Sanat Tarihi Haberleri

Unutulmaz Ressam Bob Ross'un şoke eden sırrı! Kimse bilmiyordu!

1983 yılında yapımı Resim Sevinci programıyla gönüllere taht kuran Ressam Bob Ross'un hayatına dair detaylar, sevenlerini şaşırttı.

Magazin 15-10-2021 13:38

Birbirlerine duydukları aşk ve sevgiyle dünyayı daha güzel bir hale getirmeye çalışan tarihin en ünlü çiftleri

Günümüzde teknolojinin gelişimi ve hızlanan hayat düzeni aslında ikili ilişkilerinde yıpranmasına neden oldu. Geçmişte birbirlerine büyük bir tutkuyla bağlanan çiftlerin yerini daha kısa sürede tüketilen ve yaşanıp biten aşklar aldı. Aile büyüklerinizin aşk hikayelerine mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Sizler için aşklarıyla dünya düzenini değiştirmeye çalışan tarihin önemli çiftlerini araştırdık.

Trend 15-04-2021 16:16

Efsane müzisyen Lemmy Kilmister’in vasiyeti gereği külleri arkadaşlarına gönderildi

2015 yılında hayatını kaybeden Motörhead grubun bassçısı ve vokalisti Lemmy Kilmister’ın külleri, kurşun kovanlarına doldurularak yakın arkadaşlarına gönderildiği ortaya çıktı.

Trend 31-03-2021 13:41

Hekimoğlu türküsünün hikayesi nedir? Türkünün yazılış hikayesi sizleri duygulandıracak

Kahramanlık destanları çağ boyunca milletler arasında anlatılan şehir efsaneleri arasındadır. Özellikle çağlar boyunca süre savaşlar göz önüne alındığında her milletin kendine has bir kahramanlık destanı olduğu bilinir. Kurtuluş Savaşı yıllarında bu destanlar had safhaya ulaşmıştır. Şarkılara dahi konu olan bu hikayeler kulaktan kulağa anlatılmaya devam etmiştir.

Trend 23-03-2021 11:03

Sanat Tarihi

Sanat Tarihi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sanat Tarihi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Fransız sanat tarihçisi kitabında 11 Türk ressama yer verdi

Fransız sanat tarihçisi Clotilde Scordia, "İstanbul Montparnasse" adlı kitapta Fransa’da yaşamış 11 Türk ressamının eserlerine ve yaşantılarına yer verdi.

Trend 19-03-2021 10:30

Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Zevk-i Tahattur Programına konuk oldu:

"Genç annelere sesleniyorum, çocuklarınıza sevgi göstermekten hiç çekinmeyin. Ne kadar çok severseniz o kadar iyi insan yetiştirirsiniz" - "Bizim sokakta tek bir otomobil vardı başka hiç araba yoktu. Tabii trafik problemi de yok, hep sokakta oynadım ben" - "Ben de okulda çok parlak bir öğrenci değildim. 'Bu çocuğun dersleri kötü ne olacak?' diyorlar. Ben de 'Profesör olur üzülmeyin. Ben de öyleydim' diyorum"

Haber 20-01-2020 23:15

Mahkumlar mimari restorasyon işlerinde görev alıyor

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak : "Zamanın da genişliği değerlendirildiğinde hükümlülerden istifade edip onları eğitip, onlardan hem işbaşında yararlanmak hem de tahliyelerinden sonra onları ustalıkla belgelendirip, edindikleri bilgi ve tecrübeleri meslek olarak yürütmelerini hedefliyoruz"

Magazin 06-11-2019 14:01

Kaçak kazıda bulunan mozaik gün ışığına çıkarılıyor

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde mayıs ayında varlığı anlaşılan ve bin 500 yıllık olduğu değerlendirilen 120 metrekarelik mozaik ile çevresindeki yapıların ortaya çıkarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor - ÇOMÜ Sanat Tarihi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Koçyiğit: - "Troas bölgesinin açığa çıkarılmış en büyük ve en sağlam mozaiği. Üzerinde çeşitli figüratif, dekoratif unsurlar var, yazıtlar mevcut. Bu mozaik gerek bölge tarihi gerekse arkeolojisi için önemli" - "Bölgenin niteliğini ve arkeolojik değerini artırıcı bilgiler elde edeceğimiz şüphesiz"

Haber 10-10-2019 11:27

Sanat tarihi sevdalısı: Semavi Eyice

Sanat tarihçisi, akademisyen ve sanat tarihi profesörü Semavi Eyice, vefatının birinci yılında anılıyor - Semavi Eyice, hayatı boyunca 400'ü aşkın bilimsel makaleye imza attı

Haber 27-05-2019 11:55

CHP'li Gürer: Sanat tarihinden mezun, sadece bir kişi öğretmen olarak atandı

CHP'li Gürer, sanat tarihi bölümünden bir yıl içerisinde sadece bir kişinin ataması yapılmasıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Selçuk önümüzdeki atama döneminde ihtiyaç duyulması halinde atama yapılacağını söyledi.

Haber 04-11-2018 04:55

Neden büyük kadın sanatçılar neredeyse hiç yok?

Çoğumuz bilmiyoruz bilsek de dünya tarihinden sayabileceğimiz kadın sanatçılar neredeyse hiç yok. Peki bunun sebebi ne? Neden sadece erkek sanatçıları biliyor ve duyuyoruz?

Haber 22-08-2016 16:57