Rafine Karbonhidratlar Haberleri

İş yerinde çay kahve tüketenler dikkat! Uzman isim uyardı: Sık yapılan hatalardan biri!

Dengeli bir beslenme planı oluşturarak sağlıklı yiyecekler tüketmenin iş hayatında başarılı olmanın anahtarı olduğunu söyleyen Diyetisyen Elif Akçeken, “Oturarak çalışan bireyler kilo almamak için rafine karbonhidratlar, şekerli atıştırmalıklar ve yağlı gıdalardan kaçınmalıdır. Sık yapılan hatalardan biri de aşırı çay ve kahve alımıdır. İş yerinde aşırı kafein tüketimi uykusuzluğa, anksiyeteye ve hatta kalp çarpıntısına neden olabilir" dedi.

Kadin 2024-04-26 14:26:39

Mucize besin: Kalp-damar sağlığını koruyor, bağırsakları çalıştırıyor! Kalsiyum ve fosfor deposu

Kuruyemiş çeşitlerinden biri olan bademin faydaları saymakla bitmiyor. İşlem görmemiş yani çiğ bademin rafine edilmiş veya işlenmiş bademlere göre daha besleyici olduğu biliniyor. Kalp-damar sağlığından sindirim sistemini düzenlemeye kadar birçok yararı olan bademin hiç duymadığınız faydaları haberimizde.

Haber 2023-11-17 17:17:00

Kimler gaslighting uygular? Gaslightinge maruz kaldığını nasıl anlarsın?

Gaslighting psikolojik manipülasyonun en rafine ve yıkıcı biçimlerinden biridir. Bu manipülasyon tekniği, bir kişinin diğerini kendi gerçeklik algısını sorgulamak ve kontrol etmek amacıyla kullanmasını ifade eder. Gaslighting mağdurun kendini şüphe içinde, güçsüz ve kendi gerçekliğini sorgularken bulduğu bir yöntemdir. Manipülatör, mağdura sıklıkla hatıralarının yanlış olduğunu, söylediklerinin gerçek dışı olduğunu ve kendisinin aklını yitirdiğini söyleyerek onu duygusal olarak baskı altına alır

Kadin 2023-10-30 14:09:28

Yer: İstanbul! İyiliksever çift, dolandırıcı çıktı: Mağdurlar arasında Alzheimer hastası kadın bile var

Ne Alzheimer hastasına acıdılar ne de evlere temizliğe gidip para biriktiren kadına... İstanbul'a lüks ve rafine hayatlarıyla güven kazanan çift, türlü yalanlarla yakın çevrelerini tuzağa düşürüp dolandırdı. Birikimlerini onlara kaptıran mağdurlarsa savcılığın yolunu tuttu.

Haber 2023-10-23 07:30:22

BCAA nasıl kullanılır? BCAA kullanmak zararlı mı?

Sağlıklı beslenmek ve sağlıklı bir hayat sürebilmek için insan vücudunun ihtiyaç duyduğu her türlü vitaminin alınması gerekir. Besinler yolu ile alınan proteinler, karbonhidratlar ya da başka organik bileşenlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi önemlidir. Bazı durumlarda kişilerin çeşitli eksiklikleri takviye ürünler ile de sağlanabilir. Doktor önerisi ve yönlendirmesi ile alınabilecek olan bu takviyelerden biri de BCAA’dir.

Haber 15-09-23 18:05

Urla Kekliktepe’de Yaşamak İçin 6 Neden

Kekliktepe…İzmir’in tüm güzelliklerini bahşettiği, sanat, tarih, doğa, şehir hayatı ve rafine zevklere hitap eden dokusuyla Urla’nın güzide adresi. Birbirinden güzel ve bakir koyları tekne sahiplerine ev sahipliği yaparken Bağ Yolu’nun lezzet şöleni yaşatan restoranları ise gurmelere ev sahipliği yapıyor. Sanatın her dalına alan açan Urla’da hayatı dolu dolu yaşamak için neden çok.

Haber 03-08-23 21:02

Zayıflamak istiyorum ama şekerden vazgeçemiyorum. diyenlere şekeri aratmayacak ürün ve tarif önerileri

Fazla kilolardan kurtulmak ve çok daha sağlıklı bir yaşam sürmek için rafine şekerden uzak durmak gerekiyor. Ancak tatlıdan vazgeçebilmek o kadar da kolay değil. Eğer siz de rafine şeker kullanmadan tatlı ihtiyacınızı gidermek istiyorsanız birbirinden pratik tariflerin ve ürün önerilerinin yer aldığı yazımızı mutlaka okumalısınız.

Yemek 01-08-23 17:46

Vazelinin cilde faydaları nelerdir? Vazelin cilt lekelerine iyi gelir mi?

Vazelin, çok yönlü kullanım alanları ve etkileyici özellikleriyle tanınan popüler bir kozmetik üründür. Genellikle petrol jölesi olarak da bilinen vazelin, beyaz ve yumuşak bir yapıya sahiptir. Doğal kaynaklı değildir ve rafine edilmiş petrol ürünlerinin bir türevidir. Vazelin, cilt bakımı, nemlendirme ve koruma amaçlarıyla yaygın olarak kullanılır.

Haber 31-07-23 16:25

Ekmek kilo aldırır mı? En çok hangi ekmek kilo aldırır?

Günlük beslenmemizin vazgeçilmez bir unsuru olan ekmek, birçok kültürde temel gıda maddesi olarak tüketilir. Ancak son yıllarda ekmek tüketiminin kilo alımıyla ilişkilendirildiği yaygın bir inanış haline gelmiştir. Kilo aldırmada en çok etkili olan ekmek türleri ise rafine edilmiş unla yapılan ve şeker ilave edilen beyaz ekmeklerdir. Peki, gerçekten ekmek kilo aldırır mı? Bu sorunun yanıtı oldukça karmaşık ve kişisel faktörlere bağlıdır.

Haber 30-07-23 18:58

Anti kanser özelliği taşıyor! Hastalıklara karşı zırh gibi koruyor

Günlük hayatımızda yediğimiz meyve ve sebzelerin dışında kalan gıdalar da vücudumuz için oldukça faydalı olabiliyor. Sağlıklı beslenen ve rafine şekerden uzak duranların favorisi olan bir meyvenin de saymakla bitmeyen faydaları bulunuyor. Oldukça tatlı olan bu meyve birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor.

Haber 09-05-23 10:05

Karbonhidrat nedir, sağlıklı karbonhidrat kaynakları nelerdir? Sağlıklı ve kalitesiz karbonhidratlar nelerdir, ne farkları var?

Sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olan karbonhidratlar, vücudun enerji ihtiyacını karşılamak için gereklidir. Ancak tüketilen karbonhidratların çoğu işlenmiş ve rafine edilmiş gıdalardan gelmektedir. Bu da sağlık açısından bazı sorunlara yol açabilir. Bu nedenle sağlıklı karbonhidrat kaynaklarına odaklanmak önemlidir. Peki, sağlıklı karbonhidratlar nelerdir, neden sağlıklı karbonhidrat yemeliyiz?

Haber 08-05-23 14:02

Çiğ bademin faydaları nelerdir, nasıl kavrulur? Çiğ badem kalori ve besin değerleri nelerdir, diyette yenir mi?

Badem sağlıklı yağlar, protein, lif, vitamin ve mineral açısından zengin olan bir kuru yemiştir. İşlem görmemiş yani çiğ badem rafine edilmiş veya işlenmiş bademlere göre daha besleyicidir. Çiğ bademler doğal yağlarının korunmasını sağlar ve yüksek miktarda E vitamini içerirler, bu da antioksidan etkileri için önemlidir. Peki, çiğ badem mi kavrulmuş badem mi daha sağlıklı?

Haber 08-05-23 13:53

Petrol hissesi nasıl alınır, petrol hisse senedine yatırım yapmak için ne yapılır? Petrol hisse senedine nasıl yatırım yapılır?

Petrol, rafine edilmemiş ve edilmiş yani ham ve işlenmiş olmak üzere ikiye ayrılır. Rafine edilmemiş petrol yenilenemez bir kaynaktır. Hidrokarbon birikintilerinden ve organik maddelerden oluşur. Pek çok sektörde kullanılan ham petrol aynı zamanda bir yatırım aracı olarak kullanılabilir. Finansal piyasalarda en çok tercih edilen ham petrol çeşitleri ise Brent, WTI (Western Texas Intermediate) ve Umman olarak sıralanabilir. Peki, petrol hisse senedine yatırım yapmak için ne yapılır?

Finans 20-01-23 17:08

Bakan Dönmez 'dünyada bir ilk' diyerek duyurdu! 2023 yılında açılacak: 1000 ton...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Eti Maden yüzde 95 kapasiteyle çalışarak tam 2 milyon 650 bin ton rafine bor satışı yaparak ülkemize 1 milyar 300 milyon dolar kazanç sağlamıştır. İnşallah Eti Maden Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında da yeni bir rekorla bu rakamları da aşacaktır. Yeni stratejimizle; bor karbür, ferrobor ve lityum tesislerimizi hayata geçirdik. İnşallah 2023’ün ilk ayında 1000 ton kapasiteli bor karbür tesisimizi devreye alıyoruz." dedi.

Finans 28-12-22 11:27

Mükemmel kaslar için bu karbonhidratlara ihtiyacınız var

Karbonhidrattan çekinmeyin! Kas büyümesi için sağlıklı karbonhidrata ihtiyacınız var. Karbonhidratlar genellikle vücut için kötü olarak lanse edilse de dengeli bir beslenmenin önemli parçasıdır. Etrafınızdan duyduğunuz karbonhidratın kötü olduğuna yönelik sözlere kulaklarınızı tıkayın. Çünkü karbonhidratlar önemlidir. Özellikle kas oluşumu için bu karbonhidratlar önemlidir.

Haber 12-11-22 21:46

Çok dikkatli olun! Herkes çok faydalı sanıyor: Kuru kayısının az bilinen zararı

Birçok gıda, hatta sağlıklı olanlar, tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri düzeylerini artırabilir. Ama onları tamamen hayatından çıkarmak zorunda değilsin. Daha iyi kan şekeri kontrolü için bu gıdalara nasıl yaklaşacağınızı öğrenin. Rafine karbonhidrat oranı yüksek yiyecek ve içecekler kan şekeri seviyelerinin yükselmesine neden olabilir. Bu tarz yiyeceklere karşı mesafeli olmanız sağlığınız için iyilik olacaktır.

Haber 03-11-22 16:16

Doğrudan iltihaplanmaya neden olur! Vücudunuzu zehirlemek istemiyorsanız sakın yemeyin

Rafine karbonhidratlar doğrudan iltihaplanmaya neden olur. Vücudunuzun iltihaplanmasını ve bu nedenle ağrımasını istemiyorsanız rafine karbonhidratlardan uzak durmalısınız. Ağrılı artritten kurtulmak istiyorsanız, iltihap önleyici gıdaları tercih etmek sizin için çok daha iyi olacaktır.

Haber 11-10-22 16:55

Şekerden daha zararlı oldukları ortaya çıktı! Damarları tıkıyor, kalp hastalıkları riskini artırıyor

Beyaz pirinç ve makarnanın en az şeker kadar hatta şekerden daha zararlı olduğu ortaya çıktı. Rafine tahıllar, trigliserit olarak bilinen kandaki yağ miktarını artırır. Bu durum kan damarlarını tıkayabilir ve koroner kalp hastalığı olasılığını kötüleştirebilir. Ancak İranlı araştırmacılar, kepekli tahılların riski azaltabileceğini buldu.

Haber 04-10-22 23:25

Peynir düşündüğünüz kadar masum değil! Görür görmez kaçın: Ağrıyı tetikler, kronikleştirir...

Rafine karbonhidratlar doğrudan iltihaplanmaya neden olur. Bu iltihaplanma vücutta artrit ve kronik artrite neden olur. Vücutta oluşan iltihap dayanılmaz ağrılara neden olur. Ağrılı bir hayat sürmemek için rafine karbonhidratları hayatınızdan çıkarın veya sınırlamaya çalışın. İltihaplanmaya, bir tek rafine karbonhidratlar ve işlenmiş gıdalar neden olmuyor. Maalesef, özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi peynir de iltihaplanmayı artıran besinler arasında yer alır.

Haber 30-09-22 19:18

Bunları yiyorsanız bir gram bile veremezsiniz!

Karbonhidratlar düşmen değildir ama bazı karbonhidratlar diğerlerinden çok daha kötüdür. Meyveler, sebzeler, baklagiller ve kepekli tahıllar gibi tam, karmaşık karbonhidratlar mükemmel lif kaynakları ve birçok farklı vitamin dolu besindir. Sağlıklı bir diyetle birlikte bu tür karbonhidratları yemek, kan şekerinizi yönetmenize, bağırsak mikrobiyomunuzu iyileştirmenize, yaşlanma sürecini yavaşlatmanıza ve kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Haber 24-08-22 15:55

Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği güncellendi

Düzenlemeyle tebliğdeki "rafine şeker" tanımı, "ekstra beyaz şeker" olarak değiştirildi

Yurthaber 20-08-22 13:26

Kansere neden oluyor: Bu besini tüketmeyin

Yağlı hayvansal gıdalar ve alkol karaciğer, baş, boyun, yemek borusu, gırtlak, kalın bağırsak kanserlerine sebep olur. Toplumumuzda artık dışarıda yapılmış rafine besinlere ulaşmak çok kolay. Bu yüzden de yanlış beslenmeye bağlı sıkıntılar giderek artıyor. Hatta modern çağın hastalığı olmaktadır. Beslenme bozukluğu, obezite, bununla ilgili olarak kanser yanlış beslenmeyle başlıyor.

Haber 14-07-22 09:12

Bu tarif kaçmaz! Şekersiz yaz helvası tarifi

Yazın daha hafif lezzette tatlılar aranıyor. Yaz sıcağında serinleten lezzetlerden yapmak istiyorsanız bu yaz helvasını mutlaka denemelisiniz. İçerisinde rafine şeker bulunmaması bu tatlının diğer tatlılara göre çok daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Diyetteyseniz veya sağlıklı beslenmeyi tercih ediyorsanız yaz helvasına bayılacaksınız.

Yemek 16-06-22 15:04

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Özkarabulut: Bir simit 4 dilim ekmek yerine geçiyor

"Simit, rafine buğday unu, tuz, su ve maya kombinasyonundan yapılır, üzerine pekmez ve susam karışımı sürülerek pişirilir. Karbonhidrattan zengin bir besindir. Sadece az miktarda yağ ve protein sağlar. Susamlı simidin 100 gramında 275 kalori bulunmaktadır"

Yurthaber 08-06-22 10:19

Rafine ne demek? Rafine kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kendine has dilbilgisi kurallarının yanı sıra hafızada yer eden kelime çeşitliliği ile de dikkat çeken Türk dili, kelime öbekleri ve eş sesli kelimeleri de bünyesinde barındırır. Anlamı merak edilen bu kelimeler arasında Rafine kelimesi de yer alır. TDK tarafından Türkçe kurallarına uyup uymadığı değerlendirilen, anlamı ve kökeni paylaşılan Rafine kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:38

Petrol fiyatlarını sarsacak haber Avrupa'dan geldi! Rusya'ya yeni yaptırım kararı...

AB Komisyonu, Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanmasını da içeren yeni yaptırımlar teklif etti. Kararı AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen duyurdu. "Şimdi, Rus petrolünün yasaklanmasını teklif ediyoruz. Bu, bütün deniz ve boru hattıyla taşınan ham ve rafine Rus petrol ürünleri için tam bir ithalat yasağı olacak" ifadelerini kullanan von der Leyen, ayrıca Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank'ı ve diğer iki büyük bankayı SWIFT'ten çıkardıklarını söyledi.

Finans 04-05-22 11:56

Sahurda protein, lif, kalsiyum ve vitaminden zengin gıdalar tüketilmeli

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Esin Korkut: - "Basit veya rafine karbonhidratlardan, tuzlu yiyeceklerden, kafeinli içeceklerden uzak durulması gerekiyor"

Yurthaber 20-04-22 09:48

İftardan sonra çayın yanına hafif bir tarif: Hurmalı lokum! Hurmalı lokum nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Saatler süren açlığın ardından orucu açtıktan sonra çayın yanına leziz bir atıştırmalık arıyorsanız bu haber tam size göre. İçerisinde rafine şeker olmayan bu tarife bayılacaksınız. Üstelik hazırlanışı yalnızca 10 dakika sürüyor! İşte hurmalı lokum tarifi ve malzemeleri...

Yemek 14-04-22 19:03

Edremit Körfezi'nde başak zeytinlerden 500 ton rafine yağ elde edildi

Edremit Körfezi'nde "başak zeytinlerden" 500 ton rafine yağ elde edildi

Yurthaber 31-03-22 13:48

Edirne Saray sofralarından: Kallavi kurabiyesi

İçeriğinde rafine şeker barındırmayan saray mutfağından çıkagelmiş Edirne'nin en özel tariflerinden biri olan kallavi kurabiyesi ile tanışmanın zamanı geldi. Yöresel bir lezzet olan kallavi kurabiyesi, günümüzde özellikle sanayi tipi işletmelerde çok daha fazla yapılıyor. Fakat neden evlerde de bu tarife yer açılmasın ki?

Yemek 28-02-22 15:28

Tatlıda şeker yerine bal ve pekmez olsun diyenlere: Anadolu mutfağından herle tatlısı

Anadolu'da sıklıkla yapılagelen irmik, kaymak ve tereyağının buram buram lezzetini hissedebileceğiniz yöresel bir tatlı tarifiyle geldik. İçerisinde rafine şeker barındırmadığından sağlıkla tüketebileceğiniz herle tatlısı, çay saatlerinde ve akşam yemeklerinden sonra keyifle tüketilebiliyor. Hem yöresel hem değişik bir tatlı tarifi arayanlara özel bu tarife bayılacaksınız.

Yemek 23-02-22 10:23

Cilt bakımının da yıldızı! Balla yapabileceğiniz birbirinden kolay cilt maskeleri

Tadına doyum olmayan bal, vitamin bakımından zengin içeriğiyle de biliniyor. Özellikle rafine şeker kullanmak istemeyenler için harika bir alternatif olan bal, sofraların parlayan altın yıldızı olarak görülüyor. Ama kullanımı yemeklerle sınırlı değil! Gelin, balı cilt bakımı için nasıl kullanabileceğinize bakalım.

Kadin 23-02-22 10:21

Batı tipi beslenmenin hastalıklara kapı araladığı belirtildi

TÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydan Ercan: - "Yağdan, şekerden ve enerji değeri açısından yüksek ancak vücudun ihtiyaç duyduğu besin değerinden düşük, çok rafine edilmiş besinlerin tüketilmesi hastalıklara kapı aralıyor"

Yurthaber 14-02-22 13:05

Farklı ve eğlenceli şekillerde kek, kurabiye tarifleri yapabileceğiniz birbirinden güzel ürünler

En lezzetli atıştırmalıklardan kek ve kurabiyeye kim "Hayır" diyebilir ki? İster rafine şekerle ister stevia ile yapılsın, çay saatlerini tatlandırır ve keyifli sohbetlere eşlik eder. Bir de benzersiz şekillere, farklı süslemeleri varsa albenisi daha da artar. Siz de en lezzetli atıştırmalıklarınızı birbirinden eğlenceli şekillerde pişirmek istiyorsanız listelediğimiz kek ve kurabiye ürünlerine mutlaka göz atmalısınız.

Yemek 17-01-22 13:32

Agave şurubu tatlandırıcı olarak sağlıklı mı?

Son günlerde sosyal medyada sağlıklı beslenme ve yaşam trendleri popülerleşmeye başladı. Özellikle şeker hastaları tarafından ‘doğal tatlandırıcı’ olarak kullanılan agave şurubundan yapılan tarifler trend oldu. Üstelik sadece şeker hastaları değil hayatından rafine şekeri çıkartmak isteyenlerde agave şurubuna yöneldi. Peki agave şurubu nedir? Agave şurubu hangi bitkiden yapılır? Agave şurubu sağlıklı mıdır?

Yemek 11-08-21 17:57

Kusama coin nedir? KSM hakkında merak edilenler

Kusama, Polkadot'un erken, rafine edilmemiş ve denetlenmemiş bir sürümü olarak karşımıza çıkar. Kusama, ekiplerin ve geliştiricilerin bir parachain oluşturup kullanmalarına ya da Polkadot’un yönetişim, staking, adaylık ve doğrulama işlevlerini gerçek bir ortamda denemelerine olanak veren bir alan olarak hizmet vermeyi amaçlar.

Finans 28-03-21 15:56

Rafine şekersiz 3 malzemeli pratik yulaflı kurabiye tarifi

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte fit görünüme kavuşmak isteyenler az kalorili beslenmeye özen gösteriyor. Ancak ara öğünlerden ve lezzetli atıştırmalıklardan uzak kalmak pek çok kişi için zor olabiliyor. Bu noktada size kurtarıcı bir tarif sunuyoruz.

Yemek 17-03-21 16:51

Kanserden korunmak için beslenme alışkanlığınızı değiştirin!

Basit şeker ve trans yağ tüketimi ile birlikte gelen kötü beslenme alışkanlığı, rafine ve işlenmiş besinlerdeki katkı maddeleri ile birleşince kanser kaçınılmaz olabiliyor. Obeziteye iten beslenme alışkanlıkları konusunda uyarıda bulunan Uzman Diyetisyen Zehra Bora, sağlıklı öğünler tüketmenin önemine vurgu yapıyor.

Haber 17-02-21 16:41

Ödem oluşumunun azaltılması, beslenmeyle yakından ilişkili

Medicana International İstanbul Hastanesi'nden Dyt. Aksoylu: - "Hazır gıda, unlu mamuller, çay şekeri gibi rafine şeker oranı yüksek gıdaların daha az tüketilmesi ödem oluşumunu önleyebilir" - "Tuzlu yemekler, işlem görmüş besinler tuz oranının yüksek olduğu gıdalardır. Ödem oluşumunu önlemek için bu grup besinlerin tüketimini sınırlandırmak gerekir"

Yurthaber 03-02-21 13:01

Ödem oluşumunun azaltılması, beslenmeyle yakından ilişkili

Medicana International İstanbul Hastanesi'nden Dyt. Aksoylu: - "Hazır gıda, unlu mamuller, çay şekeri gibi rafine şeker oranı yüksek gıdaların daha az tüketilmesi ödem oluşumunu önleyebilir" - "Tuzlu yemekler, işlem görmüş besinler tuz oranının yüksek olduğu gıdalardır. Ödem oluşumunu önlemek için bu grup besinlerin tüketimini sınırlandırmak gerekir"

Yurthaber 03-02-21 13:01

Maserati MC20 tanıtıldı! İşte yeni spor otomobilin özellikleri

Maserati, yeni nesil süper spor otomobili MC20’yi, düzenlediği organizasyonla tanıttı. Yeni model tasarımı, 630 HP gücündeki yeni V6 ‘Nettuno’ motoru, sınıfının en iyi güç/ağırlık dengesi, 325 km/s’nin üzerindeki maksimum hızı ve rafine aerodinamik yapısıyla dikkat çekiyor.

Haber 18-09-20 13:49

En Rafine Liste: İzleyicilere Göre En Duygusal, Ağlatan Filmler

Dışarıda yağmur yağarken, battaniyenin altına girdiniz, elinize kahve fincanını aldınız, tek eksiğiniz size eşlik edecek, duygu dolu filmler! Netflix'te bulabileceğiniz en iyi duygusal filmleri sizin için derledim. Eğer peçetenizi de yanına aldıysanız, başlıyorum!

Trend 07-07-20 10:06

Ramazan Bayramı’nda beslenme

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Seren Kurtgil, Ramazan Bayramı’nda az ve sık sık yiyerek metabolizmanın eski düzenine dönmesinin sağlanabileceğini söyledi.Kurtgil, bayram alışverişi yaparken rafine gıdalar, asitli içecekler ve basit şeker almaktan kaçınılması gerektiğini belirterek, “Bu bayramda yapılan geleneksel yemekler ve tatlılar hane halkı tarafından tüketileceğinden, küçük porsiyonlarda yapmaya dikkat edilmelidir” dedi.Bayram sınırsız tüketim değil uyum süreci olmalıEvde kalınan sürede fiziksel aktivite düzeyi çok düştüğü için alınan enerji yoğunluğuna dikkat ederek porsiyonların küçültmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Kurtgil, Ramazan Bayramı’nda beslenme konusunda şu uyarılarda bulundu:“Beslenme düzeninin değiştiği Ramazan Ayı sonrası bayramın ilk günü eski öğün düzenine geçiş yapılır.

Yurthaber 20-05-20 12:56

Şekerin sağlığımıza vurduğu 10 ciddi darbe

Günde bir kişinin tükettiği şeker miktarının 10-30 çay kaşığı kadar olduğunu biliyor musunuz? Farkında olmadan yediğimiz pek çok gıdayla şeker alırız. Ancak alınan rafine şekerse bunun sonuçları ciddi hastalıklar demektir. İşte masum gözüken şekerin vücutta yarattığı tahribat...

Yemek 13-05-20 10:21

Trakya Birlik tarihinde rekor üretim ve satış

TRAKYA Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, birliğin fenni ve rafine yağda tarihinin en yüksek satış ve üretim miktarına ulaştığını belirterek, "Trakya Birlik tarihinin en yüksek satış ve üretimin rakamlarına ulaştığımız 2018-2019 iş yılında, 40 milyon 820 bin 604 TL karlılığa ulaşılarak, ekonomik anlamda çok zorlu bir iş yılını hükümetimizden de aldığımız tarife kontenjanı desteğiyle karlı bir şekilde kapatmayı başardık" dedi.

Finans 11-01-20 14:51

Rusya, Ukrayna ve İran heyetleriyle yeni iş olanakları ele alındı

Rusya'nın Krymsk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pavel İvanovich: - "Burada mısır ve ayçiçeğinden rafine yağ, tohum ve orman ürünleriyle ilgili 5 iş görüşmesi yaptım, amacıma ulaştım" - Ukrayna'nın Kherson Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Victoriya Ostroumova: - "Eskiden Dinyeper Nehri vasıtasıyla orman ve tarım ürünleri Karadeniz'e taşınıyordu. Bu konuda çalışıyoruz"

Finans 30-11-19 14:58

Fındık ihracatında bu sezon rekor bekleniyor

KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç: - "Yeni sezonda 300 bin tonun üzerinde ihracat beklentimiz var. Bu, Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamı olacak" - "Dünya tüketim trendleri de değişiyor. İnsanlar daha rafine lüks yiyeceklere yöneliyor. O nedenle talep noktasında bir problem olmaz. Arzı düzenli, dengeli ve istikrarlı yapabildiğimiz takdirde fındık çok güzel günler görecek"

Yurthaber 27-11-19 11:11

Ev yapımı katkısız kahveli dondurma tarifi

Rafine şekersiz, katkı maddesiz ev yapımı dondurmanın, lezzet açısından hazır dondurmalardan hiçbir farkı yok! Üstelik fit dondurma sağlık açısından hazır dondurmalara göre 10 adım önde. Kilo vermek isteyenler için de oldukça ideal bir tatlı oldu.

Yemek 02-10-19 14:42