Sosyal Güvenlik MHRS Düziçi koyun Osmaniye koronavirüs tedbirleri Sağlık Bakanlığı seyahat izin belgesi tam kapanma

Tapu randevusu nasıl alınır? E-devletten tapu randevusu alınır mı?

Günümüzde, özellikle de son yıllarda birçok resmî işlem de internet üzerinden yapılabilmektedir. Kişiye özel e-Devlet şifresi ve kimlik numarası ile giriş yapılabilen e-Devlet sistemi üzerinden resmî birçok talep gerçekleştirilebilmektedir. Her geçen gün dijital ortamda yapılan işlem sayısı ise daha da artmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde yapılacak birçok işlem de dijital ortamda yapılabilir hâle gelmiştir.

Haber 05-02-24 18:51

Milyonlar pür dikkat! Emekliye ek zam düzenlemesi bugün Meclis’te: Memur emeklisine iki, SSK Bağ-Kur’a tek fark

Meclis, bugün emekliye ek zam için mesai yapacak. En düşük emekli maaşını 10 bin liraya çıkaracak ve 5 puanlık refah payı ile zamda oranı yüzde 42,6’ya çekecek düzenleme sonrası gözler SGK emekli maaşı ödeme takvimine çevrilecek. Sürecin Cuma gününe kadar tamamlanması beklenirken, emekli kök maaş zamları yeni rakamlar ile e-Devlet’e yansıyacak. Fark ödemeleri ise Şubat ayı başına kadar yapılacak. Takvim böyle işlerse emekli Sandığı emeklileri için 2 aylık maaş farkı alma durumu oluşacak.

Finans 23-01-24 08:07

Emekli maaşında Temmuz zammı için e-Devlet’ten ipucu: Kök maaşı 8.097 liranın altında kalanlar dikkat! ‘Sıfır’ zam ihtimali

SSK Bağkur emekli maaşı zammı yüzde 42,6 oldu, en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltildi. Kararın ardından yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren dikkat çekici bir hesaplama yapıldı. Zam kararının Meclis’ten geçmesinin ardından ortaya çıkacak yeni kök maaşlardan 8097 liranın altında kalanların Temmuz 2024’te ‘sıfır zam’ alma ihtimalinin olduğu belirtildi. Temmuz zammı için ipucu ise Resmi Gazete kararının adından e-Devlet’te olacak.

Finans 18-01-24 09:11

Adına binlerce lira ödeme yattığını görenler şaşkına döndü: Devletten alacaklı olabilirsiniz! e-Devlet'te yeni dönem başladı

Hiç hesapta yokken devletten alacaklı olduğunu öğrenen birçok vatandaş büyük şaşkınlık yaşadı. Üstelik eğitim, sağlık veya Sosyal Güvenlik Kurumu gibi çeşitli devlet kurum veya kuruluşları tarafından adına para yatırılıp yatırılmadığını öğrenmenin basit bir yolu da bulunuyor. Vatandaşlar adlarına ödeme yapıldıysa parayı bir o kadar kolay teslim alıyor. İşte birçok kişiyi şaşırtan detaylar!

Finans 28-08-23 08:37

Neredeyse 30 lira oldu! Mart 2022'den bu yana en yüksek seviye: 'Dolar yüzde 1'i aşmaz ama euro...'

Dün piyasa beklentilerinin altında gerileyen ABD enflasyonu sonrası küresel piyasalarda risk alma iştahı artarken; Euro/dolar paritesinin yükselmesiyle Euro/TL tarihinde ilk kez 29,65'e kadar yükseldi ve 30 TL'ye dayandı. Dolar/TL ise, ılımlı yükselişini sürdürüyor. Ekonomist Murat Özsoy, euroda kısa vadede yüzde 1,5'luk yükseliş beklediğini ifade ederken, ABD Merkez Bankası Fed faiz kararına dikkat çekti.

Finans 13-07-23 12:15

e-Devlet adres değişikliği nasıl yapılır? Nüfus müdürlüğünden ikametgah adres değişikliği için başvuru işlemleri

İki ayrı yöntemin kullanılmasıyla yapılabilen adres değişikliğinin kaç gün içerisinde tamamlanması gerektiği sıklıkla sorgulanır. Bu nedenle adres değişikliğinin kaç gün içerisinde ve nasıl yapılması gerektiği hakkında detaylı bilgiler verilmelidir. Daha sonra ise adres değişikliği yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlardan söz edilmelidir. Böylelikle yeni ikametgah adresi bildirilirken herhangi bir hataya yer verilmemiş olacaktır.

Haber 27-06-23 18:06

Telefonuna gelen mesajla şaşkınlığa uğradı! Başta şaka sandı, e-devletten kontrol etti... Ne yapacağını bilemiyor

Bursa'nın İznik ilçesinde çiftçilik yapan Ali Kılınç, evinin önünde duran 47 yıllık traktörü için telefonuna gelen mesajla hayatının şokunu yaşadı. İddiaya göre Kılınç, hiç gitmediği İstanbul-İzmir otobanından 'ihlalli geçiş' yaptığı uyarısı mesajı aldı. Atılan mesajın öncelikle şaka olduğunu düşünen Kılınç, e-devlet uygulamasından durumu kontrol etti. 1976 model 47 yıllık traktörünün en fazla 10 kilometre gidebileceğini belirten Kılınç, konuyla ilgili ne yapacağını bilemediğini söyledi.

Haber 22-03-23 11:30

EYT SON DAKİKA 3 Mart 2023: EYT son durum nedir, e devletten emeklilik başvurusu nasıl yapılır? RESMİ GAZETE'de yayımlandı!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girmesi sonrası merak konusu oldu. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanmasının ardından detaylar da belli oldu. Buna göre; aylık bağlanması talebinde bulunanlar, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak. Peki EYT son durum nedir? İşte EYT'de son durum...

Finans 03-03-23 07:47

ASAL sevk başvurusu nedir, sevk belgesi nasıl alınır? Askerlik sevk tarihleri 2023 belli oldu

Askerlik yerleri ve sınıflandırma sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sevk tarihleri ve sevk başvuruları hakkında araştırmalar hız kazandı. ASAL sevk başvurusu nedir, sevk belgesi nasıl alınır? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecekler. Askerlik sevk tarihleri 2023 belli oldu! İşte tüm ayrıntılar...

Finans 25-01-23 10:51

EYT’de bu tuzağa dikkat! 500 TL ile 5 bin TL arasında para istiyorlar! SGK, ALO 170 ve e-Devlet uyarısı geldi…

EYT düzenlemesini içeren kanun daha TBMM’ye bile gitmedi ancak dolandırıcıları çıktı. Kendisini SGK uzmanı olarak tanıtan birçok dolandırıcı internette EYT danışmanı ilanları yayınlayarak 500 TL ile 5 bin TL arasında değişen fiyatlarla maaş hesaplama, belge toplama ve randevu alma hizmeti sunduğunu iddia ediyor. Oysa EYT ile emeklilikte herhangi bir danışmana ihtiyaç yok tüm soruların cevapları SGK müdürlükleri, ALO 173 ve e-Devlet uygulamasında bulunuyor. İşte detaylar…

Finans 07-01-23 08:01

Doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır, doğum yardımı ne kadar? e-Devlet doğum yardımı başvuru dilekçesi nasıl doldurulur?

Türk vatandaşı olan ve mavi kart sahibi olan vatandaşların doğum yardımı alma hakkı vardır. Bu hak doğrultusunda istenen bazı şartlar ve resmî evraklar ile başvuru yapılarak doğum yardımı alabilmek mümkündür. Yapılan başvurunun "Doğum Yardım Sistemi"ne girişi yapıldığı andan itibaren bir ay içinde hak sahiplerine PTT aracılığı ile ödeme yapılır. Peki, doğum yardımı başvurusu için e-Devlet dilekçesi nasıl doldurulur?

Haber 06-01-23 09:10

Milli Piyango Yılbaşı bileti ONLİNE SATIN ALMA EKRANI! Milli Piyango yılbaşı bileti nereden alınır, online alınabilir mi?

2023'e zengin olarak girmek isteyen vatandaşlar yılbaşı biletlerini almaya devam ediyorlar. Henüz bilet almamış olanlar ise Milli Piyango biletlerini nasıl temin edebileceklerini araştırıyorlar. Bu yıl 200 milyon liralık büyük ikramiyeyi talihlisiyle buluşturacak olan Milli Piyango, bilet satış işlemini online olarak yapmanız da mümkün. İşte Milli Piyango Yılbaşı bileti ALMA EKRANI!

Finans 31-12-22 10:39

E-devletten 2 dakikada yapılabiliyor! Son uyarı geldi, başvurmayan destekten yararlanamayacak

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren haber... Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) destek başvuruları 31 Aralık 2022'de sona erecek . 1 Ekim 2022’den bu yana e-Devlet Kapısı üzerinden ÇKS başvuruları 2 dakikada yapılabilir duruma geldi. Çiftçilere mağdur olmamaları için ÇKS kayıtlarını güncellemeleri konusunda uyarı geldi.

Finans 26-12-22 09:16

Devletten 2 bin 500 lira destek! Başvurular e-devlet'ten...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı adlar altında birçok ihtiyaç sahibi vatandaşa destek ödemesi yapıyor. Destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı ile başvuruların nereden gerçekleştirileceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İhtiyacı olan vatandaşlara 2 bin 500 TL'ye kadar doğal gaz desteği verilecek. Peki, Doğal gaz desteği yardımına başvurular nereden ve nasıl yapılıyor? İşte Doğal gaz Destek Programı ile ilgili ayrıntılar...

Finans 17-11-22 12:02

Hemen e-Devlet'e girip yapın! Zamanında bildirilmezse cezası var! 2 bin 673 lira...

E-Devlet üzerinden yeni hizmetlerin duyurulmasıyla birlikte yeni haberler gelmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın kullandığı e-Devlet'le ilgili uyarı geldi. Taşınma nedeniyle ikametgahını değiştiren vatandaşların e-devletten veya ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen bildirmesi gerekiyor. Bildirimi süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 128,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 2673,00 TL idari para cezası uygulanacak.

Finans 26-10-22 11:36

e-Devlet işsizlik maaşı iptali adımları: İŞKUR işsizlik ödeneği iptali nasıl yapılır?

İŞKUR işsizlik maaşı alırken iptal gerçekleştirmek isteyen kişilerin, yeni bir işe girme ya da yaşlılık aylığı alma gibi gerekçeleri olmalıdır. Nitekim bu doğrultuda işsizlik ödeneği İŞKUR tarafından bir daha verilmemek üzere kesilmektedir. Peki, e-Devlet işsizlik maaşı iptali nasıl yapılır?

Haber 17-10-22 13:19

Citroen e-C4 lansmana özel fiyatıyla Türkiye’de

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım: - "Benzinli C4 ile aynı satış fiyatıyla Türkiye pazarına iddialı biçimde sunduğumuz Citroen e-C4 için lansman dönemine özel, elektrikli otomobil kullanmayı teşvik edici satın alma ve kullanım imkanları da sunuyoruz"

Yurthaber 15-10-22 10:58

Hijyen belgesi online başvurusu nasıl yapılır? E-devletten hijyen belgesi nasıl çıkarılır?

Bazı sektörlerde çalışanlardan talep edilen birtakım belgeler vardır. Bunlardan bir tanesi de hijyen belgesidir. İnsan sağlığı açısından oldukça önemli olan hijyen belgesi için online olarak da başvuru yapılabilir. Sertifika talep formu doldurularak yapılan başvurular sayesinde online olarak hijyen sertifikası başvurusu adımları tamamlanır. Hijyen belgesi online başvuru nasıl yapılır?

Haber 14-10-22 10:15

TOKİ Sosyal Konut başvurusu nasıl yapılır? TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır, ne kadar?

TOKİ Sosyal Konut başvurusunun nasıl yapılacağı ev alma hayali kuran birçok kişi tarafından merak edildi. Bilindiği üzere başvurular, e-Devlet üzerinden yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişimi engellememesi için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesine göre kademeli olarak alınıyordu. TC kimlik no sınırlaması 19 Eylül 2022 Pazartesi günü itibarıyla kalkıyor. Peki, TOKİ Sosyal Konut başvurusu nasıl yapılır? TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır, ne kadar?

Finans 19-09-22 15:13

E-devletten kontrol edin... Emekliliğiniz veya sigortanız iptal edilebilir, bu harflere dikkat!

EYT ile ilgili yeni gelişmeler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Hükümet emeklilikte yaşa takılanlar için çalışmaları hızlandırdı. Bakan Bilgin, "EYT sorunu en geç aralık ayında meclise intikal ettirilecek. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan emeklilikle ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. İnternetten ya da e-Devlet'ten hizmet dökümünüze baktığınızda sigorta prim listenizde S, Ş, K gibi harfler emekliliğinizi ya da sigortanızı iptal ettirebilir.

Finans 19-09-22 09:48

TOKİ sosyal konut başvurularında değişiklik bugün başladı! Artık kimlik numarası...

Ev alma hayali kuran milyonlarca kişi TOKİ Sosyal Konuta nasıl başvuru yapılacağı araştırılırken, başvurularla ilgili değişiklik bugün hayata geçirildi. Sosyal konut projesi için e-Devlet üzerinden yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişimi engellememesi için kademeli alınan başvurular kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesine göre yapıldı. Bugünden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecek.

Finans 19-09-22 09:08

Adana Demirspor Başkanı Sancak, ligde ilk 5'e girmeyi hedeflediklerini söyledi:

"Mario Balotelli takımdan erken gitseydi, listemizde Luis Suarez, Cavani, Pato ve Hulk gibi bazı oyuncular vardı" - "İlk 5'te yer alma ve Avrupa kupalarına gitme arzumuz var"

Yurthaber 15-09-22 13:20

Devletten 7 bin 200 lira destek! Başvurular e-devlet'ten...

Aile Destek Programında ödemelerinin ne zaman yapılacağı ile başvuruların nereden gerçekleştirileceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Aile Destek Programı kapsamında 4 milyon haneye her ay 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek verilecek. Yapılan açıklamaya göre ödemeler 12 ay boyunca yapılacak. Destek programına başvurular devam ediyor. Peki, Türkiye Aile Destek Programına başvurular nereden ve nasıl yapılıyor? İşte Türkiye Aile Destek Programı ile ilgili ayrıntılar...

Finans 08-09-22 09:45

E-devletten ad ve soyad değişikliği ile ilgili iddialar sosyal medyada gündem yaratmıştı! Dikkat çeken açıklama: 'Kapsam dışındalar'

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, adını ve soyadını değiştirmek isteyenler için başvurular 24 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular ayrıca e-devlet üzerinden de yapılabilecek. Bu gelişmenin ardından sosyal medyada uygulamaya dair FETÖ ve sığınmacı seçmenler ile ilgili iddialar ortaya atılmıştı. Genel Müdürlük geniş yankı uyandıran iddialarla ilgili açıklama yaparak düzenlemeyle ilgili ayrıntıları paylaştı.

Haber 23-08-22 16:52

Biden 'Artık yeter' diyerek ABD Kongresine çağrı yaptı

ABD Başkanı Joe Biden "Bu kez hiçbir şey yapmadan duramayız. Gerçekten bir şeyler yapmalıyız. Artık yeter" diyerek Kongre'ye yarı otomatik silahların ve yüksek kapasiteli şarjörlerin yasaklanması ya da silah alma yaşının 21'e çıkarılması çağrısı yaptı.

Haber 03-06-22 06:24

Emekliliğiniz veya sigortanız iptal edilebilir! Bu harflere dikkat! e-devletten kontrol edin...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli uyarı geldi. İnternetten ya da e-Devlet'ten hizmet dökümünüze baktığınızda sigorta prim listenizde S, Ş, K gibi harfler emekliliğinizi ya da sigortanızı iptal ettirebilir.

Finans 11-05-22 10:23

2 bin 354 liraya kadar nakit destek! 18 yaş üzerine veriliyor! SGK'dan düzenli maaş hesaplara yatıyor!

Her yıl SGK’dan milyonlarca kişiye para desteği sağlanıyor. Sosyal devlet gereğince milyonlarca kişiye ödeme veriliyor. Verilen ödemelerin miktarları 2.354 TL’ye kadar ulaşılıyor. Bazı ödemeler bir sefere mahsus verilirken bazı ödemeler her ay düzenli olarak sağlanıyor. Çalışmayan, engelli, yaşlı, bakıma muhtaç kişilere yönelik verilen bu ödemelere E-Devlet üzerinden başvurulabiliyor. İşte; SGK’dan 1.084 – 1.298- 2.354 TL para yardımı alma şartları!

Finans 21-04-22 09:07
sgk

Devlet her ay 1100 lira veriyor! Başvurular e-devletten

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pandemi sebebiyle ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara sosyal yardım parası veriyor. 1100 TL’lik sosyal yardım başvurusu yapmak isteyen birçok ihtiyaç sahibi vatandaş, sosyal destekten nasıl yararlanabileceğini araştırıyor.

Finans 14-04-22 10:13

PTT havale sorgulama nasıl yapılır? PTT’ye yatan paramı nasıl öğrenebilirim?

Günümüzde pek çok kişi, para gönderme ve alma işlemlerini PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü) üzerinden gerçekleştirmektedir. Yenilenen teknoloji ve dijital ortamların aktif olarak kullanılmasıyla birlikte PTT şubelerine gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden hesabınıza para gelip gelmediğini hızlı bir şekilde kontrol etmeniz mümkündür. PTT üzerinden yapılan para para işlemleri e-Devlet’e giriş yaparak kolay bir şekilde sorgulanabilir.

Finans 11-04-22 10:49

SGK duyurdu! 3 bin 984 lira verilecek... Başvurular e-devletten yapılacak!

Son dakika: SGK kadın istihdamı için harekete geçti. Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yürütülen "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" (Women-Up) kapsamında, kadın işverene hibe desteği verilecek. Projenin uygulandığı illerdeki gerekli şartları taşıyan 4 bin kadın işveren mali destekten faydalanacak olup toplam da ise projenin mali destek hibe tutarı yaklaşık 29,5 milyon euro olacak. Proje kapsamında kadın işverenlere 3 bin 984 lira hibe verilecek. İşte proje ile ilgili tüm detaylar..

Finans 21-03-22 13:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu: (1)

"Kadınların iş gücüne katılımını yüzde 27'ler seviyesinden yüzde 34'ler seviyesine çıkardık. Aynı şekilde kadın istihdamını 6 milyondan 10 milyon sınırına getirdik" - "Kadınların parlamentodaki temsil oranı yüzde 4 iken yüzde 17'lerin üzerine yükseldi. Üniversitelerimizdeki öğretim elemanları arasında kadınların oranı yüzde 51'e yaklaştı" - "Ülkemizdeki kadınların, dünyadaki genel yönelimlerden farklı bir seyir izleyerek bugüne gelen, şiddetten eğitim ve iş hayatındaki adaletsizliklere kadar geniş bir yelpazeye yayılan mücadelelerinde daima yanlarında olduk" - "Karar alma mekanizmalarında ve istihdamda kadınların temsili konusunda hala arzuladığımız seviyeye ulaşabilmiş değiliz. Ama katedilen mesafenin önemini de görmezden gelemeyiz"

Yurthaber 04-03-22 11:57

SGK harekete geçti! 3 bin 984 lira verilecek... Başvurular e-devletten yapılacak!

Son dakika: SGK kadın istihdamı için harekete geçti. Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yürütülen "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" (Women-Up) kapsamında, 4 bin kadın işverene hibe desteği verilecek. Proje kapsamında kadın işverenlere 3 bin 984 lira hibe verilecek. İşte proje ile ilgili tüm detaylar...

Finans 16-02-22 14:45

Kilo ile alma devri bitti! Kuruyemiş artık gramla alınıyor

Gaziantep'te yılbaşı öncesi kuruyemiş fiyatlarında yüzde 200'e varan fiyat artışları, talebi düşürdü. Kilo fiyatları son 1 yıl içinde artış gösteren kuru yemiş türlerinden Antep fıstığı 170, badem 160, kahve ise 160 liraya yükseldi. Fiyatlardaki artış, vatandaşların yeni yıl geleneği olan kuru yemiş alımlarındaki anlayışını da değiştirdi. Daha önce kilo ile alınan kuru yemişler, fiyat artışı sonrası gram olarak alınırken, esnaf ise bu durumun satışlarını azalttığını dile getiriyor.

Haber 30-12-21 10:18

E-devletten gerçeği öğrendi, dünyası başına yıkıldı! 'Hediye çaydanlık' oyunu evinden etti

Ümraniye'deki evini internet üzerinden satışa çıkaran Mehmet Kaya, evi alacağını söyleyen kişi tarafından dolandırıldı. Evi alacak olan kişinin hediye olarak gönderdiği çaydanlığı almak için kapıya gelen kargocunun uzattığı belgeleri imzalayan Kaya, dolandırıcılığa uğradığını öğrenince hayatının şokunu yaşadı. Kaya'nın imzaladığı belgeler senet, kapıya gelen kargocu da dolandırıcı çıktı. Kaya, vergi borcunu ödemekten, neredeyse 9 yıl süren davalar sonucunda kurtuldu.

Haber 07-12-21 15:54

3. doz aşı randevusu nasıl alınır? e-Devlet ve MHRS aşı randevusu alma sayfası!

Bilim Kurulu Toplantısının ardından toplantıda alınan kararlar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşıldı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklama "Yarından itibaren mRNA aşısı olanlara risk gruplarına göre hatırlatma dozu uygulanacak" başlığı ile yayınlanınca 3. doz aşı randevusunun nereden alınacağı merak konusu oldu. Aşı randevusu MHRS ve e-Devlet üzerinden alınabilir.

Haber 04-11-21 00:26

Aşı kartı nasıl alınır, nereden alınır? HES ve e-Nabız ile aşı kartı alma yöntemi...

İki doz aşısının olan vatandaşlar tarafından aşı kartının nasıl çıkarılacağı merak ediliyor. Aşı kartı HES ve e-Nabız üzerinden rahatlıkla alınabiliyor. Peki koronavirüs aşı kartı nasıl alınır, nereden alınır? İşte HES ve e-Nabız ile aşı kartı alma yöntemi...

Haber 02-11-21 17:38

İmalat sektöründe büyüme hızı azaldı

İstanbul Sanayi Odası tarafından yayımlanan İmalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Eylül ayında 52.5'e geriledi.

Finans 01-10-21 10:35

Yemeksepeti, Marketyo'yu satın aldı

Yemeksepeti, yerel esnafı dijitalleştirmeyi hedeflediği "Yemeksepeti Mahalle" için ilk adımı, 60 ilde tüketicilere online market alışverişi hizmeti veren Marketyo'yu satın alarak atmış oldu - Yemeksepeti Üst Yöneticisi Nevzat Aydın: - "Yemeksepeti’nin Türkiye’den yaptığı bu satın alma Türk e-ticaret sektörünün en önemli yatırımlarından biri olarak önemli bir örnek teşkil ederken, Türkiye’de girişimciliğin değerlenebildiğini gösterebilmek açısından da genç girişimcilere ilham verecektir. Yeni dönem için heyecanlıyız"

Yurthaber 12-08-21 10:29

e-Nabız aşı randevusu nasıl alınır? İşte MHRS ve ALO 182 ile koronavirüs aşı randevusu alma yöntemi...

Aşılama süreci son hızla sürerken "Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır?" sorusu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ülkemizde uygulanmakta olan BioNTech ve Sinovac aşılarının sayılarının çoğalması sonrasında aşılama 18 yaş üstü vatandaşlara kadar inmişti. Peki e-Nabız aşı randevusu nasıl alınır? İşte MHRS ve ALO 182 ile koronavirüs aşı randevusu alma yöntemi...

Haber 02-07-21 01:12

Kadınlar için çift maaş imkanı! SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu olanların kesilmiyor ama memurlar...

Sosyal Güvenlik mevzuatında vefat eden sigortalıların geride kalan çocukları ve eşi ile ilgili bazı düzenlemeler bulunuyor. Kadınlar arasında, hem eşinin hem de çocuklarını kaybetmiş olanların devletten çift maaş alma hakları bulunuyordu. Ancak bu kanun 2008 yılında değişti. Ancak halen kadınların belli şartlarda çift maaş alma hakları bulunuyor.

Finans 01-07-21 13:34

e-Nabız ve MHRS koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? İşte ALO 182 ve MHRS üzerinden koronavirüs aşı randevusu alma yöntemi...

Aşılama süreci devam ederken koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Şu anda ülkemizde uygulanmakta olan BioNTech ve Sinovac aşılarının sayılarının çoğalması sonrasında SGK'ya kayıtlı bütün çalışanların ve memurların aşı randevusu alabileceği açıklandı. Peki e-Nabız ve MHRS koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? İşte ALO 182 ve MHRS üzerinden koronavirüs aşı randevusu alma yöntemi...

Haber 17-06-21 18:04

Antalya'da yabancıya konut satışları yüzde 27 arttı

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün: - "Yılın ilk beş ayında Antalya'da yabacılara yapılan konut satışı 3 bin 84'e yükseldi. Antalya, yabancılara en çok konut satılan iki il arasında yer alma başarısını sürdürüyor"

Yurthaber 15-06-21 12:33

Osmaniyeli besici kadın devletten aldığı destekle sürü sahibi oldu

Düziçi ilçesinde 2017'ye kadar bir ineğinden elde sütü satarak ve gündelik işlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalışan Ayşe Ak'ın, Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanarak aldığı 37 koyun sayısı 4 yılda 85'e ulaştı - Besici Ak: - "Artık geçimimizi bu hayvanlarla sağlıyoruz. Devletimizden Allah razı olsun. Çocuklarımızı bunların parasıyla okutuyoruz"

Yurthaber 12-06-21 11:05

Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? e-Devlet, MHRS ve telefon ile koronavirüs aşı randevusu alma

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürüyor. Koronavirüsü yenmek için ise tek çarenin aşı olduğu ifade ediliyor. Türkiye'de koronavirüs aşısı (Covid-19 aşısı) uygulamaları öncelikli gruplardan başlanarak uygulanmaya devam ediyor. Aşı sırası gelen vatandaşlar ise Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? sorusuna yanıt arıyor. İşte, e-Devlet, MHRS ve telefon ile koronavirüs aşı randevusu alma detayları...

Haber 08-05-21 00:15

e-Devlet seyahat izin belgesi alma | Seyahat izin belgesi nasıl alınır? Seyahat izin belgesi kaç gün geçerli?

30 Nisan gününde başlayan ve 17 Mayıs tarihine kadar geçerli olan “tam kapanma” sürecinin ilk haftası geride kaldı. Bu süreçte sokağa çıkma yasaklarından marketlerde sadece gıda ve hijyen ürünlerinin satılmasına kadar birçok yasak devreye girdi. Bunlardan bir tanesi de seyahat yasakları oldu. Vatandaşların şehir değiştirmeleri, e-Devlet’ten alınacak olan seyahat izin belgesine tabi tutuldu. Peki e-Devlet üzerinden seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Haber 07-05-21 10:11