HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ereğli'de denize giren çocuk boğuldu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir çocuk denizde boğularak hayatını kaybetti.

Düzce’nin Yığılca ilçesinden Dayısı Şaban Sağlam ve amcası Muhsin Öztürk ile gezmek için Ereğli’ye gelen 14 yaşındaki Emre Öztürk plajlar mevkiindeki Mevraltı’nda denize girdi. Denizde bir süre yüzen Emre Öztürk, olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşan dalgalara ve akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Durumu fark eden çevredeki vatandaşların uyarısıyla olay yerine gelen dalgıçlar, kısa sürede buldukları Öztürk'ü kıyıya çıkardı. Bu sırada olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Emre’yi hastaneye kaldırdı. Hastanede hayata döndürülmek için çaba gösterildiyse de Öztürk, tekrar yaşama gözlerini açmadı. Olayı duyan yakınları hastaneye geldiğinde durumu öğrence gözyaşlarını tutamadı. Jandarma ekipleri de olayla ilgili araştırma başlattı.

Diğer yandan denizde bir başka kişinin daha boğulduğu haberinin gelmesi üzerine olay yerine dalgıçlar ve sahil güvenlik ekipleri çağırıldı. Hazırlıklarını tamamlayan dalgıçlar, suya dalış yaparken jandarma ekipleri de kıyıdan araştırma yaptı. Ekiplerin yaptığı yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrasında kayıp kişinin izine rastlanamadı.

Bu arada, Erdemir ve Ereğli Belediye Plajları’ndan sonraki sahil kesiminde denize girmeyi uygun gören vatandaşların tehlike yaşamaması için gün boyu bölgede devriye gezen Jandarma ekipleri uyarılarda bulunuyor.

Ekipler, özellikle hava koşullarının müsait olmadığı ve denizin dalgalı olduğu dönemlerde, vatandaşların denize girmemesi için megafon aracılığıyla anonslar yapıyor. Ancak, Jandarma’nın tüm uyarılarına rağmen çok sayıda vatandaş aldırış etmeden denize girmeyi sürdürüyor. Yetkililer, bu gibi durumlarda yapılan uyarılara mutlaka uyulması ikazında bulunurken, uyulmadığı durumlarda ise bu gibi olumsuzluklar yaşanabildiğine dikkat çekiyor.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler