HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gezi Parkı bariyerle çevrildi

Gezi Parkı'nın bir kısmı demir bariyerler ile kapatıldı. Parkın diğer bölümlerinde ise sonradan kapatılmak için bariyer yığıldığı görüldü. Gezi Parkı olaylarının 4'üncü yıl dönümü nedeniyle, Gezi Parkı çevresine akşam saatlerinde demir bariyerler konuldu. Parkın Mete Caddesine bakan kısmında ise bariyerler dizildi. Parkın içerisinde ise bir TOMA ve Çevik Kuvvet polislerinin beklediği görülüyor.

Beyoğlu'nda bulunan Gezi Parkı'nın Mete Caddesi kısmı demir bariyerler ile kapatıldı.

Parkın diğer bölümlerinde ise sonradan kapatılmak için bariyer yığıldığı görüldü.

Taksim Gezi Parkı olaylarının dördüncü yıl dönümü nedeniyle, Beyoğlu'nda Gezi Parkı çevresine akşam saatlerinde demir bariyerler konuldu. Parkın Mete Caddesine bakan kısmında ise bariyerler dizildi. Parkın içerisinde ise bir TOMA ve Çevik Kuvvet polislerinin beklediği görüldü.

Olaylar Nasıl Gelişti?

Gezi Parkı'na Topçu Kışlası inşa edilmesine karşı protestolar Taksim Dayanışması ve birkaç STK'nın küçük bir oturma eylemi olarak başlamıştı. HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in ağaçları şökmeye gelen bir kepçenin önünde durduğu bir videonun sosyal medyada yayılması olayların büyümesinde etkili oldu. Bu olaydan sonra iki gün üst üste sabaha karşı parkta çadırlarıyla toplanan yüzlerce kişiye polis müdahale etti. Bundan sonra da Gezi Parkı eylemleri, Türkiye'de neredeyse bütün şehirlere yayılarak, ülke genelinde büyük katılımlı protestolara sahne oldu.

DHA


En Çok Aranan Haberler