Sezaryen Dogum Haberleri

Sezaryen nasıl yazılır? Sezaryen mi sezeryan mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kişiler, günlük yaşamda sıklıkla duyduğu kelimelerin bile doğru yazılışı konusunda tereddüt yaşayabilirler. Kelimelerin doğru yazılışları ve Türkçe dil kuralları konusunda yetkili kurum olan Türk Dil Kurumu devreye girer. Türkçedeki dil yapısının herkes tarafından kolaylıkla öğrenilebilmesi için TDK, yazım kılavuzlarını internet ortamında yayımlamıştır. Bu sayede sözcüklerin anlamları ve doğru yazılış şekilleri kolaylıkla öğrenilebilir. Peki sezaryen nasıl yazılır?

Egitim 2023-11-19 19:03:58

10 dakika içinde 6 bebek doğurdu! Tıp dünyasını şaşkına çeviren olay... Ameliyatta 32 tıp personeli yer aldı

Brezilya'nın Colatina kentindeki bir hastanede doğum yapan Quezia Romualdo adındaki bir kadın 10 dakikalık doğum sürecinde 6 bebek dünyaya getirdi. 32 sağlık personeli tarafından gerçekleştirilen sezaryen tıp dünyasını şaşkına çevirdi. Romualdo ve bebeklerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Trend 2023-10-05 14:32:40

Bebeklerde oksijen tedavisi yapılır mı, bebeklere oksijen nasıl verilir? Yeni doğan oksijen tedavisi nedir, bebeklere fazla oksijen verilirse ne olur?

Her canlıda olduğu gibi bebeklerde de zaman zaman oksijen tedavisine ihtiyaç duyulabilir. Bebekler doğdukları andan itibaren birçok hastalığa açık hale gelirler. Bunun nedeni henüz gelişmemiş olmalarından kaynaklıdır. Özellikle yeni doğmuş bebeklerde solunum sıkıntısına çok sık rastlanır. Sezaryen veya beklenen süreden daha erken doğan bebeklerde oksijen sorunu ortaya çıkabilir. Peki, bebeklerde oksijen tedavisi yapmak doğru mu?

Haber 2023-04-28 15:40:40

Doğum sonrası cinsel yaşam nasıl olmalı, ne zaman ilişkiye girilmelidir? Doğum sonrası cinsel yaşam önerileri ve tavsiyeleri

Çocuk sahibi olmak isteyen bir kadın sezaryen ya da normal doğum yapmayı tercih edebilir. Bir kadının sezaryen ya da normal doğumdan sonra cinsel yaşama ne zaman geri dönebileceği ise sıklıkla araştırılan konulardandır. Cinsel yaşama dönüş yapılmadan önce doğumun ardından kadın vücudunun eski hâline kavuşması için belli bir süreye ihtiyaç vardır. Genelde 6-8 haftayı kapsayan bu süreçte kadın vücudu mental ve fiziksel anlamda sağlamlığına kavuşur. Doğum sonrasında cinsel ilişki nasıl olmalıdır?

Kadin 2023-03-24 17:23:32

Doğum esnasında elektrikler kesildi! Bebeğin kulağı...

Meksika’da yaşanan olayda sezaryen doğum esnasında hastane elektrikleri kesildi. Elektrikler kesilince doktor doğuma telefon ışıkları ile devam etti. Kısıtlı görüşe ve ortama rağmen doğuma devam eden doktor, az kalsın çoğun kulağını baştan başa kesiyordu. Bebeğin anne ve babası, doktordan şikayetçi oldu.

Haber 22-06-22 07:53

Sezaryen ne demek? Sezaryen kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yabancı dillere ait çok sayıda kelimeyi bünyesinde barındıran Türkçe, en çok Arapça, Fransızca ve Farsça dillerindeki kelimelerle bezenmiştir. Ancak bu durum bir sorun gibi görülmez, aksine zenginlik olarak değerlendirilir. Konumu nedeniyle farklı ülkelerle ilişkiler yürüten Türkiye'nin dilini zenginleştiren bu etkileşimler, kelimelerle ilgili yapılan incelemeleri artırmıştır. Sezaryen kelimesiyle ilgili araştırmalar da aynı sebeple yürütülmüştür. Sezaryen ne demektir?

Egitim 19-05-22 00:01

Normal doğum hakkında merak edilen tüm sorular

Anne adayları hamilelik sürecinde çok stresli olabiliyorlar. Doğumu sezaryen mi doğal doğum mu yapacakları konusunda kararsız kalabiliyorlar. Bu süreçte kafalarında birçok soru işareti olabiliyor. Doğal doğum hakkında en sık sorulan soruların cevapları için bu haberi okuyabilirsiniz.

Kadin 21-04-22 10:47

Ülke bu olayı tartışıyor! Dayanacak gücüm kalmadı diyerek yalvardı ama... 20 saat sancıdan sonra hayatlarını kaybettiler

Senegal’de hamile bir kadın ve bebeğinin hayatını kaybettiği olay tartışma yarattı. Ülkenin kuzeyinde hamile bir kadının normal doğuma zorlanması sonucu kadın ve bebeğinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Hamile kadının “Dayanacak gücüm kalmadı” diyerek sezaryen ile doğum istemesine rağmen ebelerin bu isteği reddettiği belirtildi. 20 saat boyunca sancı çekmesine rağmen hamile kadına müdahale edilmedi. Ülkede daha önce ultraviyole ışınları altında unutulan bir bebek yanarak can vermişti.

Haber 16-04-22 20:17

Sezaryen doğum yapan annelerde anne sütünü artıracak süper besinler

Sezaryen ile doğum yapan annelerin, sadece hızlı bir iyileşme için değil, aynı zamanda yenidoğan bebeğini kolayca emzirmek için yeme alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor. Lif, protein, demir, mineraller ve kalsiyum gibi yararlı vitaminlerle dolu bu yiyecekler sayesinde sezaryen doğum yapan anneler emzirme konusunda sıkıntı çekmeyecek.

Haber 31-03-22 07:00

Sezaryen yıllar sonra hastalığa neden olabiliyor!

Kadınların birçoğu sezaryen doğumu tercih ediyor. Fakat sezaryen doğum yıllar sonra istmosel adı verilen hastalığa neden olabiliyor. İstmosel hastalığının kimlerde ve neden oluştuğu hala bilinmiyor. Bu hastalık hakkında bilinçlenmek adına bu haberi okuyabilirsiniz…

Kadin 08-02-22 17:25

Köpeğe sezaryenle doğum! Zaman kalmadığını fark edince üç yavruyu böyle kurtardı

Sivas'ta güç doğum şikayetiyle hayvan hastanesine getirilen chihuahua ırkı köpek, sezaryen doğum yaptı. Muayene ardından ameliyata alınan anne chihuahua, 3 yavru dünyaya getirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi Takcı, normal doğum gerçekleştirilemeyeceği için sezaryene başvurulduğunu anlattı.

Haber 03-01-22 17:08

Normal doğumun avantajları neler?

Anne adaylarının kafasındaki en büyük belirsizliklerden biri de normal doğum ile sezaryen doğum arasındaki tercih sırasında oluşur. Normal doğumdan korkan kişiler sezaryen doğumu tercih etmek istese de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ulviye İsmailova, normal doğumun avantajlarına değinerek nasıl artılar sağlayacağını anlattı.

Kadin 24-10-21 17:01

Kırıkkale'de kahreden olay! Aşı yaptırmayan 7 aylık hamile kadın, bebeğini göremeden koronaya yenildi

Kırıkkale'de koronavirüse yakalanan 7 aylık hamile kadın, bebeğini göremeden yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden kadının koronavirüs aşısı yaptırmadığı öğrenilirken, sezaryen ile kurtarılan bebek ise hastanede tedavi ediliyor.

Haber 20-10-21 15:09

Sezaryen sonrası hayatını kaybetti! Acılı eşten ihmal iddiası

Hakkari Devlet Hastanesinde bir kadın, sezaryenle doğum yaptıktan sonra fenalaşarak hayatını kaybetti. Kadının eşi, olayda doktorların ihmali olduğunu iddia etti.

Haber 08-09-21 23:22

Yok böyle vicdansızlık! Sezaryen ile doğurduğu bebeğini hastanede bırakıp kaçtı

Gaziantep'te, sezaryen ile dünyaya geldikten sonra solunum yetmezliği nedeniyle yer olmadığı için bir özel hastaneye sevk edilip kuvöze alınan bebeğin annesi T.S. (32) kaçtı. Hastanede hemşirelerin baktığı bebeğe 'Dünya' adı verildi.

Haber 06-07-21 09:32

Gebelikte ve doğum sonrası hemoroid tedavisi nasıl olur?

Hemoroid (basur) gebelik döneminde ya da sezaryen doğum sonrasında görülebilen bir durumdur. Gebelikte hemoroid 2 şekilde gözlenir. İç ve dış olarak yaşanabilen hemoroid tedavisinde gebelerde nasıl bir yol izlenir? İşte hemoroid tedavisi, belirtileri ve nedenleri ile ilgili merak edilenler...

Kadin 29-06-21 15:26

Doğum yöntemleri nelerdir, nasıl ve ne zaman belirlenir?

Anne adaylarının en çok kafasını kurcalayan sorulardan biri de doğum yöntemleridir. Hamileliğin gidişatına göre belirlenen doğum yöntemlerinin ne zaman belli olacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alır. Normal doğum yapabildiği halde sezaryen doğum yöntemini tercih eden anne adayları da vardır. Bu durumda hangisi seçmenin daha sağlıklı olacağına nasıl karar verilir? İşte Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Banu Göker Özdemir'in anlatımıyla doğum yöntemleri ile ilgili merak edilenler...

Kadin 03-06-21 12:26

Sezaryen doğumdan sonra normal doğum yapmak istiyorsanız dikkat! Üzerinden mutlaka...

İlk hamileliklerinde sezaryen doğum geçiren birçok kadın, ikinci veya sonraki doğumları için vajinal doğumu tercih etmek isteyebiliyor. Peki, sezaryen doğumdan sonra normal doğum yapılır mı?

Kadin 06-04-21 17:00

Doğum günü annesinin öldüğü gün oldu

Adana’da oturdukları iki katlı evin damında kilim silkelerken düşerek hayatını kaybeden 9 aylık hamile kadının sezaryen ile dünyaya gelen kız bebeği hayata tutundu.Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi 1886 Sokaktaki evde meydana geldi.

Haber 10-03-21 09:06

Erzurum Şehir Hastanesinde suda doğan ilk bebeğe Ertuğrul adı verildi

Hastanenin Kadın Doğum Klinik Sorumlusu ve Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Berrin Göktuğ Kadıoğlu: - "Suyun şifa verici özeliği asırlardır biliniyor ve uygulanıyor, buna hidroterapi diyoruz. Tek amacımız gittikçe artan sezaryen oranlarını azaltıp doğum esnasında anne ve bebeğe daha konforlu normal doğumu yaşatabilmek" - Suda doğum yapan Elif Yağar: - "Suda doğum çok güzel geçti, çok rahat doğum yaptım. Sağlıklı şekilde oğlum dünyaya geldi. Allah devletimizden, doktorlarımızdan razı olsun"

Yurthaber 10-02-21 10:16

Çocuğuna sezaryen doğumu öğretti, Twitter'dan yayınladı

Oyun hamurlarından oğluna sezaryen doğumu anlatan kadın, ona insan anatomisini öğretiyorum dedi. Doğum videosuyla viral olan video, birçok kadından tepki aldı.

Kadin 25-11-20 12:07

İnek, sezaryenle buzağısını doğurdu

Elazığ’da doğumda sıkıntısı olan 3 yaşındaki inek, sezaryen yöntemiyle buzağısını dünyaya getirdi.Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Kuyulu Köyünde Ağa Demir’e ait inek doğum yapmaya başladı.

Yurthaber 29-10-20 15:05

Doğum esnasında korkunç olay: Bebeğin kafası koptu

Brezilya’da yaşanan olayda son dakikada sezaryen yerine normal doğuma alınan anne adayının bebeğinin kafası doğum esnasında koptu. Hastane hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber 21-10-20 10:11

Golden cinsi köpek sezaryen ile 10 yavru doğurdu

Sakarya’da golden cinsi 3 yaşındaki köpek, sezaryenle 10 yavru dünyaya getirdi.

Haber 23-08-20 14:09

Spinal ve epidural anestezi ile sezaryen

Sezaryen, doğum sırasında anne veya bebeğin hayatını tehlikeye atacak bir durum olduğunda veya bu durum önceden belirlendiğinde başvurulan yöntemdir.

Kadin 23-06-20 14:16

Gerçekten korkmalı mıyız? Tüm yönleri ile sezaryen doğum

Sezaryen doğum, normal doğumun gerçekleşmesinin mümkün olmadığı durumlarda karın bölgesine bir kesi açılarak, ameliyatla bebeğin dünyaya getirildiği bir yöntemdir.

Kadin 23-06-20 14:16

Sezaryen Sonrası Karın Bölgesi İçin Egzersizler

Hamilelik sürecinde her anne adayı az veya çok kilo alır. Alınan bu kilolar en çok karın ve kalça bölgesindedir. Eğer anne hamilelikte dengeli bir şekilde kilo almışsa eski formuna dönmesi yapacağı doğru spor ve egzersizlerle fazla zaman almayacaktır.

Kadin 23-06-20 10:36

Koronavirüs teşhisi konulan genç kadın bebeğini doğurduktan 3 gün sonra öldü

Uşak'ta, hamileliğinin 33'üncü haftasında koronavirüs teşhisi konulan Meryem Sever (27), sezaryen ile bebeğini dünyaya getirdikten 3 gün sonra hayatını kaybetti. Bebeğin ise kuvöze alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haber 07-05-20 02:30

32 haftalık bebeği sezaryen doğum sırasında ameliyat ettiler!

Bursa'da 32 haftalık hamile kadının bebeği sezaryen doğum sırasında anne karnındayken ameliyat edildi. Sağlıklı şekilde dünyaya getirilen bebeğin ultrasonografi takiplerinde boyun bölgesinde bası yaparak solunum yolunu kapatan bir kitle olduğu tespit edilmişti.

Haber 04-03-20 13:52

Anne doğumdan 2 gün sonra öldü, bebeği kurtarıldı

Tokat’ta sezaryen doğum yapan annenin yoğun bakımda 2 gün süren yaşam mücadelesini kaybettiği, bebeğin kurtarıldığı olayla ilgili inceleme başlatıldı.Edinilen bilgiye göre; Tokat’ın Turhal ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Hatice Misafir (37) hamilelik sürecinde kontrol ve tedavisi devam eden Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi doğum servisine 14 Ocak 2020 tarihinde yatırıldı.

Haber 25-01-20 12:37

Kırık burunla ameliyat yapan doktora saldırı kamerada

Osmaniye Devlet Hastanesinde sezaryen ile doğum yaptırdığı kadının yakını tarafından darp edilen ve burnu kırılan, kanayan ve kırılan burnuna rağmen ameliyata devam eden Op.

Haber 17-01-20 16:41

Hastanenin ilk bebeğine Başkan Çetin’den hediye

Pursaklar Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde dünyaya gelen ilk bebeğe ilk hediyesini Başkan Ertuğrul Çetin verdi.Pursaklar Devlet Hastanesinde ilk kez sezaryen doğum gerçekleştirildi.

Yurthaber 16-01-20 11:30

Osmaniye’de doktoru darp edip burnunu kıran saldırgan tutuklandı

Osmaniye Devlet Hastanesinde, yakınını sezaryen ile doğum yaptıran doktorla tartışan ve darp edip burnunu kıran M.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, 13 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 20.40 sularında Osmaniye Devlet Hastanesi Doğumhanesine gebelik ve kanama şikayetiyle başvuran kadın muayene edilerek acil şekilde sezaryenle doğuma alınması gerektiği teşhisi konuldu.

Haber 15-01-20 16:02

Osmaniye'de darbedilen doktor yaralanmasına karşın ameliyata girdi

Rahatsızlanan hamile eşini getirdiği Osmaniye Devlet Hastanesinde, kayıtla ilgili yaşanan tartışmada hekimi darbeden zanlı gözaltına alındı - Doktor, yaralanmasına karşın acil müdahale gereken hamile bir kadının sezaryen ameliyatını yaptı

Yurthaber 14-01-20 17:28

Darp edilen doktor kırık burunla ameliyata girdi

Osmaniye Devlet Hastanesinde, sezaryen ile doğum yapacak olan hamile yakınının ameliyatına girmek isteyen M.B.

Haber 14-01-20 17:12

Terör örgütünden kurtarılan hastanede ilk sezaryen ameliyatı yapıldı

ŞANLIURFA’nın Akçakale ilçesine sınır komşusu olan Suriye’nin Tel Abyad kentinde daha önce terör örgüttü PKK/YPG tarafından karargah olarak kullanılan Tel Abyad Hastanesi'nde ilk sezaryen ameliyatı gerçekleşti.

Haber 10-01-20 15:09

Tel Abyad Hastanesinde ilk ameliyat yapıldı

Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye’nin kontrolüne geçerek, huzur ve güvenin hakim olduğu Tel Abyad’da, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde onarım ve tıbbi teçhizat eksikleri tamamlanan ilçe hastanesinde ilk ameliyat gerçekleştirildi.Doğumunun sezaryen yöntemiyle gerçekleştirilmesine karar verilen Tel Abyadlı anne, hastanede görev yapan Suriyeli doktorlar tarafından ameliyata alındı.

Haber 10-01-20 13:07

Doğumda plasentanın önde gelmesi ne anlama geliyor?

Doğumda plasentanın önde gelmesi anne ölümlerine yol açabilen ciddi bir kadın doğum problemidir. Plasenta, rahim ağzına yerleşmemelidir. Tercihen rahmin yukarı kısımlarına yerleşmelidir. Plasenta, rahim ağzına yerleştiğinde ise iki problem meydana gelmektedir: vajinal doğumu engellemektedir ve sezaryen sırasında aşırı kanamaya yol açmaktadır. Doç. Dr. Yavuz Şimşek halk arasında bebeğin eşi olarak bilinen plasentanın önde gelmesi konusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kadin 08-01-20 17:34

Sağlık Bakanı Koca, başkentte yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti:

"2020 yılında güçlü bir Doğum Eylem Planı'nı devreye sokacağız. Özellikle sezaryen değil, normal doğumu teşvik edeceğiz" - "2020'de özellikle 'anne dostu hastane' sayısını daha da artırarak, sezaryene tıbbi müdahale dışında izin vermeyen bir yaklaşımı devreye sokmak istiyoruz"

Haber 01-01-20 01:12

HIV pozitif kadınlar da anne olabilir

SBÜ Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, “Gebelik esnasında HIV pozitif gebeye uygun tedavinin verilmesi, doğumun sezaryen ile yapılması, doğumdan önce anneye ve doğum sonrası bebeğe uygulanan koruyucu tedavi ve bebeğe anne sütünün verilmemesi ile anneden bebeğe HIV bulaşması büyük ölçüde önlenebilmektedir” dedi.

Kadin 12-12-19 12:02
HIV

HIV pozitif kadınlar da anne olabilir

SBÜ Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, “Gebelik esnasında HIV pozitif gebeye uygun tedavinin verilmesi, doğumun sezaryen ile yapılması, doğumdan önce anneye ve doğum sonrası bebeğe uygulanan koruyucu tedavi ve bebeğe anne sütünün verilmemesi ile anneden bebeğe HIV bulaşı büyük ölçüde önlenebilmektedir” dedi.

Trend 12-12-19 10:04
HIV

Müge Boz doğumunu anlatırken gözyaşlarına boğuldu

Geçtiğimiz hafta bebeğini kucağına alan oyuncu Müge Boz, YouTube kanalından doğum videosunu paylaştı. Sezaryen yapan ve ameliyathaneye eşi alınmadığı için yalnız kalan oyuncu, yaşadığı sıkıntıları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Magazin 03-12-19 09:43

Emine Erdoğan Otizm görülme olasılığı 68'de 1'e ulaştı (3)

  SEZARYEN ORANININ YÜKSEK OLMASINA DİKKAT ÇEKTİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan katıldığı 'Beslenmenin Otizm Üzerine Etkisi Projesi' tanıtım toplantısının ardından Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı'nın (SOBE) açılışını gerçekleştiridi.

Haber 20-11-19 17:32

Emine Erdoğan Otizm görülme olasılığı 68'de 1'e ulaştı (2)

SEZARYEN ORANININ YÜKSEK OLMASINA DİKKAT ÇEKTİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan katıldığı 'Beslenmenin Otizm Üzerine Etkisi Projesi' tanıtım toplantısının ardından Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı'nın (SOBE) açılışını gerçekleştiridi.

Haber 20-11-19 17:32

Emine Erdoğan, İlk Adım Ebe Gebe Okulu tanıtımına katıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan: - "Maalesef bugün ülkemizde sezaryen ameliyatı yüzde 53 seviyelerindedir. Bu oran, bize her iki bebekten birinin müdahaleyle doğduğunu söylüyor. Halbuki sezaryen ancak hayat kurtarmak için müracaat edilmesi gereken bir yöntemdir" - "Doğum gibi ilahi bir deneyim ticarileştiriliyor. Hayat kurtarmak için uygulanması gereken bu ameliyat suistimal ediliyor. Dilimize de maalesef 'sezaryen doğum' olarak yerleşmiş bu uygulamanın adının aslında 'ameliyat' olduğunu her fırsatta vurgulamalıyız" - "Yeni neslin yarısının sezaryenle doğmuş olması, durup üzerinde uzun uzun düşünmemizi gerektiren başlı başına bir sorundur"

Haber 20-11-19 16:43

Emine Erdoğan: Otizm görülme olasılığı 68'de 1'e ulaştı (2)

SEZARYEN ORANININ YÜKSEK OLMASINA DİKKAT ÇEKTİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan katıldığı 'Beslenmenin Otizm Üzerine Etkisi Projesi' tanıtım toplantısının ardından Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı'nın (SOBE) açılışını gerçekleştiridi.

Haber 20-11-19 16:25

Doğum nasıl olacak kaygısı! Sezaryen mi, normal doğum mu?

Hamilelik sürecini geçirmekte olan çiftlerde, özellikle ailenin ilk bebek bekleyişi söz konusu ise en çok önemsenen ve merak edilen konulardan biri de doğumun normal doğum mu yoksa sezaryen mi olacağıdır. Bu soru çiftlerin aklını sıkça kurcalasa dahi cevabı genellikle son aya hatta birçok durumda son ana kadar alınmaz. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Cinsel Terapi Uzmanı Op. Dr. Burcu Çetinkaya, doğumun nasıl olacağı konusunda kaygı duyanlara birbirinden faydalı açıklamalarda bulundu.

Kadin 15-11-19 10:32

Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması: Yaşlı nüfusun payı arttı

Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsünce yürütülen "2018 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması" sonuçlarına göre, hala genç bir nüfus yapısına sahip olan Türkiye'de, 65 yaş ve üzeri nüfusun oranı ilk kez yüzde 10'a ulaştı - Doğumların yarısından fazlasının sezaryen olduğu, sezaryen doğumların 5 sene öncesine göre yüzde 4 arttığı gözlendi - Doğurganlık seviyesi son 15 yılda neredeyse hiç değişmezken, doğumlar ileri yaşlara ötelendi - Son 20 yılda nüfusa kayıtlı olmayan 5 yaş altı çocukların oranı, yüzde 26'dan yüzde 2'ye geriledi

Trend 08-11-19 14:17

Sezaryen, bebeklerin bağırsak sağlığını tehdit ediyor

Sezaryenle dünyaya gelen bebeğin doğum esnasında annenin mikroorganizmalarıyla karşılaşmadığını söyleyen Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici, bu durumun pek çok sağlık sorunu beraberinde getirdiğini belirtti. Dinleyici, “Sezaryenle doğan bebeklerde, normal yolla doğan bebeklere göre daha çok mide ve bağırsak hastalıkları görülüyor. Bunların önlenmesi için sezaryenle doğumu azaltmalıyız” dedi.

Kadin 29-10-19 09:54