E Bordro Sorgulama Haberleri

Sürücüler dikkat! Artık kaleme kağıda gerek kalmayacak! e-Devlet'e 'kaza tutanağı' özelliği geldi

Trafik kazaları sonrasında doldurulan 'kaza tutanağı' için artık kaleme kağıda ihtiyaç kalmayacak. 'Kaza tutanağı' hizmeti artık e-Devlet uygulamasına geldi. Bundan sonra olası bir kaza durumunda sürücüler cep telefonundan e-Devlet uygulamasına girerek işlemlerini yapabilecek.

Manşet 2024-05-22 20:58:10

Üst üste üçüncü hafta: ABD'de mortgage faizleri düşmeye devam etti

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,01'e inerek, üst üste üçüncü haftada düşüş kaydetti. Aynı dönemde, 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 6,61'den yüzde 6,42'ye indi.

Finans 2024-05-22 16:24:05

Uzaktan-online muayene dönemi bugün başlıyor! E-nabız'dan muayane e-reçete'den ilaç... Ücretsiz mi? 10 günde şartı detayına dikkat!

Hastanelerde uzaktan muayene dönemi başlıyor. Hastalar artık hastaneye gitmeden görüntülü ve sesli şekilde muayene olabilecek. İlaç , hatta rapor bile yazdırabilecek. Hastane ve doktorun yükünü az da olsa azaltmak ve vatandaşla kolaylık sağlanması için yapılan düzenlemeyle e-nabız üzerinden muayene olan hastalara e-reçete üzerinden ilaç yazılacak. Peki uzaktan muayene için randevu nasıl alınacak? Online randevu ücretsiz mi? Herkes bu sorulara yanıt ararken; 10 gün şartı detayı ise dikkat çekti.

Manşet 2024-05-22 06:51:59

Derbinin yankıları dinmek bilmiyor! Maç önü kavga etmişlerdi... '5'e 1 dayak yerken' demişti, Kerem Aktürkoğlu'ndan Mert Hakan Yandaş'a olay yanıt...

Galatasaray'ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, karşılaşma öncesi ve sonrası tartışma yaşadığı Mert Hakan Yandaş'ın '5'e 1 dayak yerken' sözlerine yaptığı paylaşımla yanıt verdi. İşte detaylar...

Spor 2024-05-21 08:23:03

Diğer Haber Etiketleri

e-devlet trafik kazası abd mortgage faiz hastane muayene e reçete bahçe maçı galatasaray maçın paylaşım son dü son dakika fenerbahçe Kerem Aktürkoğlu mert hakan Derbi MTV atan Mert Hakan Yandaş 10 süper li Süper Lig İsmail Kartal Aziz Yıldırım Borsa İstanbul yatırımcı hücre hücreler mon ilaç zeytinyağı limon kısırlık obezite a101 a101 aktuel urunler a101 aktüel a101 alışveriş a101 bu hafta a101 bugün a101 elektrikli bisiklet a101 hafta sonu a101 hafta sonu indirimi a101 haftanın yıldızları a101 kampanya Yapılandırma Emlak vergisi da, erden maçı real madrid sezon Arda Güler OPEC varil İngiltere işsizlik Nükhet Duru Fatih Altaylı İstanbul Havalimanı kaçakçılık elektronik sigara sigara Mersin cinayet anne anneler günü e imza başvuru rayiç beşiktaş hisse meb mülakat Milli Eğitim Bakanlığı haberler hava durumu mgm İnşaat iski fatura sorgulama türk telekom fatura sorgulama turkcell fatura sorgulama vodafone fatura sorgulama emekli Memur oran Zam Merkez Bankası Enflasyon Altın külçe altın Kuyumcu ele gecesi survivor survivor all star Brezilya sel e arşiv fatura e arşiv fatura sorgulama gib e arşiv fatura Elektrik faturası elektrik faturası sorgulama sgk borc sorgulama sgk borç sorgulama tc kimlik no ile ptt tebligat ptt tebligat sorgulama adres kodu dask adres kodu sorgulama dask araç km sorgulama araç km sorgulama sms 5664 altyapı sorgulama altyapı sorgulama türk telekom fiber altyapı sorgulama turknet altyapı sorgulama superonline altyapı sorgulama kablonet altyapı sorgulama hac kura a101 aktüel katalog a101 aktüel ürünler katalogu a101 bim aktüel ürünler kataloğu emekli zammı asgari ücret e devlet aç sertifika diploma UYAP kaza tespit tutanağı pasaport üts giriş

Son dakika: MTV borcunu ödemeyenler dikkat! Kamu alacaklarında gecikme faizi yükseltildi: Karar Resmi Gazete'de

Son dakika haberi... MTV ve vergi dahil birçok amme alacağı için uygulanan gecikme zammı oranı için yeni bir karar alındı. Kamu alacakları için gecikme zammı ve tecil faiz oranları yükseltildi. Buna göre kamu alacaklarında gecikme faizi oranları her ay için ayrı uygulanmak üzere yüzde 3,5’ten yüzde 4,5’e çıkarıldı. Bugünden itibaren amme alacaklarda tecil faizi de yıllık yüzde 48 oldu.

Finans 21-05-24 07:18
MTV

Mert Hakan Yandaş'tan Kerem Aktürkoğlu'nu hedef alan olay paylaşım! ''5'e 1'de dayak yedi''

Fenerbahçe forması giyen Mert Hakan Yandaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündeme oturdu. Kerem Aktürkoğlu'nun sözlerini alıntılayan tecrübeli oyuncudan ilginç bir ifade kullanıldı. Derbi öncesi yaşanan kavgada Kerem Aktürkoğlu'nun 'dayak yediğini' ima eden Mert Hakan'ın paylaşımı kısa süre içinde binlerce beğeni aldı.

Spor 20-05-24 09:19

İsmail Kartal'dan Aziz Yıldırım'a gönderme! ''Takımın moralini bozdu''

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasındaki derbide konuk olduğu Galatasaray'ı 10 kişi kaldığı müsabakada 1-0 yenen Fenerbahçe, son hafta öncesinde rakibiyle arasındaki puan farkını 3'e indirdi. Maçın ardından konuşan İsmail Kartal, taraftarlarını İstanbulspor mücadelesine davet edip Aziz Yıldırım'a göndermelerde bulundu.

Spor 19-05-24 22:20

Borsa rekor kırıyor, yatırımcı sayısı artıyor

Bu hafta da rekor tazeleyen Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı da artmaya devam ediyor. Böylece pay senedi yatırımcı sayısı 8 milyon 570 bin 847 seviyesinden 8 milyon 614 bin 243'e çıktı.

Finans 19-05-24 12:09

İkisi bir araya geldiğinde mucizevi bir ilaca dönüşüyor! Karaciğerdeki tüm zehri dışarı atıyor

Her sabah aç karnına zeytinyağının üzerine limon sıkıp içtiğinizde karaciğerinizdeki tüm zehri dışarı atabilir ve tertemiz bir cilde sahip olabilirsiniz. Zeytinyağındaki E vitamini ile limondaki sitrit asit birleştiğinde çok güçlü bir ilaç ortaya çıkar. Bu faydalı karışım vücudunuzdaki tüm toksinleri dışarı atar.

Kadin 18-05-24 08:44

Fazla kilolu erkekler bu riskle karşı karşıya! Çağımızın vebası olarak artmakta

Dünyada evli çiftlerin yaklaşık yüzde 15'inin kısırlık problemi ile mücadele ettiğini belirten Prof. Dr. İsa Özbey, "Son yıllarda bu oran yüzde 35'e yaklaşmaktadır. Erkeklerde sperm sayısının giderek azaldığı tespit edilmiştir. Sperm sayısının azalmasında çevre kirliliği, GDO’lu gıdaların tüketiminin artması, sigara, alkol, ilaç kullanımlarının artması gibi faktörler sorumlu tutulmaktadır. Aşırı kilo ve obezite çağımızın vebası olarak giderek artmakta ve kısırlığa sebep olabilmektedir." dedi

Haber 17-05-24 11:45

A101'e Birkenstock terlikler geliyor! 16 Mayıs 2024 A101 Aldın Aldın Kataloğu

A101'de bu hafta neler var diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Onlarca kategorideki binlerce ürün avantajlı fiyatlarla a101 online özel broşüründe sizleri bekliyor. A101'in 16 Mayıs 2024 Perşembe tarihli aktüel ürünler kataloğunu sizin için bu içeriğimizde bir araya getirdik. İhtiyacınıza en uygun ürünleri uygun fiyata almak için acele edin.

Haber 16-05-24 10:08

Deprem bölgesi için yapılandırma kararı: 2 Aralık'a kadar süre var

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve mücbir sebep hali uzatılan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler, 2 Aralık 2024'e kadar yapılandırma başvurusunda bulunabilecek.

Finans 16-05-24 09:45

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme ve sorgulama

Bir taşınmazın kendi değeri üzerinden alınan ve oransal olarak hesaplanan vergi kısaca emlak vergisi şeklinde isimlendirilir. Emlak vergisi ilgili taşınmazın yer aldığı yargı bölgesinin yetkili olan makamı tarafından tahsil edilir. Birden fazla yargı bölgesi de aynı mülkü vergilendirme hakkına sahip olabilir.

Haber 15-05-24 22:01

Arda Güler yedekten girip gol attı! Real Madrid, Deportivo Alaves'i farklı yendi

Arda Güler'in yedekten girip gol attığı maçta Real Madrid, Deportivo Alaves'i 5-0 mağlup etti. Arda böylece, bu sezon ligdeki toplam gol sayısını 4'e çıkardı.

Spor 15-05-24 00:46

OPEC verileri açıkladı! Günlük 48 bin varil azaldı

Küresel petrol talebinin bu yıl 2023'e kıyasla 2 milyon 250 bin varil artarak 104 milyon 460 bin varile yükseleceği tahmin ediliyor. Günlük petrol üretimi Nijerya'da 46 bin varil, Irak'ta 32 bin varil ve Venezuela'da 13 bin varil azaldı.

Finans 14-05-24 13:14

İngiltere'de işsizlik 2023 döneminden beri en yüksek seviyesinde: Yüzde 4,3'e yükseldi

İngiltere'de işsizlik ocak-mart döneminde yüzde 4,3'e yükseldi. Ülkede işsizlik, Mayıs-Temmuz 2023 döneminden beri en yüksek seviyesini gördü. İngiltere'de çalışanların ikramiyeler hariç tutulan düzenli maaşlarındaki yıllık artış bu dönemde yüzde 6, ikramiyeler dahil maaşlarda yüzde 5,7 olarak hesaplandı.

Finans 14-05-24 11:09

Nükhet Duru'nun 'tayt' açıklamasını duyan Fatih Altaylı dayanamadı! Çıkarırım şimdi sahne kıyafetlerini...

Nükhet Duru ikinci kez tayt giyilmesine karşı olduğunu söyledi. "Tayt kıyafet değil, spor bir şey. Pilates yaparken ya da evde temizlik yaparken giyersiniz" deyince Fatih Altaylı sinirlendi. Altaylı "Bari sen karışma kardeşim. Ne oluyor? Neymiş tayt giymesinmiş. E sen giyerken iyiydi derler adama" diyerek sitem etti.

Kulis 14-05-24 08:56

İstanbul Havalimanı'nda kaçakçılık operasyonu! Ele geçirilenler şaşkına çevirdi: Litresinin fiyatı dudak uçuklatıyor!

İstanbul Havalimanı'nda kaçakçılık operasyonu düzenlendi. ABD'li bir müze müdürüne düzenlenen operasyonda ABD'ye kaçırılmak üzere bin 500'e yakın tarantula ve akrep ele geçirilirken Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Lorenzo Prendini'nin gözaltına alındığı öğrenildi. Akrep zehirlerinden elde edilen ilaçların litresinin 10 milyon dolar olduğu ifade edildi.

Manşet 13-05-24 11:36

Adeta zehir: Genleri bile değiştirebiliyor! Kullanım yaşı 10'a düştü... Zehirlenmelerden kansere kadar etki ediyor Pasifler de tehlike altında

“Sigaradan daha az zararlı" iddiasıyla son 10 yıldır dünyada ve ülkemizde salgın gibi yayılan elektronik sigara kullanımı, sadece solunum yollarına değil, hücre DNA’sına bile zarar veriyor. E-sigara kullanımının bin 219 farklı gende değişikliğe yol açtığının gösterildiğini anlatan Avrupa Solunum Derneği Bilimsel Komite Direktörlerinden Prof. Dr. Andrew Bush, evdeki e-sigara sıvılarını yanlışlıkla içtiği için 2-3 yaşındaki bebeklerde dahi e-sigaraya bağlı zehirlenmeler gördüklerini kaydetti.

Haber 13-05-24 09:11

Anneler Günü'nde kan donduran vahşet! Cinnet getiren anne, 9 yaşındaki oğlunu öldürdü

Anneler Günü'nde Mersin’den kan donduran bir cinayet haberi geldi. Cinnet getiren Gülüzar E. (42), misafir olduğu evde 9 yaşındaki oğlu Y.E.’yi bıçaklayarak öldürdü. İşte detaylar...

Haber 12-05-24 13:59

E-İmza nedir, e-İmza nasıl alınır? E-Devlet'ten e-İmza alınır mı?

Günümüzde hem tüm dünyada hem de ülkemizde birçok işlem, internet ya da mobil telefon uygulamaları aracılığı ile yapılabilmektedir. Teknolojinin bu derece gelişerek günlük hayatın bir parçası olması resmî işlemleri de elektronik ortamlara taşımıştır. Peki, e-İmza nedir ve e-İmza nasıl alınır?

Haber 11-05-24 20:25

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır? Rayiç bedel nasıl öğrenilir? Rayiç bedel sorgulama

Günlük konuşma dilinde halk arasında kullanılan bazı kelimelerin farklı mesleki alanlarda da karşılığı olabilir. Türk Dil Kurumu sayfasında sürüm değeri tanımı yapılan rayiç kelimesi de bu kelimelere örnek kelimelerden biridir. Dilimize Arapça dilinden gelip zaman içinde değişime uğrayarak Türkçeleşmiştir.

Haber 11-05-24 20:08

Yatırımcıları şokta: O hisse çakılmaya devam ediyor! Tarihi zirveden sonra 13 gündür aralıksız düşüyor! Değer kaybı yüzde 74'e ulaştı

Borsa İstanbul'da Beşiktaş hisselerindeki düşüş gündem olmaya devam ediyor. 13. günde de hisseler çakıldı. Beşiktaş'ın hissesi bugün 22.82 liraya kadar geriledi.

Finans 10-05-24 15:23

Öğretmen alımı mülakatındaki tüm detaylar belli oldu! Mülakata kaç kişi çağırılacak? ‘E-devlet’ detayı

20 bin öğretmen atamasında uygulanacak mülakat sistemi ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Geriye öğretmen adaylarının beklediği bilgilendirme kılavuzları kaldı. e-Devlet üzerinden her adaya bir kod verilecek, sınav giriş belgelerinde de adayın fotoğrafının yanında sadece bu kod olacak. Sözlü sınav süreçlerinin tamamı, kamera ile kayıt altına alınacak! Mülakata çağırılacak öğretmen adaylarının sayısı da belli oldu! İşte detaylar…

Egitim 10-05-24 14:32

Meteorolojiden 13 ile sarı kodlu uyarı: İstanbul için saat verildi! Hafta sonu boyunca devam edecek

İstanbul genelinde hafta sonu boyunca yağış öngörülüyor, yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanacak. İstanbul'un yanı sıra 13 il için daha sarı kodlu uyarı yapıldı. Megakent için Bu akşam 18.00'e dikkat çekilirken Prof. Dr. Orhan Şen de yarın sabahı işaret etti. Peki bugün hava nasıl, yağmur var mı, ne zaman yağacak?

Haber 10-05-24 13:04

Sektör işçi bulamadığı haberleriyle gündem oluyordu! İnşaat maliyeti yıllık yüzde 70'e dayandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), inşaat maliyetinin mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre (yıllık) yüzde 69,98, bir önceki aya göre (aylık) yüzde 2,11 arttığını açıkladı. İnşaat sektörü son zamanlarda işçi bulamadığı ve inşaat malzemeleri fiyatındaki artışlarla gündem oluyordu.

Finans 10-05-24 11:01

İSKİ fatura sorgulama: İSKİ fatura sorgulama nasıl yapılır, İSKİ faturamı nasıl görürüm?

İSKİ, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin kısaltılmış hâlidir. İSKİ tarafından İstanbul'daki evlere, iş yerlerine ve benzeri alanlara harcanan su miktarı kadar su faturası gönderilir. Bu faturalar üst üste ödenmediğinde su kesintisi problemi yaşanabilmektedir. Bu problemin yaşanmaması için insanlar online olarak internet üzerinden fatura sorgulama işlemi yapabilmekte ve gecikmiş su fatura borçlarını ödeyebilmektedir. Peki, İSKİ fatura sorgulama nasıl yapılır, İSKİ faturamı nasıl görürüm?

Haber 09-05-24 18:41

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır, faturamı nasıl görebilirim?

Cep telefonları dijital dünyanın vazgeçilmez parçalarından biridir. Cep telefonları sayesinde başkalarıyla daha kolay iletişim kurulmakta ve bilgi alışverişi yapılabilmektedir. Günümüzde birçok farklı iletişim operatörü vardır. Bunlar arasında en bilinenleri ise Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’dur. Bu 3 GSM operatörü için de kolay bir şekilde online olarak fatura sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Peki, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 09-05-24 18:41

Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti! Emekli ve memur zammı tablosunda ibre yukarı yönlü! İşte olası yeni zam oranları...

Son dakika haberi... Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün enflasyon sunumunda yıl sonu enflasyonda tahminlerini yüzde 38'e yükseldi. Enflasyon tahminin yükselmesi temmuzda zam bekleyen emeklilerin de hesabını değiştirdi. Beklentilerdeki oranlar gerçekleşirse emekli ve memur maaşlarında yeni zam oranları ne olacak?

Finans 09-05-24 14:13

SON DAKİKA: Merkez Bankası Fatih Karahan duyurdu! Yıl sonu enflasyon tahmini değişti! 'Kesinlikle izin vermeyeceğiz'

Son dakika... Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Karahan, "Enflasyon beklentilerinde kalıcı bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi. 2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38’e güncellendi.

Finans 09-05-24 10:37

Altına hücum! Rekor kırıldı! Yüzde 7 düştü, kuyumcular doldu taştı... Yüzde 89'luk artış

Yaklaşık 2 hafta önce rekor kıran altın fiyatları sonrasında yüzde 7 gerilerken; vatandaşlar adeta hücum etti. Düşen fiyatları alım fırsatı olarak görenler kuyumcuların yolunu tutarken; altın satışları 2024'ün ilk üç ayında 44,4 tonla rekor kırdı. Böylelikle satışlar 2023'e göre yüzde 89'un üzerinde artmış oldu.

Finans 09-05-24 07:16

Survivor All Star'da şaşırtan veda! Adadan elenen isim belli oldu

Survivor All Star 2024'e bir yarışmacı daha veda etti. Heyecanın hız kesmeden devam ettiği yarışmada bu haftanın eleme adayları arasında Yunus Emre, Sercan, Batuhan ve Furkan yer alıyordu. Survivor All Star şampiyonluğuna veda eden isim açıklandı. İşte detaylı bilgiler...

Magazin 09-05-24 01:06

Brezilya'daki sel felaketinde can kaybı 100’e yükseldi! Çok sayıda kişi kayıp

Brezilya’nın Rio Grande do Sul eyaletindeki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 100’e yükseldi. Brezilya ordusunu da teyakkuza geçiren faciada, halen 128 kişinin kayıp olduğu belirtildi. Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite yaşanan faciayla ilgili "Son derece istisnai bir durumdan geçiyoruz. Bu, kritik bir olay değil eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Haber 08-05-24 19:41

e-Arşiv fatura sorgulama: GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Vergi Usul Yasası’na göre belirli koşulları yerine getirmiş olan tüm mükellef sınıfına giren bireyler elektronik ortamda meydana getirilen fatura sisteminden yararlanabilmektedir. Kâğıt faturaların yerini alan bu sistem, e-fatura ismiyle tabir edilmektedir. Günümüzde e-fatura olarak kesilen tüm faturalar, e-Arşiv fatura sorgulama işlemi ile yeniden görüntülenebilmektedir. Bu şekilde bireyler geçmiş fatura bilgilerine ulaşabilmektedir. Peki, GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:55

Elektrik faturası sorgulama: Elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?

Gerek konutlarda gerekse iş yerlerinde elektrik kesintisinin yaşanmaması için faturaların düzenli olarak ödenmesi son derece önemli bir konudur. Enerji tüketimine ait tüm hesaplamaların yer aldığı belge, elektrik faturası olarak tabir edilmektedir. Bu faturaların içerisinde sayaç okuma, birim fiyat, vergi, fon gibi birçok kalem yer almaktadır. Tüketicilere gönderilen bu faturalar günümüzde online olarak da sorgulanabilmektedir. Peki, elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:54

SGK borç sorgulama: SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

İnsanların geleceklerini garanti alabilmesi ve sağlık başta olmak üzere pek çok kurumdan faydalanabilmesi için sigortalı bir işte çalışması gerekmektedir. Sigortalı bir işte hizmet verildiğinde birçok önemli olanaktan daha kolay bir şekilde yararlanılmaktadır. Sigortalı çalışan bireyler bazı durumlarda SGK borç sorgulama işlemini yapmaya ihtiyaç duyabilir. Özellikle emekli olma aşamasında olan bireyler için prim gün sayısı ayrı bir öneme sahiptir. Peki, SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:53

PTT tebligat sorgulama: PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

İdari kuruluşlar, mahkeme, icra daireleri gibi çeşitli resmî kurumlar aracılığıyla gönderilen evraklar, tebligat ismiyle tabir edilmektedir. Bazı durumlarda bu belgeler taraflara ulaşmayabilir ve bu durum hukuki açıdan işlemlerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine engel olabilir. Bireylerin taraflarına tebligat gönderilip gönderilmediğini öğrenmenin en kolay yöntemlerinden biri PTT üzerinden tebligat sorgulama işleminin yapılmasıdır. Peki, PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:52

Adres kodu nedir, nasıl öğrenilir? DASK adres kodu sorgulama

Ülkemizde birçok kez ciddi can kayıplarına neden olan doğal afetler yaşanmıştır. Deprem neticesinde binalarda da ciddi hasarlar meydana gelmekte ve maddi yönden de kayıplar oluşmaktadır. Bu maddi yönden yaşanan kayıplar için deprem sigortası yaptırmak zaruri hâle gelmiştir. DASK olarak da anılan zorunlu deprem sigortasında bireylerin bilmesi gereken en önemli konuların başında adres kodu gelmektedir. Peki, adres kodu nedir, nasıl öğrenilir ve DASK adres kodu sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:50

Araç KM sorgulama: Araç kilometre (km) sorgulama nasıl yapılır? Aracın km geçmişi nasıl öğrenilir?

Herhangi bir araç satın alınırken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu önemli noktalardan biri aracın kilometre bilgisidir. Sıfır alınan araba gibi araçlar için kilometre konusu çok dikkate alınmazken özellikle ikinci el araçlarda bu konu ayrı bir önem arz etmektedir. Bu yüzden araç alacak bireylerin alınacak araçla ilgili kilometre gibi önemli bilgileri önceden öğrenmesi önemlidir. Peki, araç kilometre (km) sorgulama nasıl yapılır, aracın km geçmişi nasıl öğrenilir?

Haber 08-05-24 18:49

Altyapı sorgulama: Türk Telekom, TurkNet, Superonline, Kablonet altyapı sorgulama, fiber altyapı sorgulama

Günümüzde internet sayesinde birçok hizmete oturduğumuz yerden kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilmektedir. İnternet kullanımı ise her geçen gün daha da fazla yayılmaktadır. Özellikle evlerde, iş yerlerinde birçok farklı internet altyapısı kullanılmaktadır. İnsanlar bulundukları ortamdaki internet altyapısı hakkında bilgi edinmek için sorgulama işlemi yapabilmektedir. Peki, Telekom, TurkNet, Superonline, Kablonet, fiber altyapı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:49

Hac kura sorgulama nasıl yapılır? Hac durum sorgulama ve e-Devlet hac sorgulama

Hacca gitmek, İslam’ın 5 şartından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hacca gitmek isteyen birçok kişi öncesinde hac başvurusu yapmakta ve hac kura çekilişine katılmaktadır. Bu kura çekilişi tamamlandıktan bir süre sonra ise sonuçlar belli olmaktadır. Peki, hac kura sorgulama nasıl yapılır, hac durum sorgulama ve e-Devlet hac sorgulama nedir?

Haber 08-05-24 18:47

A101'e Alexander McQuenn ayakkabı geliyor! İşte 9 Mayıs 2024 A101 Aldın Aldın Kataloğu

A101'de bu hafta alışveriş severlerin yüzünü güldürecek onlarca ürün, bütçe dostu fiyatlarla a101 online özel broşüründe yerini aldı. A101'in 9 Mayıs 2024 Perşembe tarihli aktüel ürünler kataloğunu merak ediyorsanız, detaylar için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Haber 08-05-24 17:05

‘Hükümet çevresinden baskı var’ dedi: En düşük emekli maaşı ve asgari ücret için zam kulisini açıkladı: SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 'Anayasa ihlal ediliyor, 3-4 bin TL…’

En düşük emekli maaşı ne olacak? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? soruları Temmuz ayının yaklaşması ile milyonların en çok merak ettiği konular arasındaki yerini aldı. 4 aylık enflasyon yüzde 18,72 olurken rakamın Temmuz’da yüzde 25’e ulaşması bekleniyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş emekli zammı ve asgari ücret için kulis bilgisini paylaştı. Emekliye seyyanen zamda 3-4 bin TL rakamı öne çıktı. Asgari ücrette ise ‘anayasa ihlali’ detayı dikkat çekti.

Finans 08-05-24 10:47

E-Devlet sertifika sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet'te sertifikaya nasıl bakılır?

Çeşitli alanlarda alınan eğitimler sonucunda kişiler sertifika almaya hak kazanırlar. Bu sertifikalar okul ya da iş başvuruları sırasında kullanılabilir ya da gerekebilir. Günümüzde resmî işlemlerin yapılabildiği internet üzerinden bu sertifikalara da ulaşılabilmektedir. Peki, e-Devlet sertifika sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 01:43

Diploma sorgulama: e-Devlet diploma sorgulama nasıl yapılır?

Yüksek Öğretim Kurumu, olası sorunların ve sahtecilik gibi durumların önüne geçebilmek amacı ile e-Devlet kapısı aracılığı ile bir sistem hizmete sunmuştur. Bu sistem Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi’dir. Birçok resmî işlem gibi bu işlemler de e-Devlet kapısına giriş sağlayarak yapılabilmektedir.

Haber 08-05-24 01:28

UYAP dava sorgulama: UYAP dava dosyası sorgulama nasıl yapılır?

Uluslararası Yargı Ağı Projesi ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma olan UYAP, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı taşra teşkilatları ve merkez teşkilatların dijital ortama taşınmış hâli olan bir bilgilendirme sistemidir. Vatandaşların işini son derece kolaylaştıran bu sistemde birçok resmî işlem gerçekleştirilebilir.

Haber 08-05-24 01:10

Kaza tespit tutanağı sorgulama nasıl yapılır? Kaza tespit tutanağını nereden görebilirim? E-Devlet kaza tespit tutanağı sorgulama

Kaza tespit tutanakları, trafikte meydana gelen kazaların nasıl olduğunu, araçlar üzerindeki hasarların tespitini ve kaza hakkında gerekli görülen detayları içerir. Peki, kaza tespit tutanağı sorgulama nasıl yapılır? Kaza tespit tutanağını nereden görebilirim? E-Devlet kaza tespit tutanağı sorgulama

Haber 08-05-24 00:55

Pasaport sorgulama nedir, pasaport başvuru sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet pasaport başvuru durumu sorgulama

Yurt dışı seyahatleri, tatiller ve ziyaretler için gerekli olan pasaport, uluslararası alanda kabul gören önemli bir belgedir. Kişiler tarafından yapılan talep üzerine bu konuda yetkili olan kurumlar tarafından verilebilir. Başvurular ise direkt olarak kuruma şahsen başvuru yaparak ya da online işlemler aracılığı ile yapılabilir.

Haber 08-05-24 00:35

ÜTS sorgulama: ÜTS ürün sorgulama nasıl yapılır?

Hem dünya çapında hem de Türkiye’de birçok işlem internet üzerinden, mobil cihazlar aracılığı ile yapılabilir hâle gelmiştir. Devlete ait olan birçok kurum ve kuruluş internet üzerinden oluşturulan resmî uygulamalar ve internet siteleri aracılığı ile vatandaşlara hizmet verebilmektedir. Peki, ÜTS ürün sorgulama nasıl yapılır?

Haber 07-05-24 23:58