HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diri aşireti'nin görkemli düğünü

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bulunan 20 bin nüfuslu Diri Aşireti'nin Güçlü Köyü'nde yapılan düğünleri tam bir gövde gösterisine dönüştü. Geline 13 kilogram ağırlığında takı ve damada 2 çanta dolusu para takılan düğüne Türkiye ve İran'dan yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Yüksekova Diri Aşireti lideri ve Anavatan Partisi eski İlçe Başkanı İdris Öner, yıllar önce annesini ve babasını kaybeden torunu Enver Öner'i dillere destan bir düğünle evlendirdi. Düğüne yaklaşık 3 bin aşiret mensubunun yanı sıra, Hakkari AK Parti Milletvekili Mustafa Zeydan, Pinyanişi Aşiret lideri Ahmet Zeydan, İran'dan Diri Aşireti lideri Cengiz Diri, Herki Aşireti'nden 500 kişi, Hınareyi Aşireti'nden bin kişi, İran'dan 300 davetli ve Hakkari ile çevre illerden yüzlerce kişi katıldı.

Düğünde davetliler aşiretin eski adetleri yerine yeni adetleri ile ağırlandı. Tamamen Öner ailesine ait olan 41 haneli Güçlü Köyü'ne gelen misafirler bütün evlere eşit

şekilde dağıtılarak misafir edildi. Köyde bulunan her ev 4 küçükbaş hayvan keserken, damat evi 5 büyükbaş, 12 küçükbaş olmak üzere toplam 181 hayvan kesti. Köyün tamamında toplam 1.5 ton sebze ve meyve, 1 ton pirinç, 45 torba 50 kilogramlık un tüketildi. Şemdinli'den getirilen gelin Emine'nin (19) düğün konvoyuna 300 araç katıldı. Geline toplam 13 kilo altın, damat Enver Ören'e ise misafirler 2 çanta para taktılar. Açılan birinci çantadan 78 milyar lira çıkarken ikinci çantadaki miktarın ise 200 milyar lira olduğu iddia edildi. Yörenin ulusal çaptaki sanatçıları Hemido-Nasır ve Nevzat Alter'in verdiği konserlerle davetliler 3 gün 3 gece halay çekerek eğlendiler. Bu arada sağdıç Seracettin Sefalı, gelin ve damada 7 milyar lira ile gelini taşıyan son model otomobili hediye etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler