HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul yağmura teslim

Meteorolojinin uyardığı ‘fırtına ve şiddetli yağış’ dün gerçekleşti. İstanbul'da şiddetli yağış ve rüzgar, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi.

İki gündür uyarısı yapılan fırtına ve yağış dün saat 16.00’da kendini gösterdi. Fırtınayla birlikte şiddetli yağmurda gökyüzü karardı. Fırtınada İstanbullular zor anlar yaşarken, göz gözü görmeyen hava koşullarında trafik durma noktasına geldi.

İstanbullu televizyon yayını izleyemedi, internet bağlantı sorunu yaşandı, bazı bölgelerde elektrikler kesildi. Beyazıt Meydanı’nda devrilen 20 metrelik Akasya ağacının altında kalan 2 kişi yaralı kurtuldu. Kentte 10 dakikada metrekareye 7-25 kg arası yağış düştüğü, rüzgarın hızının saatte 55 kilometreye kadar çıktığı açıklandı.

DENİZİN ORTASINDA KORKUTAN YILDIRIM BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Arabalı vapur, Sirkeci'den hareket ettikten bir süre sonra yolcular tarihi yarımada üzerindeki kara bulutları görüntülemeye başladı. Bu sırada denizin ortasına büyük bir gök gürültüsü eşliğinde yıldırım düştü.

O anlar kameraya saniye saniye yansıdı. Çıkan gürültü ve ışıkla birlikte arabalı vapurda panik yaşandı.

YAĞMURLA BİRLİKTE ŞELALEYİ ANDIRAN GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Pendik'te şiddetli yağış sonrası alt geçit suyla doldu. Alt geçide dökülen yağmur sularıyla birlikte şelaleyi andıran görüntüler ortaya çıktı.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da şiddetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Avrupa ve Anadolu yakasını etkisi altına alan şiddetli yağış özellikle sürücülere zor anlar yaşattı. Pendik'te şiddetli yağış sonrası Yusuf Ziya Zülfikar Alt Geçidi suyla doldu. Sürücüler, suyla dolan alt geçitte ilerlemekte güçlük çekti. Şiddetli yağış sonrası istinat duvarının deliklerinden su fışkırmaya başladı. Bu sırada alt geçidin üstünden dökülen yağmur sularıyla birlikte şelaleyi andıran görüntüler ortaya çıktı.

Bakan'ın uçağı zorunlu iniş yaptı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Çanakkale programı için İstanbul’ dan saat 15 .25’ te havalandıktan bir süre sonra uçağı kötü hava koşuları nedeniyle Çorlu Havaalanı’na zorunlu iniş yaptı. Bakanın Çanakkale programını iptal ettiği öğrenildi.

AVM’NİN ALT KATINI SU BASTI

Beylikdüzü'nde bulunan bir alışveriş merkezinde yağış ve rüzgar etkili oldu. Alışveriş merkezinde bulunan kafelerin şemsiyeleri devrildi, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Alışveriş merkezinin elektrikleri bir süre kesilirken, yağmur nedeniyle alt katı su bastı.

TEKİRDAĞ GÖLE DÖNDÜ

Tekirdağ'da başlayan gök gürültülü sağanak yağışta pazar yerindeki meyveler, sebzeler yollara saçıldı. Pazar tezgahları, göle dönen yollarda adeta yüzdü.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'da kurulan halk pazarında sağanağın sele dönüşmesi ile birlikte pazar tezgahları yağmur suları ile birlikte sahile kadar sürüklendi. Pazar tezgahlarının yanında, tezgahlarda bulunan plastik leğenler, meyveler, sebzeler yağmur nedeniyle yollara saçıldı. Meyve ve sebzelerin yollara saçıldığını gören bazı vatandaşlar sebzeleri toplayarak evlerine götürdü.

Şiddetli bir şekilde yağan yağmur hayatı felç ederken, bazı araçlar suda kaldı.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler