HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beklenen öğretmen atamaları KPSS'den sonra gerçekleştirilecek

Adayların heyecanla bekledikleri öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı açıklamalarda bulundu. Avcı, öğretmen atamalarının KPSS'nin ardından gerçekleştirileceğini belirtti.

Beklenen öğretmen atamaları KPSS'den sonra gerçekleştirilecek

Öğretmen atamalarının ne zaman gerçekleştirileceği öğretmen adayları tarafından merak ediliyor. 47 bin öğretmen atamasının torba yasa kapsamında ele alınıp kabul edilmesinin ardından öğretmen atamaları konusunda gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Umutla beklenen öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı açıklamalarda bulundu.

KPSS BEKLENECEK

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi kurulmasını öngören Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde konuşan Bakan Avcı, milletvekillerinden gelen sorulara yanıt verdi. Avcı öğretmen atamaları konusunda KPSS'yi bekleyeceklerini belirtti ve KPSS'ye girecek binlerce adayın talebinin de bu yönde olduğuna dikkat çekti.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA TALEP BU YÖNDE

Avcı, "Nisan sonunda öğretmen ataması yapılmayacak. KPSS'ye girecek yüzbinlerce gencin, kendilerinin de değerlendirileceği tarihte atama yapılması için haklı talebi var. İnşallah ağustostan itibaren bu adımları planlayacağız" dedi.

Türkiye'nin öğretmen ihtiyacı sayısının emekli olacakların branş dağılımına göre değişebileceğine işaret eden Avcı, "İdeal koşullarda 115 bin 420 yeni öğretmen ihtiyacı var" diye konuştu.

ÖĞRETMEN ATAMALARI KANUNLAŞTI

Adayların merakla bekledikleri öğretmen atamaları kanunlaştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Teşkilat Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye ek madde eklendi ve buna göre MEB'e 47 bin öğretmen ataması için kadro ihdas edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler