HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? İstanbul ve Ankara Valiliği'nden açıklama

Ankara ve İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları yarın tatil etti. Valilik, kar tatilinin tüm kamu personelini kapsadığını açıkladı.

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? İstanbul ve Ankara Valiliği'nden açıklama

İstanbul'da yarın okullar kar nedeniyle tatil edildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, yapılan değerlendirmeler sonucunda bu kararın alındığı açıklandı.

5 günlük hava durumu için TIKLAYIN

Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde halen devam eden kar yağışının tahmin edildiği gibi özellikle Boğaz civarı ve Anadolu Yakası'nda etkili olarak geceden itibaren öğle saatlerine kadar devam edeceği, öğle saatlerinden sonra yoğunluğu azalsa bile özellikle ara sokaklarda bırakacağı kütlenin ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağı değerlendirilmiştir."

Gün içerisinde İstanbul Valisi Vasip Şahin'in adına açılan sahte bir hesapten atılan tweet nedeniyle büyük bir karmaşa yaşanmıştı. Ancak Vali Şahin, şahsi twitter hesabından bir açıklama yaparak bu durumu yalanlamıştı.

Vali Şahin, "Çarşamba günü okulların tatil edilmesi ile ilgili Valiliğimizce alınmış bir karar yoktur. Meteorolojik veriler bu akşam değerlendirilecektir" açıklamasında bulunmuştu.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI

İstanbul'da gece başlayan kar yağışı, akşama doğru etkisini arttırdı. Kar yağışı özellikle Anadolu Yakası'nda etkili oldu.

Sabah sulu kar şekilde görülen yağış, kentin yüksek kesimlerinde yoğun seyrediyor. Özellikle Anadolu Yakası'nda Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Ümraniye ve Maltepe'de kar yağışı etkili oluyor.

Ana arterlerde yolların açık olduğu görülürken, ara yollarda trafik güçlükle ilerliyor. Kar yağışının yer yer görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle E-5 karayolu ve TEM'de yoğunluk yaşandı. Öğleden sonra Taksim'de de etkili olan kar, kuvvetli rüzgarla zaman zaman tipiye dönüştü. Hava sıcaklığının hissedilir şekilde düştüğü kentin bazı bölgelerinde termometreler, 0 ile 1 dereceyi gösterdi. Okullarından dönen öğrencilerin kar topu oynadığı görülürken, şiddetli rüzgarın da etkisiyle şemsiyeyle yürüyen bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait araçların aralıklarla tuzlama çalışması yaptığı kente, yoğun kar yağışına karşı ekipler hazır bekletiliyor.

‘ZİRAİ DON’ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise bazı bölgelere zirai don uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda şöyle denildi:

“Bu gece saatlerinden, 13.02.2015 Cuma günü sabah saatlerine kadar zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerimizden Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif, kıyıya bakan iç kesimlerde orta kuvvette don riski bulunduğundan tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.”

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Anadolu Yakası'nda kuvvetli olmak üzere kent genelinde aralıklarla sürecek kar yağışı, yarın akşama kadar devam edecek. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 15-20 santimetre arasında olması beklenirken, sahil bölgelerinde 5 santimetreye kadar kar görülebilecek.

Kentte gece sıcaklığının sıfırın altına düşmesi beklenirken, yarın gündüz sıcaklığının ise 2 derece olacağı öngörülüyor.

Bu arada, yetkililer sürücülerin kar lastiği olmadan trafiğe çıkmamaları ve vatandaşların mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarınıkullanmaları uyarısında bulundu.

İŞTE 11 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER:

Ankara'da okullara kar tatili

Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 11 Şubat Çarşamba günü eğitime bir gün ara verildi. Ankara Valiliği'nce yapılan açıklamada, hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Ankara Valiliği'nde yapılan açıklama şöyle denildi: 'Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde; İlimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 11 Şubat 2015 Çarşamba günüMilli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

KONYA'DA İKİ İLÇEDE OKULLAR TATİL

Konya’nın Taşkent ve Derebucak İlçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, Taşkent ve Derebucak ilçelerinde dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün olmak üzere yarın tatil edildiğini açıkladı.

AFYONKARAHİSAR'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı eğitime yarın ara verildi. valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin, yarın bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın bir gün idari izinli oldukları ifade edildi.

KULA'DA OKULLAR YARIN TATİL

Manisa'nın Kula ilçesinde, elverişsiz hava koşulları nedeniyle yarın okullar 1 gün tatil edildi.

Kula Kaymakamı Murat Güven yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Güven, "İlçe genelindeki kar yağışının etkili olması nedeniyle eğitime tabi öğrenciler için okullar 11 Şubat tarihinde bir günlük ara verildi" dedi.

ANTALYA (AKSEKİ)

Akseki ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın bir gün süreyle tatil edildiği kaydedildi.

ÇANAKKALE (İLÇELER)

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde bugün tatil olan ilk ve orta dereceli okulların 11 Şubat Çarşamba günü de tatil edildiği açıklandı. Olumsuz hava koşulları kent genelini olumsuz etkilerken, Çan İlçesi'nde dokuz köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler