HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son Dakika Fethullah Gülen Öldü'mü?

Fethullah Gülen Öldümü?Sosyal medyaya Bomba Gibi Düşen Fethullah Gülen Öldü İddiası Gündeme Bomba Gibi Düştü

Son Dakika Fethullah Gülen Öldü'mü?

Vikipedi'nin içerisindeki bilgilerin değiştirilmesiyle meydana gelen olayda Google Vikipedi bilgilerini arama sonuçlarına yansıttığı için bu yanlış bilgiyi ekrana getiriyor.

Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından birisi olan Google, arama yapıldığında sağda çıkan bilgilerde FETÖ örgütü lideri Fetullah Gülen'in ölüm tarihi olarak 13 Nisan 2017 tarihini verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması sonrası kan kaybeden FETÖ bitme noktasına geldi Fethullah Gülen bakın nasıl öldürüldü.

Zaman geçtikçe güç kaybeden Fetullah Gülen terör örgütünün liderine Google'un ömür biçtiği gözlerden kaçmadı.15 temmuz darbe girişiminin başarısız olmasıyla birlikte ilan edilen OHAL süreci FETÖ'yü bitirme noktasına getirdi. Wikipedia Fethullah Gülen'in ölüm tarihini 13 Nisan 2017 olarak yayımladı. Fakat haber içerisine girildiğinde böyle bir

bilgi ile karşılaşılmıyor.

İçeriği internet kullacıları tarafından oluşturulan Wikipedia’da Fetullah Gülen başlığı altında yapılan bu değişiklik sosyal medya kullanıcılarının da dikkatini çekti. Bazı kullanıcıların yorumları ise şöyle oldu: Vikipedia Fethullah Gülen'in ölüm tarihini 13 Nisan 2017 olarak yayımlamış.

Arama motoru Google'da "Fethullah Gülen" araması yapıldığında, Gülen hakkına verilen bilgiler arasında "ölüm tarihi"nin verilmesi dikkat çekti. FETÖ elebaşı Gülen'in ölüm tarihi 13 Nisan 2017 olarak verilirken, bilgilerin Wikipedia sayfasındaki değişiklikten kaynaklandığı ortaya çıktı.

Google'da "Fethullah Gülen" araması yapanlar dikkat çeken bir tarihle karşılaştı.

FETÖ elebaşı Gülen hakkında verilen bilgilerde "Ölüm tarihi" olarak 13 Nisan 2017 verildi.

Google bu bilgileri Wikipedia sayfasından alırken, sayfanın 21 Ekim 2015'te saat 06.09'da güncellendiği belirlendi.

Wikipedia'da yapılan "13 Nisan" aramasında ise Gülen'le ilgili bir bilgi yer almadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler