HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gerçek sanılan teknoloji yalanları

"Apple bilgisayarlara virüs bulaşmaz", "yüksek megapikselli kameralar daha iyidir", "pahalı kablolar daha kalitelidir" gibi teknolojik ürünler hakkındaki yanlış bilgiler ve bilinmesi gereken doğrular.

Gerçek sanılan teknoloji yalanları

"Apple bilgisayarlara virüs bulaşmaz", "yüksek megapikselli kameralar daha iyidir", "pahalı kablolar daha kalitelidir" gibi teknolojik ürünler hakkındaki yanlış bilgiler ve bilinmesi gereken doğrular.

(Kaynak: cnbce)


Telefonunuzu pili bitmeden şarj etmeyin

Elektronik cihazların Nikel-Kadmiyum pillerle çalıştığı zamanlardan kalan bu uygulama, çoğu cihazın artık Lityum-İyon pile geçmesiyle geçerliliğini yitirdi.


'Jailbreak' yasadışıdır

Apple iPhone'lardaki fabrika sınırlamalarını kaldırıp kontrolü tamamen kullanıcıya vermeye "jailbreak" deniyor, yani cihazı bir nevi hapisten kurtarma. Bu uygulama iPhone'lar için tamamen yasalken ABD'de iPad'lere "jailbreak" yapmak yasadışı.


Daha çok çubuk daha iyi bağlantı demektir

Telefon ekranlarındaki çubuklar telefonun en yakın baz istasyonundan aldığı sinyalin gücünü gösterir. Bağlantı kalitesi ise tek bir baz istasyonunun aynı anda kaç telefona hizmet verdiğine bağlıdır. Festival veya konser gibi, kullanıcıların bir noktaya yoğunlaştığı durumlarda telefonda çubuklar tam gözükse de bağlantı sağlanamamasının nedeni budur.


Daha çok megapikselli kamera daha iyidir

Kameralardaki megapiksel sayısının artmasıyla, çekilen fotoğrafların kalitesinin artacağı düşünülür. Bu düşünce sadece bir noktaya kadar doğru. Bilgisayar ekranında gösterilecek bir fotoğraf için 3 megapiksel çözünürlük yeterliyken, 7 megapiksellik bir fotoğrafı poster boyutunda basmak mümkün. Bunun üstündeki megapiksel sayısı ise amatör bir fotoğrafçı için gerekli değil.


'Geri dönüşüm kutusu'nu boşaltmak dosyaları tamamen siler

Bilgisayardaki bir dosyayı silip sonra da "geri dönüşüm kutusu"nu boşaltmak silinen dosyaları tamamen yok etmez. Bazı özel yazılımlar silinen dosyaları geri getirebiliyor. Dosyalardan tamamen kurtulmak içinse SDelete benzeri programlar kullanılabilir.


Gizlilik modu anonim kalmanızı sağlar

İnternet tarayıcısındaki gizlilik modunu aktif hale getirmek tarayıcının ziyaret edilen sayfaları geçmiş klasöründe saklamasını engeller. Ancak bu mod kullanıcıyı anonim hale getirmez, ya da IP adresini saklamaz. Ziyaret edilen siteler hala üçüncü kişiler tarafından kayıt altına alınabilir.


Flash bellekleri hatalı çıkarmak veri kaybına neden olur

Flash bellekle çalışırken belleği yerinden çıkarmadan önce bütün dosya transferleri tamamlanırsa bir sorun yaşanmıyor. Veri kaybının oluşması için belleğin dosya transferi sırasında sökülmesi gerekli. Ancak yine de flash belleği sökmeden önce cihazı güvenle çıkarma yolunu izlemek en doğru seçenek.


Apple bilgisayarlara virüs bulaşmaz

Bugüne kadar en popüler işletim sistemi Windows olduğu için genelde bu sistemi hedef alan virüsler üretiliyordu. Windows'a bulaşmak için tasarlanan virüsler de Apple'ın OS X işletim sistemini etkilemiyordu. Ancak Apple'ın artan popülaritesi, OS X işletim sistemlerini hedef alan virüslerin artmasına neden oldu.


Pahalı kablolar ucuz kablolardan iyidir

Altın uçlu pahalı HDMI kabloların kalite konusunda ucuz kablolardan hiçbir farkı yok. Ancak duvarların içinden kablo geçirmek isteyenler daha kalın kaplamaya sahip sağlam kabloları tercih edebilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler