HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Motorlu Taşıtlar Vergisi zammı ne kadar oldu? İşte yeni MTV zammı hesaplama ve detayları

Motorlu Taşıtlar Vergisi zammı, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında detaylandırıldı. Gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı çerçevesinde, MTV zammı ile ilgili bazı bilgiler detaylandırıldı. Bekir Bozdağ, yeni MTV zammı konusunda açıklamalar yaptı. Peki, Motorlu Taşıtlar Vergisi zammı ne kadar oldu? Zam hesaplama işlemi nasıl yapılyor ve hangi yüzdeyle hesaplanacak? İşte yeni MTV uygulaması hakkında her şey.

Motorlu Taşıtlar Vergisi zammı ne kadar oldu? İşte yeni MTV zammı hesaplama ve detayları

Günlerdir Motorlu Taşıtlar Vergisi ile ilgili gelecek açıklamalar merakla bekleniyordu ve MTV zammı 2 Eylül Pazartesi akşamı itibariyle, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklandı. Açıklamayı Bekir Bozdağ gerçekleştirdi ve ilk duyuruya göre, MTV zammı yüzde 40 oranından aşağıya çekiliyor. "Bakanlar Kurulumuz Motorlu Taşıtlar Vergisinin kanun tasarısında öngörülen rakamdan aşağı bir rakama, makul bir rakama çekilmesi hususunda bir karara vardı. Maliye Bakanımız Naci Ağbal beye görev verdi." açıklaması, Bekir Bozdağ'ın en net ifadeleriydi.

MTV Vergi hesaplama ekranı için tıklayın

YENİ MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ ORANLARI HENÜZ DUYURULMUŞTU

Daha önce ilgili makamlar, Motorlu Taşıtlar Vergisi ile ilgili yüzde 40'lık zam duyurmuş ve bu rakama göre yeni vergi tutarı, 646 TL'den 904 TL'ye çıkmıştı.

ENGELLİYE ÖTV’SİZ OTOMOBİL SINIRI

Bakan Ağbal’ın bazı ayrıntılarını açıkladığı 130 maddelik torba tasarı TBMM’ye sunuldu. Tasarıya göre 2017 yılında vergi dilimlerindeki artış nedeniyle asgari ücretin bin 404 liranın altına düşmemesi için yasal düzenleme getiriliyor. Hazine’nin borçlanma yetkisi 37 milyar lira artırılıyor. Özel iletişim vergisi yüzde 7.5 olarak tek oranda düzenleniyor. Engellilere sağlanan ÖTV’siz binek aracı alma imkanı vergisiz fiyatı 70 bin liranın altına olan araçlarla sınırlandırılıyor. Turizm yatırımcıları kira sürelerini 49 yıla uzatabilecekler, isterlerse tesislerin olduğu yerleri satın alabilecekler. Öte yandan Terörle mücadele sırasında yaralanan vazife malulleri ile 15 Temmuz Darbe girişiminde yaralananlardan ilköğretim, ortaokul ve ilkokul mezunları memur unvanlı kadro ve pozisyonlara atanamıyordu.

Yapılan düzenleme ile bu kişilerin “hizmetli” unvanlı kadro ve pozisyonlar yerine “memur” unvanlı kadro ve pozisyonlara atanmaları sağlanıyor. Şirketlerin döviz cinsinden borçlanmalarını takip etmek ve döviz borçlanmasına ilişkin riskleri belirleyip ona göre para politikası tedbirleri almak amacıyla Merkez Bankasına bilgi toplama yetkisi veriliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler