KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Lazer epilasyon zararları neledir?

    Lazer epilasyon, kadın erkek fark etmeksizin oldukça sık tercih edilen bir yöntem. Hal böyle olunca bu kalıcı çözüm akıllara 'lazer epilasyon zararları nelerdir?' sorusunu getiriyor. İşte işinize yarayacak cevapları bu makalede bulabilirsiniz.

    Çoğunlukla yaz dönemi geldiğinde akıllara gelen lazer epilasyon, artık sadece kadınların değil erkeklerin de tercihi. Birçok hastane ve profesyonel güzellik merkezleri tarafından uygulanan bu yöntem, 2012 yılında en popüler üçüncü cerrahi olmayan estetik prosedür olarak tanımlanmış. Bununla birlikte birçok kişi lazer epilasyon zararları nelerdir sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. Lazer epilasyon hakkında merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz.

    LAZER EPİLASYON ZARARLARI NELERDİR?

    Lazer epilasyon henüz uzun vadede sonuçları görülmeyen bir güzellik uygulaması olduğundan; "Lazer epilasyon zararları nelerdir?" diye araştırma yapma gereği ortaya çıkabilir. Bu uygulamanın konusunda uzman kişilerce ve hekim kontrolünde gerçekleştirilmesi halinde bilinen bir zararı yoktur.

    İşlemin deriye, ter bezlerine, lenflere ya da damarlara ulaşması beklenmez, yalnızca kıl kökleri hedef alınır. Uygulamaya başlamadan önce test atışları yapılması, olası alerjik reaksiyonların gözlenmesi, varsa kıllanmaya neden olan hormon problemlerinin kan testi ile araştırılması genel prensiplerdendir. Ciltte kızarıklık, yanma, şişme gibi tahriş belirtileri görüldüğünde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

    Evde lazer epilasyon cihazlarının da yaygınlaşmasıyla herkesin bu yönteme erişimi kolaylaşsa da bazı kişilere merkezlerde epilasyon uygulanmaz. Hamilelere, kalp pili olanlara, sara hastalarına, önemli yan etkilere sahip ilaçları düzenli kullananlara lazer epilasyon yönteminin uygulanması uygun görülmez. Ergenlik dönemindeki genç kızlara tavsiye edilmeyebilir. Ayrıca herhangi bir kronik sağlık problemi ile mücadele edenler mutlaka kendi doktorlarından bu işlemle ilgili görüş almalıdırlar.

    LAZER EPİLASYON NEDİR?

    İstenmeyen tüylerin lazer enerjisi kullanılarak kalıcı olarak yok edilmesi işlemine lazer epilasyon denir. Bağımsız merkezlerinin yanı sıra sağlık kuruluşlarında da gerçekleştirilen bu uygulama ile kıl kökleri çevre dokuya zarar vermeden yakılır. Yeterli seans sayısına ulaşılması durumunda, tüylerin kalıcı olarak etkisiz hale gelmesi ve yeniden çıkmaması beklenir.

    Lazer epilasyon farklı tekniklerle uygulanabildiği ve cilt tipinden doğrudan etkilendiği için sonuçları değişkendir. Tüy kökleri işlevini bir kerede kaybetmediği gibi, tüy yapısına göre aynı işlemi defalarca kez uygulamak gerekebilir. Lazer epilasyon ilk seans sonrası kalıcı etki beklenmez. Açık tenli ve çok açık renk tüylere sahip kişilerde tedavinin etkinliği azalabilir, uygulama bölgesine göre sonuçlar değişebilir. Oldukça hızlı uygulanabilen bu işlemde 4 saat gibi bir sürede tüm vücudu kapsayan bir seansın bitmesi beklenir.

    LAZER EPİLASYON NASIL YAPILIR?

    Lazer epilasyonla ilgili hazırlıklara işlemden 15 gün önce başlamak gerekir. Bu sürede kılları kökünden alan ağda, cımbız, epilatör, iple alma gibi yöntemler uygulanmamalı. Aksine jilet kullanarak tıraş olunması tavsiye edilir. Peeling, solaryum gibi işlemler de en geç 15 gün önce sonlandırılmalı ve bu sürede bronzlaşılmamalı.

    Epilasyon uygulaması sırasında, temizlenen ve tüyleri kısaltılan bölgeye lazerle tarama işlemi yapılır. Lazer enerjisi deriden geçtiğinde saniyeler içinde kıl kökleri tahrip olur. Alan genişliğine göre birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilen bu tarama işleminin ardından en geç 3 gün içinde tüylerin kendi kendine dökülmesi beklenir.

    Lazer epilasyon cihazları Alexandrite, Diode, Nd-yag gibi farklı lazer türlerine ayrılsa da hepsinin çalışma prensibi aynıdır. Kıl ve cilt tipine göre uzman görüşü almak faydalı olabilir. Bu 3 tür dışında LPL ve mavi ışık gibi yoğunlaştırılmış ışık kullanılan yöntemler de mevcut; ancak bu yöntemlerde gerçek lazer enerjisi kullanılmıyor. Bu nedenle etkinlik yönünden daha zayıf kalmaları mümkün.

    LAZER EPİLASYON NERELERE YAPILIR?

    Lazer epilasyon neredeyse tüm vücuda uygulanabilir. Ancak epilasyonun uygulanacağı bölgede sivilce, uçuk ya da egzama gibi bir cilt problemi olmamasına dikkat edilmelidir. Yüz bölgesine uygulama yapılması durumunda iğneli epilasyon seçenekleri tercih edilebilir. Bu bölgede ayva tüyler daha fazla olduğu için seans sayısının çok daha fazla olması beklenir. Ayrıca epilasyon uygulanan bölgeyi 3 hafta gibi bir süre güneş ışınlarından korumak gerekeceğinden, yüzü korumak daha zor olabilir.

    Alanında uzman kişiler tarafından, hekim kontrolünde koltuk altı, bikini bölgesi, sırt, bacaklar, karın bölgesi gibi tüm vücuda lazer epilasyon işlemi uygulanabilir.


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler