HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Hasan Pulur kimdir?' yanıtı haberimizde

Usta gazeteci Hasan Pulur, hayatını kaybetti. Özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde 3 aydır tedavi gören Hasan Pulur, organ yetmezliği nedeniyle 83 yaşında vefat etti. Peki, Hasan Pulur kimdir?

'Hasan Pulur kimdir?' yanıtı haberimizde

Türk basınının duayen ismi Hasan Pulur, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde 3 aydır tedavi gören Hasan Pulur, organ yetmezliği nedeniyle bugün saat 12.30 sularında hayatını kaybetti. Usta gazetecinin oğlu Bülent Pulur, babasının cenazesinin Salı günü Levent Camii’de öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namasının ardından Aşiyan’daki aile mezarlığına defnedileceği bilgisini verdi. Hasan Pulur'un vefat haberini, Acı haberi Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de sosyal medyadan verdi. Türenç twitter hesabından yaptığı açıklamada "Benim basın dünyasında en sevdiğim, saydığım müdürlerimdendi Hasan Pulur. Bir çınar daha devrildi. Kaybımız çok büyük." dedi.

KÖŞESİ BOŞ KALMIŞTI

3 Aydır yaşam mücadelesi veren Hasan Pulur'un Milliyet’teki köşesi Mayıs ayında beri boş kalmıştı. Sözcü Gazetesi Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, meslektaşının neden yazmadığını 31 Temmuz 2015 tarihindeki köşe yazısında şu sözlerle paylaşmıştı: "Türk ba­sı­nı­nın çı­nar­la­rın­dan bi­ri de Ha­san Pu­lur ağa­be­yi­miz. Ba­zı olay­lar için "Tam Ha­san Pu­lu­r’­lu­k" de­ni­lir­di. Ma­yıs ayın­dan bu ya­na ga­ze­te­ci bü­yü­ğü­mü­zün Mil­li­ye­t’­te ya­zı­la­rı ya­yım­lan­mı­yor. 83 ya­şın­da­ki dua­yen ya­za­rın he­men tüm or­gan­la­rı if­las et­miş du­rum­da. Has­ta­ne­de yo­ğun ba­kım­da tu­tu­lu­yor. Sağ­lık­lı ol­sa şu gün­ler­de ya­şa­nan­lar için Ha­san ağa­bey ne­ler ya­zar­dı aca­ba? He­men her olay "Tam Ha­san Pu­lu­r’­lu­k" de­ğil mi? Oğ­lu Bü­lent Pu­lur her gün en az iki sa­ati­ni has­ta­ne­de ge­çi­ri­yor. Sağ­lık­lı ol­du­ğu dö­nem­de her cu­mar­te­si bir­lik­te ol­du­ğu ya­kın dos­tu Er­dal Du­man­lı da öy­le. Ha­san ağa­be­yin ya­zı­la­rı­nın tir­ya­ki­si olan­lar bil­sin­ler ki ağa­be­yi­mi­zin sağ­lı­ğı çok kö­tü. Yok­sa siz­le­ri ya­zı­la­rın­dan mah­rum bı­ra­kır mıy­dı?

ÜNLÜ İSİMLERİN HASAN PULUR MESAJLARI

Hasan Pulur'un vefat haberini öğrenen meslektaşları, sevenleri ve ekranların tanınan yüzleri, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları paylaştı. İşte, o mesajlardan bazıları!

Kemal Kılıçdaroğlu: Basın emekçisi bir çınarın daha aramızdan ayrılmasının hüznünü yaşıyorum. Mekanın cennet olsun Hasan Pulur. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun.

Fatih Portakal:Basının ağabeyi #HasanPulur vefat etti. Allah rahmet etsin.

Metin Feyzioğlu: Güzel insandı, usta gazeteciydi Hasan Pulur. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Tufan Türenç:Biraz önce Hasan Pulur'u kaybettik. Büyük bir üzüntü içindeyim. Babıali bir devini daha yitirdi. Hepimizin başı sağ olsun.

Atilla Taş: Güzel adam, değerli yazar abim Hasan Pulur'a Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.

Hakan Şükür: Usta yazar Hasan Pulur vefat etmiş. Yakınlarının ve basın camiasının başı sağolsun..Allah rahmet eylesin..

HASAN PULUR KİMDİR?

1932'de doğan Hasan Pulur; Son Saat (1954), Yeni İstanbul (1955), Vatan, Havadis, Akşam (1957), Milliyet (Temmuz 1988 ve halen) gazetelerinde çeşitli kademelerde çalışmıştı. Yazılarıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın yarışmalarında başarı ödülleri alan, 30 yıldır gazetecilikten başka herhangi bir yan işi olmayan Hasan Pulur, 13 Şubat 2007′de 50 yıllık hayat arkadaşı Meral Pulur’u kaybetti. Korkut ve Bülent isimli iki çocuğundan Korkut Pulur’u ise 17 Ağustos 2010 tarihinde kaybetti.
1961 yılında, Milliyet Gazetesi’nde Olaylar ve İnsanlar adlı köşesinde okurlarının alakasını çeken yazılar yazan Pulur, aynı köşeyi 1979-86 yılları arasında Hürriyet Gazetesi, 1986-88 yıllarında Güneş Gazetesi’nde sürdürdü. 1988′den beri ise Milliyet gazetesinde yazıyordu

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler