HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Başbuğ'un hükümet tercihi

"Ben de ümit ediyorum, bir vatandaş olarak bekliyorum ki önümüzdeki en yakın bir sürede Türkiye'de, ülkenin sorunlarına sahip çıkacak bir koalisyon hükümeti kurulur"

İşte Başbuğ'un hükümet tercihi

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Koalisyonlardan korkmamak lazım. Ben de ümit ediyorum, bir vatandaş olarak bekliyorum ki önümüzdeki en yakın bir sürede Türkiye'de, ülkenin sorunlarına sahip çıkacak bir koalisyon hükümeti kurulur" dedi.

Bodrum'da düzenlenen bir etkinlikte, "Suçlamalara Karşı Gerçekler" ve "Nasıl Bir Türkiye" isimli kitaplarını imzalayan Başbuğ, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çoğulcu sistemin önemli ve uzlaşma zorunluluğu olduğunu kaydeden İlker Başbuğ, "Özellikle Türkiye'nin hemen her konuda bölünmüşlük yaşandığı bir dönemde, uzlaşma kültürünü biraz tekrar hatırlamamız, en azından dönmemiz lazım" diye konuştu.

Koalisyonların bu açıdan önemli olduğuna işaret eden Başbuğ, 7 Haziran'da gerçekleşen seçimlerde de bu yönde bir sonuç çıktığını hatırlatarak, "Koalisyonlardan korkmamak lazım. Ben de ümit ediyorum, bir vatandaş olarak bekliyorum ki önümüzdeki en yakın bir sürede Türkiye'de, ülkenin sorunlarına sahip çıkacak bir koalisyon hükümeti kurulur" ifadelerini kullandı.

Suriye'de endişe verici bir tablo olduğunu dile getiren İlker Başbuğ, Suriye konusunun da Meclis tarafından kapsamlı bir şekilde ele alınması gerektiğini savunarak, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli menfaatleri neyi gerektiriyorsa Meclis mutlaka doğruyu bulacaktır ve Meclis'in vereceği yetki çerçevesinde yeni kurulacak hükümet de Türkiye'nin bu ciddi sorununa en doğru şekilde yaklaşacağını hem ümit ediyorum hem de bekliyorum. Bu milli bir konudur. Milli konuların çözümünü Meclis'te aramak lazım."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler