Fosfor Haberleri

Mucize besin: Kalp-damar sağlığını koruyor, bağırsakları çalıştırıyor! Kalsiyum ve fosfor deposu

Kuruyemiş çeşitlerinden biri olan bademin faydaları saymakla bitmiyor. İşlem görmemiş yani çiğ bademin rafine edilmiş veya işlenmiş bademlere göre daha besleyici olduğu biliniyor. Kalp-damar sağlığından sindirim sistemini düzenlemeye kadar birçok yararı olan bademin hiç duymadığınız faydaları haberimizde.

Haber 17-11-2023 17:17

İddialar doğrulandı... İsrail Gazze'de bu bombayı kullanıyor! Kullanımı yasak: İnsan bedeni içinde yanmaya devam ediyor...

Bir insan hakları örgütü İsrail'in Gazze'de kullanımı yasak olan fosfor bombası kullandığını iddia etmişti. O iddialar bugün doğrulandı. Filistin Dışişleri Bakanlığı X üzerinden İsrail'in Filistinlilere karşı beyaz fosforu kullandığını iddia ederken, Uluslararası Af Örgütü Kriz Kanıt Laboratuvarı, Gazze'yi vuran İsrail askeri birliklerinin beyaz fosforlu top mermileriyle donatıldığını doğruladı.

Haber 13-10-2023 19:08

Fosfor bombası iddiasının ardından görüntüler geldi: Uluslararası yasaklı! Gazze semalarında şoke eden anlar

İsrail ile Hamas arasında cumartesiden beri süren çatışmalarda skandal bir iddia ortaya atılmıştı. Son olarak İsrail'in uluslararası yasaklı olan fosfor bombası kullandığı anlar olduğu öne sürülen görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde bombanın kullanılması üzerine gökyüzünde yoğun bir beyaz duman oluştuğu anlar kameraya saniye saniye yansıdı.

Haber 11-10-2023 16:11

Fosfor nedir? Fosfor düşüklüğü neden olur?

Fosfor, insan vücudu için hayati öneme sahip bir mineraldir ve biyokimyasal süreçlerin düzenlenmesi, enerji üretimi, hücre yapısı ve genetik materyalin oluşturulmasında kritik bir rol oynar. Vücutta fosforun önemi, bir dizi temel işlevle ilişkilendirilebilir. Fosfor vücutta genetik, enerji üretimi ve yapısal bütünlük gibi temel işlevlerde hayati bir rol oynar. Bu nedenle, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek ve vücudun işlevlerini desteklemek için fosfor alımına dikkat etmek önemlidir.

Haber 29-09-2023 17:55

Fosfor

Fosfor Hakkındaki Haberler Mynet'te. Fosfor Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Enceladus'ta yaşam adına gereken son element de bulundu! Dünya dışında hayat için en ideal yer olabilir

Satürn'ün uydularından Enceladus'un donmuş yüzeyinin altındaki okyanusta yaşam için gerekli elementlerden fosfor bulundu. Enceladus'ta yaşam için gereken son elementin keşfedildiği söylenirken, araştırma gezegen bilimci Frank Postberg tarafından yürütüldü. Öte yandan, fosforun bulunmasıyla Enceladus'un yaşam için gerekli tüm elementlere sahip bulunması, uydunun Dünya dışında yaşam için "en ideal" yer olma olasılığını artırdığı yönünde bir değerlendirmede bulunuldu.

Haber 16-06-2023 11:52