Jeofizik Muhendisligi Haberleri

'1755'li yıllarda İstanbul'da görüldüğünde kıyamet alameti diye kaçışmışlar' Uzman isim açıkladı: Bundan sonra daha sık olacak

Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafiz Maden, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin birçok yerinden görünen kutup ışıklarının bundan sonra daha yoğun olarak görülebileceğini söyledi. Türkiye’de görülen kutup ışıklarıyla ilgili hem Osmanlı hem de Cumhuriyet döneminden kayıtlar olduğunu hatırlatan Maden, özellikle 1755'li yıllarda İstanbul'da bu auroranın görüldüğü zaman bazılarının kıyamet alameti sandığını belirtti.

Haber 2024-05-17 09:57:00

Marmara için tsunami ve 7,5 büyüklüğünde deprem uyarısı! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan uyardı: 20 dakika içinde gelir, 300 metreye kadar ilerler

Deprem uzmanı Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok Marmara için konuşulacak açıklamalar geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Prof. Dr. Ercan, hem 7,5 büyüklüğünde deprem hem de tsunami uyarısında bulundu. Ercan, "Depremden 4 ile 20 dakika içinde kıyılara varır. Dar ağızlı koylar, girintiler sakıncalıdır" ifadelerine yer verdi.

Haber 2024-04-24 10:19:30

Deprem olmadan önceki belirtileri yazdı! İstanbul'da 'korkutuyor' diyerek 5 ilçenin adını verdi

Deprem Türkiye'nin gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan acı olayın ardından uzman isimlerden peş peşe uyarılar geliyor. Jeofizik Y.Müh. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan son paylaşımında deprem olmadan önceki yaşanacak belirtileri aktardı. Ercan, İstanbul'a da dikkat çekerek en korkutan 5 ilçenin adını verdi. İşte detaylar...

Haber 2024-03-28 09:39:55

6 Şubat döneminde oldukça fazla konuşulmuştu... Depremin HAARP yöntemiyle tetiklendiği iddialarına uzman isimden yanıt!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası 4 ilde jeofizik ölçüm yapan ekibin içerisinde yer alan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özgenç Akın, gerçekleşen depremlere bir HAARP gemisinin yolladığı yer altı titreşimlerinin yol açtığı iddialarına yanıt verdi.

Haber 2024-02-11 10:12:19

Çınarcık depremi sonrası İstanbul için çok ciddi uyarı! 1894 ve 1766 fay birleşimine dikkat çekti: Büyük depremin yaklaştığının habercisi!

Beklenen İstanbul depremiyle ilgili en ciddi uyarı geldi. Dün Marmara'da etkisini hissettiren Yalova Çınarcık merkezli deprem sonrası Jeofizik Yüksek Mühendisi Mustafa Serhat Durmuş herkesin merak ettiği soruya yanıt verdi. 1894 ve 1766 fay birleşimine dikkat çeken Durmuş, "Beklediğimiz büyük depremin de yaklaştığının habercisi diyebiliriz" dedi. Olası depremde İstanbul'un 13 ilçesinde ağır hasar oluşacağını belirten Durmuş, 4 milyon kişinin etkileneceğini sözlerine ekledi.

Trend 18-12-23 13:50

O ili işaret etti, tarih verip uyardı: '2035 ile 2045 yılları arasında büyük bir deprem olabilir'

Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirdi. Konferansta konuşan Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurguladı. Ercan, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceği uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Haber 26-11-23 09:59

O ilimizde bulunuyor! 2 bin yıllık geçmişe sahip...Gizemini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz

Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi iş birliğinde, 2 bin yıllık geçmişe sahip Karakuş Tümülüsü'nün gizeminin ortaya çıkarılması için jeoradar çalışması başlatıldı. Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yusuf Kaan Kadıoğlu, "Bu çalışma ile kazmadan bölgede, ne olup olmadığını belirleyeceğiz" dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse ise başlatılan jeofizik çalışmasına dikkat çekerek, "Karakuş Tümülüsü'nün gizemini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Haber 08-10-23 16:06

45 il risk altında! İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken sözler: 'Marmara’ya yakın illerin tamamında hissedilecek, en kötüye...'

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Haritada aralarında Aydın, Bursa, Düzce, Hatay, Kocaeli, Manisa ve Sakarya’nın da olduğu 45 il diri fayların geçtiği alan üzerinde bulunuyor. Yüksek Jeofizik Mühendisi Mehmet Sarper Celasun, beklenen İstanbul depremiyle ilgili olarak ise "Sadece İstanbul değil Marmara’ya yakın illerin tamamında bu deprem hissedilecek. Dolayısıyla burada en kötüye hazırlanmak önemli" dedi.

Haber 06-10-23 09:49

Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı! Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olabilir?

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’de görülebilecek depremlerin şiddetlerini ve yerlerini açıkladı. Prof. Dr. Ercan, Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Bolu, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Edirne ve daha birçok ilde gerçekleşebilecek depremlerin şiddetlerini sıraladı.

Haber 11-09-23 11:21

Yer: Antalya! Büyük Taarruz’un kayıp şehitleri jeoradar ile tek tek tespit ediliyor... 304 şehit defni bulundu

Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos 1922'de Kocatepe'den başlattığı Büyük Taarruz'un yaşandığı 34 bin 834 hektar alanı kapsayan Başkomutan Tarihi Milli Parkı'nda jeofizik yer radarı çalışmalarıyla 304 şehit defni tespit edildi. Afyonkarahisar'da Çamlıca Tepesi ve Olucak'ta 2 yeni şehitlik belirlenirken, defin sayısı ve kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.

Trend 25-08-23 14:11

‘Yüksek düzeyde’ diyerek duyurdu: Manisa petrolünde deneme üretimine geçildi! Atbaşı sistemi ile…

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Yağbasan Mahallesi’nde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından kurulan Yağbasan 1 deneme-üretim sahasında, Atbaşı sondaj pompasıyla deneme üretimine geçildi. Jeofizik mühendisi Adnan Karataş, “Artık beklentimiz, bu bölgede yüksek düzeyde bir rezerve ulaşılması” ifadesini kullandı.

Finans 08-05-23 11:17

'6 ile 6.7 arasında deprem oluncaya kadar...' Uzman isim 'Yerine oturmadı' diyerek o bölgeyi işaret etti! Çok konuşulan o şehirde risk var mı?

Deprem felaketinin ardından tüm yurtta deprem tedirginliği sürerken özellikle 4.0 ve üzerindeki depremler endişeye yol açıyor. Uzmanların açıklamaları takip edilirken Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki'den çarpıcı bir yorum geldi. 4,5 altındaki depremlerin olağan olduğunu belirten Baki, Hatay'ın rahatladığını ifade edip Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl'e dikkat çekti. "Daha yerine oturmadı" diyen Baki, "Orada 6 ile 6,7 arasında deprem oluncaya kadar sıkıntı devam edecek" şeklinde konuştu.

Haber 05-05-23 10:33

İstanbul'da beklenen deprem için Haluk Eyidoğan'dan kritik uyarı: 7 ili ve 50 ilçeyi etkileme oranı 2016 - 2030 yılı arası yüzde 50 ve oldukça yüksek

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından gözler 7'den büyük bir depremin beklendiği İstanbul'a çevrildi. Jeofizik mühendisi deprem bilimci Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Kuzey Marmara fayının, tüm Marmara'yı etkileyecek bir deprem yaratma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Eyidoğan, "En son yapılan bilimsel çalışmalara göre 7 ve daha büyük bir depremin başta İstanbul olmak üzere çevredeki 7 ili ve 50 ilçeyi etkileme oranı, 2016 - 2030 yılı arası yüzde 50 ve oldukça yüksek" dedi.

Haber 30-03-23 20:07

Korkutan deprem uyarısı! 3 levhanın kesiştiği bölgede gerilim yükseldi

Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Alkan, dikkat çeken bir deprem uyarısında bulundu. Bingöl'de 3 levhanın kesiştiği bölgede gerilimin yükseldiğini tespit ettiklerini belirten Alkan, “Varto civarında gerilmenin yüksek olduğunu net bir şekilde gördük. Dolayısıyla bu bölgedeki riskin diğer bölgelere göre daha yüksek olduğunu düşünüyoruz. Odağımız Kahramanmaraş’ta ama kulağımız Yedisu civarında” dedi. İşte dikkat çeken o açıklamalar...

Haber 27-03-23 11:59

Jeofizik Mühendisliği mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Jeofizik Mühendisliği Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversite seçimi yapacak öğrenciler bölümler hakkında araştırmalar yaparak bilgi sahibi olmak ister. Jeofizik Mühendisliği Bölümü de özellikle sayısal alanında tercih yapacak öğrencilerin dikkatini çeken bir bölümdür. Yeryüzünün fiziki yapısını inceleyen ve bu incelemeler sonucunda elde edilen veriler ile işlemler yapan bir meslek dalıdır. Tüm dünyada iş imkânı bulunur. Peki, Jeofizik Mühendisliği mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir?

Egitim 24-03-23 17:48

Alaşehir için deprem uyarısı! Büyüklüğünü açıkladı, 'temeller yetersiz' dedi

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Manisa'nın Alaşehir ilçesi için yine korkutan bir açıklama geldi. Sıvılaşmış kaygan zeminden oluştuğu belirlenen bazı alanlarda atılan temellerin yetersiz olduğunu belirten Ercan, "Alaşehir'de 6.2 ile 7 büyüklüğünde bir deprem tahmin ediyoruz" dedi.

Haber 12-03-23 10:34

Bingöl'de depreme karşı zemin yapısı inceleniyor

Bingöl Belediyesi tarafından deprem tedbirleri kapsamında zemin yapısına ilişkin jeofizik çalışmaları yürütülüyor.

Yurthaber 10-03-23 15:33

Herkesin gözü oradaydı! Bir ili rahatlatan açıklama: 'Deprem riski yüzde 90 azaldı'

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası Adana için rahatlatan bir açıklama geldi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Adana’da deprem riskinin yüzde 90 oranında azaldığını, vatandaşların artık çok korkmaması gerektiğini belirtti. Yine de tedbiri elden bırakmamak gerektiğinin altını çizen Baki, vatandaşlara 15-20 gün boyunca evde yaşam üçgeni oluşturarak yer yatağında yatmalarını önerdi. Baki ayrıca, Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl arasında sıkıntının devam ettiğini de vurguladı.

Haber 02-03-23 11:55

İfadesi ortaya çıktı! Deprem bölgesinden yaptığı paylaşım çok konuşulmuştu... Gözaltına alınıp serbest bırakılan Ahmet Ercan kendini böyle savundu

Deprem dendiğinde adı akla ilk gelen isimlerden biri olan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün sosyal paylaşımıyla dillendirdiği bir iddiayla gündem yaratmış, ardından gözaltına alınmıştı. Yurt dışına çıkış yasağı konarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Ercan'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Ercan kendini "Oralarda öyle konuşuyorlardı, doğru olmadığını öğrenince paylaşımım kaldırdım" diyerek savundu.

Haber 01-03-23 14:46

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan kimdir? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan kaç yaşında ve nereli? İşte eğitimi ve kariyeri

Yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hakkında araştırmalar hız kazandı. Ercan, 1999 Gölcük depreminden sonra Türkiye'de halkın deprem konusunda bilinçlenmesi konusunda yaptığı çalışmalar ile tanındı. Peki Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan kaç yaşında ve nereli? İşte eğitimi ve kariyeri...

Haber 01-03-23 11:59

Depremle ilgili tepki çeken paylaşımları sonrası gözaltına alınmıştı! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hakkında karar

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen iki büyük deprem sonrası, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın yaptığı paylaşım tepkilere yol açmıştı. Sosyal medya hesabından, "İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş" şeklindeki paylaşımı dolayısıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan gözaltına alınan Prof. Dr. Ercan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İşte haberin detayları...

Haber 28-02-23 20:02

Alman jeofizik mühendisi Kahramanmaraş merkezli depremlerin şiddetini gösterdi! “Artık fay çıplak gözle görülebilir”

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından tüm Türkiye tek yürek olarak afet bölgesine dönen 10 ildeki yaraları sarmaya çalıştı. Birbirinin takip eden iki depremin sonrasında bilim dünyasının gözü de Türkiye’ye çevrildi. Depremin ardından fay hattının kırılmasından dolayı levhalar hareket ederken Alman jeofizik uzmanı Andreas Schafer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda fayın artık çıplak gözle görülebilecek kadar belirginleştiğini dile getirdi.

Trend 25-02-23 08:35

Deprem bölgesi için 'stres boşalmadı' diyerek uyardı: Bittiğini hiçbir şekilde düşünmüyoruz

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası bölgede incelemelerde bulunan Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Toker, deprem bölgesinde artçı ve ana şok döngülerinin tamamıyla bitmediğini belirtti. Toker “Yeni kırılmalar ve yeni şoklar çok büyük olmasa da mutlaka gerçekleşecektir” uyarısında bulundu.

Haber 23-02-23 10:43

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan isyan bayrağını çekti: Deprem kumkumasından çıkın artık

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlere ilişkin sosyal medya hesabında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Ülkece çok büyük bir acı yaşandığını vurgulayan Övgün Ahmet Ercan, artık herkesin olağan yaşamına dönmesi gerektiğini belirtti. Uzman ismin açıklamasında "Deprem kumkumasından çıkın artık" ifadesine yer vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Haber 20-02-23 10:56

Övgün Ahmet Ercan'dan Kahramanmaraş'taki depremlerle ilgili dikkat çeken açıklama: İşin ilginç tarafı...

Kahramanmaraş'ta meydana gelem depremler Türkiye'yi yasa boğdu. 11 ili etkileyen depremler sonrasında uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu belirterek, "İşin ilginç tarafı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." dedi. Ercan, beklenen Marmara depremiyle ilgili de açıklama yaptı.

Haber 19-02-23 19:45

Canlı yayında gözleri doldu, boğazı düğümlendi! Deprem Profesörü Cenk Yaltırak adeta yalvardı: İstanbul'u, İzmit'i, Bursa'yı büyütmeyin!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan deprem felaketiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İTÜ Öğretim Üyesi Jeofizik Prof.ü Cenk Yaltırak, katıldığı canlı yayında duygusal anlar yaşadı. Gözleri dolan ve boğazı düğümlenen Yaltırak, "Safsatayı bırakın. Şarlatanları takip etmeyin" dedi. Uyarılarını peş peşe sıralayan Yaltırak, İstanbul, İzmit ve Bursa'daki tehlikeye işaret etti.

Haber 10-02-23 10:57

Kahramanmaraş'ta önce 7.7 sonra 7.6'lık deprem... Aynı bölgede iki şiddetli deprem nasıl meydana geldi? Canlı yayında dikkat çeken sözler: Eşi benzeri yok

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki depremle sarsıldı. Canlı yayında açıklama yapan Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Martin Mai, Türkiye'de görülen ikili depremle ilgili açıklama yaptı. İkili depremin Türkiye'de ilk kez görüldüğünü ifade eden Mai, "Bu çok sıra dışı bir durum. Daha önce dünyada gözlemlerimiz var ama çok sık olmuyor" dedi. Öte yandan Mai, kırılan fay hattı uzunluğunun yaklaşık 400 kilometre olduğunu belirterek bunun daha önce dünyada iki yerde yaşandığını aktardı.

Haber 07-02-23 18:40

Her şey 30 saniye içinde oldu! Uzman isim açıkladı! Türkiye 3 metre hareket etti

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremin ardından bölgede arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. 10 ili etkileyen bu depremin ardından ülke genelinde 7 gün milli yas ilan edilirken, deprem bölgesinde 3 ay ohal ilan edildi. Deprem hakkında açıklamalar gelmeye devam ederken İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni durum değerlendirmesi yaptı. Doglioni'nin ''Türkiye 3 metre hareket etti gibi gözüküyor'' sözleri dikkat çekti...

Haber 07-02-23 16:18

Kahramanmaraş depreminin yer altındaki ürkütücü sesi böyle kaydedildi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yer altındaki ürkütücü sesi, Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Araştırma Görevlisi Dr. Hamdullah Livaoğlu tarafından kaydedildi. Depremin sesini işitilebilir hale dönüştürdüklerini söyleyen Livaoğlu, sesin ürkütücü bir şekilde hissedildiğini belirtti.

Haber 06-02-23 15:10

SON DAKİKA | Düzce'de korkutan deprem! İstanbul'dan da hissedilen depremle ilgili uzman isimlerden ilk açıklama: Gerçekten ilk defa gördüğüm bir olay

Son dakika: Düzce'de sabaha karşı bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 5.9 olarak açıklanırken İstanbul ve çevre illerden de hissedilen deprem büyük paniğe yol açtı. Depremle ilgili uzmanlardan ilk yorumlar geldi. Profesör doktor Jeofizik mühendisi Şerif Barış, "Bunun artçıları yaklaşık 6 ay kadar sürebilir. Depremin İstanbul ve Ankara ile ilgili alakası yok." dedi. Prof. Ziyadin Çakır ise bölgede bu depremden daha yüksek deprem oluşturacak fayın bulunmadığını açıkladı.

Haber 23-11-22 04:56

Mersin'de bulundu! Deniz geri çekilince ortaya çıktı... Tam 35 milyon yıllık

Mersin'de yapılan araştırmalarda 35 milyon yıllık deniz canlısı midye fosili bulundu. Jeofizik Yüksek Mühendisi Abdullah Sipahi, ''Jura dönemi sonrası kutuplarda meydana gelen soğumanın etkisiyle zamanla kutuplarda toplanan sular, denizlerin geri çekilmesine neden oldu. Sığ bölgelerde yaşayan midye benzeri canlılar da bu dönemden sonra tamamen göl ortamına dönen sularda varlığını sürdüremedi. Bulmuş olduğumuz bu canlıların ortalama yaşı yaklaşık 35 milyon yıllık'' ifadelerini kullandı.

Haber 09-11-22 15:02

41 işçi hayatını kaybetmişti! Amasra'daki maden faciasında bilirkişi ön raporu açıklandı... Dikkat çeken ifadeler: 'Kaza önlenebilirdi'

Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında 41 işçi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından aralarında jeofizik, jeoloji, maden, makine, elektrik mühendisleri ve iş güvenliği uzmanının yer aldığı bilirkişi heyeti, ön raporu açıkladı. Raporda dikkat çeken ifadeler yer aldı. Rapordaki "Metan drenajı uygulaması hayata geçirilmiş olsaydı kaza önlenebilirdi" cümlesi ise yürekleri dağladı.

Haber 31-10-22 23:08

Amasra'daki patlamaya ilişkin soruşturmada bilirkişi heyeti çalışmalara başladı

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, heyetin; maden mühendisleri, elektrik, jeoloji, jeofizik ve makine mühendisleri ile A sınıfı iş güvenliği uzmanından oluştuğunu açıkladı

Yurthaber 18-10-22 18:09

Korkutan deprem açıklaması! O bölgeyi işaret etti ve uyardı: Potansiyel yüksek

Van Gölü ile İran sınırı arasındaki bölgede çok yüksek kırılma alanları keşfedildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Toker, söz konusu bölgenin deprem riski taşıdığını belirterek "Buraların deprem potansiyelini gelecekte yüksek deprem üretebilecek, deprem potansiyelini saptamış ve yayınlamış olduk" ifadelerini kullandı.

Haber 29-09-22 16:19

6.9'dan büyük deprem olasılığı çok yüksek! Marmara Denizi'ndeki sessizlik korkutuyor

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Oruç, beklenen İstanbul depremiyle ilgili önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini söyleyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Oruç, kuzey kollarının uzunca bir süredir yıkıcı bir deprem üretmediğini söyleyerek, "Marmara Denizi içerisinde 6.9'dan büyük bir yıkıcı depremin olma olasılığını artık çok yüksek görüyoruz. Dolayısıyla bu sessizlik bizi korkutuyor" dedi.

Haber 30-07-22 10:02

Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı alanın tespiti sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 2020'den bu yana Malazgirt ilçesinde yürütülen kazı ve jeofizik çalışmalarının bu yılki bölümü başladı - Kazının bilimsel danışmanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik: - "Bütün süreçleri bilimsel şekilde ortaya koymak, belgelemek ve ürettiğimiz sonuçları tartışmaya mahal bırakmaksızın bilim alemi tarafından kabulünü sağlamak için titiz bir çalışma yürütüyoruz"

Yurthaber 23-06-22 11:28

Balıkesir'deki deprem paniğinin ardından İstanbul'da tehlike var mı? Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan çarpıcı yorum!

Balıkesir'de dün gece yarısı sularında art arda meydana gelen 4.1, 3.1 ve 4.7 büyüklüğündeki depremlerin ardından akıllara 'İstanbul'da deprem olur mu?' sorusu geldi. Balıkesir depremleri endişeyle karşılanırken Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Mynet'e özel değerlendirmelerde bulundu. Balıkesir'deki depremlere neden olan yer kırıklarının daha yıkıcı olan göçüntü türünden olduğunu dile getiren Ercan, İstanbul'da deprem olasılığıyla ilgili de çarpıcı bir açıklama yaptı.

Haber 04-06-22 10:35

Naci Görür'den olası İstanbul depremi için korkutan sözler: Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölge cehennemin içidir

Jeofizik uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara Denizi'nde kıyıdan 8-9 kilometre uzaklıktaki fayın, 20 kilometre kuzey ve güney kesiminde çok büyük etkisi olacağını belirten Görür, Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölgeyi 'cehennemin içi' olarak tanımladı. Prof. Dr. Görür, 7 büyüklüğünde bir depremin, 1 milyon 800 bin ton patlayıcı etkisi yarattığını da ifade etti. İşte Görür'ün dikkat çeken o açıklamaları!

Haber 03-06-22 11:55

Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu son yolculuğuna uğurlandı

Rutin sağlık kontrolünden geçerken damarlarında tıkanıklık olduğu belirlenince özel bir hastanede stent takılan 75 yaşındaki Dr. Oğuz Gündoğdu, dün hayatını kaybetti. Jeofizik ve deprem uzmanı Gündoğdu'nun cenazesinde eşi ve oğlu ayakta durmakta zorlandığı görülürken, cenaze için çok sayıda çelenk gönderildi. Cenaze, kılınan namaz ardından Büyükçekmece Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi.

Haber 28-05-22 15:26

İnternetten sipariş verip kahveyle içti! Kan donduran intihar

Adana'da 34 yaşındaki jeofizik mühendisinin siyanürlü intiharı gündem oldu. Kan donduran intihara ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede, mühendisin internetten siyanür sipariş edip onu da kahve ile içerek intihar ettiği öne sürüldü. İşte haberin detayları...

Haber 26-05-22 23:20

Adana'da genç mühendis Bülent Ateş'in sır ölümü! Masasındaki siyanür ekipleri harekete geçirdi

Adana'da jeofizik mühendisi 34 yaşındaki Bülent Ateş ofisinde ölü bulundu. Masasının üzerinde siyanür bulunan Ateş, yakınları tarafından hareketsiz yatarken bulunurken Biyolojik Radyolojik Nükleer ekipleri, özel kıyafetler giyerek ofiste inceleme yaptı.

Haber 26-05-22 14:44

Jeofizik ne demek? Jeofizik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Jeofizik kelimesinin anlamı, bu kelimeyle ilk kez karşılaşan ya da uzun süredir duymayan kişiler tarafından merak edilerek araştırılabilir. TDK sözlükte yer alan kelimeleri esas anlamının yanı sıra köken, yan anlamları ve nasıl kullanıldığı ile ilgili de incelemek mümkündür. TDK'nın incelemeleri doğrultusunda sözlükteki karşılığı merak edilen Jeofizik kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:58

İstanbul depremi için tarih vermişti! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan bir açıklama daha: Artık deprem...

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan depremle ilgili bir açıklama daha yaptı. Daha önce İstanbul depremi için tarih vererek "2045'ten önce olmaz" diyen Ercan, "Artık deprem ne İstanbul, ne de Türkiye’nin en önde gelen sorunudur." ifadelerini kullandı.

Haber 21-02-22 17:36

Son dakika: Deprem profesörü Övgün Ahmet Ercan'dan dikkat çeken sözler! 'Türkiye'de hiçbir yerde deprem olmasa bile orada olur'

Son dakika... Akdeniz ve Türkiye'de son günlerde meydana gelen depremler sonrası gözler yaklaşık 20 milyon insanın yaşadığı İstanbul'a çevrildi. Son 50 günde Türkiye ve çevresinde meydana gelen depremlerin birbirleriyle bağlantılı olup olmadığı merak konusu oldu. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Mynet'e özel açıklamalarda bulundu. Ercan, "İstanbul'da bir deprem bekleniyor mu?" sorusuna yanıt verdi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 03-02-22 16:05

Son dakika: Ege'deki deprem sonrası Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan Mynet'e konuştu! '6.4 ve 7 arası bir deprem olabilir...'

Ege Denizi'ndeki depremin ardından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Bugün Ege Denizi'nde yaşanan deprem Çanakkale ve İzmir'de de hissedildi. Ege'deki depremi AFAD 5.3, Kandilli Rasathanesi 5.6 olarak açıkladı. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin ardından Mynet'in sorularını yanıtladı. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölgenin 6.4 ile 7 arasında bir depreme gebe olduğunu belirtti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 16-01-22 16:13

Zemin sıvılaşması olan alanlara bina yapılmaması uyarısı

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Uyanık: - "Deprem, sarsıntı veya benzeri hızlı yükselmeler sonucunda, yer dayanımının ve sertliğinin azalması durumunda sıvılaşma oluşur" -"Sıvılaşan zemine farkında olmadan bir yapı inşa edildiğinde, o yapılar kesinlikle hasara uğruyorlar"

Yurthaber 01-12-21 16:52

Antalya açıklarındaki 6 büyüklüğündeki deprem sonrası endişelendiren açıklama! İşte tehlike altındaki iller

Antalya'nın 155 km açığında bugün sabah saatlerinde 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı yaşanmazken Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü önemli açıklamalarda bulundu. Yüklü, bölgede 7.4 büyüklüğünde bir deprem görebileceğini belirterek Antalya, Burdur, Isparta, Muğla, Denizli, İzmir ve sahil tarafında bulunan bütün yerleşim yerlerinin tehlike altında olduğunu aktardı.

Haber 19-10-21 11:22

Tunus'ta ilk kadın başbakan jeofizik profesörü Necla Bouden Romdhane

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, siyasi kriz sonrası Meclis'in yetkilerini askıya aldıktan iki ay sonra Necla Bouden Romdhane'yi başbakan olarak atadı. Romdhane, ülkenin ilk kadın başbakanı oldu.

Haber 29-09-21 17:15

Marmara Denizi'yle ilgili korkutan tsunami açıklaması: İnsanları denize sürükleyebilir

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oruç, Marmara Denizi'nde yıkıcı depremde oluşabilecek tsunaminin kıyıya yakın kişileri, araçları ve canlıları denize sürükleyebileceğini belirtti. Oruç, "Marmara Denizi'nde 1200 metrelik çukurluklar var. Yıkıcı depremde Marmara denizinde ortalama 1 metrelik dalga yüksekliği 50 ile 100 metre arasında kıyıya su kütlesinin gelmesine neden olabilir" dedi.

Haber 24-09-21 13:29