HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

iWatch'un en müthiş tasarımları

İşte Apple'ın mutlaka göz atması gereken iWatch tasarımları...

iWatch'un en müthiş tasarımları

Apple'ın bu yıl beklenen bombalarından biri olan akıllı saaati iWatch, hala gizemini koruyor. Yıllardır Apple'ın üzerinde çalıştığı bilinen bu saatle ilgili şirkete yakın kaynaklar, cihazın muhtemel iskeletini çizip internette paylaşırken, iWatch'ları hayalinde canlandıran pek çok kullanıcı ise bunu resme dökmeyi tercih ediyor.

İşte Apple'ın mutlaka göz atması gereken iWatch tasarımları...


Kimi iWatch tasarımlarında Apple'ın bileklik formatında bir saat yapabileceği hesap ediliyor.



Chris Koutroulos'un tasarımı olan bu iWatch konseptinde ise saat bilezik görünümüne bürünmüş.


Kare ekranı olanbu tasarımda ise birbirinden farklı renkler kullanılmış.


Bu konseptte ise klasik yuvarlak ekran saat iWatch için düşünülmüş.


Telefonlarla da başarılı bir şekilde temas edebilen iWatch ile Facetime aracılığıyla görüntülü görüşme de yapılabiliyor.


Bu iWatch modelinde ise ekranda çok daha kolay ve kullanışlı bir arabirim tercih edilmiş. Kaydırma yöntemiyle mesajlar, müzik ve hava durumu gibi ana menü seçenekleri arasında geçiş yapılabiliyor.


iPhone ve iPad'lerden bildiğimiz Home butonu iWatch'larda klasik saatlerde olduğu gibi hemen sağ yan kısmında bulunabilir.


Healthbook sürümünde ise iWatch'un görünümü iPhone'u epey bi andırıyor.


Bu iWatch tasarımında Samsung'un Gear Fit model bilekliğinden esinlenilmiş.


Nerede olursanız olun iWatch'la çok daha kolay selfie çekebileceksiniz. Dalış yaptığınızda suyun altında da telefona gerek yok; saatiniz yeterli...


Haritada yol izlerken de iWatch işimizi bir hayli kolaylaştıracak. Sürekli telefona bakmaktansa saate bakıp yol izlemek daha kullanışlı ve kolay.


iWatch'a bildirim geldiğinde bu şekilde görünecek. Örneğin aldığınız bir SMS veya Whatsapp mesajını doğrudan saatinizden göreceksiniz.


İŞTE iWATCH'UN MUHTEMEL İSKELETİ

Apple daha iWatch ismini doğrulamış bile değil; ancak şirketin bu yıl akıllı saat çıkaracağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. İşte iWatch'un muhtemel iskeleti:

EKİM'DE GELİYOR

iOS 8 ile birlikte iWatch'un Ekim ayında tanıtılması bekleniyor. Apple'ın iPhone 6 lansmanından bir ay sonra akıllı saatini duyuracağı düşünülüyor.


SAĞLIK ODAKLI BİR SAAT

Apple'ın saatinin üzerinde en az 10 adet sensör yer alacak ve bu sensörler kullanıcıların sağlık ve spor çalışmaları için takipçileri olacak. Bir yandan kullanıcıların adımlarını sayan ve yaktıkları kaloriyi hesaplayan iWatch, diğer yandan kalp ritmini de ölçebilecek.

FARKLI TASARIMLARA SAHİP OLACAK

iWatch tek bir tasarıma sahip olmayacak; aksine erkek ve kadınlar için iWatch'un tasarımlarında ciddi farklılıklar olacak. Bu noktada Apple'ın tasarıma düşkünlüğü ve cihazlara iki cinsiyet için de farklı zevklere hitap eden bir saat geliştireceği düşünülüyor.


MİLYONLARCA SATACAK

iPhone'dan çok daha düşük bir fiyat etiketine sahip olması beklenen iWatch için Apple, ilk yılda 50 milyon iWatch üretecek. Bu rakam daha piyasaya hiç çıkmamış bir ürün için bir hayli yüksek; özellikle birçok sürümü çıkan iPad'in son yılda 71 milyon sattığı gerçeği Apple'ın önünde duruyorken...

EKRAN BOYUTU

Reuters kaynaklarına göre 2.5 inç'lik ekrana sahip olması beklenen iWatch, dikdörtgen bir ekran kullanacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler