HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi ailesine 'harem' tehdidi

Suudi Arabistan eski Kralı Fahd, 1968'de İngiliz vatandaşı Janan Harb'la kısa süreli bir evlilik yaşadı...

Suudi ailesine 'harem' tehdidi

Suudi Arabistan eski Kralı Fahd, 1968'de İngiliz vatandaşı Janan Harb'la kısa süreli bir evlilik yaşadı. Kraliyet ailesine ayak uyduramadığı için İngiltere'ye dönen Harb'a "sus payı" olarak 12 milyon sterlin önerildi. Ancak bu para ödenmeyince Harb, Kraliyet ailesini savaş ilan etti.


Suudi Arabistan eski Kralı Fahd ile 1968 'de gizlice evlenen İngiliz kadın Janan Harb, Kral tarafından vaat edilen para ve iki daireyi alamadığı için Kraliyet ailesinin temsilcisi olarak Prens Abdül Aziz'e dava açtı. Harb, Suudi Prensi'ni, haremde yaşananları açığa çıkarmakla tehdit etti.


Harb, Kral'la 1968'de 19 yaşındaykengizlice evlendiğini ve kralın kendisine hayatının geri kalanında finansal olarak destek vermek üzere söz verdiğini söyledi. Janan Harb, evliliğinden 2 yıl sonra Kral Fahd'ın kardeşi tarafından ülkeyi terk etmek zorunda bırakıldı.


Harb'a Kral'la olan ilişkisi hakkında konuşmaması ve aileden herhangi bir nafaka istememesi için 2003 yılında 12 milyon sterlin ve ayrıca Londra merkezinde iki lüks daire teklif edildi.


Prens Abdül Aziz, Janan Harb'a vaad edilen para ve iki dairenin verileceği sözünü yıllar sonra tekrarladı ancak bunu hiçbir zaman yerine getirmedi.


Dava üzerine İngiliz mahkemesine itirazda bulunan Prens, devlet dokunulmazlığı nedeniyle yargılamanın yapılamayacağını iddia etti. Fakat Yüksek Mahkeme hakimi Londra'da gerçekleşen dünkü duruşmanın ardından Prens Abdül Aziz'in iddialarını dikkate almadı ve davayı Harb kazandı.


Yargı kararının ardından Janan Harb gazatecilere 11 yılın ardından rahatlamış ve mutlu olduğunu söyledi. Prens'in davayı bir üst mahkemeye taşıması halinde ise, yazmakta olduğu kitaptan uyarlanacak film teklifini kabul edeceğini, Suudi Sarayı'nda yaşanan gerçekleri insanlara anlatacağını belirtti.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler