HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"En acı" yolculuk

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Gülyazı köyü yakınlarında mayın patlaması sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş Musa Sonay'ın cenazesi askeri helikopterle memleketi Hatay'ın Erzin ilçesine getirildi.

Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli şehit uzman çavuş Sonay ile eşi Songül, kızı Öykü ve 1 aylık oğlu Mehmet Ömür'ü taşıyan helikopter ilçedeki futbol sahasına indi.

Helikopterde hayatlarının "en zor" yolculuğunu yapan şehit ailesi ile şehidin naaşını, yakınları ile Erzin Kaymakamı İskender Yönden ve İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ali Bahadır Aslan karşıladı.

Şehit uzman çavuş Sonay'ın tabutu, askerlerin omzunda cenaze nakil aracına taşındı. Cenaze daha sonra Erzin Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Şehidin eşi Songül Sonay'ın burada Kaymakam Yönden'den eşini son defa görmek istemesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

29 yaşındaki şehit Sonay'ın, 11 kardeşin en küçüğü olduğu, 2009 yılında göreve başladığı ve bu yıl içinde tayin beklediği öğrenildi.

- Baba evinde yas var

Şehidin, Erzin ilçesine bağlı Yeşiltepe köyündeki baba ocağında da yas hakim. Yaşlı ve hasta oldukları için evden çıkamadıkları öğrenilen baba Ramazan ve anne Meryem Sonay, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Yakınları ve köylülerin başsağlığı için akın ettiği şehit evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit uzman çavuş Sonay'ın cenazesi, yarın Yeşiltepe köyünde toprağa verilecek.(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler