Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Üşengeç Misiniz? Öyleyse Neden Zeki Olduğunuzu Açıklıyoruz

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki üşengeç insanlar diğer insanlara oranla daha zekidir. Üşengeç olmak zorunlu olarak zekayı da beraberinde getirir. İlk bakışta size garip gelen bu durumu derinlemesine incelediğiniz zaman neden size zeki dediklerini anlayabilirsiniz. Hazırsanız anlatıyoruz! ÜŞENMEYİN OKUYUN!

Üşengeç Misiniz? Öyleyse Neden Zeki Olduğunuzu Açıklıyoruz

Gerçekten ama gerçekten üşengeçseniz muhtemelen neden zeki olduğunuzu biliyorsunuzdur! Ya da zeki olduğunuzun farkında değilsinizdir...

Üşengeç insanlar zekidir çünkü; Çalışkan insanlar enerjilerinin tümünü yaptıkları iş için harcarken üşengeç insanlar zihinlerine yatırım yaparak çok daha pratik sonuçlar üretirler. Günlerce, yemeden içmeden çalıştığınız sınavları hatırlayın, sınıfın en üşengeç, en ilgisiz görünen insanı hiç çalışmadan sizinle aynı puanı alıyordu. Çünkü üşengeç insanların zihinleri sonuca en kestirme yerden ulaşır.

Üşengeç insanlar sonuç kısmına ulaşmak için yoğunlaşır ve bu yoğunlaşmanın süresi de oldukça kısadır.

Üşengeç insanlar pratik oldukları için özgüvenleri yüksektir. Çünkü sıradan insanların büyük emek harcayarak yaptıkları, başardıkları her şeyi üşengeçler çok kısa zamanda çok basit hamlelerle gerçekleştirirler. Üşengeç insanların beklentirleri düşük olduğu için hayatta daha mutludurlar.

Harcanan emek çok az olduğu için aldıkları sonuç diğer insanların beklentilerinin üzerindedir. Ortalama bir insanın kendilerince önemli ve hayati gördükleri bir işi üşengeç insanlar onlar kadar önemsemez hatta hiç önemsemezler. Üşengeçler için 'olursa olur/ olmazsa olmaz'dır. Bu yüzden de kafaları rahat ve daha az stres altındadırlar. Üşengeç insanlar zekalarını yattıkları yerden büyük paralar kazanma yollarını düşünerek değerlendirirler.

Daha çabuk ve daha kolay nasıl para kazanılır diye düşünen üşengeçler muhtemelen başarısız olurlar çünkü işi eyleme dökmek için fazla üşengeçtirler. Aslında üşenmek herkesten daha fazla çalışıyor olmanın göstergesidir. Beyin vücut kütlesinin %2'sini oluşturmasına rağmen vücuttaki oksijenin %20'sini tek başına tüketir. Böylece üşengeç insanlar yattıkları yerde çok fazla şey düşündükleri ve gereksiz parçaları bile düşünerek kafasını meşgul eden üşengeçler yattıkları yerden ve farkında olmadan gereğinden fazla efor sarfeder ve fazla oksijen tüketirler. Üşengeç insanların zihinleri çağrışım üzerine yoğunlaşmıştır.

Bir koku, ses ya da görüntü onları zihinlerinde inanılmaz yolculuklara çıkarır. Aşırı düşünmenin sonucunda gelen yorgunlukla beraber kendilerini üşengeç hissetmeleri aslında oldukça doğaldır. Toplum tarafından üşengeç insanların neden bu şekilde davrandıkları anlaşılmadığı için genç yaşlarından itibaren işe yaramaz olarak nitelendirilir ve teşvik edilmezler. Çalışmanın verimliliğini arttıracağını bilmelerine rağmen algılama ve işleme kapasitelerinin farkında olanlar, zorunlu fiziksel aktiviteye sadece gerçekten mecbur kaldıklarında başvururlar. Tanıdığınız üşengeç insanları bir düşünün... Şimdi okuduğunuz şey için 'aa gerçekten de öyle' diyeceksiniz.

Normal insanlardan farklı bir pencereden hayata bakan, onların kaçırdığı fark eden ve okulda var olmasa bile başarılı olabilen ve mecbur kaldığı için çalışmak istemeyen üşengeçler çevreleri tarafından hemen fark edilirler. Pek çok büyük şirketin kurucusu ya okuldan ayrılmış ya da okulla arası hiçbir zaman iyi olmamıştır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler