HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bylock haberine ‘teröre yardım’ soruşturması... İsmail Saymaz'dan sert tepki

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet Gazetesi'nin dün yayınlanan ByLock manşetiyle ilgili olarak "terör" soruşturması başlattı.

Bylock haberine ‘teröre yardım’ soruşturması... İsmail Saymaz'dan sert tepki

Haberi yapan gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından açılan souşturma ile ilgili sert bir açıklama yaptı.

Sabah'ın haberine göre, "terör örgütü suçları" bünyesinde başlatılan soruşturmada ‘delil karartma’ ve ‘teröre yardım’ suçları kapsamında tahkikat yürütüleceği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vekili İsmail Uçar'ın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, gazetenin sorumlu müdürü ve haberde imzası bulunan muhabirinin ifadelerine başvurulacak.

İSMAİL SAYMAZ'DAN TEPKİ

Haberi yapan Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından konu ile ilgili sert bir açıklama yaptı. Saymaz, "Bylock'un fetö'nün örgütsel haberleşme aracı olduğuna delil sunan haberimize "delil karartma" suçundan soruşturma açılıyor. hale bak... suçumuz nedir? devletin bulup sorgulaması gereken kişiyi bulup görüşmek. savcılığa bylock-fetö bağına ilişkin en ciddi kanıtı sunmak... burada asıl amaç, bylock'un sahibi davit keynes'in tıpkı adil öksüz gibi, üstelik darbeden 20 gün sonra ülkeden çıkması gerçeğini örtmektir. Benim mesleki ömrüm, fethullahçı savcıların açtığı davalarda ifade vermekle geçti. ben ne o gün yıldım, ne de bugün yılarım. Benim için asıl beraat makamı, evladı olmaktan onur duyduğum bu halkın vicdanıdır. Allah utandırmasın.

Soruşturma kararının ardından tartışma başladı

Kararın ardından Gazeteci Cem Küçük, ByLock'un patentini elinde bulunduran David Keynes'le ABD'de buluşup haber yapan Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz'ı hedef göstererek "Bylock MİT'in en hassas olduğu dosyadır. Teşkilatımız çok rahatsız. Tetikçi Ismail Saymaz Mehmet Baransu gibi ağır bedel ödeyecek" dedi. Küçük'ün açıklamanın ardından İsmail Saymaz, "Cem Küçük meczubun teki. Makul bir ülkede, böyle bir meczubu hastaneye yatırırlar; bizde televizyona çıkarıyorlar." paylaşımını yaptı.

Cem Küçük'ün resmi Twitter hesabından İsmail Saymaz'la ilgili iddiaları şöyle:

"İsmail Saymaz ve Hürriyet skandal manşetteki 5 yalanın hesabını verecek!

"Hürriyet gazetesine ByLock soruşturması! Delil karartma ve teröre yardım suçlaması da var...

"Maklubeci Ismail Saymaz bu pislikten kurtulamayacaksın...

"Bylock MİT'in en hassas olduğu dosyadır. Teşkilatımız çok rahatsız. Tetikçi Ismail Saymaz Baransu gibi ağır bedel ödeyecek.

"Aydın Doğan her türlü muhalefete saygımız var ama Yüce Türk Devleti'ne düşmanlık suçtur.İsmail Saymaz bunu yapmıştır.

"Eğer Ismail Saymaz denilen tetikçi bir daha CNNTürk ekranında görünürse bu soruşturmanın KAPSAMI tüm Doğan Medya'ya yayılır...

"Bunu yayalım. 'Cem Küçük: İsmail Saymaz yeni Kadri Gürsel olarak piyasaya sürüldü'

"Ismail Saymaz ByLock konusunda FETÖ propagandasının bir parçası olmuştur. Bedelini ödeyecektir...

"İsmail Saymaz'ın nasıl bir adam OLDUĞUNU bu skandaldan çok önce yazdım ve HAKLI çıktığım görüldü.

"İsmail Saymaz 2016'nin Mehmet Baransu'sudur. Aydın Doğan derhal bu adamı kovacak,başka yol yok...

"Bir yabancı istihbarat örgütü Ismail Saymaz üzerinden devletimize operasyon çekiyor. Devletimizin tepesi inanılmaz rahatsız ve öfkeli."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler